Jump to content

Ekonomiskās spuldzes


ricijs
 Share

Recommended Posts

Sveiki tātad atkal pienācis laiks sapirkt ekonomiskās lampas ir jau pārbaudītas vērtības philips kas ir labas un arī tonis patīkams.

 

Bet krīze paliek krīze tagad uz akciju maxima ir optima lētās ekonomiskās spuldzes 0.69ls nju tad jautājums par toņiem

 

rakstīts uz iepakojuma k2700 tas ir silts tonis jeb auksts jeb kautkas pa vidam.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hmm tad jau var iepirkt viņas

 

 

<Savu laiku jau kalpo arī lētās ekonomiskās spuldzes pārbaudīts tik nepatīk ka parasti viņas tādas vēsi baltas

Link to comment
Share on other sites

0.69Ls par ekonomisko spuldzi?! Viņa spīd arī? :shok:

 

Iesaku vispirms nopirkt vienu un pamēģināt, vai maz spīd uz pusi tik spoži, kā norādīts, un neizdeg nedēļas laikā.

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

RimaNTSS

Es te nedaudz vīlies esmu, pat 2 reizes... pirmkārt Philips 23W spuldze izdega, gads vēl nav pagājis. Un otrkārt, pārsvarā visiem čekiem no DEPO ir izdzēsušies ieraksti tā, ka neko nevar salasīt. Nav jau tik žēl tos 2-3 latus, bet principa pēc tā kā tomēr gribētos izmantot garantijas laiku. Domāju tomēr parunāt ar DEPO lai paskatās vecās izdrukas, kaut cerība ir minimāla. Bet, kad tā lampiņa strādāja, tad gaisma bija OK un iedegās arī ātri.

Link to comment
Share on other sites

Man, personīgi, arī Philips labi iet pie sirds. Senos laikos RIMI bija kaut kādas akcijas kur Philips 20W (vai 21W?) varēja dabūt par 1.50Ls, un daža laba iet vēl arī šodien, 6 gadus vēlāk. Un ieslēdzas ātri, un gaismai patīkams tonis. Tā kā balsoju par Philips.

 

Osram arī, starp citu, nav sliktas, bet dārgākas nekā Philips, un lēni ieslēdzas.

 

Ā, īpašiem ekstrēmistiem ir manītas arī LED spuldzes. Tās gan pagaidām nav "100W" spožumā, drīzāk kaut kur uz pusi, bet nu elektrību ēd vēl mazāk par ekonomiskajām.

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

It kā būtu jādeg kā kvēlspuldzei. Pirms pieciem gadiem K-Rautā nopirku 20 gabalas nezināmas ķīniešus izcelsmes. Kādas piecas pārdega pirmajā mēnesī, pārējās pamazām četros gados. Pašlaik ir palikušas trīs, kas vēl spīd kā jaunas. Tolaik to cena K-Rautā par akciju bija Ls1.99. Ņemot vērā mūsu elektroenerģijas cenas, pirkums nebija izdevīgs. Pa šo laiku biju iegādājies arī dažas Philips un Osram spuldzes par pieklājīgām naudā. Tās jau aizgājušas pa skuju taku. Nepatīk tām spuldzēm spriegums manās mājās ap 240V. Maģistra darbā biju papētījis šo tēmu - 225-230V tas šo spuldžu elektronikai ir "vispatīkamākais".

 

Kurā Maksimā ir tā akcija, un kādas jaudas spuldzes piedāvā?

post-69575-128198312686_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Starp citu - ne pārāk plaši zināms fakts - ekonomiskajām spuldzēm nepatīk būt noslēgtos kupolos. Pats to pārbaudīju vannasistabā, kur Philips spuldze aizgāja pie tēviem dažu mēnešu laikā. Bez kupola tagad jau ilgi stāv.

  • Patīk 2
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Cik nācies saskarties ar lētajām ekonomiskajām spuldzēm, tad pilnīgi visām ir tā sauktā "miroņu gaisma" un pofig kas rakstīts uz iepakojuma. Dārgajam, ja rakstīts 2700K tad gaisma ir bišku līdzīga kvēlspuldzei, bet vienalga visas pumpas uz ģīmja var redzēt. Nu nespēj ekonomiskās spuldzes aizstāt kvēlspuldzi un ekonomē tās tikai elektroenerģiju, bet ne pircēja maciņu. Ekonomiskās spuldzes ir dārgas un labi ja iztur garantiju, bet nu solītos ekspluotācijas gadus nekad!

