Jump to content

Benzīns > Dīzelis > Gāze, vai tiešām?


key-abc
 Share

Recommended Posts

 

 

ātrs autiņš ļauj bez riska, netraucējot apkartējos izbraukt pa korķiem no viena Rīgas gala līdz otram nu vismaz par 10-20 min. ātrāk

 

tā tikai tev šķiet. gadiem braucot vienu un to pašu maršrutu esmu ievērojis bariņu šīs ideoloģijas piekopēju. 90% gadījumu es tos pēc tam satieku turpat blakus tikai pēc 6-8 krustojumiem.



Ja par tēmu - pagajušonedēļ tankā satiku kravinieku uz LPG. Šoferim bija ilgi jāstāv un poga jātur, 200L cisterna viņiem esot.

Link to comment
Share on other sites

androidz

 

 

Ja par tēmu - pagajušonedēļ tankā satiku kravinieku uz LPG. Šoferim bija ilgi jāstāv un poga jātur, 200L cisterna viņiem esot.
Jā tas tiesa, gāze pildās ilgi un ja vēl rinda, tad labāk braukt tālāk pa dārgo. 
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Un kā vēl ir savienojama gāze ar Rīgu, man balons ir 70 litri, var stabili 500+ km pa pilsētu nobraukt, zapravkā nekas nesmird, katrā ziņā gāzes uzpilde ir daudz patīkamaka nekā gramstīties gar taukainu dīzeļa uzpildes pistoli pašam. Gazei ir vienkaršāk, piebrauc pie tanka, pieskrējušajam apkalpotājam pasaki ka vajag pilnu bāku un ej uz būdu noreķināties, pec tam sēdies un brauc nakošos 500+ km. Pašam pie degvielas līnijas šļūtenes pistoles nav japieskaras un kamer atvieno pistoli nav nekādas vajadzības tuvumā stāvēt

 

Es jau arī nesaku ka vienmēr nesos, viss atkarīgs no tā ir vai nav jasteidzas un dažreiz no garstāvokļa un noskaņojuma. Taču motora jauda ir pietiekama lai nepārsniedzot pilsētā 2000 rpm varētu pastaigas garā vienmerīgi citu pēc cita apdzīt ar lēnākiem autiņiem braucošos, ja steidzies tad var jau līdz 3000 rpm kruķīt. Manuprāt nokavēt lidmašīnu ir daudz stulbāk nekā vilkties kā gliemezim.

 

Dēliņi gonko tapēc ka mācas braukt a īsti vīri brauc raiti jo jāpagūst uz nākošo strelku

 

 

Nu nezinu nekas tur ilgāk īpaši nav, tik tik ka kamēr 40-50 L gāzi pilda tu svilpo kaut kur aiz stūra un gaidot degunu rubini a pildot ierastos 70L benzīna stāvi un vaktē kad būs pistole no bākas ārā jāņem. Personīgi es starpību nemanu, pat nebija prata ienācis to salīdzināt Nu pat ja tur ir kādas 5 s ilgak tad 3-5 reizes mēnesī var pastāvet pa tām paris sekundēm ilgak ja par to tev "samaksā" 100 Ls

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

_dunduks_

Agrāk vizinājos ar vieglo dīzeli, ar kuru varēju Nestes Truck automātos uzpildīties.

Vot tas bija uzildes ātrums :) 80 L bāka bija ātrāk pilna nekā blakus stāvošais mazmotora benzīna uzpildītājs. :)

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Rīgā pildu gāzes kantorī kas ir blakus Nestes stacijai Purvciemā aptuveni pretī Dominai, uz Dzelzavas ielas, vēl Berģos uz šosejas pirms Latvijas Naftas stacijas, Daugavpilī uz apļa Ropažos LG stacijā, Jēkapbilī pirms Nestes vispār ir pa .329 un prīma apkalpošana, a ārpus LV nemaz neļauj pašam pildīt. Gan jau ir tā visur kur ir tieši gāzes tanki nevis visadi Statoili, Lukoili utpd. kas nemaz negrib to gazi tirgot



Ja kas gāzes uzpildes standarta ātrums ir 40 L/min. ZVA benzīna pistoles ātrums teorētiskais max. ātrums ir 70 L/min. OPW benzīna pistoles teoretiskais max. ātrums ir 60 L/min, taču tas ir uz 1" šļūtenēm, a parasti tiek liktas 3/4" šļūtenes un sūkņi arī izdod mazāku ātrumu, tā kā reāli tas cipars ir kaut kur 50-60 L/min atkarībā no kolonkas, šļūtenes un pistoles veida. Dīzeļa pistoles parastās ZVA spēj izdot līdz 70 L/min uz 1" šlaukas, ātrgaitas smagajiem domatās ZVA dīzeļa pistoles ar resno 28mm stobru izdod līdz 90 L/ min un tikkai jau specializētās ZVA 32 degvielas pistoles uz 1 1/4" šļūtenes izdod 110 L/min. Ir arī ātrakas pistoles bet tās nav domātas auto degvielas uzpildei.

