Jump to content

Midland rācijas


carlosinos
 Share

Recommended Posts

Nopirku midland rācijas lūk šādas Midland Pēc papīriem rakstīts, ka viņas ideālos apstākļos strādā līdz pat 18 jūdzēm, bet reāli izmēģinot viņas man pilsētā nestrādāja tālāk kā 1,5km. Jautājums kas varētu būt par iemeslu šim un vai ir kanālu izvēlei nozīme. Saprotu ka visas 18 jūdzes tiešām nekad nedabūšu, bet vismaz 5 vai nedaudz vairāk km gan gribētos lai tās strādātu. Baterijas nopirku 1350mAh AAA un tās bija pilnīgi uzlādētas kad izmēģināju rācijas.

 

Varbūt kāds zinošāks varētu pateikt vai tas ir normāli, vai vienkārši brāķis man tās rācijas?

Link to comment
Share on other sites

Tās rācijas ir domātas mikimaušiem... Tev tak autors pārdošanas sludeklī rakstīja, ka mežā velk 2-4 km a pilsētā līdz2km atkarībā no šķēršļiem...

Link to comment
Share on other sites

carlosinos

nu uz 18 jūdzēm nemaz necerēju, bet saviem 5-7km vismaz toč. Reāli nemaz vairāk man nevajadzētu

Link to comment
Share on other sites

Laikam jau jāsāk ar to,ka šīs rācijas nav atļauts lietot Eiropā. Eiropai der tikai PMR446 tipa rācijas. Ja ar šito rāciju notraucēsi kādu dienestu, tad dabūsi maksāt sodanaudu. Laikam jau nekad nebeigsies šitais stulbums pirkt iekārtas gan ar 110V, gan šitādas rācijas no Amerikas. Pirms ko perc, tak vismaz būtu uzprasījis šeit foruma. Šāda tipa rācijas ar orģinalo antenu atklatā lauka, kad abi runātāji viens otru redz, velk līdz 5km. Tālāk vari i nemēģināt. Ar trim mazajām pirkstiņu baterijām principā tālāk aizraidīt nevar :sarkasms: . Sliktos raidīšanas apstākļos maksimums 1km aizraidīsi. Ir protams varianti PMR446 racijam piekombinēt stacionāru antenu uz mājas jumta. Tad var sarunāties trīsdesmit un vairāk kilometru attalumā. Tas gan arī ar likumu ir aizliegts, bet nu PMR446 diapazonā nevienam netraucēsi un elektrosakaru inspekcija šo diapazonu nekontrolē.

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

tak tajā linkā skaidri un gaiši:

"*Maximum range can only be achieved over water or open rural areas under optimum conditions. FCC license required. Features and specifications subject to change without notice."

Link to comment
Share on other sites

ir man pāris komplekti lietošanā ar Midlandiem, tiesa dārgāki modeļi ar garo antenu. Velk - ālandos testēts - pa taisno jūrā 6 km (pēc GPS). Ja klintis priekšā, tad protams mazāk. LV lauka apstākļos testēts - 2-3km. Pilsēta- 1km.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Didzis visu pareizi uzrakstīja un pat pēdējo rindkopu, jo Inspekcijas tiešām nekontrolē (tādas vienkārši nav :D ), ko nevarētu teikt par ESD...

Link to comment
Share on other sites

Racer es jau saprotu, ka "aizskāru" Tava kantora godu, bet man kā no krievu laikiem iegājies, tā i saucu par inspekciju. Ja jau kontrolē, tad inspekcija vien ir :sarkasms: . Domāju, ka jūsu kantorim ar PMR446 diapazonu nekādu problēmu nav un ja arī kāds amatieris piekombinēs šī tipa rācijai antenu, tad nekas traks nenotiks. Tāpat jau ar 0,5W dižos traucējumus nevar radīt un nav jau šis diapazon aizņemts.Labi ja kāds celtnieks vai zemes mērnieks parunā un ar astoņiem kanāliem sen diezgan. Cita lieta, ka visādi gudrinieki, pilnigā bezjēgā, internetā pērk rācijas kuras pie mums tiešām nevajag lietot :nono: . Galu galā kārtībai jābūt!

Link to comment
Share on other sites

Didzi, es brīnišķīgi sapratu kuru kantori Tu biji domājis ar "Inspekciju", tas bij tik tā - uz zoba pavilkšana. Galvenā doma ir cita, ka izmantojot 446 ar stacionāro antenu (ja vien tas nav Mazpisānu meža tālākajā nostūrī :p ), tas tiek nofiksēts un atrisināts. Ne tikai Rīgā, bet arī citur. Protams, ka tā nav prioritāte, bet daži gadījumi ir bijuši un visi miermīlīgi sakārtoti. :) Pats saproti, ka ja tiek fiksēts, ka ir nemainīgs līmenis no konkrētas vietas un attiecīgā laika periodā, tad ir skaidrs who jestj...

 

P.S. Protams, ka pastāv iespēja kādu laiku padarboties, bet vai tas ir tā vērts?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Paceļam mironi: vai kāds varētu apskaidrot iesācējam, vai ir iespējams legāli brīvajā frekvencē nodrošināt rāciju tīkla darbību pilsētā + piepilsētā ~ 7km rādiusā bez konkrēta centrālā punkta, kā arī kādi būtu minimālie raidierīces parametri? Ir vajadzība noskaidrot vai tas būtu paceļams pasākums, rācijas tiktu uzstādītas automašīnās. Skatījos uz šo sarakstu, bet bez lielas sapratnes kas un kā un vai vsp skatos pareizā virzienā.

Link to comment
Share on other sites

Pilsētā, uz 27MHz bez bāzes stacijas, diezkas nebūs. Ja godīgi, tad vispār neredzu mūsdienās rāciju pasākumam jēgu. Tagad tak mobilie operātori lien bez ziepēm, lai tik klientus pievilinātu. Paņem kādu ģimenes vai kā to tur sauc pieslēgumu un runā savā starpā cik gribi. Telefons pa latu un sazvanīt mašīnas vadītahju varēsi kaut mazmājiņā uz poda. Autiņam jāpērk rācija, jāliek uz jumta vismaz 1,5m gara antena un sakari būs tikai kad šoferis sēž pie stūres. Ja vajg nopietnus sakarus, tad 140MHz diapazonā, bet tur būs jāmaksā par frekvenci un rācijas dārgākas.

Link to comment
Share on other sites

Arnis2002

savulaik kad vēl tika strādāts par tālbraucēju, tad no garāžām granīta ielā (volvo serviss) tad mierīgi varēja sarunāties ar konteineru terminālu kundziņsalā.

vēl variants viens siguldā - otrs uz vidzemes s'osejas pie tallinas tilta- normāli varēja sazināties.

rācijas - president -dārgais gals ~Ls 150

antenas- garās pātagas -pieregulētas un pieskaņotas rāciju servisā.

Link to comment
Share on other sites

Ja smagais autiņš, antena augstu virs zemes un vēl atklātā vietā, tad protams tālu vilks Uz vieglā autiņa un ja vēl pilsetā, tad būs problēmas.

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

nja, tel. sakari jau ir, savā starpā bez maksas, vienkārši vajag tādu kā konferences režīmu, kad viens nobļaujas un visi dzird un atbild vajadzīgo.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Rācijas ir labi, kad kopā ar Vasīliju un Grišku jābrauc uz fāterlandi, katram pie sava smagā stūres. Tur jau ar tiem mobilajiem būs kā būs!

Labots - viesturs0711
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...