Link to comment
Share on other sites

Nesen DEPO par akcijas cenu paņēmu ACME 23W pa 1,99Ls - patīk (uz kastes rakstits, ka spīd kā 115W ;) un spīd ar)

Siltie toņi! Ieslēdzas uzreiz un "iesilšana" ari minimāla! Tām pašām Philips ir novērots, ka max spilgtumu tās sasnieds pec kādas minūtes vai divam!

 

 

Cik vatigas ir tas Optima lampas un kā ar "iesilšanas ilgumu"?

Link to comment
Share on other sites

Kanibaals

Ekonomiski izdevīgāk un dabai, kā arī acīm draudzīgāk ir pirkt halogēnās spuldzes, taupības spuldzītes der kāpņu telpām un tur, kur nav ilgstoši jāuzturas, bet kur netiks arī bieži slēdzelētas.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Starp citu - ne pārāk plaši zināms fakts - ekonomiskajām spuldzēm nepatīk būt noslēgtos kupolos. Pats to pārbaudīju vannasistabā, kur Philips spuldze aizgāja pie tēviem dažu mēnešu laikā. Bez kupola tagad jau ilgi stāv.

 

 

Interesanti, par ko šeit mīnusu ielika, taisnība vien ir? Uz dažu ražotāju kastītēm ir skaidri uzzīmēts, ka kupolos tās nav domātās un vaļējā, bet dikti ierobežotā telpā tām ir samazināts mūžs.

 

Tai pat sakarā būtu interesanti paskatīties, kuras ir tās, kas ātri nobiedzas. Tās 'smukās', kas izskatās, kā parastās spuldzes, kur tās trubas ir paslēptas aiz otras stikla kārtas, vai tās, kurām viss 'nesmukums' ir redzams.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Polijā ražotajām ekonomiskajām luminiscentajām spuldzēm tagad zemas cenas (11w/Ls1.40), arī kvalitāte puslīdz laba.

Pirms gada pirku super-netto veikalā euro-shopper lētučus par Ls3.99 3 gab. No diviem komplektiem viena spuldze aizgāja pie tēviem, piecas deg. Veikals Ziepniekkalna ielā.

Neiesaku Ķīniešu eko-spuldzes, ticamības praktiski nekādas.

Arī solījumi, ka eko-spuldzes ir 5x 'ekonomiskākas', ir gandrīz patiesi. Cipars ir virs 4, ap 4.5x - mērīts laboratoriski, LLU TF telpās.

Halogēni ir par 20% ekonomiskāki, jo kvēldiega temp. ir augstāka. Karstums no halogēniem nāk koncentrētāks un orientētāks spuldzē blenzēja virzienā.

Svārstības tīklā ir eko-spuldžu vājākā vieta.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Jau vismaz 6 gadu lietoju praktiski tikai ekonomkas un visi brīnās, ka man elektrības rēķins tieši 2.5x mazāks. Drusku gan grēkoju ar t.s. "lustru" darbistabā - tai vienkārši ir 5 spuldzes jāliek iekšā, līdz ar to kaut kā baigi nebija vēlme atmakoties. Tur saliku kaut kādas 20W kvēldiega vai kaut ko uz to pusi. Bet tāpat tā lampa praktiski netiek izmantota.

 

Par ekonomisko spuldžu miršanu - man tik viena šo 6 gadu laikā aizgājusi, to pašu netīšām ārā skrūvējot nolauzu. Lietoju tikai Philips, laikam āra apgaismojumam iegādātas Depiņā kaut kādas pavisam lētās. Par Osram nav ideju, nelietoju, jo par kāpi dārgākas. Arī šķiet, ka pasaku līmenī ir doma, ka ekonomkām nepatīk bieža ieslēgšana/izslēgšana. Piemēram, labierīcībās tiek salīdzinošo bieži slēgāts turpu šurpu un neesmu nekādas problēmas novērojis nu jau 3 gadus vienai spuldzei.

 

Par atmaksāšanos - nu man šķiet, ka ir pietiekami liela dzīvojamā platība un dzīvo kādi 3 cilvēki, tad ekonomkas atmaksājas pietiekami ātri, it īpaši ņemot vērā šībrīža cenas. Man ir laikam 10 lampas mājās, kaut kad rēķināju, ka pie esošās noslodzes esmu savu ieguldījumu ekonomkās vismaz 1.5-2 gados atpelnījis (ja tā to var teikt).

