Jump to content

Kur var dabūt labu matraci un uz ko jāskatās?


Vilx-
 Share

Recommended Posts

Visas lietas reiz savu laiku nokalpo, un nu jau kādu laiku domāju par to, ka derēja jauns matracis gultai. Izmērs - 140x200 (laikam), savulaik tika pirkts JYSKā, bet tagad gribētos kaut ko kvalitatīvāku. Uz ko jāskatās pērkot matraci, kurus varat ieteikt, kur tos lēti var dabūt, utt?

 

P.S. Tiem, kas atzīmēs, ka lēti un labi nemēdz būt, tad šoreiz uzsvars ir uz kvalitāti. Ar "lēti" bija domāts, ka, ja vienā veikalā to pašu preci var dabūt lētāk nekā otrā, tad pirkšu tajā. Protams, maks man nav bezizmēra, un 1000Ls par matraci es gluži nevaru atstāt, bet pagaidām man arī vispār nav skaidrs, ar kādu cenu diapazonu jārēķinās, tāpēc lieciet visu vien ārā, ko ziniet par tēmu.

Link to comment
Share on other sites

Kuulais

Ieteiktu paskatīties šeit: http://www.spsplus.lv/lv/products/ šamējie ražo uz vietas LV, ražo pēc pasūtījuma un cenas ir +- Ok, sortiments ir ļoti plašs. Domāju ka varēsi piemeklēt sev ko tīkamu, ja īpaši neorjentējies matračos tad ieteikt skatīties uz kaut ko vidēji cietu, jo matracim ir jābūt stigram, tie dormeo kas pielāgojas ķermeņa formām ir pilnīgs kreps un bullshits. Kā arī ja esošais matracis nav galīgi kirdik vari izbraukt arī ar labu virsmatraci tie nāca, ja nemaldos ap 80 - 90Ls skatoties kāds izmērs.

Link to comment
Share on other sites

Ko tur daudz zināt..

Ir matrači, kur atperes ir savienotas savā starpā un veido monobloku, ir, kur katra atspere iebāzta atsevišķā maisiņā un maisiņi sašūti kopā (Tas laikam saucās ortopēdiskais matracis, kas nozīmē, ka ir labāks un dārgāksa).

Otra lieta, kas ir svarīga un ko var izvēlēties, ir klājums virs atsperēm - porolons, lateks, kokoss un dažādas šo materiālu kombinācijas. Man patīk kokoss - bet viņš dod pacietu sajūtu (citiem tas atkal ļoti nepatīk). Tā ka jāizvēlas pēc vēlmēm un jāsūta augšā.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Pirms ~ gada sev taisīju apmēram 200x220 matraci pēc pasūtījuma kantorī, kas atrodas šajā Brīvības ielas pagalmā.

 

Kā uzņēmumu sauca - neatminos, bet tik lielu matraci uztaisīja par 250Ls. Kalpo godam, divpusīgais (vienā pusē kokoss vasarai un otrā - vilna ziemai vai kaut kas uz to pusi; apkārt neesmu griezis, jo vienam pašam nav spēka to izdarīt), atsperu (kaut kāds pastiprinātais, jo patīk gulēt uz stingrāka matrača).

 

Neieteiktu ņemt tos putu matračus, jo cik dzirdēts, tad publika nav par tādiem sajūsmā.

Link to comment
Share on other sites

Nu, šitais no JYSK man ir kalpojis, emm... nepateikšu, vairāk nekā 5 gadi. Bet tagad jau tur ir tādas reljefa īpatnības, ka virsmatracis diezvai derēs. Tā kā domāju par jaunu.

 

Šobrīd pa virsu bija kokoss, un bija OK. Mums ar sievu arī itkā tie cietākie labāk iet pie sirds. OK, tātad, viens kritērijs jau ir - "ortopēdiskie" ir labāki. Mkei. Varbūt ir vēl kādas īpašības tieši, kurām ir vērts pievērst uzmanību?

