Jump to content

DSLR upgrade Zibspuldzi vai objektīvu


The_Saint
 Share

Recommended Posts

Sen jau briestu izmest kādu latu sava Oly E520 uzlabošanai. Pirms laba laika tika iegādāts double zoom kits, jo tad vēl īsti nebiju izlēmis, ko vairāk bildēšu un sākumā biju tīri apmierināts, ka par salīdzinoši normālu naudu dabūju kameru ar diviem stikliem, no kuriem viens ir tīri normāls telefoto. Nevēlos iesaistīties diskusijās par to, kāpēc Oly nevis iecienītie Nikon vai Canon. Katram sava reliģija.

 

Pie tēmas.

Tuvojas ziema ar agriem vakariem un visādiem iekštelpu pasākumiem. Par cik bildēt patīk un ir jau zināma pieredze, ko var izspiest no esošā aparāta un objektīva, tad tagad lemju, kur man kā amatierim labāk izgrūst naudu:

a) Gaišāks objektīvs (noskatīs variants Sigma 18-50mm F2.8 EX DC Macro) aptuveni 250-300 naudiņas

b) zibspuldze (noskatīts Metz 48 AF-1) aptuveni 150-200 naudiņas.

Tracina iebūvētā zibspuldze, tai pat laikā gaišāks objektīvs sanāks krietni dārgāk un bez normālas zibspuldzes bieži vien galā netiks.

 

Kādā secībā Jūs ieteiktu veikt upgrade, jo ilgtermiņā noteikti būs vajadzīgs kā viens, kā otrs. Iespējams, ka kāds var ieteikt kādu citu standart zoom stiklu par +/- to pašu budžetu?

Link to comment
Share on other sites

telpām labāk zipeni, 2,8 tāpat nebūs glābējs....

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Zibenis "must have", lai normālas bildes telpās sanāktu. Pat ar F1.4 objektīvu var bildēt tikai labi izgaismotās telpās.

 

Ja vairāk gribi pa āru plosīties un telpās tikai izgulēt dzērumu bez fotoaparāta, tad objektīvs būs noderigāks.

 

Viss atkarīgs no tavām vajadzībām.

Link to comment
Share on other sites

The_Saint
(labots)

Nu par cik nāk ziema, tad vairāk laikam būs bildes telpās vai ārā, tumsā.

Vai ir kādi komenti par manis izvēlēto zibeni? Priekš pro zibeņa neredzu jēgu, jo ne ar to pelnu naudu, ne daudz laika pavadu ļoti lielās telpās.

Varbūt kādam ir info, kas viņus Latvijā izplata, jo kaut kādos interneta veikalos ir, bet gribētos pirms pērku apčamdīt. Ebajā gan ar visu piegādi sanāk 150 Ls, bet ja iedot apčamdīt un garantijas gadījumā var uz vietas kādu palamāt, tad labāk pirktu tepat.

Labots - The_Saint
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Zibenim galvenie nosacījumi:

- lai to var grozīt uz visām pusēm (palaist gaismu pret sienu, griestiem)

- lai var regulēt zibeņa jaudu. Te dabūju lēto zibeni ar automātiski TTL un kaut kā nerullē, jo jauda praktiski nekontrolējas.

- TTL

Link to comment
Share on other sites

iesākumam - es ari ieteiktu zipeni un tad vēlāk ņemtu kadu no gaišajiem stikliem.

 

Vai neesi pētijis kādu no Sigmas 17-70 (nav gan visā garumā 2.8, bet no vecajiem testiem - ļoti labs asums objektīvam un ar Tavas kameras iebūvēto IS labi ietu kopā)

Link to comment
Share on other sites

Sāksim ar to, ja bildē ar zibeni, tad tie būtu max ~20m. Priekš 20 metriem nav vajadzīgs liels tuvinājums. Ja jau esi gatavs tērēt līdz pat 300 naudiņām, tad pat var iegādāties fiksēto gaišo stiklu un zibeni kopā par to budžetu! Un manuprāt zibens būtu krietni noderīgs kā vēl viens stikls ;)

Link to comment
Share on other sites

A) Jēziņ tikai ne sigmu par tādu naudu, nopērc tamron 17-50 2.8 izcila bilde lietoti iet pa 150ls, jaunu dabusi pa <250

B) Bet tomēr 2.8 neatsit zipspuldzi, tad skaties kas tev ir svarigaks.