 

Dzīvojamā platībā ir patīkami siltāka gaisma, bet virtuvē (it īpaši virs darba zonas) saskrūvēju zilganās un esmu diezgan apmierināts.

Link to comment
Share on other sites

Spuldžu gaismas spektrs protams ir gaumes lieta, bet nu man gan tā ekonomisko spuldžu gaisma riebjas. Mazmājiņā un koridorā jau pofig, bet dzīvojamā istabā nu nekad. Tā nav gaisma. Es cenšos lietot halogēnās spuldzes. Tām gaisma acij daudz tīkamāka. Man pofig, cik tās elektrību patērē, jo redze un veselība šķiet svarīgāka. Vēl varu piemetināt, ka ekonomiskās spuldzes slikti pacies lielu aukstumu. Man regulāri pie -25 grādiem ieslēdzot nobeidzas āra lampa.

Žaks Kustō, interesanti būtu redzēt aprēķinu, kā Tu iegūsti atmaksāšanos 1,5-2 gados. Tu ko, tās lampas visu laiku dedzini? Pēc maniem aprēķiniem, rēķinot, ka lampas vasarā praktiski neizmanto un vel pieskaitot brāķa procentu, kuru nav nekādas cerības atdot pa garantiju,sanāk daudz vairāk gadu.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Spuldzes ņēmu ebay 10-paku, cena bija ļoti laba. Sen tas bija, precīzu cenu nepateikšu, bet tas nebija ne 5Ls par spuldzi, ne arī 3Ls. Kaut kas zem 2Ls. Un jā - diezgan daudz tiek gaisma dedzināta, rēķināju atšķirību starp 100W kvēldiega spuldzēm, jo tādas pārsvarā tika lietotas kupolu gaismas (ne)caurlaidības dēļ. Var jau būt, ka esmu pieņēmis pārāk optimistiskus izejas datus...

Link to comment
Share on other sites

Nu jā, ja spuldzes dabū zem 2Ls un lielakā daļa tūlīt neizdeg, tad protams var atpelnīt ieguldīto naudu. Cita lieta,kad spulzes pirktas par piečuku gabalā un puse nobeidzas pirmajā gadā. Cik tad vajag daudz dedzināt lai atpelnītu vidēji 10Ls uz vienu spuldzi?

Link to comment
Share on other sites

es ekonomisko lietoju tikai virtuvē, visās istabās parastās kvēlspuldzes, bet slēdži nomainīti ar dimmeri, uzgriez cik vajag, elektrība ekonomējas, kvēlspuldze maksā 15 saņus un kalpo man gadiem, koridorī, kur tumšāks pāris LED lampiņas vienmēr ieslēgtas, patēriņš praktiski nekāds, skaitītājs gandrīz negriežas, bet gaismaz ziņā nav tas labākais variants.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Dimmeris nav labākā izvēle! Vienam paziņam "uz viena vada" stāv dimmerēta istabas lampa un arī stereo iekārta. Dimmeris dod normālu fona zumēšanu. Bet ja saliek civilizēti šīs lietas katru uz savas fāzes, tad gan laikam nav ne vainas. Kaut gan man tie dimmeri nekad nav īsti pie sirds gājuši...

Link to comment
Share on other sites

Musimusi

Par neatbilstību ražotāja uzrādītajam kalpošanas laikam grūti teikt, bet pašam ~25w Phillips ekonomsiskā spuldze iet jau 12 gadus. Vienkārši nebija alternatīvas- s**a lustrā bija paredzēta ligzda vienai lampai ar max pieļaujamo jaudu 60w, neiegrimsim detaļās kapēc tāda lustra (sievietēm labāk zināms) bet ekonomiskā spuldze vismaz varēja "piegaismot" telpu. Vienīgi besī, ka iesilst gan palēni. Gan jau ka ir atpelnijusies, lai gan tajā laikā maksāja padārgi~6-7 Ls.

PS. Gadus 3 atpakaļ paņēmy KanLux poļu lampas (Elektronamā) un neviena slikta vārda-ātri iesilt (praktiski momentāni), spožākas kā analogi Phillips gaisma neitrāla-ne silta ne auksta...

Link to comment
Share on other sites

Mana pieredze.

