Jump to content

9 Klases pabeigtas.


Andrew
 Share

Recommended Posts

Sveicinati,lieta taada,esmu ieverojies ka sheit es vareetu atrast atbildi uz savu jautajumu tatad saksim.

 

Beidzot 9 klasi devos uz taizemi tur dzivoju 2 gadus,shobrid velos atkal atsaakt macities latvija,nekad neesmu macijies normali,

tadelj ari galva nekas nav palicis,nedomaju ka ir veerts staties vidusskola,domaju macities uz kadu specialitati

tatad vershos pie jums,kuru specialitati jus varetu ieteikt,kura nodereetu ari stradajot citas valstis?

Latvija bushu tikai ap 10-12 augustu,tas laikam janem veera lai iestatos koledza/tehnikuma.

 

Man reali nav kaut kas taads kas ljoti patiktu,tadelj ari ljoti gruuti ir izveleties.

 

Paldies.

  • Patīk 3
  • Slikti! 2
Link to comment
Share on other sites

tava vietā ieteikt grūti, nu IT, tagad bez datora nekas nenotiekt, var mēģināt pašmācības ceļā apgūt, tehnikumi, mm tagad celtniecība ir finišējusi, ja interesē auto pačeko, jo mašīnus ir daudz un viņas lūzīs, labāk paņem kādus kursus, kas interesē, anyway up to you, vienīgi rēķinies, ka bez pazīšanās Latvijā darbū dabūt nav viegli.

 

Ko vispār Taizēmē labu darīji?

 

 

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Nu tev ir trīs varianti Elektriķis, Autoelektriķis un IT. Tie visur ir vajadzīgi un pelna labi arī tepat LV. :pooh_honey::pooh_honey::pooh_honey: Atceres - Elektrība ir tumša lieta kas gaiši spīd :sarkasms:

 

______________________________________________________________________________________________

Optiskais internets

Link to comment
Share on other sites

Martinsh

Nu nepaliec jociigs... cilveeks gan jau 2 gadus nav domaajis par maacibaam, gan jau aizmirsis reizreekjinu, un tu vinjam piedaavaa videni... sviests

Link to comment
Share on other sites

Ja slikti mācies tad videne noteikti nederēs... Tehnikums! Profesija pašam jāizvēlas! Galvenais neej na haļavu uz kādu profesiju atrod tādu kas vismaz nedaudz tev interesē/varētu interesēt... ja aiziesi uz profesiju kura tevi apsolūti neinteresē var sanākt tā kad beigās tev nebūs nekāda stimula pabeigt to profesiju un 3, 4 gadi būs [slēpts]ti vējā.

Link to comment
Share on other sites

comon, comon, korish interesējās, ko darīt? cik atceros gandrīz katram pacanam padsimt gados putra galvā, mani un tevi ieskaitot, banālos psihologa politiķa padomus negribās dot, nu bet tagad modē ir vārdi "eksports" un "inovācijas". Vispār filozofisks jautājums, ko darīt ar savu dzīvi! Ja kaut kas jāiesaka, hm nu pamēģinu vienu otru, kas patīk, tomēr banāli psholoģējot "atrodi darbu, kas ir tavs hobijs un tev nekad mūžā nebūs jāstrādā"

 

nez iesāc ka asistnes kaut kur, tad skaties, bet opreģils sam,

 

Gacho vienā dziesmā ir tāds reps "Ko es te Jūs mācu, pašam daudz nav pabiegts"

Labots - andrai2
  • Patīk 3
  • Slikti! 2
Link to comment
Share on other sites

Bastjens

Jā, ko darīji Taizemē?

 

P.S. Nevajag pārspīlēt, protams, ka var mācīties arī pēc pārtraukuma videnē, bet viss no paša atkarīgs, var tak saņemties, kaut vai privātstundas ņemt vai ko tādu.

