Jump to content

Resīvers vai stereo pastiprinātājs priekš RRR X-LINE FS 10.1 / RRR Giant FS-100


Tony_M
 Share

Recommended Posts

Sveiki,

 

Lūdzu ieteikt man „resīveri” vai stereo pastiprinātāju, kas pilnvērtīgi spētu darbināt Radiotehnikas X-LINE FS 10.1 skandas (2 gab.) ?

 

Kā arī lūdzu ieteikt man resīveri vai stereo pastiprinātāju, kas pilnvērtīgi spētu darbināt Radiotehnikas Giant FS-100 skandas (2 gab.) ?

 

Tā kā es šajā lauciņa esmu pilnīga nulle, tad, lūdzu, palīdziet man saprast vai man vajag stereo pastiprinātāju vai tomēr "resīveri" :)

 

Doma ir diezgan palielā istabā (platība aptuveni 45m2) tv galdiņa sānos izlikt pa vienai X-LINE FS 10.1 vai Giant FS-100 skandai, lai atskaņotu mūziku, filmas un "digitālo" baltkom televīziju. Pamatā tiks atskaņoti .mp3, .cda, .mkv, .avi faili ar Dune Smart B1 media pleijera palīdzību un baltkom "digitālā" televīzija no iebūvētā tv „tjūnera”.

 

Tā kā sākotnēji nospraustais budžets uz pastiprinātāju un skaļruņiem bija 1000 LVL, tad unisonā man ieteica kombināciju NAD C355BEE (http://nadelectronics.com/products/hifi-amplifiers/C-355BEE-Stereo-Integrated-Amplifier) un Focal / Jmlab Chorus 716 v (http://focal-fr.com/catalogue-docs/EN/7/files/2840.pdf ) skaļruņus, ko es arī tur uz vietas paklausījos. Kopumā man patika kā tas skan (klausījos gan re-ripotu mp3, gan oriģinālu audio cd), bet tā līdz galam nepārliecināja :)! VIenkārši ir sajūta, ka man arī tāda maz-budžeta sistēma būtu totāls "overkills".

post-88208-0-79145800-1290109674_thumb.jpg

Labots - Tony_M
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 167
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • osscar

    25

  • ivo

    15

  • ediots

    15

  • Tornis

    22

Top Posters In This Topic

Posted Images

cik noprotu tav verķim ir pleijierim ir arī optikskā izeja, tad var ņemt arī resīveri, lai tas dekodē, nedomāju, ka tā pleijiera CAP ir tas labākais ...jeb ja izmanto analogās izejas - tad var ņemt stereo pastūzi ar jaudu kādi 5oW. Uz Giantiem es neiespringtu pie šāda setapa. Pietiks ar X line. nu tā īsumā.

Link to comment
Share on other sites

CITĀTS

 

Jā, tam verķim ir optiskā izeja.

post-88208-0-53738000-1290151341_thumb.jpg

 

Domā nav vērts ņemt Giantus, jo man tas "signāla devējs" tāds nekāds, ja ?

 

Yamaha R-S700 stereo "resīvers" derētu ? Es vienīgi nemanu, ka tam resīveram būtu ciparu ieeja..Tā tad tas neder.

 

Kā būtu ar šo -> Onkyo TX-SR-608 ?

 

 

 

 

Labots - Žaks Kustō
Link to comment
Share on other sites

resīvers e vairāk kāds 5.1 bija domāts, nevis stereo. Stereo resīveriem parasti nav ciparu ieeja, tiem daudzkanālu gan bieži vien ir.

Pie šāda atskaņotāja pietiks ar tām X-line skandām, un kādu normālu stereo pastirpinātāju, ja nedomā veidot daudzkanālu mājas kinozāli. Stereo resīveri vari ņemt, ja nu gribās arī radio klausīties.

Link to comment
Share on other sites

Skaidrs, tad man jāatrod atbilstošs 4 omu spējīgs skaņas pastiprinātājs. Radio neplānoju uz šīs sistēmas atskaņot. Tikai to pleijeri un TV signālu no TV integrētā tjunera.

 

Ir kāds konkrēts stereo pastiprinātājs, ko varētu ieteikt ? Varbūt NAD C 356BEE ?

