Jump to content

Par pastiprinā'taju!


dex
 Share

Recommended Posts

Žaks Noriss

Pareizi jau būtu internetā noskatīt vai veikala speciem uzjautāt kādas 3 - 5 dazādas pēc parametriem, cenas, review, bildēm, protams arī iespaidoties no mārketinga. Tad veikals piebrauc ar savu furgonu, izgruzī ārā, tiek viss "notikuma vietā" saslēgts, iztestēts uz ausi, aci un ar spectehniku. Nu un tad iegādā tās, kuras patīk. Parējās veikals iekrauj savā busā un trin prom. Diemžēl pie mūsu apjomiem, cenām un vispārējās nabadzības šādi notiek tikai izņēmuma gadījumos un ne jau ar lietotām S90...

 

Reāli dzīvē vajadzētu internetā papētīt review, varbūt pat kaut kur izdodas apskatīt. Patīk - pērc. Nepatīk - turpini meklēt. Kā jau minēja, tad salonā un mājās tās štelles skanēs dažādi. Turklāt ja nebūsi tās pārējās dzirdējis, tad iegādātās šķitīs vislabākās pasaulē, īpaši ja būs no algas kādus 10 mēnešus vismaz pusi atlicis tumbu iegādei. Kā vēsta senā paruna - mammītei nesāp tas, ko mammīte nezina.

Link to comment
Share on other sites

Apraksts no pašas firmas jebkurā gadījumā teiks, ka tā ir pati labāka no skandām, kas radīta.

Kaut ko var nojaust no parametriem. Cena arī šo to izsaka. Ražotāja reputācija arī jau šo to pasaka. Lai gan tas viss arī var radīt maldīgu priekšstatu.

Galvenais ir pakluasīties tās skandas, nekas cits nav labāks par to. Protams, jāklausās ir pie pēc iespējas labākas aparatūras, un kaut cik sakarīgā klausīšanās telpā, kas pēc apjoma būtu tuvu tai telpia, kur tās tiks liktas (ideāli jau dabūt mājās notestēt), un izstāde nebūs tā labākā vieta, ja nu tikai tur nav kaut kāda speciāla telpa radīta.

Tas gan viss ir diezgan grūti izdarāms Latvijā.

Tāpēc var meklēt testus kaut kur (piem. www.salonav.com), lai gan tur ar visam nevar ticēt.

Patiesība, kā saka, ir kaut kur pa vidu.

Link to comment
Share on other sites

Nu, CESā jau biezie ražotāji (nu riktīgais HaiEnds) savu MEGA sistēmu uzstāda ne jau zālē, stendā, kur ir 89dB troksnis, bet tam speciāli noīrētā SUITE kādā tur Bellagio vai MGMā un tad tu jau mēnesi iepriekš pieraksties un tev ir pusstunda ko pavadīt šai numurā ar iecienītajiem diskiem (un firmas pārstāvi, protams). Kādas trīs vai 4 esmu tādā veidā paklausījies,

Link to comment
Share on other sites

Nu šaubos Žak, vai kāds tā vadās riņķī biezā gala tumbas un komutēs...tas tomēr paņem laiku un resursus. Katrā daudz maz lielā pilsētā ārzemēs ir veikals ar normālu klausīšanos telpu un slēdžiem ar kuriem var tumbas/pastūžus pārslēgt....

Un cik tad ir iekš LV pirktspējīgo klientu ? ir jau turīgie, bet vairums uzticēs izvēli kādam savam spečukam, jo pašam nebūs laika braukāt un testēt...

Es gan pats esmu gatavs dot iespēju paklausīties savas sistēmas (kuras nav nekādas utopijas par 80 000 ) sakarīgiem biedriem un daži jau tā arī ir darījuši un savu izvēli veikuši.

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

Bet tad ko dariit, ja gribaas nopirkt tumbas(pastiprinaataaju), bet nesaprotu kaadas ? Razjotaajam ticeet nevar. Maajaas neved, un salonaa viss skaneesjot (ja tic vairaakiem sjeit runaajosjajiem) pavisam savaadaak nekaa maajaas. Un cik esmu lasiijis testus, ar neko nevar saprast, kaut kaada nezinaama, paarmudriita muuzika un tikai apskatniekiem vien saprotama terminologjia.

Vai ir kaads kriteerijs vai atsleegvaardi, peec kaa vareetu saprast, der man sjis produkts vai nee ?