Labots - Bastjens
Link to comment
Share on other sites

(labots)

Paldies visiem par atbildeem,principa It agrak intereseeja.bet vairak gribetos kaut ko aktivaaku,par auto mehaniki hmm lai ka tas neizklausitos bet tas ir [slēpts] darbs no sakuma,bet jaa mashinas luuzt un remonts vienmer vajadzigs.

 

Viesturs0711: buutu jaapdomaa ari tavs iteikums,es vienkārši nezinu kas vairak bus pieprasiitaks talakos gados.

 

Pioneer X800: Piekriitu,nu jaa tiesham macijos slikti tapec ari tagad apsveru visu ko un kaa,labi skaidrs ka es nekur netikshu nekados budzetos utt,bet kur tieshi iestaaties nav nemazaks nojausmas,skatijos i-neta visadus tehnikumus es domaju tadas vietas ka rtk utt mani protams nenems.

 

Kitai: Diemzhel,bet nee!

 

andrai2: Redzi tur jau taa probleema.ka es neesmu izleemis ko darit tagad lidz macibu gada saakumam vajag visu izdarit ta lai pec tam nebutu janozhelo.

 

Bastjens: Negribas kaut kaa uz otru gadu palikt tapec ka tiesham zinu ka nepavilkshu.

 

Un Martinsh: Neviens mani nekur nesutija,neviens man neko nedeva es tev netaisos savu dzives stastu stastit ;)

 

Taizeme dzivoju,ta nu man salikas viss,ka vajadzeja doties prom uz kadu laicinju un sanaca ka ta bij taizeme.

 

Atvainojos ja es kaut kaa skiibi atbildu,ljoti reti rakstu kaut ko forumos,parasti lasu tikai.

Labots - Andrew
Link to comment
Share on other sites

Nu, tā jau nu gluži nebūs, ka hobiju nebūs, ne? Ko tad brīvajā laikā dari? Griestos lūri? Tomēr jau kaut kā laiku pavadi. Vai varam uzzināt, kā?

Link to comment
Share on other sites

Vilx-: Briivo laiku pavadu dazhaadi godigi sakot man patik ljoti daudz kas,to tagad taa uzreiz neaprakstiisi,taja ir taa problema ka es nezinu ko es gribu.

 

Sports,Klubi,It,Video,Muzika da viss kaut kas.

Link to comment
Share on other sites

Nu, visos šajos virzienos var attīstīties! Pirmās pāris profesijas, kas nāk prātā - sportists, treneris, sporta skolotājs, dīdžejs, mūziķis, komponists, organizators, programmētājs, sisadmins, analītiķis, testētājs, tehnikas pārdevējs, operators, video apstrādātājs, u.t.t.

 

Visās šajās profesijās var normāli nopelnīt gan Latvijā, gan Taizemē. Galvenais - savu lietu ir jāprot un jādara no sirds. Un te nu stipri noder tas, ka attiecīgā nodarbe arī pašam patīk. Izvēlēties Tavā vietā gan nevarēšu - izdomā nu pats, kurš no hobijiem Tev vistuvākais sirdij.

Link to comment
Share on other sites

eMDiiPii

imo, no RTK un tamliidziigaam iestaadeem vieniigie sakariigie, kas iznaak aaraa ir tie, kas neiet uz lekcijaam. Tas taa.

Ej uz vidusskolu un miers.

  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Man ieteikums - Ej uz vakra vidusskolu, i skolotaaji buus pretiimnaakoshaaki i maaciibas ar darbu saviento vareesi, vai arii paraleeli videnei kaadu profesiju apguut.

 

Konkreeti varu ieteikt Rīgas Raiņa 8. vakara (maiņu) vidusskola. www.rskola.lv

 

Manupraat laba skola. Galvenais paintereseejies, variantus jau vienmeer varees atrast.