Tad nu rēķinam 50 L gāzes uzpilde ir 1min15s, 50 l benzīna uzpilde ir 1min nu vai ja ir ideāli apstākļi 50+s   teorētiski iespējamā maksimālā uzpildes laika starpība ir 25s, a ņemot vērā korekciju uz dzīvi nez vai tur kas īpaši vairak par 15s būs

Link to comment
Share on other sites

 

 

50 L gāzes uzpilde ir 1min15s

 

rēķināt tur vari visādi, labāk kādreiz uzņem laiku un paskaties cik īsti sanāk. citādi sāc izskatīties pēc pajoļa .

Link to comment
Share on other sites

marrtins

Tikai vienreiz 70L balons pildījās diktām ilgi. Kaut kas noklājies tur bija. Bet tā vienmēr uzpildās ātri, nav bijis vajadzības neko mērīt, aptuveni kā pieliet pilnu bāku. Reizi pa 400km jau var pastāvēt 5min, ne? Nākamreiz būs jānomēra, varbūt.

Link to comment
Share on other sites

50l uzpilde aizņem vismaz 5 min. ja ne vairāk.

Link to comment
Share on other sites

androidz

 

 

Tad nu rēķinam 50 L gāzes uzpilde ir 1min15s,
 

Bļin tas cilvēks ir necaursitams!

 

Bet reāli protams, uz tās ekonomijas rēķina var arī pastāvēt ar nospiestu pogu liekas 5 min...

Link to comment
Share on other sites

paņemšu rīt hronometru un pamērīšu. no kura brīža sākt laika uzskaiti? kad izņem pistoli no tanka vai kad nospiež pogu?

Link to comment
Share on other sites

pēteris65

Ir plāns pāriet uz gāzi, jautājums par DUS.

Šobrīd uzņēmums ir biznesa klients Statoil. Mīts vai patiesība, ka Statoila gāze ir #$%^&* ?

Link to comment
Share on other sites

Statol gāze ir kā saka autors "#$%^&*" dēļ cenas. Savādāk neesmu ievērojis nekādu atšķirību. 

 

Kas attiecas uz uzpildes laiku, tad gāze pildās ilgāk nekā šķidrie degvielas veidi, bet nu kādu minūti ilgāk pagaidīt nekad nav bijusi problēma.

Link to comment
Share on other sites

Ko var visu laiku slavēt to gāzi. Drīz paaugstinās gāzes cenas un jūsu ekonomuja būs d...ā.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Runājam par tēmu un vai arī visu citu purgu dzēsīšu ārā.

Link to comment
Share on other sites

pag, te viens bija izmērījis gāzes uzpildes laiku un tas gan bija par tēmu.

Link to comment
Share on other sites

nigerskijs gangsterskijs

Statoila gāze ir sūdīgas kvalitātes, es izvairos no vietām kur uz mucas rakstīts "Intergaz", ir ļoti daudz neadekvātu piemaisījumu, piemēram eļa (tas laikam tiem kam nepatīk ka gāze "neeļo"), ko pēc tam smuki var aplūkot uz papīra filtra (jo pēc eļas gāzē to nāksies mainīt), kas ir pirms kolektora.

Cena nebūtu noteicošā, bet arī tā Statoilā ir smieklīga, nez kādam uberklintam jābūt lai viņi dotu 5 santīmu atlaidi uz litru un varētu iegūt kaut vai to pašu cenu ko Ekogāzes automātā, vai arī Lukoilā brīvdienās (ar atlaižu kartēm).

Link to comment
Share on other sites

androidz

Labākā cena pasaulē ir Lukoil kaš end kerry uz mūkusalas ielas, maksājot naļikā, atlaide laikam 3 saņi. Pag. nedēļ litrs izmaksāja 34,5 saņi litrā.