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Pastāv iespēja tepat forumā nobļauties, ka tev ir tik un tik liekas naudas, gribu, piemēram, divas front tumbas un pastiprinātāju. Ieteiks lietotāji kaut ko, pēcāk pārlasi visādus interneta review un pēc nost. Pie mūsu apstākļiem neko dikti labāku neizdomāsi. Nu ja ir kādai lati 450 un vairāk, ko atstāt par frontu pāri un vēl tik pat par pastūzi, tad moš kādā Unisonā sāks ar tevi pļāpāt un varbūt pat būs to vērts. Bet tumbas par 120Ls pārī tā pirkt būtu neforši. Tur palasi 2 review un internetā nopērc.

 

Šobrīd Rīgā ļoti maz ko var paklausīties. Neesmu sen Elkoros bijis, bet tie vienmēr izcēlušies ar nevēlēšanos neko aiztikt un darbināt. Unisona pagrabā moš ko var paklausīties. Kur palicis DVD Navigators no Skolas ielas nezinu, pēdējo reizi kad gāju garām bija liela bļitka, ka iznomā par 6Eur/kvm. AudioStārs no Dzirnavu ielas pamucis, kur tagad atrodas un vai vispār dzīvs - nezinu. Kas notiek Hi End Collection Krasta ielā īsti neinteresē, tie vienmēr bijuši kosmonauti...

Link to comment
Share on other sites

Ja pieņemam, ka esi pa lielam noskaidrojis kas tevi interesē : grīdas akustika vai plaukta

tad izvēlies cenu kategoriju.

Tad apskaties galvenos parametrus (ja tev jau ir pastiprinātājs un tā jauda ir zināma):

 

Ja pastūzis mazjaudīgs - ņem tumbas ar lielāko jūtību , ko apzīmē ar dB.

Pretstībai imho nav nozīmes (izņemot resīverus, kuri bieži nemīl 4 omus), es ņemtu 8 omu . Mazāka slodze pastūzim un mazāks kropļojumu līmenis.

Tikai neaizmirsti, ka jūtīgākas tumbas vairāk izcels pastūža fonu ja tam tāds ir, bet tāds nedrīkst būt.

 

 

Ja jaudīgs pastūzis, var ņemt mazāk jūtīgas tumbas.

 

Vēl jāskatās, lai tumbām ir rezerve virs pastūža max. jaudas.

 

Tad vēl svars, kvalitatīvas tumbas nav parasti vieglas.

 

Tad zemākā teorētiskā Frekvence - parasti robežās no 30Hz - 40Hz....atkarībā no izmēra ut.t..

tad Fāzu invertora novietojums (vai basu skaļruņa) , tas nosteiks novietojumu - tuvu, tālu no sienas mvai mēbeles.

 

Ja interesē - vari paskatīties vai ir biampinga piesleguma iespēja.Be tas nav kritiski vismaz 99% lietotāju :D

Link to comment
Share on other sites

jutību un frekvenču robežas tik nevajag lūrēt pēc plikiem skaitļiem, vēlams atrast AFR (amplitūdas frekvenču raksturlīkni), kur varēs redzēt reālo jutību visā diapazonā, kā arī to reālo diapazonu.

Bieži vien vienkārši tiek norādīts kāds jutības pīķis vai citas viltības, un standarta 20Hz-20kHz bez kautrēšanās arī skandai ar 10cm basinieku.

Piem. Mirage MX

http://www.miragespeakers.com/na-en/products/mx-specifications/

Sensitivity (2 speakers in a typical room)[sviests kurš norāda 2 skandām jutību, lai gan vismaz godīgi uzrakstījuši, jo vienai vāks, nav arī norādīts pie 1W vai kā] 87dB

Frequency Response 110 Hz - 20 kHz

 

Skatamies reālu bildi (AFR vienai skandai)

speakers_gr_mirage.jpg

Bēdu ieleja, vienai skandai maks pīķis ap 400Hz ar kādiem 84dB/1w, no kā arī sanāk tām divām skandām tie 87dB, bet, lai normāli klausītos, tas pīķis jāvāc nost, un tad jutība sanāk ~78dB

Par AFR, ja novācam to pīķi, tad kaut kā josla sanāk no 110Hz-20kHz,

bet, ja ņemam kādā -3dB koridorī, tad ir vāks, it sevišķi bez tā pīķa novākšanas, tad josla ir kādi 150Hz-1500Hz pēc tā pīķa

 

Tālāk gan seko teksts

Но мы уже не раз говорили, что звучат «Миражи» всегда лучше, чем меряются. При круговой диаграмме направленности звуковая картина в значительной степени формируется ранними отражениями от стен помещения, которые способны компенсировать горбы и провалы. Посмотрите, насколько точно совпадают кривые, снятые на оси и при отклонениях от нее. Но из-за малой чувствительности усилитель для раскачки этих мониторов нужен мощный, не менее 90 Вт на канал.

