Jump to content

Vīrusu piekļuve datiem uz svaiga Win


BoyMan
 Share

Recommended Posts

Labrīt visiem,man radies jautājums.Tātad,pieņemsim,ka tikko esmu uzinstalējis svaigu WinXP,bet sanācis tā,ka iekšā tiek vīruss.Reāli tam vīrusam ir iespēja piekļūt kādām parolēm,ja pilnīgi nekādi saiti nav apmeklēti,kur būtu jāvada paroles un HDD,uz kura atrodas sistēma,ir pilnīgi formatēts (citi HDD nebūs pieslēgti)?Pie reizes pajautāšu,vai tam vīrusam ir kādas iespējas tikt pie datiem vai pie kā tāda,kas man varētu radīt kaitējumu redzot un ''zinot'' IP adresi (pamatojoties uz domu,ka nekādi saiti nav apmeklēti,kur būtu nepieciešamas paroles,tāpēc datorā nav nekādu datu par lapām)?

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Nav īsti skaidrs paranojas iemesls. Ja tiešām ir kas ārkārtīgi slēpjams, tad sagatavo jau pirms XP instalācijas visas 3 servispakas un antivīrusa instalāciju un PC slēdz pie neta tikai tad, kad viss iepriekšminētais uzstādīts.

Link to comment
Share on other sites

Slēpjams nekas nav,vienkārši tāds jautājums galvā ienācis.Varbūt paskaidrošu vienkāršāk:

Uzinstalēts svaigs XP,viss formatēts un pēkšņi datorā nokļūst vīruss.Nekādas i-bankas,sociālie saiti nav apmeklēti-vīrusam ir iespējams manu informāciju ''dabūt savos nagos''?Un arī tas,vai pēc IP adreses ir iespējams noteikt kādas paroles vai personīgo informāciju?

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Pēc IP neko nevar noteikt. Bet - jā - svaigā XP bez servispakām visādi brīnumi redzēti. Bet kā jau teicu - izrauj interneta vadu, instalē XP, pēc draiverus un servispakas un antivīrusu. Pēc tam pirmā lapa ko apmeklē ir WindowsUpdate.

 

http://www.microsoft.com/security_essentials/

Link to comment
Share on other sites

Ja tiešām runā pat tīru XP, bez nevienas SP, tad kur galva, instalēt ar neizrautu tīkla vadu ? Lai saķertu kādu kaitēkli, ja "paveiksies" pietiks ar 10 sekundēm.

Ja tiešām nav instalācijas CD ar integrētu SP3 un nav sajēgas, kā tādu uztaisīt, tad sainstalē OS un SP3 (osbligāti, SP 2 arī vairs neglābs)uzinstalē un nokonfigurē svaigu antivīrusu un tad arī domā par tīkla vadu.

Bet tā - bez tavas līdzdalības nekādus tavus bankas kodus neakodīs. Cita lieta - kaitēklis tevi aizvedīs uz feiko bankas lapu, kur pats visu sarakstīsi :sarkasms:.

Link to comment
Share on other sites

Bija domāts nevis bez SP,bet gan svaigi pārinstalētu sistēmu ar pilno formatēšanu.XP ir ar SP3.

Link to comment
Share on other sites

Kad būsi uzinstalējis Windows, pirmā lieta ko vajag izdarīt – atslēgt: „File and Printer Sharing for Microsoft Network” un „Client for Microsoft Network”. Pēc šīm manipulācijām, var būt samērā drošs, ka neviens vīruss no ārpuses neielīdīs. Par to, ka firewall ir jābūt ieslēgtam es pat nerakstu, jo ja vien neinstalēsi Windows bez jebkādas Service Pack, tad noklusēti tas uz Windows jau ir ieslēgts.

Ja ir vajadzība pēc failu / printeru šārēšanas, tad to vajag darīt lokālā tīklā aiz rūtera.

Labots - Firza
Link to comment
Share on other sites

Ja windovs torrentos pirkts, viss kas var būt. Bet ja Windows oriģināls, uzskatu, ka briesmas minimālas, ja vien neatrodies lokālā tīklā ar bariņu sifainu datoru, kuri lūkojas uz tavējo, kā uz jaunkundzi.

Labots - ggg97
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tātad: man slinkums meklēt, bet sen jau (t.i. apmēram pirms gada) tika veikts pētījums, ka svaigi uzinstalēts XP bez servisa pakām dabū vīrusu vidēji 20 minūtēs gadījumā, ja nav nodrošināts firewallings, jeb ja dators ir "pa taisno" ar tīkla vadu pieslēgts pie interneta un tam ir ārējā IP adrese. Ja priekšā ir rūteris ar attiecīgi bloķētiem portiem, tad nedarot absolūtas muļķības uzskatu, ka vīrusu dabūt nav iespējams.

Vismaz esmu instalējis čupām XP no oriģinālajiem diskiem bez servispakām mājas tīklā un nav dzirdēts, ka tiem kaut kas sēdētu iekšā.

 

Vēl informācijai varu pateikt: kad man stāvēja FTP uz 21. portu, tad bija vidēji 2-5 pieslēgšanās mēģinājumi dienā, pārsvarā no Brazīlijas, Ķīnas, utt. Pietika pārlikt uz citu, piem. 1524. portu, kad man nesankcionēti piekļuves mēģinājumi pazuda kā šķira.

 

Esam reālisti: 80, 8080, 21 u.c. parasti vaļējie porti tiek pastāvīgi skenēti veseliem adrešu apgabaliem, tātad tie jātur ciet! Es pat savu weblapu, ko lietoju savām vajadzībām esmu pārlicis uz citu portu: droši, ka neviens nelīdīs un nečakarēs.

Link to comment
Share on other sites

Vispār doma bija mazliet patestēt antivīrusus,kurš tad labāk sargā no vīrusiem pirms to palaišanas.Tāpēc vēlējos pārliecināties,ka ja kaut kas netiks nosargāts,lai ielaistais vīruss nevarētu iegūt datus.Vēlāk,protams,sistēmu pārinstalēšu ar pilno formatēšanu.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...