Pirms gadiem kā pirmo nopirku Philips. Maksāja diezgan dārgi. Izdega arī ātri, škiet pāris mēnešos. Lampa nebija nekāda baigi slēgtā, netika arī bieži slēgta ārā iekšā.

Osram. Kalpo normāli, bet pailgi ieslēdzas. Viena arī pēc iszlēgšanas kādu laiku mirgo (fāze caur slēdzi). Vēl nav īsit pieredze ar ilgdarbību, jo nesen nopirku.

Pa vidu esmu pircis visādas lētās, Kanlux, Megaman (laikam nav nemaz tik lēta), un citus brīnumus RIMI. Kalpo normāli, nemaz ātri neizdeg.

Ja nopērk ar pareizo spektru, ir ok arī uz aci.

Link to comment
Share on other sites

He, moš jāuztaisa spuldžu atsauksmju portāls? :D Cik no jums varētu būt ieinteresēti tur ierakstīt?

Link to comment
Share on other sites

Mr. Nejēga

Nus, pagaidām padomjlaika ķiegeļmājā regulāri izsit gan halogēnās, gan ekonomiskās, gan parastās spuldzes. Nominālais darbības laiks uz spuldzi - 4-6 mēneši. Ekonomija neatsver dārgo cenu, tā kā lieku cokolā to, kas skrūvējas iekšā un ir lētākais no pirkšanas viedokļa.

Link to comment
Share on other sites

_dunduks_

Jautājums mazliet no citas tēmas - Kur jūs liekat izdegušās ekonomiskās spuldzes?

Link to comment
Share on other sites

Forumisimus

Pats to pārbaudīju vannasistabā, kur Philips spuldze aizgāja pie tēviem dažu mēnešu laikā.

 

Ekonomiskās spuldzes nedrīkst likt tualetē vai vannasistabā. Tur bieži slēdz iekšā/ārā.

 

Man pašam stāv Philips apaļās, kas izskatās pēc parastajām (~5ls, laikam), dod patīkamu gaismu, strādā labi. Ar akcijas, mārketu spuldzēm, gan nav tā labākā pieredze. 

Labots - Forumisimus
Link to comment
Share on other sites

Mr. Nejēga

Istabās arī bieži to dara.. Reāli, tad jau nevar likt nekur, kur cilvēks pārvietojas.

Link to comment
Share on other sites

Tagad arī tur stāv tieši tāda pati spuldze, tikai bez kupola. Strādā labi un ilgi. Nez, var jau būt, ka brāķis gadījās, bet man tomēr ticamāka šķiet versija, ka viņai nepatika tas kupols (droši vien dēļ karstuma).

Link to comment
Share on other sites

RimaNTSS

Parasti tām visām spuldzēm (it sevišķi zolīdiem brendiem) ir garantija vismaz 2 gadi un dažos gadījumos līdz pat 5 gadiem (te varu kļūdīties). Tikai jāparūpējas lai čeki tiktu saglabāti un var garantijas laikā mainīt uz nebēdu un lietot spuldzes bez ierobežojumiem gan tualetēs gan slēgtajās telpās, stikla burkās utt.

Link to comment
Share on other sites

aigarello2

Jautājums mazliet no citas tēmas - Kur jūs liekat izdegušās ekonomiskās spuldzes?

Izdegušās spuldzes, tās kurām ir izbeidzies kvēldiegs, nevis elektroniskā daļa, izjaucu, nopērku patronu, kurā var iespraust ekonomiskās spuldzes bez balasta, pievienoju vadiņus un aiziet ! Sainieciskās telpās kur nevajag dizainu, ļoti labs risinājums . Nākamreiz kad izdeg, nomaina tikai pašu spuldzi, to jau var nodot atkritumu pieņemšanas vietās !

Link to comment
Share on other sites

RimaNTSS, Tu daudz ekonomiskās spuldzes esi teiksim pec pusotra gada mainījis pa garantiju veikalā? Tak ei nu saglābā čeku par 3Ls, atceries, kurā veikalā pirki akcijas laikā un aizbraukt uz to bodi bieži sanāk dārgāk kā pati lampa. Uz to jau ražotaji cer, ka lielākā daļa pircēju lētās mantas neatgriez. Gan jau vēl čakars ar kādiem iesniegumiem un citiem papīriem veikalā. Un vēl, ko man dod garantija ja lielākā daļa celtniecības veikalu jau bankrotējuši :sarkasms: .