 

nu Ok, iespējams, ka vienmērīga dispersija tiešām glābj situāciju, bet nu dēļ traģiskās jutības past. vajag tiešām jaudīgu.

Link to comment
Share on other sites

.Bet tad ko dariit, ja gribaas nopirkt tumbas (pastiprinaataaju), bet nesaprotu kaadas ? Razjotaajam ticeet nevar. Maajaas neved, .
..Ir arī salonos cilvēki, kas saprot tavu vajadzību. Tikai Tev nauda ir vajadzīga. Un patiešām vēlme kaut ko nopirkt. Kad es pirms gadiem 5iem biju nolēmis nolikt 1000Ls par tumbām un, paņēmis savu mīļoto disku kaudzīti, staigāju pa saloniem, ne mani Avotiņš ne Cinītis no ACE/Elkora, ne Saša? no AStara, ne Māris no Unisona laukā nedzina. ļāva i stiprekļus komutēt, i tumbas pa trīs lāgi mainījām. Protams, es godīgi pateicu savu budžetu un mani visi tie kadri kaut cik vaigā bija redzējuši. Pieļauju, ka vēloties nopirkt pašas lētākās plauktenieces un kaulējoties par 3Ls attieksme varētu nebūt tāda, bet būsim objektīvi - kurš no mums ir ideāls? ;-)..Ja cilvēks tiešām ko normālu par pieklājīgu budžetu grib pirkt, un vēl nav iedomīgs kverplis pie tam, kas ierodas ar tekstu "Eu tu, parādi man šito te" tad salonos var daudz ko sarunāt. Tur tak audiofīli strādā, tiesa, nevajag ļaut viņiem tev hifilītiskos stāstus uz ausīm karināt.. ;-).
Link to comment
Share on other sites

Bet vai tiem visiem parametriem tiesjaam ir tik liela noziime ? Es kaut kaa vinjus liidz sjim iisti neesmu nekad njeemis veeraa.

 

Torni, un ko Tu nopirki ?

Link to comment
Share on other sites

Tornis klusē ;)

Man gan nebija iespēja paklausīties, jo budžets bija mazs (200Ls ) , balstījos tīri pēc reviewiem i-netā. Svārstījos starp šīm un tannoy..beigās paņēmu šīs par ļoti labu ciparu (Rīgā noteikti x 2) -

http://www.stereo.ru/profile_test.php?product_id=15869&tree_id=59

 

Jūtība baigi labā - var ar mp3 pleijieri kustināt :D :D. Un skan labi, vismaz mani apmierina par 100%. Protams bass nav tik spēcīgs kā s 90 - toties kādi vidi un augšas !

Link to comment
Share on other sites

No sākuma jānoskaidro muzikālo gaumi, pielietojumu (varbūt arī priekš kino), kādas ir izvietošanas iespējas, cik lielas var ielikt, budžetu.

Ja nav iespēju pakluasīties, tad atliek tikai testu lasīšana. Parasti jau testā ar to uzvarētāju ir OK, nav jau tā, ka uzvar kāds galīgs mēsls. Lai gan iespējams, ka tā skanda ļlti labi skan, bet kādam reperim nebūs graujoši basi, vai nebūs nežēlīgākās augšas (tādu nu tā gaumīte ir lielākajai daļai jaunatnes, un ne tikai)

 

Ja par sevi, tad patreiz taisu pats sev skandas. Lēnām iet, bet ziema jau gara priekšā :) ir jau arī tipa kaut kādu RRR S-30 paveids...

Link to comment
Share on other sites

Būs interesanti redzēt tavu veikumu :) es pats nesaņemtos skandu būvei. Ir jau protams doma , bet apzinos, ka kastes būs jāpasūta citur, tad vēl skaļruņi...nu lēti nebūs :( vai arī kādu full range varētu mēģināt....Jo gribas lai skan labi un izskats arī glīts. un jaunais s30 - paveids neska nemaz tik slikti - daudz dzidrāk par s 90 , un ja pareizi telpā novieto bass arī nemaz nav peļams.

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

Atbildu:

1) Nopirku es toreiz Phonar 2000

2) Tomēr tumbas ir tik dziļi indivoodoouāla lieta, ka, ja uzbūvē vienu pāri sev, un skan, kā pašam patīk, tad mērot ar mērinstrumentiem, bieži līknes ir galīgi dibenā. UN citiem nepatīk ;-)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...