Labots - Tony_M
Link to comment
Share on other sites

Tam NAD droši vien nav ne vainas, protams pastāv opcija "pa lēto" paņemt kādu second-hand stiprekli, varu piedavāt Philips FA 630 pa 55 Ls vai, ja vajag jaudīgāku, Pioneer A-616 Mark II (2x120W pie 4 omiem) pa 90 ls.

Link to comment
Share on other sites

spainiss2

Nesaprotu , kåpėc tieši gibi radiotehniku , kas vainas B&W 684 modelim??? Skan labåk par tiem x-line un fs-100, par dinamiku , midbasu vispår nerunåjot un makså pielauju ap 600ls tikai,plus pa 400ls sanåk resis piem Yamaha 667 modelis,domåju stereo pastiprinåtåju tev nevajag, tie galvenokårt domåti analogajiem pieslėgumiem!!! Es drosi vien tå izteretu tos 1000ls, bet tas jau tikai mans viedoklis.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Beigu beigās paņēmu divas RRR X-LINE FS 10.1 skandas un YAMAHA A-S500 stereo pastiprinātāju. Esmu vairāk kā apmierināts ar skanējumu, it sevišķi ņemot vērā to cik, manuprāt, labi tas atskaņo arī ļoti sūnainu "avotu"/.

Labots - Žaks Kustō
rupjība
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Tu nopērc 300+Ls tumbas un 300Ls pastiprinātāju un klausies zema bitreita mp3? :fool:

Link to comment
Share on other sites

Es nupat pabeidzu darbus pie vasarā eBay-jā sapirktajiem labumiem, kas gandrīz visi prasīja roku darbu, izņemot akustiku:

B&W 603DM + SONY TA-F606ES + SONY CDP-X222ES + SONY TC-K808ES + TECHNICS SL-2000 + KENWOOD KT-5020L (ko izvēlējos pēc http://www.fmtunerinfo.com/shootouts.html#KT-5020 ).

Lodēju, tīrīju, mazgāju, regulēju.

 

Viss kopā izmaksāja mazliet zem 500 EUR.

 

Secinājums - uz 90-to gadu labas HiFi aparatūras - viss pārskaitītais NAV High End, tagad tikai pierasts dajebko, kas sver virs 1 kg, saukt par High End, man CD atskaņotājs sver 9 ! :-) - var izcili labi dzirdēt, cik sūdīgi raida mūsu FM stacijas, izņemot LR, un 320 VBR LAME kodētus mp3 (paša kodētus!) no audio CD var atšķirt pat pusmiegā un pēc Rammstein koncerta apmeklēšanas!

 

Lai cik bēdīgi nebūtu, bet to skaņas līmeni, kāds tika sasniegts 90to gadu sākumā, mūsdienās nodrošina tikai HighEnd salonos nopērkamie verķi. Man ir diezgan labs resīveris - 607tais ONKYO - ieliekot DVD atskaņotājā CD un to klausoties caur B? D? klases resīveri ( a mārrutks zina kas tam Onkyo ir vēderā, vispār jau jamais silst gan) rezultāts ir pilnīgi nesalīdzināms ar ~ 15 - 20 gadus veco HiFi tehniku.

 

Protams, te tūliņ atnāks nolicēji un pateiks, ka SONY nekur neder, bet man po... gā birzī lakstīgala! "-)

Link to comment
Share on other sites

Tu nopērc 300+Ls tumbas un 300Ls pastiprinātāju un klausies zema bitreita mp3? :fool:

 

Pamatā protams, ka nē, bet man tomēr ir ļoti neliels daudzums zema bitreita mp3, kuru nākas klausīties, jo labākā kvalitātē to konkrētu mūziku dabūt nevaru.

Labots - Tony_M
Link to comment
Share on other sites

Tornis

90-to gadu sākuma Sony tehnikai viss bija kārtībā, arī atbilstošajām sērijām visu laiku

 

Par tiem FM radio. Man jau bail, ka tur pat tie 320kb/s nav. Ja tur arī būtu kāds CD, tāpat galā ir limiteri, kompresori un cita figņa, kas ļauj šo mūziku "izbaudīt" arī uz Selgas

Link to comment
Share on other sites

ju,

 

tad kad es vēl strādāju LR, ēterā laidām no 38cm/s vai CD. Cik esmu dzirdējis, tagad LR izmanto wav (jāpiezvana Plūcim vai Semēvicam un jāuzjautā), pārējie gan jau ka 128-192 mp3.

