Jump to content

Superzoom vs premium compact


Ruudiss
 Share

Recommended Posts

Ir vēlme iegādāties jaunu fotoaparātu. Izrakņājot gan šo, gan citus forumus, kā arī salasoties dažādu fotokameru atsauksmes, joprojām neesmu ticis skaidrībā par bilžu kvalitātes starpību starp tā saucamajiem superzoom un premium compact.

Konkrētie aplūkotie modeļi, kuri ir arī veikalā aptaustīti:

superzoom - Canon SX20 IS, Panasonic FZ38

premium compact - Canon G11, Olympus E-PL1 un jaunais Panasonic GF1

 

Iepriekšējā kamera bija pilnīgs ziepīts Sony T100. Lai gan ļoti kompakta, taču ārkārtīgi neapmierināja bilžu kvalitāte. Šoreiz ir vēlme tikt pie tādas kameras, kas taisa labas bildes. Īpašas mākas foķēt vēl nav, tāpēc nav augstas prasības pret dažādu režīmu maiņas iespējām.

 

No augstāk apskatītajiem pašam vislabāk patīk Olympus E-PL1 un Panasonic GF1 (abiem gan arī vislielākā cena), jo atšķirībā no superzoom kamerām tomēr ir kompaktākas (ja izmanto parasto plakano objektīvu), savukārt Canon g11 rokās turot likās pēc masīva kluča.

 

Jautājumi:

1. Vai Olympus E-PL1 un Panasonic GF1 taisīs labākas bildes (sākumā lielākoties auto režīmā) salīdzinot ar superzoom?

2. Gadījumā, ja auto funkcijas lietošana ieilgst, vai ir jēga pirkt Panasonin GF1, salīdzinot ar labākajiem eksemplāriem no parasto kompakto kameru klāsta - Panasonic TZ10 un Sony HX5?

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Pačukstēšu uzreiz, ka te ir ārkārtīgi daudz 4/3 (Olympus) pretinieku. Bet man gan Oly produkcija iet pie sirds, gan jāatzīst, ka DSLR gala produkcija.

 

Šobrīd tieši ņemos ar PEN iegādi. Cenas ziņā E-PL1 ir pavelkams, bet skatos uz mazlietotiem E-P2. Gribās jau to krutāko. Ģimenē pieejami arī daži labie un pro (vismaz Oly pats tā tos lamā) 4/3 objektīvi, līdz ar to PEN un pāreja no 4/3 uz micro 4/3 ir pašsaprotama izvēle.

 

Bildes, protams, PEN būs labākas nekā ziepjutraukiem ar miniatūrajām matriciņām. Uz reiz gan jāsaka, ka PEN ir salīdzinoši sarežģīti izmantot manuālos iestatījumus, it īpaši fokusu, jo viss tiek čakarēts uz LCD displeja. Fiziskas "actiņas" nav. Patiesībā par bešeno piķi ir piepērkama, bet tā nav optiska, tikai augstas izšķirtspējas elektroniska bilde. It kā atsauksmes par actiņu ir labas, bet man tā pat tas liekās šaubīgi. Pārējie manuālie noteikti ir lietojami, tikai jārēķinās, ka E-PL1 būs mazāk definējamo un manuālo iestatījumu pogu, nekā parastam DSLR un E-P2. Līdz ar to var nākties manuālo WB meklēt caur menu, kas nav pārāk forši.

Link to comment
Share on other sites

Olympus E-PL1 un jaunais Panasonic GF1 nav premium compact. Tās ir spoguļkameras mikro 4/3. No Tevis minētām visām kamerām, manuprāt vislabākās bildes sanāk GF1. Bet ja tam panasonikam pievieno kādu 3x lēcu, nevis pankūku, tad tas ir tik pat liels kā superzoomi. Cena ar ~3x kit lens ir pie 500 Ls. Ja to var maksāt, tas ir labs pirkums.