Link to comment
Share on other sites

divritenis

Raiņa vakarene laba ?????? :D muahahahah, neieskau, silti neiesaku. Protams, ja tev vajag tīri papīru par vid. izgl., tad var tur iet. Galvenais, ja uz brīdi kaut vai galvā iešaujas doma un saproti, ka kaut kas patīkt - tiecies pēc tā un viss būs bumbās ! Aprunājies ar tuviem cilvēkiem, lai noraksturo tevi, tavas īpašības u.t.t., palīdzēs. 

Labots - divritenis
Link to comment
Share on other sites

HIGH-Zen

Nu nu divriteni, kas ta tur ir tāds slikts, pastāsti citiem ar. Kaut ko konkrētu, kas tur ir tas sliktais?

Link to comment
Share on other sites

Vispār, cik kvēla ir vēlme mācīties? Kāpēc gan neatsvaidzināt zināšanas un nemērķēt uz parastu vidusskolu? Vai arī - ja jau IT patīk, tad gan jau ekzaktā domāšana arī ir ok. Patrenējies mazliet matemātiku un mērķē uz RV1Ģ. Tur es pats mācījos, un varu likt galvu ķīlā, ka tā tiešām ir viena no labākajām LV mācību iestādēm.

Link to comment
Share on other sites

Kā jau teicu - viss atkarīgs no tā, cik daudz ir pašam vēlēšanās mācīties. Ja ir motivācija, tad nedomāju, ka vidusskola vai pat ģimnāzija būtu nesasniedzamas lietas.

 

Tajā pašā laikā - ja vēlēšanās mācīties ir tikai tik, cik ķeksim (vai tāpēc, ka nekā labāka nav, ko darīt), tad pat nav vērts sākt. Labāk meklēt darbu.

Link to comment
Share on other sites

Nja patiesi, kamdelj tek negatiivs viedoklis par 8. vakareni? Diemzheel no galvas neatceros, bet parasti ap 40% no absolventiem turpina maaciibas augstaakajaas maaciibu iestaadees. Parasti galvenais miinus ko saskata, ir tas ka nav kaa citas skolaas - visu neielej ar karotiiti mutee, bet liek domaat un dariit, protams ja IR veeleeshanas.

 

Arvienvaardsakot labpraat uzklausiishu OBJEKTIIVUS pretargmentus.

Link to comment
Share on other sites

Es bútu labák palicis Taizemé.

 

IT. Tie visur ir vajadzīgi un pelna labi

 

Labi pelna ? Kad es par programmeetaaju straadaaju par 80$ meeneesii, tad man vecaaki deva naudu tramvajam, lai es vispaar vareetu atlauties uz darbu nokluut. Un , protams, man nemaz nebij darba liigums!

 

Par laimi, es jau labu laiku nedziivoju Latvijaa, Anglijaa tomeer taads vaajpraac nenotiek.

 

Bet kapeec gribi braukt prom no Taizemes ??? Tur tacu tik labi, guli pludmalee visu dienu, vakaraa ej uz kaadu klubu izklaideejies ar vieteejaam beibeem ! Beibes gan tur ir smukas, vai ne ?

Labots - MarisO
  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

es par programmeetaaju straadaaju par 80$ meeneesii

 

Tā jau bija tava problēma...

  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

The_Saint

Ja esi radoši orientēts un vecāki var atļauties skolot, tad var apsvērt arī fotogrāfa karjeru. Nav pārāk liela ķēpa ar eksaktajām zinātnēm + ir savā ziņā IT klāt (foto rediģēšana datorā).

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

MarisO: mana pirmā alga bija 200Ls, otrā - 300. Neskaitot 400 par pirmo lielo haltūru. Kāpēc jāpostulē, ka programmētāji Latvijā ir sabiedrības padibenes, balstoties tikai uz vienu gadījumu, kad cilvēks piekritis strādāt šaraškina kantorī par sviestmaizi? Btw, tātad pieklājīgu pieredzi esi ieguvis, ja reiz varēji atrast darbu ārzemēs bez vietējās izglītības. Pluss faktā ;)

 

Anglijā cilvēki dzīvo labi arī liekot drēbes veļasmašīnā un ceļot tās laukā, nemaz programmēt nevajag mācēt. Mierīgi nopelna iztikai, īrei un vēl jaunam auto sanāk. Kā mans brālēns, kurš pēc videnes strādāja celtniecībā, līdz aptrūkās darba.