Link to comment
Share on other sites

Atmet man savas velmes un budžetu, varbūt varēsu piedāvat vietējos Latvijas ražotos relat-k matračus vai krievijā ražotos Askona par ļoti labām cenām ;)

Link to comment
Share on other sites

Vēlmes man ir pēc laba matrača, kurš būtu ērts un kalpotu daudzus gadus. Maināmi virspārvalki (skatos, ir tāda fīča) arī varētu būt interesanti, tad ņemtu uzreiz vienu rezervē. Bet citādi - pats nezinu, ko gribu. :D Budžetu, kā jau teicu, arī neesmu vēl nodefinējis. Vispirms es gribētu saprast, kādas ir izvēles iespējas un kas cik daudz maksā. Pēc tam domāšu, kuras fīčas gribu, kuras negribu, un cik esmu ar mieru par to maksāt.

Link to comment
Share on other sites

Volodja Zavituškins
(labots)

Pats pirms kādiem gadiem pirku matraci iekš veikala Čiekurs.

 

Tur izvēle bija pietiekami plaša.

Un pārdevējs arī šķita kompetents (vismaz tas, kurš apkalpoja mani).

Un izvēle krita uz, šķiet, lietuviešu ražotajiem Gemega

 

Nopirku tādu vidējas klases matraci 160x200 par kādiem nepilniem 200 latiem.

Skaitās "ortopēdiskais" ar, jau iepriekš pieminētajām "pocket" atsperēm.

 

Vienā pusē matracim ir kokoss (vasaras puse), otrā pusē latekss (ziemas puse).

Un tiešām ir starpība. Uz kokosa puses krietni vēsāka gulēšana un otrādi.

 

Pārvalks matracim ir noņemams, kas arī pozitīvi.

 

 

Un vispār - matraci ir labi periodiski grozīt.

Vienmērīgāk nolietosies un ilgāk kalpos.

 

 

Labots:

Šķiet, ka šis ir konkrēti tāds, kāds ir man:

 

http://www.gemega.lt/?l=en&m=4&cid=7

Labots - maksvels
Link to comment
Share on other sites

Pērkot matraci pievērs uzmanību tam, cik tas ir ciets.

Ja šobrīd vairāk guli uz vēdera, kā uz sāniem - matracis ir par cietu!

Tad iztausti savējo un dodies uz kādu veikalu un tausti tur.

Katram cietuma/mīkstuma uztvere ir citāda un katram citādāks būs ērts. Ir jāskatās tāds, lai tajā būtu vēlme gulēt pareizi. Uz vēdera ir pavisam nepareizi.

Link to comment
Share on other sites

Šis ir divguļamais matracis, un es kaut kā šaubos, ka man un sievai būs identiskas cietuma izjūtas. Bet jebkurā gadījumā - OK, veikalā jau var saprast, kurš ir mīkstāks, kurš cietāks, bet kā pateikt, kas ir "pareizais" cietums?

Link to comment
Share on other sites

Volodja Zavituškins
(labots)

Man jau šķiet, ka tas ir ļoti individuāli.

Nav nekādas īstās un pareizās cietuma pakāpes.

 

 

Labots:

Te tā labi uzrakstīts par matraču izvēli.

Labots - maksvels
Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Matrači ir 3 veidu:

Vislētākais - klasiskais - sastāv no lielām kopā sastiprinātām atsperēm. (cena apmēram 100 ls)

Vidējais - sastāv no daudzām mazām atsperītēm - katra savā maisiņā. (~200 ls)

Visdārgākais - bez atsperēm bet ar kaut kādu porolonam attāli līdzīgu pildījumu. (~300 ls)

 

Kurš no viņiem ir vislabākais par to strīdās vēl joprojām. Katrā ziņā klasiskais ir paciets - daudzi saka ka tas ir tieši tas kas vajadzīgs.

