Jump to content

Džentlmeņa aizsardzības komplekts


Mr.Deus
 Share

Recommended Posts

Taisnas Rokas - AV šobrīd lietoju jauno Avast tīri labs, MSE vairs kaut kā neiepriecina - FW iebūvētais Windows, bet ja ļoti liela paranoja, avastam internet sekjuretijs, bet tas ir gan par maksu, laikam kaut kādi 40 loši bija - īsti neiebraucu ko tu ar to usb šprici esi domājis?

Link to comment
Share on other sites

Ja lieto Firefox, tad noteikti var arī to ļoti nokanfigurēt un uzlikt pareizos add-onus. Starp citu vakcinēt var ne tikai fleškas, kas ir pirmais ko ar tām ir jādara, bet arī pašu kompi. Tikai spēlītes tad neies autoranā.

to Čikse: par taisnām rokām, tas ir viss pareizākais Bet nu par šprici nezināt! )))

Labots - mazulis
Link to comment
Share on other sites

Doma tāda - uztaisīt topiku, kur sarakstīts optimāls datora aizsardzības komplekts, lai katrs otrais neprasītu kuru antivīrusu labāk izmantot u.t.t. 

 

Piemēram, izveidot un lietot limited user account + antivir + zonealarm + panda usb + mozilla + spyware ķērājs kaut kāds un tas viss, piemēram, bez maksas. varbūt kāds var vēl kaut ko būtisku piemest klāt. Tā lai var aizmest linku visiem, kas prasa ko un kā darīt, lai aizsargātu datoru. Interesē optimālākais risinājums, kas savā starpā nekonfliktē u.t.t.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Viss jaunais ir labi aizmirsts vecais .

Limited User + sakarīgs antivīruss (nez, es pagaidām MSE neko sliktu neredzu)+ugunsmūris. Viss.

#mazulis: Ja ir normāls antivīruss, inficētu flešku tu gribēdams nepalaidīsi - momentā nobloķēs, vai iztīrīs. Nu var jau fleškā likt to slēpto autorun.inf mapi, bet HDD - tā jau ir paranoja, vai līkrocība.

Link to comment
Share on other sites

Man kā no Windows tālu stāvošam, paskaidrojiet kas vainas MSE? Esmu dažiem "klientiem" to uzlicis kā vienīgo antivīrusi, kur varētu būt problēmas?

Link to comment
Share on other sites

Uz Windows XP man aizsardzības komplekts bija:

User account + antivirus + firewall + usb šprice + rūteris + Software Restriction Policy.

Darbojas efektīvi, bet nav pārāk piemērots cilvēkiem, kuriem patīk piebāzt pilnu datoru ar zagtām programmā un arī spēlmaņiem nederēs, jo daudzas spēles pie tādiem ierobežojumiem var nedarboties.

Ja mājās ir bērni, datorspēļu spēlēšanas vecumā, tad lai kādu aizsardzību datoram uzliksi, tik un tā tas neizdzīvos ilgāk par gadu. Tā, ka labāk ir padomāt par svarīgo datu regulāru rezerves kopiju veidošanu un sistēmas diska klonēšanu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pilnīgi tev piekrītu, ar visām četrām, kā saka! Bet pasaki man, lūdzu, kāds ir iemesls visiem tiem brēcieniem- Palīdziet lūdzu, Baismīgs vīruss, Nevaru nekur ieiet, Pzudušas ikonas utt, utl?? )))) Tad kāpēc neielikt vienreiz vienu mazu figņu, kas būtiski var atvieglot dzīvi un nekrīt nevienam acīs?

Friza runa tak iet par vidusmēra mājas kompi un bērniem, bet tu esi ekstremālis )))

Labots - mazulis
Link to comment
Share on other sites

Tur tā lieta, ka uzliekot to mse jams pēdējā laikā pārāk mierīgs paliek, kaut gan sistēma vienam pīslim tik saknēta full režīmā vairākas reizes, bet salīdzinot ar avast, piemērām, tad jams vienu trojas zirgu atrada pirmajā piegājienā, tad nu man radās tāds dīvains priekšstats par to av, bet tas tā, dzīvos redzēs, nav jau krītamā kaite, bet fakti tād ir. Konrketu trojāņa pasugu nevarēšu uzreiz pateikt, tas ir citā aparātā.

 

Sākumā jau ar priecājos smuks maz rijīgs av, bet...

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Hmm... virsraksts, it kā būtu runa par prezervatīviem un kastetēm. Kaut gan pēdējo laikam policai neuzskatīs par aizsardzības ieroci.

 

Kādreiz dzirdēts, ka ļaudis lieto pilno diska klonu ar visām programmām, ja bērni ir baigie ķimerētāji. Dažas desmit minūtes un voila PC kā jauns.

  • Patīk 2
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Hmm... virsraksts, it kā būtu runa par prezervatīviem un kastetēm.

+1, savulaik, kad vēl normas bija lielākas uz Krievijas robežām, tad vietējie par džentlmeņa komplektu sauca "pilna bāka + litrs šnabja + 100 cigaretes" :)

  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Ex, piekrītu Firza. Limited user, w7, rūters. Tas man un trijiem maniem skuķiem. Vairākus gadus (kādreiz bija W-XP) neka vairāk par reklāmas adwari nav bijis. I-bankas, biržas spekuācijas un citas sensitīvas lietas tikai caur live-cd.

Link to comment
Share on other sites

Vai tad caur limited account ar tiek iekšā vēl kakuči? Pat tad ja uzgriezts max lvl?

Uz plika limited account, daudzi autorun.inf vīrusi no USB flash netikai palaižas, bet arī tīri labi darbojas. Un lai arī tāds vīruss var inficēt tikai konkrēto lietotāju, nevis visu sistēmu kopumā, tas var sabojāt lietotāja dokumentus, nozagt lietotāja paroles, un tas var turpināt inficēt visu citus pieliktos USB flash diskus.

Pret autorun.inf vīrusiem, kuri tiek darbināti no limited accont var palīdzēt „USB Vaccine”, un nebūtu slikti izliegt pievienot jaunus ierakstus lietotāja Startup, vismaz tad User darbinātie vīrusi varēs būs aktīvi tikai līdz pirmajam restart.

Link to comment
Share on other sites

Varbūt kāds var apgaismot, kā uz XP var aizliegt pievienot jaunus ierakstus lietotāja Startup.

 

Varbūt kāds var apgaismot, kā uz XP var aizliegt pievienot jaunus ierakstus lietotāja Startup.

Link to comment
Share on other sites

Lietderīgā jēga aizliegt pievienot jaunus ierakstus iekš Startup ir, tad ja dators tiek darbināts ar USER tiesībām.

Kaut ko aizliegt lietotājam ar Administratora tiesībām nav lielas jēgas, jo programmas (vīrusi), kuras tiek darbinātas ar Administratora tiesībām var apiet jebkuru aizliegumus. Un arī vietu, kurām Administrators var pievienot jaunus ierakstus par automātiski palaižamām programmām, ir n-reizes lielāks nekā tās ir pieejams lietotājam ar Limited User tiesībām. Limited User tādas vietas ir tikai trīs:

1) Faili iekš : Start menu - > Programs -> Startup

2) Registry: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\

3) Registry: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce\

Aizliegt pievienot jaunus ierakstus šajās vietās, var izmainot failu (mapju), Registry pieejas tiesības (permissions), noņemot lietotājam tiesības, pievienot jaunus un izmanīt esošos ieraktus, atstājot vienīgi lasīšanas tiesības.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...