 

Nu ka pastāstiet par tām uberkurtajām atlaižu kartēm? Man ir parastā Lukoila, ko var nopirkt par vienu latiku (to pašu atlaidi dod arī maksimas karte).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Mezavecis

Tātad nobriedu nākamnedēļ likt gāzi autiņā, jo ikmēneša izdevumi par degvielu sāk uzdzīt stresu.  Pēdējā laikā stabili mēnesī degvielā aiziet nedaudz virs 100Ls, bet algas apjomam nav tendence pieaugt. Jau sazinājos ar vajadzīgajiem džekiem, kas teicās ielikt sistēmu pa 450Ls. Teorētiski vajadzētu sākt atmaksāties šitam pasākumam pēc 10-12 mēnešiem.

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam

Es vēl nezinu...nopirku dīzeli, pārāk maz laika pagājis un pārāk maz kilometru nobraucis esmu, lai spriestu starp gāzi un dīzeli.

Bet benzīnnieks sanāk dārgāks jekurā gadījumā, dēļ motora uzbūves, aizdedzes principa, degvielas ekoloģiskās tīrības, utt.

 

Ar dīzeli - spied grīdā, neviens netaurē satiksmi nekavē, patēriņš mainās minimāli (salīdzinot ar benzīnnieku, kad iespiež) Mīnusi - citiem uz ielas nepatīk raksturīgā dīzeļa gāzu smaka! Bet tās atgāzes ir arī benzīnniekiem.

 

Gāze - manuprāt, augšupejoša lieta, tikai līdz brīdim, kad kāds sapratīs, ka uz tā rēķina var kāst piķi!

 

Pagaidām ir ok! Bet tālāk laiks rādīs.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Oi ir atmodusies veca diskusija!!!

 

Tad nu atgādinu ka neviens ta arī nav novedis strīdus objektu līdz galam - nomerijis cik sekundes aizņem gāzes uzpilde un cik sekundes aizņem tikpat liela apjoma benzīna uzpilde.

 

No sevis varu piebilst ka ar gāzi izrādas nav tik vienkarsi šajā ziņā jo tīri netīšām sanāca ta ka pildīju savus ikdienišķos 50 L gāzes jau kadas sekundes 10-15 kad piebrauca cits autiņš pie tās pašas kolonkas un viņam arī uzlika pildīties - liels bij mans parsteigums ka šamējam uzpildīja 57 L gāzes a man bij tikkai 43 L līdz tam brīdim uzpildījies, šis jau brauca prom kad manam bij līdz 50 aizkačājies. Vēlāk jau nu tā nedaudz papetiju līdzi un ievēroju ka nudien katru reizi kolonkas pirmā pistole pilda ātrāk kā otrā. Tā protams nevajadzētu būt, taču acīmredzot ekonomijas nolūkos lietotu kolonku remontējot tur kaut kas ir saķīmiķots un nu ir ta ka viena uzpilda apmeram 2x lēnāk.

Tiem kas te mīl pabļaustīties nejēgā uzreiz pasaku ka noverojums bija vēl vasarā kādā siltā un saulainā dienā un precīzus ciparus un laikus es vairs neatceros kaut arī uzņēmu uz hronometru.

Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam

Bonifācijs - es neesmu eksperts mašīnu gāzes iekārtās, bet tur šķiet arī ir skarība ar to, cik tīrs ir tavā lietošanā esošais gāzes balons un kādu daudzumu viņā var iepildīt - nu tur sārņi utt (pats drošvien zini, tilpums samazinās) cik "viegli" (nu kā lai izskaidro) ipildīt to paredzēto apjomu tajā balonā (tas tieši uz virmas laukumu un spiedienu atkal atsaucas)

 

Lai gan atkal domājot par to uzpildīšanas laiku - nu neesam taču formulas sacīkstēs...esam uz ielas, uzpildam, samaskājam, piešķiļam, iegriežam vēlamo muzonu un turpinam ceļu!

 

P.S. brauciet atbilstoši savām izjūtām, zinot transportlīdzekļa tehnisko stāvokli un savas prasmes. Brauciet droši! :)

Labots - NeticuNevienam
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Šito buļkaku jau dzen vismaz 10 gadus un nekas tajā plānā nav mainījies. Nemainīgi gāze ir 2x lētāk par benzīnu, kā arī dīzeļa cena nodokļu dēļ arī turpat vien ir. Ja arī būs mainījies, autiņš būs būs jau vismaz vairākas reizes apgreidots.

 

 

Gāze - manuprāt, augšupejoša lieta, tikai līdz brīdim, kad kāds sapratīs, ka uz tā rēķina var kāst piķi!
 

 

Ja neko neatceries, tad kāda velna pēc stāsti aplamus ciparus? 

 

 

precīzus ciparus un laikus es vairs neatceros kaut arī uzņēmu uz hronometru.
 
Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam

Jā, Mežaveci, nestrīdos, par gāzes cenām sevišķi neinteresējos! Pašlaik! :)

 

Izteicu savu viedokli, tas arī viss, tagad zinu (nu varbūt, uz katru basņu arī nevar paļauties), ka gāze vienalga ir bijusi, ir un būs (??) izdevīgāka (kā šito terminēt? - kilometri uz balonu varbūt?)

 

Kā jau teicu, ekperts neesmu, bet reizēm piezogas doma par citu autiņu ar benzīns + gāze, tāpēc sāku interesēties!

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

 

 

Ja neko neatceries, tad kāda velna pēc stāsti aplamus ciparus? 

 

Messedža būtība ir tāda ka vienā DUS pie vienas kolonkas divas pistoles var izdot gāzi ar ātruma atšķirību 2x. Konkrēti ir runa par gāzes kantori kas ir Nestes stacijā pretī Domina. Tas ļauj pieņemt ka arī citās vietās gāzes uzpildes ātrums var būtiski atšķirties. Tā kā manam autiņam bija svaigi uzlikta gāzes iekārta ar lielu 75L balonu, tad atļaujos pieņemt ka vaina ir kolonkā nevis balonu piesārņojumā vai kur citur. Attiecīgi ja kāds uzraujas uz kaut kādu lēno pistoli/kolonku tad tiešām ir iespējama situacija ka gāze pildas 3-4 varbūt pat 5 minūtes.



 

 

(kā šito terminēt? - kilometri uz balonu varbūt?)

 

Ls/km ir salīdzināms lielums ar citiem degvielas veidiem



 

 

Bet benzīnnieks sanāk dārgāks jekurā gadījumā, dēļ motora uzbūves, aizdedzes principa, degvielas ekoloģiskās tīrības, utt.

 

Šitam piekrist nu nekādīgi nevaru, uzskatu ka pat bez gāzes pirmais dīzeļa remonts ar atliektiem galiem noēdīs visu ko būsi itkā ieekonomejis. Nu padomā pats kāpēc taksisti pariet uz gāzi, kāpēc normalās pašvaldībās jau sen viss sabiedriskais transports iet uz gāzi, kapēc dižekonomētāji poļi jau sen tās dieniņas parsvarā rullē ar gāzi

Link to comment
Share on other sites

KillerBiz

No nepārliecinātā - "a, varbūt gāzi", esmu jau 5 mēnešus kā pārliecināts gāzes lietotājs. Autiņš:  3,2l ar automātu. Benzīna patēriņš: 12l uz šosejas, 18 pilsētā, gāzei: 14l uz šosejas, 22 pilsētā. Naudas atšķirību viegli izrēķināt. Jaudas zudums: drošvien ir gan teorētiskais, gan praktiskais, taču atzīšos, ka uz kopējo 3,2l motora jaudu, es to zudumu nejūtu. Ja gribu apdzīt, apdzenu bez ieskriešanās, bet tāda jau laikam arī ir to 3,2l jēga.

 

Uzpilde: šis ir jautājums, kas katram pašam jāizdomā, taču noteikti ne par uzpildi: nepatīk pildīt pašam, brauc, kur ir apkalpošana. Tiem, kas Rīgā, ar to vispār nevajadzētu būt problēmām. Turklāt kopš Statoil sācis likt jaunos gāzes uzpildes automātus, uzpilde aizņem ļoti maz laika. Uzpildes ātrumu vispār ietekmē tas, kāds spiediens ir konkrētajā DUS. Varot būt, ja pareizi atceros, no 12 līdz 18 atmosfērām, konkrētās uzpildes stacijas doto spiedienu var apskatīt uz spiediena rādītāja uz gāzes padevēja.
Bet tas, par ko ir jāpadomā, ir balona tilpums. Es negribēju aizņemt vietu salonā, tāpēc ieliku rezerves riteņa vietā - 54l, ar reālo darba tilpumu uz aptuveni 38l. Nu, tad tagad dažreiz katru 3.dienu braucu pildīties. Iespējams, vajadzēja noziedot vietu un ielikt 90l.

Smirdēšana: nu, iespējams, ka dažiem benzīna smaka šķiet patīkamāka, jo benzīna garaiņi mazliet šķīdina smadzeņu taukus, radot nelielu eiforijas sajūtu, kamēr gāzes smaka ir vienkārši smaka. :) Man īpaši netraucē. 

 

Cena - pēdējo 3 mēnešu laikā no cena ir piedzīvojusi baigās svārstības intervālā 0,38-043. Ir pat gadījies ar 10km starpību redzēt cenas starpību 3-4 santīmu robežās, taču tas ir vienalga gandrīz uz pusi mazāk, nekā benzīns, kamēr degvielas patēriņa atšķirības ir ar kārtu mazāk.