 

Piekrītu ļoti augstākminētajam. Nopērc 50mm 1.8 nezinu kuri ražo priekš olimpam, un zipeni arī. pa 300ls tur vel alum sanāks.

Labots - Daze
Link to comment
Share on other sites

nemaz jau arī lietotus tik viegli nevar atrast..... man ir bijuši abi - nezinu kurš labāk patīk...arī Sigma smuki zīmēja...tamrons no 17 sākas...

Link to comment
Share on other sites

The_Saint
(labots)

1) Nu manā izpratnē Sigma sēž uz viena plauktiņa ar Tamron. Un vai vismaz Tamron mājaslapā, kad pēdējo reizi biju tad neredzēju nevienu objektīvu priekš 4:3

 

2) Attiecībā uz zibeņa jaudu, tad arī esmu palasījies literatūru un wikipediju par GN.

GN = distance × f-number

Ja iebūvētajam zibenim atkarībā no kameras GN ir ~15, tad manis noskatītajam tas ir 48, jeb vairāk kā 3x vairāk jaudas + iespēja grozīt utt... Vajadzētu pietikt visam, kas man padomā.

Varbūt kāds ir Metz zibeņa īpašnieks un var pateikt ko par tā sliktajām īpašībām, ja tādas ir?

Labots - The_Saint
Link to comment
Share on other sites

The_Saint

OK, tad lēmums par labu zibenim.

Kāds pieredzējušais varbūt var pateikt, vai man vajag zibeni ar GN 48, jeb pilnībā pietiks ar GN 36 vai līdzvērtīgu, jo cenu starpība tomēr ir 2x un miljonārs nēesmu!?

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

manis noskatītajam tas ir 48, jeb vairāk kā 3x vairāk jaudas + iespēja grozīt utt... Vajadzētu pietikt visam, kas man padomā.

 

Nu tu skaities, lai ir regulējama jauda!!! M-vecis jau šo minēja.

 

Otrā lieta - man šķiet, ka ar stikliem nav ko lēkt pār pakaļu pāri. Tas dubultkits jau ir diezgan lietojams un iesākumam pirkt kaut kādu druscītiņ gaišāku (OK, piekrītu, piekrītu, F2.8 jau būs daudz gaišāks) dublējošu stiklu nav jēgas. Drīzāk varētu domāt par pavisam plato galu, kaut kādu lietotu ZUIKO DIGITAL ED 8mm 1:3.5 (fish-eye) vai līdzīgu citu ražotāju. Nevarētu teikt, ka ir megaplašs pielietojums, bet toties funkcijas nepārklājas ar jau esošo optiku.

Link to comment
Share on other sites

The_Saint

Nu kā jau rakstīju, tad teleobjektīvs mani pilnībā apmierina, bet standart zūmam prasās tomēr gaišumu, jo kā nedaudz tumšāks, tā jūtami par lēnu. Ar laiku gan jau iegādāšu arī kādu fiksu ar 1.4, bet universālai lietošanai ir vēlēšanās arī ko gaišāku un ļoti vilinšs šķiet šīs sigmas 2.8 visā garumā. Kit stiklu tad varētu ņemt uz dzertiņiem, bet šito izmantot bildēšanai pie skaidras apziņas :)

Link to comment
Share on other sites

Zibeni ņem šito pašu,vai kādu no oly original,bet galvenais,lai ir grozāma visos virzienos.... metz 36 negrozās uz sāniem.

A par stikliem - oly izvēle ir tikai orģinālie vai sigma,no pārējiem ražotājiem pagaidām neviens netaisa. Tamron it kā taisās izlaist,bet kad tas būs.

Es ieteiktu kopā ar zibeni paņemt kādu gaišu vītnes fiksu ar adapteri,lai var pieskrūvēt oly.Būs ar ko paeksperimentēt ziemā.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...