Jump to content

CB rācijas


sierists
 Share

Recommended Posts

Ir nepieciešams iepirkt mašīnai CB rāciju (galvenokārt, lai klausītos ko runā pārējie), bet īsti nezinu, kādu izvēlēties. Galvenā prasība - laba uztveramība un neliels trokšņu līmenis. Jau ir antena Sirio 1,3 m.garumā. Pagaidām skatos uz President Jonny 3, bet varbūt ir kāda labāka un optimālāka izvēles iespēja?

Link to comment
Share on other sites

Hmmm, paskatījos, ieraudzīju, ka tirgo arī Midland (un vēl šo to lietošanai Eiropā un, protams, arī Latvijā, neatļautu) un nekāds labais iespaids par šo kantori neradās.

Link to comment
Share on other sites

Par prezidentiem tiešām atsauksmes labas, bet viņu ir diezgan daudz, bet ar ko atšķiras - nesaprotu.

Link to comment
Share on other sites

kāpēc midland nav atļauts lavijā? Mētājas viens tāds garāžā, neesmu vēl ielicis, autiņā...

Link to comment
Share on other sites

Sveiki.

 

Obligāti jābūt AM režīmam. Un iespējai pārslēgties starp divām frekvenču skalām:

 

Eiropas http://www.techlib.com/reference/CB.htm

 

Krievijas http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B8-%D0%91%D0%B8#.D0.98.D1.81.D0.BF.D0.BE.D0.BB.D1.8C.D0.B7.D1.83.D0.B5.D0.BC.D1.8B.D0.B5_.D1.87.D0.B0.D1.81.D1.82.D0.BE.D1.82.D1.8B

 

http://cbradio.kuznetcov.ru/references/chanel.html

 

 

 

 

Te var palasīt : http://www.bezpomex.ru/faq/8

 

Ja vajag tikai klausīties, un reizēm pateikt ko par ceļa apstākļiem - viss pārējais ir mazsvarīgs

Link to comment
Share on other sites

kāpēc midland nav atļauts lavijā
Tādēļ, ka darbojas frekvenču diapazonā, kurš šāda veida sakariem atļauts tikai Amerikā (nu laikam jau arī Kanādā un vispār taipus dīķa). Eiropā šis diapazons paredzēts citiem mērķiem un ja kādam patraucēsi, ātri vien tevi attiecīgie dienesti sameklēs. Eiropā (un Latvijā) vari lietot tikai PMR446 diapazona rācijas. Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

1-kārt, Midland vispār neko neražo, bet ir preču zīme, kas zem sevis tur visādus ķīniešus un korejiešus. Tirgo gan 446, gan 27 MHz rācijas Eiropai.

 

sierist, Tev vajag rāciju, kurai ir AM/FM 40 kanāli un iespēja pārslēgt starpkanālus, jeb 5 kHz soli. Paskaidrošu kāpēc - Eiropā ir tipiskais tīkls 26,965 - 27,405 MHz, ar soli 10kHz, bet Polijā un Krievijā ir 5kHz nobīde, piemēram, ja Eiropas rācijām 20. kanāls ir 27,205 MHz, tad Polijas/Krievijas tīklā tas ir 27,200. Ja Tu gribi klausīties fūres utt., tad šī lieta būs aktuāla. Rāciju brendi? Ja gribi tik klausīties, tad po, jo uztvērēji ir vairāk vai mazāk samērojami. Ir rācijas, kur 5kHz slēdzis jau ir, bet ir arī variants to ielikt - pie atbalsta kvarca spolīte pielodējas. Kādreiz tas maksāja kādi 5 Ls. Kur meklēt? VVz, pasen pats ar šito darbojos firmā Belss, bet tas bij sen - pirms kādi 8 gadi, nezinu vai tagad vēl ar to ņemas. ELSI var pirkt, bet viņi baig grieza augšā cenas un slikti antenas salāgoja. Katrā gadījumā pameklē abos šais kantoros un vēl jau ebajs ar nav miris. ;) Ja nu kas, tad svarīgi ir salāgot antenu, lasi stāvviļna koeficents ir būtisks. Apmēram tā.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...