 

Morāle: vajag izvēlēties darba vietu. Gan jau arī Anglijā, ja pameklētu, atrastos kāds nagu maucēju kantoris, kas nabaga naivo koderi nodarbinātu par smiekla naudu, ja tas ļautos.

  • Patīk 2
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Hmm.......tagad ar to krīzi un burbuļa plīsienu - labāk būtu palikt taizemē. Ko te darīt ja nav kārtīgas pieredzes ar pāris diplomiem bonusā vai labi paziņas sitās vietās.....

Bet ja tēvzeme tomēr vairāk tīk un jādzīvo te, tad jāizvēlas kādu apmēram darbu gribēsies darīt pēc pabeigšanas:

1)kaut ko remontēt

2)kaut ko programmēt

3)Apkalpojošā sfēra

4)Biroja klerks

 

 

Agrāk, kad nezināja ko īsti grib pēc pamatenes gāja vienkārši uz videni un tad vēl daži domāja ko nu un pat augstskolā ir novirzieni, kurus izvēlēties.

Tā kā reāli jāizdomā pašam.

 

Bet nu es paliktu taizemē, kaut ko apgūtu, kas pašam tīk un dzīvotu nost. Parasti ir 2 varianti:

1)strādāt pie kāda

2)strādāt pats sev

Piem., ja patīk kāds no ūdens sportiem (vindsērfings, kaitbords, veikbords, utt) apgūsti profesionāli to pats un esi trenneris, kas apmāca iesācējus. Protams lai to darītu vajag mazliet piķi/mārketingu/reklāmu un aidā.

Taizemē varētu būt liela pakalpojumu industrija sakarā ar palielo tūristu skaitu.

Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Vispār jau NVA un arī privātos kantoros ir pieejami pārbaudes testi. Tad nu kad būsi atbildējis par procentiem, līdzīgiem trīsstūriem, pamatzināšanu bāzes jautājumiem, Tev tā aptuveni to virzienu vai tendenci pateiks.

  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Kabinets - viss precīzi! Tikai tos strādniekus-parastos gan tā prātīgi, nievāt nevajadzētu. Ir tur nemazums sakarīgu cilvēku un bez viņiem mēs tāpat nekur... Pats sāku, kā strādnieks-parastais, līdz sapratu, ko gribu. Bet nu tomēr iesaku diskusiju strādnieka-parastā sakarā nepārvērst "plūdos"

 

p.s. Ļoti patika Tavs teksts: "Ar veiksmi parasti gudri cilvēki nedižojās, lai vai ko tā pēctam nes...". Veiksmi pats piedzīvojot, par to esmu piedomājis.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Autor,

Izdomā, kā atradīsi vietu sabiedrībā, ko gribi sasniegt. Definē vismaz virzienu, ja ne pašus mērķus!

Kāpini savu erudīcijas līmeni, neesi tups kā miets no abiem galiem. Pierādi sev, ka esi spējīgs sasniegt iecerēto, tad arī darbs pats Tevi atradīs.

Jauniešiem problēma tāda, ka tiek nosists veltīgi laiks. Pats sāku programmēt no 10.klases Beisikā. 8 gadu laikā Beisiku zināju gandrīz perfekti.

Žēl, ka nevaru iemest šeit nevienu vērā ņemamu projektu, jo tolaik darbojos ar laika aizturēm programma un šobrīd procesori ir tik jaudīgi, ka tiek regulāri pārsniegts aiztures cikla loģiskās vērtības, kas rada kļūdu.

 

Ok. Pievinošu tančikus DOSā :). Iespējams kāds pat palaidīs (W98, XP)...

 

TANKWARS.rar

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...