Mazo atsperu matracis nedaudz māk ieņemt ķermeņa formu. Porolonveidīgais - ieņem ķermeņa forumu.

 

Laikam vienīgais ieteikums varētu būt aizstaigāt uz kādu lielu mēbeļu veikalu un apskatīt viņus dzīvē.

 

Pirms sava matrača pirkšanas gandrīz biju nobriedis pirkt dārgo - porolonveidīgo bet pēdējā brīdī pārdomāju un paņemu klasisko variantu - uz tāda ir gulēts gadiem un atzīts par labu esam. Negribējās riskēt un pirkt dārgu matraci, kurš potenciāli var nepatikt.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Latekss izskatās pēc interesantas lietas... :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Izmērs patiesam ir 200x140 ?

Varu piedavat šāda izmēra Relat-K matraci ar dabīgā lateksa un kokosa pusēm.

Atsperu bloks ar nesaistītām atsperēm. katra atspere sava maisiņā. Dabīgs, maināms pārvalks.

 

Manuprā ļoti labs matracītis. Cena zem 200 Ls.

Sīkāk varu pastāstīt privati.

 

Citos izmēros varētu piedāvāt daudz lielāku matraču klāstu, arī no citiem ražotājiem.

Link to comment
Share on other sites

Pirms pāris nedēļām bija identisks jautājums! Tika nolemts nomainīt seno gultu uz jaunu, tāpēc vajadzēja matraci. Bija noskatīti divi varianti, viens no Pils matračiem, otrs no šiem. Izmēģināju gan vienus (Spice Home ir iespēja izmēģināt visus pēc kārtas), gan arī otrus (Index Mēbelēs arī var izmēģināt)! Beigās izvēlējos Stroma matraci.

Link to comment
Share on other sites

Tiem, kas izvēlējušies klasiskās atsperes nevis katru-savā-maisiņā - kāpēc?

Link to comment
Share on other sites

ja salūzt kopējais atsperu bloks tad jāmaina ir viss, kas praktiski ir bezjēdzīgi, bet atsperes maisoņos var mainīt pa vienai. Labak izlidzinās svars.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Volodja Zavituškins

Laikam vienīgais klasisko atsperu pluss ir cena.

Link to comment
Share on other sites

Tā pat vien

Vai 140 cm nav par šauru diviem gulētājiem? Labu laiku atpakaļ pārgāju no stūra dīvāna uz gultu tieši šaurības dēļ. Tagad lietoju 180 cm platu gultu, kurai ir divi vienādi matrači (90 cm). Matrači ir ar atsperu blokiem, abpusēji lietojami un vēl tiek regulāri mainīti vietām un to var izdarīt bez citu palīdzības. Sešu gadu laikā nav manīti nekādi defekti.

Link to comment
Share on other sites

Ja būtu platāka istaba, būtu platāka gulta! :D Taču arī 140cm ir pavisam OK diviem gulētājiem.

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Tiem, kas izvēlējušies klasiskās atsperes nevis katru-savā-maisiņā - kāpēc?

Cena protams ka arī ir pluss, bet tas nav vienīgais. Klasiskā varianta matrači ir cietāki un dažas teorijas saka ka nav labi gulēt uz mīkstas gultas. Cik ir skatīti matrači veikalā modernie ir tādi nu ļumīgi. Veikalā nevarēju saprast kā būs uz tāda matrača visu nakti gulēt.

 

Un arī klasiskās uzbūves matracim var atsperes nomainīt - ir protams drusku čakars bet var - pats esmu mainījis ;)

Link to comment
Share on other sites

jarajara

tev tas veicais madracis galīgi beigts, vai tikai jaunu gribas? ir tāda opcija, kā virsmadrači. nu un sakarā ar to ka viņi ir 2,5- 5 cm biezi, arī cenas patīkamakas. šamie ar dažādu veidu - viena puse kokoss, otra jūras zāle, utt. vasaras un ziemas puses, mīkstākas , cietākas.