 

SONY ES tika pozicionēts kā " tautas haiends" :-) Manējie daikti jau iz ES zemā gala, toties CD spēlētājs uz KSS-240, kas mani priecē :)

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Bij' man kādreiz Sony STR-DA80ES resīverīc no ā-es-un-vē ar visu 110V, bez DTS dekodera u.t.t. Neko hipersajūsmā nebiju, lai gan dabūju to aparātu jaunu un uz iepakojuma kastes smuki rēgojās virsū veikala bļitka "1200$" (tādu cenu gan nemaksāju, pat ne 1/4 neatdevu). Jāatzīmē gan, ka tobrīd nevarēju lepoties ar labu akustiku... Bet jebkurā gadījumā tas rīks man iemācīja vienu lietu - jāpērk ir tas kas nepieciešams (šai gadījumā attiecīgie dekoderi), nevis kaut kas dārgs par mazu cenu.

Link to comment
Share on other sites

Es intereses pēc reiz atvēru STR- 9xx QS sērijas DD un DTS resīvera servisa manuāli. Kā paskatījos shēmu, tā interese par šo perduktu noplaka - impulsu barošanas avots un 5 x Dklases chipampi. Tagad domāju, ka būtu jauki pie ONKYO preampa daļas pielikt 5 monoblokus tā uz watiem 200, bet baidos, ka sieva to piramīdu istabas stūrī nesapratīs un es tos monoblokus varēšu pielikt kaut kur citur :)

Link to comment
Share on other sites

... nē nē, priekšai vajag tri-amping, surroundam bi-amping uz monoblokiem, tad būs labi! Un pasīvo sabu ar ampu. Latvenergo goda klients. :hi:

Link to comment
Share on other sites

Torni, pirms pukstēt par impulsu barokļiem, cik daudz tādus esi dzirdējis ? linn, bel canto un aqvox ir pirmie, kas krīt prātā ar nesūdīgu skaņu un izmanto jamos, bet ir kaudze ar citiem (tavu iemīļoto vintāž sony ieskaitot, un 1977 gadā turklāt)

Link to comment
Share on other sites

Mani 2 centi par impulsnieku iekš audio:

 

1. Laba impulsnieka izstrāde, ieviešana ražošanā ut.t. - izmaksās krietni dārgāk kā trafam. Turklāt hi-end galā netirgo apjomu bet gan pāris vinības - tobiš neatpelnš sevi.

2. Impulsnieki ir salīdzinoši nestabilāki - paskaties kā tie sprāgts, kompjos, monitoros un teļļukos - un pasaki cik esi redzējis nosvilušus trafus ?

3. Jaudas rezerve- trafs var pīķos izturēt praktiski 2x lielāku slodzi, impulsnieks to nevar....tātad jābūt baigajai jaudas rezervei jaudas pastūzī....

4. Impulsnieks rada veselu lērumu traucējumu, ar kuriem var cīnīties, taču visus nenovērsīsi.

5. Tas vintage sony eksperiments nav uztverams nopietni.

5. Protams ir jomas kur tos izmanto....taču es tādu neņemtu viennozīmīgi.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Sveiki, nevēlējos taisīt jaunu topiku, bet ir doma pirkt RRR Giant FS100 tumbas un likt klāt pie RRR X-line mājas kīnozāles (vidus, aizmugure, sabs). Telpa ir aptuveni uz 50m2. Bet bija sekojoš jautājums, kādu lai AV recīveri tam visam izvēlas? budzēts būtu 400-650ls. Paldies par palīdzību.

Link to comment
Share on other sites

Paskaties kāda ir pretestība visam tam komplektam un ar to sāc meklēt. Es no galvas nezinu, FS100 un XLine ir 4 vai 8 omi. Sliktākais, ja pretestības ir dažādas. Ja 8 omi, tad ņem to, kam panelis smukāks :)

Link to comment
Share on other sites

spainiss2

Man Yamahas 6 kanālu pastiprinātājam , ja Front skandu pretestība ir 4omi tad tikai vienu pāri vienlaicīgi varu palaist bet 8nieces iet abi pāri vienlaicīgi. Un kā jau Tornis teica,ieteicams efektu skandām vienādas pretestības! Ja godīgi , neko no rešiem prātīgu nopirkt tavā cenu kategorijā nevar, vienīgi lietotu! bet tas tikai mans viedoklis......Kam komplektē muzikai vai filmām?

