Jump to content

Atsauksmes par Lu datoristiem un RTU


dusters
 Share

Recommended Posts

Sveiki

 

Ļoti priecātos, ja jau no kādiem studējošajiem varētu noskaidrot, cik tad ir labi tajos Lu datoristos, ar visām 200+ sasolītajām budžeta vietām. Un kā tas pielīdzinās RTU? Abās vietās es mācītos papīra pēc, tāpēc, kur vieglāk, tur labāk, es teiktu.

 

Paldies jau iepriekš

  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

LU vienkārši, vismaz pirmie 2 gadi noteikti (1. līmenis), pēc tam jau sarežģītāk... + dazi prieskmeti un pasniedzeji tiesam ir interesanti, pat ja macas tikai prieks papira. (datorsistemu uzbuve, multimediju tehnologijas)

Link to comment
Share on other sites

Owandir

RTU kaites ir tīri labi zināmas (manuprāt). Ja tev Fizika, Ķīmija un elektronika liekas vieglas un vajadzīgas, tad nav problēmu, ja nē. Tad nu pa lielam ir tas pats, varbūt pat lielāka haļava, bet šogad mazliet mainās eksāmenu kārtība, tādēļ līdz galam spriest par to nevar (līdz šim mums bija ļoti maz eksāmenu sesijas laikā, tagad būs salīdzinoši tikpat daudz kā LU, bet kā tas izpaudīsies nevaru komentēt).

Un jā liela daļa pasniedzēju tiešām daudz sakarīgāk izklausītos, ja runātu krieviski, bet pie tā var pierast.

 

Plus - bak. grāds 3 gados.

 

Un ja reiz interesē papīra pēc, tad kāpēc neņem :? kādu ārzemju augstkolu, un tur nemācies neklātienē? Ir dažas EU teritorijā, kur šī neklātienes mācīšanās ir pat pa brīvu ;)

Link to comment
Share on other sites

Turība vēl IT nepasniedz? Tur būtu vislabākais variants "papīra dēļ". Tikai tāds sīkums, ka jāmaksā.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Dzeisons

Un ja reiz interesē papīra pēc, tad kāpēc neņem :? kādu ārzemju augstkolu, un tur nemācies neklātienē? Ir dažas EU teritorijā, kur šī neklātienes mācīšanās ir pat pa brīvu wink.gif

 

Kurā valstī? smile3.gif Zviedrijā?

Labots - Dzeisons
Link to comment
Share on other sites

Owandir

Es esmu lasījis piedāvājumus no Somijas universitātes, bet tas bija uz maģistriem.. Bet teorētiski šāda iespēja pastāv.

 

Man kāds ir kko stāstījis par Skotiju.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Skotijā augstākā izglītībā IT par veltu un vēl kvalitatīva?

Link to comment
Share on other sites

Mr. Nejēga

Cik zināms, par velti principā izglītība ir Zviedrijā un Dānijā, pārējās valstīs ir pamatā par maksu (kā mums), ar iespējām un atlaidēm/fondiem/sazinko.

Par kvalitāti, eh, nu smaga tēma. Neklātienes stdijām viss atkarīgs no tā, ko tu pats dari, klātienes - n usliktāk par mūsējiem jau visticamāk nebūs.

Link to comment
Share on other sites

Abās vietās es mācītos papīra pēc...

Kam Tev tas papīrs?

Vai pats itin neko nevēlies iemācīties?

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

Par kvalitāti neņemos spriest, bet par velti tas ir relatīvi, principā ta lieta notiek caur kaut kādiem Eiropas fondiem, kas sponsorē studijas, tjipa dod aizdevumu un ja sekmes ir ok, tad neprasa atpakaļ naudu, bet ja tu nolaid pa kliņķi, tad nu arī dabū maksāt ragā.

 

Bet nu jebkurā gadījumā kvalitatīva IT izglītība ir MIT un punkts. Tiesa, tur ir jātiek. Nu jā, nauda nosaka kvalitāti - MIT budžets ir tikpat liels, kā LV gada budžets.(un MIT ir mazāk studentu nekā tajā pašā RTU). Vienīgais, kas kavē augstas kvalitātes studijas šeit ir konkurences trūkumus akadēmiskajā vidē, nav konkursa uz profesoru vietām. Nav.

 

Un ja tu studēsi papīra pēc, tu izlidosi pēc pirmā kursa. vienkārši nepavilksi tempu un darbu apjomu, kas būs jāpadara, varbūt arī nolaidīsi luni pie augstākās matemātikas. Tas, ka tagad pasaka tikai papīra pēc, vēlāk mainīsies. Papīra pēc var studēt ekonomiku. 3 dienas nedēļa lekcijas :D Pēdējos kursos tikai divas :D

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

Vienīgais, kas kavē augstas kvalitātes studijas šeit ir konkurences trūkumus akadēmiskajā vidē, nav konkursa uz profesoru vietām. Nav.

 

 

Studiju kvalitāti, diemžēl, diktē tirgus pieprasījums. Savukārt mežonīgajā kapitālismā tirgus pieprasa lētus grāmatvedības softu un weblapu fiksos uzsmērētājus, nevis kvalitatīvus speciālistus, kas spēj izstrādāt sarežģītas, kvalitatīvas un inovatīvas sistēmas. Tas arī ir faktors, kas diktē studiju kvalitāti. Attiecīgs akadēmiskais personāls smērēšanas apmācībai ir tikai sekas.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ja papīra pēc nozīmē dabūt augstkolas diplomu, tad studēt IT tiešām nav prāta darbs. Pārāk liels darba apjoms, lai to veltītu tam, kas ne pārāk interesē.

 

Turklāt Latvijā tam diplomam papīra, uz kura tas uzdrukāts, vērtība arī ir. Latvija ir inteliģento sētnieku zeme, kur visi folki ar saviem papīriem centīgi tīra ielas. Vai nu to pašu dara Anglijā tikai par krietni lielāku naudu.

  • Patīk 2
  • Slikti! 2
Link to comment
Share on other sites

A kāda ir atšķirība starp datoru fakultātes programmu "programmēšana un datortīklu administrēšana" no psiholoģijas fakultātes datorsistēmu adminu programmas? :) Abas vienādas skaitās?

Link to comment
Share on other sites

Offtopics protams, bet, MariO, tu jau esi nedaudz piegriezies, visur iepļūtot par savu Angliju.

Nu nav cilvēki vainīgi, ka tev dzīvē nepaveicās...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nu par to atšķirību ..

 

1. kārt tā kas ir Psiholoģijas fakultātē man liekas vislielakais LOL pēdējā laikā iekš izglītības LU, jo datorzinētēm tomēr ir savs faķis, interesanti, kur skatījās Borzis, kad tāds bezprideļs notika.

 

2. kārt Tur jāmācās 3 gadi un tu dabū 1. līmeņa kvalifikāciju, kas pēc būtības ir koledžas programma, kamēr datoriķos tā ir 2gadīga programma, kas patiesība ir vienkārši subsets no bakalaura studijām, proti, visi parastie bakalauri dabūn šo kvalifikāciju pēc 2 studiju gadiem.

 

Ja jaizvēlas starp šīm DF sasit vienos vārtos. Bez tam man ir nelaba aizdoma, ka PPMF programma varētu nebūt akreditēta, kas nozīmē .. nu jā, tas ir risks. Ka papīrs pēc tam pat LV nebūs derīgs pilntiesīgam sētnieka darbam :D (joks, protams, IT industrijā ir akūts labu speciālistu trūkums).

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...