ātruma atradu piemēru

 

http://ff.lv/other/gulamistabai/matraci/SPS+_Nirvana-A_140x200#

Link to comment
Share on other sites

chronos

Pirms pāris gadiem tik paņemts matracis relat.lv. Paņēmu vienu no "POKETS" sērijas (tipa katra atspere atsevišķi), viena puse cietāka, vasarai laikam un otra mīkstāka. Guļu pārsvarā uz mīkstākās puses, jo cietā man liekas par cietu un izgrozīt ar pagrūti, jo paņēmu 180x200 un ir viņš diezgan pasmags. Par to prieku samaksāju ap Ls 200 ar visu piegādi līdz Jelgavai, sarunāju arī diezgan pieklājīgu atlaidīti. Kvalitāte ir OK, vismaz neredzu iemeslu sūdzēties. Apvalks ir noņemams. Zinu ka pārdod viņus arī veikalā, bet ieteiktu sazināties ar viņiem pa tiešo, vai aizpildīt pasūtījuma formu mājaslapā, sanāks krietni lētāk. Par jisku runājot - labi ka brāli nepaklausīju, šis tieši tad ņema tur gultu ar atlaidi, teica lai es ar ņemot, maksāja visa gulta ar matraci ap LS 140, pēc gada viņa gulta jau bija ārā metama, vismaz matracis toč, manējais matracis man vēljoprojām kalpo un nav ne mazāko nolietojuma pazīmju. Pie tam man svars ar ap kg. 20 vairāk kā viņam.

Link to comment
Share on other sites

Virsmatracis diezi vai derēs, jo tā bedre jau ir kādus 2cm dziļa. Un tajā vietā arī vairs svars netiek vienlīdzīgi izdalīts pa gultas dēļiem, bet gan nonāk uz dažiem konkrētiem, kā rezultātā tas viss pastiprināti čīkst.

 

Es gan savu gultu, gan matraci pirku JYSKā, kaut kur, hmm... 2004. gadā? Neatceros tagad vairs. Kalpojis ir kādu laiku. Rāmis ir no koka, un to es pēdējā gada laikā mazliet esmu uztjūnējis ar pāris metāliskiem elementiem, bet citādi viss ir uz goda. Matracis arī tikai tagad kļuva pārāk nolietojies. Patiesībā, tam ir arī iemesls, jo pedējo 8 mēnešu laikā ir sanācis pastiprināti sēdēt uz malas, kas viņu arī piebeidza. Gribētos, lai nākamais matracis būtu izturīgāks pret šādām darbībām (kā arī, eventuāli, padsmit lēkājošiem kilogramiem uz tā).

Link to comment
Share on other sites

Ronalds
(labots)

Varbūt kļūdos, bet liekas ka sēdēšana uz malas matracim kuram katra atspere atsevišķi īpaši nepatiks. Arī patsmit lēkājoši kilogrami liekas ka ātri vien viņu piebeigs.

Klasiskajam savukārt matracim apkārt ir dzelzs "rāmis". Un atsperes sastiprinātas kopā - līdz ar to slodze sadalās vienmērīgi pa daudzām atsperēm. Potenciāli viņam jābūt izturīgākam.

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

Verneris
(labots)

Eu kamoooon!! Neviens TV neskataties??

Kak nashot dormeo?

 

Pats svaarstijos starp pils matraci un dormeo, izlasijo ŠO....

nu ir katra santiima veerts!

Labots - Verneris
Link to comment
Share on other sites

Volodja Zavituškins

ronalds_

 

bet tomēr..

lēkāšanai - batuts.

sēdēšanai - krēsli.

 

 

un par Dormeo - nevaru teikt neko sliktu.

māsa tādu pirms gadiem.. nopirka.

ir apmierināta.

 

pats arī pāris naktis uz esmu uz tāda gulējis un nu - par to cenu nav slikti.