Link to comment
Share on other sites

Ūja ūja, useris vulgaris pa 600Ls var nopirkt sev labu labo resīveri. Es kino vajadzībām pats lētāku lietoju.

Link to comment
Share on other sites

spainiss2

Kaut ko jau var nopirkt! Vienkārši esmu tāds cilvēks,kuram vajag to labāko un , ja nevaru nopirkt dārgāko un labako ,tad nepērku vispār vai meklēju lietotus produktus bet no augšējiem plauktiņiem.Nesen iegādāju Yamahu DSP-AX1 izmaksāja latos ap 350ls,domāju jauns analogs resis ap 1500ls velk! Un DSP-A1 šodien analogu produktu vairs nav!(noformējuma un apdares materiālu ziņā).Neesmu vēl saņēmis bet piekdien atnāks man DSP-a1 zelta kraasas korpusā ar koka malām,domāju muuzikai derēs.

 

 

Link to comment
Share on other sites

spainiss2

Tev laikam <vintage> ir tuvs sirdij!? ko tas īsti latviski nozīmē ? nevaru atrast netā pareizu skaidrojumu

Link to comment
Share on other sites

Long John

Tev laikam <vintage> ir tuvs sirdij!? ko tas īsti latviski nozīmē ? nevaru atrast netā pareizu skaidrojumu

 

 

Par "vintage" audiotehniku laikam korektu latvisko skaidrojumu neatrast.

Kautkas aptuveni, bet vairāk par apģērbu-aksesuāriem:

http://www.iinuu.lv/?id=481

 

Manā uztverē- vecā labā tehnika no 70-80 gadiem.

Vecāku jau var dēvēt par retro.

Un man personīgi tas arī saistas ar skaisto jaunīb's laiku- 70-80-jos gados biju students/jauns inženieris ar niecīgu aldziņu un vienīgais, ko varēju atļauties- krāmēt kopā RRR aparatūru, pa daļām sapirktu veikalā "Prasmīgās rokas" (bija tāds nekondīcijas preču veikals Brīvības ielā 91).

Bet par firmas aparatūru varējām tikai siekaloties, skatoties dažādi dabūtus katalogus un valūtas veikalā pa logu..:).

Taču tagad- penzijas gados, var kompensēt to "badu", medījot Ebay šīs firmas mantiņas no tiem laikiem!

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

Vintage ne vintage, bet bija laiki, kad aparātus no dzelzs taisīja, ar kloķiem, teju mūžīgus. Tagad viss uz vienas ķīniešu mikrenes , ar PC barošanas bloku, plastmasas kastītē cigarešu pakas izmērā. Man patīk, ka zem vāka ir ko redzēt, piemēram, HK, Sansui A-x17 sērija. Accuphase, vecie Luxmani, Marks arī, par Levinsonu nerunājot...

 

post-81709-0-99275900-1294266447_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

spainiss2

Man arī patīk , ka ir ko redzēt! Pagājušonedēļ noņēmu vāku 2 pastiprinātājiem un ļoti labi var redzēt cik pa 10 gadiem zaļās mikrenes jau aizņem vietas.....Yamaha DSP-AX1post-85994-0-75435200-1294267182_thumb.jpg un mūsdienu resis TX-NR3007post-85994-0-20165500-1294267306_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Long John

Man arī patīk , ka ir ko redzēt! Pagājušonedēļ noņēmu vāku 2 pastiprinātājiem un ļoti labi var redzēt cik pa 10 gadiem zaļās mikrenes jau aizņem vietas.....Yamaha DSP-AX1post-85994-0-75435200-1294267182_thumb.jpg un mūsdienu resis TX-NR3007post-85994-0-20165500-1294267306_thumb.jpg

 

Un redz, cik tukšs iekšā ir diezgan populārais jaudas pastiprinātājs "Technics SE-A900" (ar milzu bultiņu indikatoriem pa visu priekšu)

 

http://foto2.inbox.lv/janisf/Ampl/IMG-7787.jpg

 

P.S. Iedodiet, lūgtum norādi, kā šeit forumā bildes pievienot.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Neliela atkāpe no tēmas, bet neesi tik pārliecināts par tām izmaksām. Kā mēs zinām, tad krāsainajam metālam cenas nepārtraukti aug un vara trafi vairs nenāk pa sviestmaizi kā agrāk. Ja izstrādās labu shēmu, pielietos normālas detaļas, tad izmaksas samazināsies. Neviens jau nenoliedz, ka tors ir un būs atbilstošāks priekš hifi. Bet nu tā kā ražošana šādiem trafiem samazinājusies, tad kā jebkura luksus lieta, iet pa luksus cenu. Ja salīdzina kā agrāk maksāja lampas un cik tagad tādas jaunas velk, tad mati ceļas stāvus.