 

 

Pārējie secinājumi ir katra paša ziņā.

Link to comment
Share on other sites

  Domāju, ka nav nekas labāks un ekonomiskāks par HIBRĪDU.  Pieci litri uz simta pie tās dinamikas, kas ir , nu gluži kā par pusvelti.

Link to comment
Share on other sites

 

 

nav novedis strīdus objektu līdz galam - nomerijis cik sekundes aizņem gāzes uzpilde

Kā ta nav? :grin:

 

Bet par tiem dažāda ātruma sūkņiem - visur, kur pildīts vairākas reizes, viens sūknis ir lēnāks. Tāpēc stūrēju pie "ātrā".

Link to comment
Share on other sites

 

 

HIBRĪDU. Pieci litri uz simta pie tās dinamikas

5 litri uz 100 ir daudz. Pasvaigs 1.6 tdi iekļaujas 4-4.5 litros uz 100km(protams nesēžot korķos), bez nekādiem hibrīdiem vai blū mōšeniem.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Pasvaigs 1.6 tdi iekļaujas 4-4.5 litros

Un nemaksā to nenormālo naudu, ko hibrīdi.

Link to comment
Share on other sites

 

 

uzskatu ka pat bez gāzes pirmais dīzeļa remonts ar atliektiem galiem noēdīs visu ko būsi itkā ieekonomejis.

Varētu palūgt konkrētus ciparus?

Es tikpat labi varu uzskatīt ka Mēness ir no siera jo tā teica Henks.

 

Galīgi bez putām un diršanās, vienkārši ja kaut ko tādu apgalvo, tad vajadzētu pamatot ar konkrētiem cipariem un faktiem. 

Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

Kā te eksperti domā, vai ir jēga gāzes iekārtu uzstādīt automobilim ar 5L motora tilpumu? Kā ar jaudas zudumu no gāzes, apkalpošanas izmaksām, vai motora remonts nepienāks divreiz ātrāk?

Labots - Arnolds Piepe
Link to comment
Share on other sites

   Bet nevar salīdzināt 1,6 tdi dinamiku ar hibrīdu. Tur Tev tikai tas motors ir, cik ir, bet te pieslēdzas vajadzīgajā brīdī 2 dzinēji. Arī pa šoseju, ja nav slodzes, iet pamatā ar elektrisko, nemaz jau nerunājot par korķiem, kad stāvot netērējas nekas. Arī videi ļoti draudzīgs, un nemaksā jau nu pasakaini daudz, kā sākumā. Nu protams, sagrabējis Audiks ir daudz ,daudz lētēks.

 

    šeit ir mazliet sīkāk, jo pats to visu esmu izbaudījis  

   

www.delfi.lv/auto/hibrida-ekspresis/hibridauto-eksperts-ievies-skaidribu-visizplatitakie-komentari-un-uzskati-portala-delfi.d?id=43134130

Labots - Tārps
Link to comment
Share on other sites

Kā te eksperti domā, vai ir jēga gāzes iekārtu uzstādīt automobilim ar 5L motora tilpumu? Kā ar jaudas zudumu no gāzes, apkalpošanas izmaksām, vai motora remonts nepienāks divreiz ātrāk?

 

 

eksperts varu pateikt - viens ir ietaupītā nauda, otrs ir ietaupītie resursi .... tiešām uzskati, ka pakaļas pārvietošanai ir nepieciešams 5L motors?

3L ir gana labi, un patēriņš būs 1.5-2x mazāks.

 

Tārps

Hibrīds- tas ir statuss, nevis ekonomija.

Labots - shark
Link to comment
Share on other sites

nemaksā jau nu pasakaini daudz, kā sākumā.

Un cik, ja nav noslēpums?

Modelis - ???

Cena - ??? 

 

p.s. 

Un cik maksā servisa apmeklējums?

Labots - Knaabis
Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

 

 

tiešām uzskati, ka pakaļas pārvietošanai ir nepieciešams 5L motors?
 Ne obligāti, bet tā kā auto ir, man tas ļoti patīk, un es to netaisos mainīt, apvaicājos par interesējošajiem jautājumiem saistībā ar gāzes iekārtām. Es personīgi pat īsti neizskatu variantu par tādas uzstādīšanu (vismaz kamēr degviela nesasniegs 2 Eur/litrā), bet drīzāk remdēju ziņkāri par tehniskajām lietām.
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...