Link to comment
Share on other sites

tas ko Tev vajag ir šeit: http://www.relat.lv/...okets-kombi.php

 

pats tādu jau pāris gadus lietoju un ir ļoti forši un cena arī laba...

 

 

Tiešī šādus varu piedāvāt dazādos izmēros par ĻOTI labām cenām. Ja interesē - PZ ( ir kādi 30 gabali, dažādos izmēros, var apskatīt, pagulēt utt )

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

 

bet tomēr..

lēkāšanai - batuts.

sēdēšanai - krēsli.

 

 

Atceramies bērnību - cik forši bija pa gultu palēkāt ;) Bet mamma neļāva... Un kad viņa bija citā istabā ;)

Link to comment
Share on other sites

Volodja Zavituškins

Tiesa. :)

 

Bet tomēr nešķiet, ka tas būtu tāds izšķirošais lēmums matrača izvēlē.

 

Nu, vismaz es tik daudz pa gultu savulaik nelēkāju.

Link to comment
Share on other sites

Nu, zini, es labāk nodrošinos jau laikus. :)

Link to comment
Share on other sites

(labots)

+1 par Relat-K produkciju.

 

Lēti + labi == http://www.relat.lv/lv/matraci.php Citi kantori pārpērk produkciju no viņiem.

 

Jāpasūta, jāgaida kādas dienas, toties uz vietas var izmēģināt ļoti daudzus variantus. Divatā guļam gadu uz tāda, viss ir kruti, sajūtas kā uz jauna. Modelis: "pokets kombi". Tas ir divpusējais, viena puse ir mīkstāka (ziemas), otra cietāka (vasaras).

Prastāko atsperu matraci cilvēki ņem tad, ja mēģina ietaupīt ~50 latus, taču IMO nav vērts knapināties par lietu, ko izmantosi vairākus gadus.

Atsperu matračus laikam ņem tie, kas nekad nav dzirdējuši, kā atsperes uz vecumu mēdz čīkstēt ;)

Labots - tt2t
Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Tā nevar pateikt,labs vai slikts.Visu nosaka uz kā jūties un vari atpūsties viss ērtāk.Atšķiras cietāki,mīkstāki un pa visam mīksti.Es piemēram nejūtos ērti un nevaru izgulēties uz dormeo cietāko matraci.Lai gan citi par viņiem stāvā sajūsmā.Un reāli saka ,ka tik fantastisks (pilnvērtīgs miegs)nav bijis.Nu kā no reklāmas.Pats guļu uz atsperu matrača ar virsmatraci ap 7cm biezu,vidēji cietu.

Labots - Tufjord
Link to comment
Share on other sites

aivars.m.

Dolē, mēbeļu veikalā, ir firma, kas izgatavo arī uz pasūtījumu parastos atsperu matračus. Tur var arī aptaustīt... Ap 140 eur varētu būt.

Link to comment
Share on other sites

Sorry, bet par 140 eur nav iespejams nopirkt labu matraci, pietam vel 180x200 . Jega no kokosa un lateksa, ja atsperu bloks ir mesls un matracis izguleesies aatri .. ?

 

Ja visu mūžu ir gulēts tahtā, tad jā, atšķirība jutīsies, bet ja gribi ilggadīgu komfortu un labu miegu, tad par matraci nauda nav jātaupa ;)

Labots - Wheeler
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Pērc cik krutu gribi, tāpat 5-7 gadi un matracis ir sasniedzis savu mūža nogali.

 

Kaut kur lasīju, ka putu matrači nepanes mitrumu un salietajā vietā sabojājas, saplok. Tā ir?

Link to comment
Share on other sites

Man jau kādu septīto gadu iet Dormeo, smieklīgi, bet reklāmas tekstam piekrītu 100%. Sākumā jocīga sajūta gan bija, jo viņā neiegrimsti, bet jau pēc pāris nakti viss bija ok. Dārgs gan maita. Nekādas pazīmes uz nolietošanos pusi nav.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...