Mani 2 centi par impulsnieku iekš audio:

 

1. Laba impulsnieka izstrāde, ieviešana ražošanā ut.t. - izmaksās krietni dārgāk kā trafam. Turklāt hi-end galā netirgo apjomu bet gan pāris vinības - tobiš neatpelnš sevi.

Link to comment
Share on other sites

Nedaudz atpakaļ pie tēmas. Ir atrast šāds kandidāts - Yamaha RX-V1067 vai nedaudz palecoties RX-V2067. ir kādi komentāri?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
spainiss2

Domāju Yamaha ir vienīgais piemērotākais a/v pastiprinātajs priekš radiotehnikas akustikas. Izteiktas augšas un izteikti basi ir tieši , kas vajadzīgs RR nedzīvīagajai grīdas akustikai ! Kāpēc RR salonos Yamahas pastiprinātaji stāv? Gan jau paši pārbaudījuši, kas var dzīvību dabūt ārā no miroņa!! :D

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

A es domāju, Spaiņuk, ka nu tev būtu jārimstās vienreiz spamot visur pēc kārtas par savu kruto Yamahu. Neviens nesaka, ka aparāC slikts, bet Tu te salīdzini kaut kādu pusvidēju Onkyo ar vecāku, bet daudz augstāka plaukta Yamahu un brīnies, cik liela atšķirība. Nu a kā ta citādāk - tāds sava laika štukas++ resis nemaz slikti nevar skanēt. Un tā ir 90% normālu ražotāju mantām - ir vidējais un augstais plaukts un ir arī širpotrebs. A tu te vispārini - ah Yamaha, uh Yamaha, priekšā Yamaha un pakaļā Yamaha.

 

Tā tas visos laikos ir bijis - ja nav tieksme/fetišs uz visām modernajām štellēm un galvenais ir skaņas kvalitāte un rūpīgs piegājiens detaļām, tad ražošanas gads neko nespēlē, vecāks pat labāk - nebija visi tā jukuši ar mārketingu iz sērijas "ka tik nogrūzt max daudz pa max summu max bieži" un taisīja labas (labākas), kvalitatīvas un pamatīgas mantas. Nu a tas, ka vecākiem aparātiem prasītos pēc profilakses apskates/remontiņa, tas ir pavisam cita saruna.

 

P.S. Un X-lainus vai vēl labāk - Giantus par miroņiem nosaukt...

Labots - kabinets
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Vai kāds no cien. foruma lietotājiem, ir meģinājis izsekot, kā tieši vēsturiski ir radies koncepts par pāri - Radiotehnika/Yamaha. Mēģinu lasīt tematisku literatūru, un man kaut kā sāk šķist, ka lai nu kas, bet tie abi neiet kopā..

Link to comment
Share on other sites

audio_spoks

Ej nu sazini, kas to konceptu ir radījis, tikai liekas, ka pamatā runā cilvēki, kuri nekad Giant nav pat dzirdējuši. Man viņas savulaik, tiesa tas bija pirms gadiem četriem vai pieciem, vairs jau neatceros, bija mājās mēnesi un ilgāk. Bija iedotas uz testu. Dzenāju es viņas ar Marantz PM-8000, pastiprinātāju, kuram nāk ārā 2 x 25W A klasē. Neko vairāk šīm akustikām nevajag, pilnīgi pietika. Turklāt pastiprinātājs bija apmēram uz plkst. 11:00, ne vairāk. Nezinu kā tagad ar jaunajām modifikācijām, bet vismaz toreizējais variants bija mazprasīgs pret novietojumu telpā, labi, reāli labi skanošs, un arī jūtība ļoti atzīstama. Nu tas tā no IMHO pieredzes.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...