Apsverami premium compacti ar palielinātu matricu ir Canon s90, G11, Panasonic LX3. Šiem būs nedaudz sliktāka bilžu kvalitāte , salīdzinot ar GF1 gan labā apgaismojumā, gan sliktā.

Ir arī labi premium compacti ar parastu matricu, Sony h20, Panasonic TZ7, TZ10. Tie sliktā apgaismojumā būs vēl nedaudz sliktāki. Šo bilžu kvalitāte būs vienāda ar minētajiem superzomiem. Ja nevajag lielo zummu tad, šie ir labāks pirkums.

Iesaku pastudēt pirms pirkšanas

http://www.photographyblog.com/reviews/

Tur ir izvērsti apskati un sampli par šīm visām kamerām.

Link to comment
Share on other sites

Oly E-PL1 un Pana GF 1 nav spoguļkameras - tās ir kompaktkameras ar maināmiem objektīviem. Sony laiž klajā konkurentu šitām - NEX sēriju.

Apskatam šo un izdaram secinājumus.

 

Reku salīdzinājums izmērā starp E-P1 un K-X - vēl viena ideja.

Par kompaktumu runājot - ne tikai izmērs bet arī svars ir būtisks.

 

Ā nu protams atbildes uz jautājumiem:

1) - Jā!

2) - Jā, ja nav kur likt naudu.

Labots - MaurI
Link to comment
Share on other sites

Jā, nav spoguļkameras, bet, paskatoties matricas izmēru, tās ir daudz tuvāk spoguļkamerām nekā compact klasei.

Link to comment
Share on other sites

Sākumā varbūt vajadzētu saprast kas tieši nepatīk ar T100, jo citādi var izrādīties, ka vainīgas līkas rokas un tur jauna kamera nepalīdzēs....

Labots - Rik0
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Paskatījos, nekas labs tas T100 nav. Apmēram puse bilžu sanāk brāķis. Tās pašas kaites, kas 49 Ls vērtiem jauniem fotoaparātiem.

Link to comment
Share on other sites

Ruudiss

Apskatījos internetā Sony nex sēriju un man tā iepatikās, jo salīdzinoši ir ļoti kompakta, kas man tomēr ir pats svarīgākais faktors. Tikai mazliet jāpagaida pilnīgāks review, pagaidām tādu vēl neatradu. Ja nu ar Sony nex-3 nebūs lāga, tad no m4/3 kamerām vislabāk rokās turot patika Panasonic GF1.

Izskatās, ka pēdējais jautājums uz kuru man pašam būs jāatbild ir - vai 240 Ls vietā par Sony hx5 vēlos maksāt 380-400 Ls par m4/3 kamerām. Saprotu, ka ar m4/3 bildes sanāks labākas, taču cenas starpība liek padomāt. Ja vēl pa 300-320 Ls varētu dabūt, tad ņemtu bez īpašas domāšanas..

Link to comment
Share on other sites

IMHO kompakta kamera ir tāda kuru var bez problēmām nēsāt kabatā. Diez vai kāda no m4/3 kamerām ir uzskatāma par kompaktu jo uzliekot zoom objektīvu būs vajadzīgas lielas kabatas.

G11 varētu būt gandrīz un s90/hx5 ir patiešām kompaktkamera. Savukārt, ja kompaktums nav galvenais, tad kāpēc ņemties ar šo eksotiku un nevis paņemt normālu spoguleni?