Link to comment
Share on other sites

ImissimI

Mr.Nejēga, moš kaut ko nepareizi esi saslēdzis, varbūt nulle caur slēdzi? :) (nezinu, vai tas ir mīts vai nav, ka tad ātrak deg lampas āra, bet ir dzirdēts...)

 

Par tiem palaišanas un iesilšanas laikiem - nevajadzētu dalīt spuldzes pa brendiem - ir dažādi modeļi.

Parasti cik novērots, jo lielāka aizture no slēdža nospiešanas līdz lampas spīdēšanai jo ātrāk tā lampa spīd pilnā spilgtumā un otrādi.

Link to comment
Share on other sites

Mr. Nejēga

Slēdzis... Da fig viņu zin, man majā ir lampas pie griestiem un viņās ir apaļs cokums, kur skrūvēt iekšā spuldzi, kas tur ko slēgt, nezinu. Ar Elektriku neaizraujos (un biški pietēloju ignoranci lai pieietu no Cilvēkus idiotus viedokļa), un gar vadiem negrābstos - saku tikai, kā ir.

Link to comment
Share on other sites

RimaNTSS

Godīgi sakot pārāk liela pieredze spuldžu garantijas nomaiņā nav... Tikai viens precedents ir bijis, kad DEPO biju samainījis izdegušo spuldzi. Pie reizes gribēju samainīt uz jaudīgāku piemaksājot cenu starpību, bet tā kā nebiju saglabājis oriģinālo iepakojumu tad sanāca tikai pretī dabūt tieši tādu lampiņu kāda bija izdegusi. Protams, ka ražotāji dod garantiju un cer, ka lietotājs nebūs saglabājis oriģinālo čeku vai nu iepakojumu. Nav jau nekāda problēma saglabāt vienā vietā visus čekus, kaut vai piekārt pie mājas ieejas durvīm kastīti, kurā mest visus čekus. Te gan var sanākt, kā jau iepriekš rakstīju, kā spiegu seriālā visi ieraksti no čeka pazūd atstājot rokās tīru papīriņu...Un, jā: Ja veikals ir pa ceļam no darba uz mājām, tad nav nekādu lielu izdevumu lai tajā biežāk iebraukt..

Labots - RimaNTSS
Link to comment
Share on other sites

Nu vot, vēl jāglabā lampas orģinālais iesaiņojums :sarkasms: . Ta jau māja par lielu miskasti pārvērtīsies. Lai gan es pats glabāju iepakojumu visai garantijas elektronikai. Ne reizi nav bijusas problēmas ar aparatūras apmaiņu, bet kā iepakojuma nav, ta sākas piedzīvojumi ar garantijas remontiem. Bet nu glabāt katrai lamouņai iepakojumunav bopietni.

Link to comment
Share on other sites

Tālajā 1997g. nopirku pa vienai 20W ''Philips'' un ''Osram'' - salīdzināšanai. 

 

Bija ražotas Vācijā un dārgas. ''Osram'' nobeidzās šā gada sākumā (ar diviem remontiem), 

 

bet ''Philips'' pāris gadus agrāk un nepakļāvās remontam. 

 

Apgaismoja gan virtuvi, gan istabu caurām naktīm (bērni tumsā neguļ)

 

ar visām elektrības raustīšanām (gaisvadu līnija).

 

 

Link to comment
Share on other sites

Mosh kadam ir LED adares, gribu warm white tas ir normalu siltu gaismu

Intresee E27 60 w 100 w un GU10 60 w

Labots - 321
Link to comment
Share on other sites

To lampu Tu varēsi ieskrūvet "vienā vietā' :sarkasms: . Kad vienreiz cilvēki sapratīs, ka pie amerikāņiem tīkla spriegums ir 110V un viņu elektronika nav izmantojama pie mums.

Link to comment
Share on other sites

Ja lampiņa izdeg un čeks nav saglabājies, ejam uz veikalu un nopērkam vēl vienu tādu pašu lampiņu. Tagad mums ir čeks un iepakojums. Protams, lampiņas tagad arī divas, bet vismaz par garantiju ;)

Link to comment
Share on other sites

Šāds triks gan nez vai izdosies, jo uz lampiņas parasti ir partijas vai spuldzes seriālais numurs. Ja vien bojātā spuldze nav pirkta pāris dienas atpakaļ - viņas nebūs no vienas partijas.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...