Labots - Rik0
Link to comment
Share on other sites

nu ideja m4/3 eksotikai ir tāda kad ja vajag to var pārsvarā arī līdz visu laiku pavilkt, pat ar ričuku/moci etc

spoguleni tik brīvi nepaviksi līdz iktdienā, kā arī ceļojumā ja gribi sakarīgākas bildes nekā ar ziepeni un negribi lieku kg spoguli stiep līdz, kur vēl ideālāks variants par m4/3>?

paspēlējos nedēļu ar GF1/20mm patīkamas sajūtas un iespaidi, bet nu nepriecē $

 

 

ja var panjemt tad m4/3 ir laba izvēle, ja gribi mega zoomot, tad olymps vairāk 4/3 lēcas suportēja pat ar AF, + olympam iebūvēta stabilizācija pašā aparātā

bet tā visiem superzoom parastiem aparātiem nav ko iespringt, tad njem uz reiz spoguli jo zoomot ar superzoom verkjiem un censties nofokuseet sliktā gaismā ir lēni + iso(man sony-H10 neesmu īsti apmierināts), kā rezultāta bilde ir nekāda, pludmalē - jā būs ok, visu ko varēsi sazumot uz nebēdu... jaunais olymps 30x bus kā reiz..

bet tā ikdienai var panjemt kaut ko uz panasonic TZ6 ar 12x opt un buus ok.

 

ps.

meklēju kādu kas var iedot notestēt e-pl1 uz vienu dienu, vai arī ieteikt variantus kā varētu 1x dienu pabildēt/patestēt e-pl1, veikalā testēt ir ņeaļo...

par abpusēju izdevīgumu varam vienoties...

Link to comment
Share on other sites

nu ideja m4/3 eksotikai ir tāda kad ja vajag to var pārsvarā arī līdz visu laiku pavilkt, pat ar ričuku/moci etc

spoguleni tik brīvi nepaviksi līdz iktdienā, kā arī ceļojumā ja gribi sakarīgākas bildes nekā ar ziepeni un negribi lieku kg spoguli stiep līdz, kur vēl ideālāks variants par m4/3>?

Es esmu daudz ceļojis ar spoguli un ziepi tāpēc varu teikt diezgan droši, ka svars nav noteicošais, jautājums ir

kabata vs (foto)soma un ar to saistītais lietošanas ērtums.

Ja braucot ar velo Tev katru reizi būs jāapstājas, jānoņem mugursoma, jāizņem fočuks no somas, tad daudzi kadri

tā arī paliks nenobildēti. Protmas GF1/20mm var ierakstīties kabatas formātā, bet vai tiešām Tu ieteiksi doties ceļojumā tikai ar

vienu 20mm objektīvu? Nē? Tad atkal panesās, ka pie vajadzīgs otrs objektīvs, vajag fotosomu, kur to glabāt (vai arī kameru ar visu zoomu, jo tā vaits nav kabatas formāta), un tad kāpēc uzreiz ne spoguli.

Labots - Rik0
Link to comment
Share on other sites

Ruudiss

Protmas GF1/20mm var ierakstīties kabatas formātā, bet vai tiešām Tu ieteiksi doties ceļojumā tikai ar vienu 20mm objektīvu? Nē? Tad atkal panesās, ka pie vajadzīgs otrs objektīvs, vajag fotosomu, kur to glabāt (vai arī kameru ar visu zoomu, jo tā vaits nav kabatas formāta), un tad kāpēc uzreiz ne spoguli.

 

Kā redzams, tad lielākā daļa komentētāju ir aktīvi fotogrāfi, kuri labprāt vazā līdzi somas ar maināmiem objektīviem.. Es piederu pie tiem, kas nemēdz brīvdienu rītos ķert saullēktu rasainās pļavās vai bildēm lielizmēra bišu, lapseņu un citu kukaiņu foto.. Džeki, no offence, katram sava izklaide.

Es sliecos par labu m4/3 kamerām dēļ to salīdzinošā (es uzsveru salīdzinošā) kompaktuma un iegūtās bildes kvalitātes attiecības. Pat ja Panasonic GF1 var mainīt objektīvus, es pat netaisos to darīt. Tādēļ atbilde uz Rik0 jautājumu ir: Jā, man absolūti pietiks ar 20mm objektīvu. Šis fotoaparāts tiks izmantots tikpat bieži un intensīvi kā parasts vidusmēra ziepīts (ceļojumi, tusiņi utt).

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...