Jump to content

Canon PowerShot G11


Irsis
 Share

Recommended Posts

Par to cenu var iepirkt lētā gala spoguleni, būs labāka.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Būtu feini zināt, kas bijis iepriekš, ko domā bildēt, kādas pašam ir spējas - vai ir jēga izmest tādu summu, ja tiek lietota tikai Auto mode...

 

Par apmēram 350Ls jau nāk Olympus E-PL1 ar kit

 

http://cgi.ebay.co.uk/New-Olympus-PEN-E-PL1-EPL1-Digital-Camera-14-42mm-lens-/280501476252?cmd=ViewItem&pt=Digital_Cameras&hash=item414f30db9c#ht_1868wt_938

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Pašlaik lietoju Canon IXUS 800 IS. Maza, kompakta, bildes arī sanāk kaut cik sakarīgas, bet tagad jūtu, ka tā sāk noklāties. No sākuma bija domas par spoguleni CANON EOS 450D ar objektīvu EF-S 17–85 f/4-5,6 IS USM, bet pārdomāju. Cipars diezgan iespaidīgs... ap 600Ls. Un tad vēl jāpiepērk kāds objektīvs.... Vai ir jēgas nopirkt spoguleni ar sliktu stiklu ziepja līmenī un staipīt līdzi lielāku hlamu, tikai lai teiktu, ka vecis ar spoguleni... Tādēļ radās doma par Canon PowerShot G11, cena ap 300Ls. It kā bilde ciešama, kaut cik kompakts, funkcijas arī nav zemē metamas. Fotoaparāts domāts tūrismam, izbraukumiem.

Par Olympus E-PL1... vai tas labāks par Canon PowerShot G11... es domāju nevis par funkcijām, bet bilžu kvalitāti?

Labots - Irsis
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Kas to lai zina. Bet Oly ir daudz mazāk pix un kvadrātcollu, līdz ar to trokšņiem būtu jābūt mazākiem. Turklāt Oly filmē 720p@30fps.

Link to comment
Share on other sites

Auzas ar tiem pikseļiem,Žak.

Oly ir 5,1 mpx/kvadrātcolla,tikmēr Canon 3,7 (450D).

Tā ka trokšņi būs,oj kā būs...

450D ar 17-85 principā ir ļoti universāls amatiera komplekts,labāks būs tikai ar 18-200.Bet starpība ap 100ls.

450D gan jaunu nedabūsi,vari ņemt lietotu un ietaupīt objektīvam.

Bet ja esošās kameras bildes šķiet gana labas un negribās ķēpāties nopietnāk ar to visu (pēcapstrāde,teorija),tad varbūt labāk pirkt tāda paša līmeņa aparātu un miers?

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Pag, es salīdzinu G11 un PEN!

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Es gan neesmu tāds spečuks... ko nozīmē uz kvadrātcollu... tā uzrādīts gan G11- 10 Mpix, bet E-PL1- 12.3 Mpix....

Gribētos gan kaut ko labāku par iepriekšējo...

... bet ja vēlme filmēt... PowerShot SX1 IS... kāds šis modelis? Cena apmēram tāda pati... tikai vairs nav tik kompakts.

Labots - Irsis
Link to comment
Share on other sites

my fault,sapratu ka ar spoguli salīdzini.

 

Filmēt var ar visu ko,bet atkarīgs no vēlmēm... paskaties video parametrus G11 un tam pašam PEN.

vienkārši momentu fiksācijai pietiks ar pirmo gan.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Irsis, iet runa par matricas FIZISKO izmēru - ziepjos kā likums pāris kvadrātmilimetru izmēra matricā sabāž 12Mpix, savukārt spogulenēs matricas izmērs sastāda 0,5-1 no standarta 35mm filmiņas kadra izmēra un tajā izmērā saliek ap 15 Mpix, kas nozīmē, ka reālais pikseļu blīvums uz laukuma vienību ir krietni mazāks līdz ar ko iegūst bildes kvalitāte un parādās iespēja lietot augstas ISO vērtības, nebaidoties no trokšņiem. PEN ir kaut kur pa vidu, bet tomēr tuvāk spogulenēm. Pameklē google pēc atslēgas vārdiem "micro four thirds" un palasies kas tas par zvēru.

 

Tā, ka no sākuma izdomā ko gribi. Arī sakarīgu spogulenes KIT var iegādāties par 300-400 Ls un ar komplektā nākošo objektīvu var iegūt LABAS bildes, krietni labākas kā ar dajebkuuru ziepi.

 

No savas puses varu ieteikt šo aparātu:

http://www.dpreview.com/reviews/pentaxkx/

 

Bet ja tomēr vēlies ziepi, tad labākie būs Tevis jau nosauktais Canon G11 vai Panasonic LX3. Man personīgi labāk patīk otrais.

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Autoram! Karoč mana nostāja ir tāda, ka ziepinieku (ne-DSLR) ir jēga pirkt līdz apmēram 170...200Ls. 200Ls jau ir paši paši griesti. Tālāk jāmeklē ir kaut kas nopietnāks vai arī vienkārši nebūs nekādas jēgas no pārtērētās naudas.

 

Lielākā šībrīža ziepinieku problēma ir drausmīgais pix skaits uz tās nožēlojamā izmēra matriciņas. 5...7 mpix vēl ir gremojami, bet uzmocīt virsū 12 mpix ir traka mārketingista murgi :dornis: Tā kā no tā praktiski nav iespējams izvairīties normālā cenu kategorijā, tad laika baigi saspringt nav jēgas. Iegādājoties lētu ziepinieku es ņemtu vērā šādas lietas: 28mm platleņķis, bildes stabilizācija, SD kartes, ražotājs ražo fotoaparātus (Samsung, Casio u.c. ledusskapju ražotāji paliek malā :mrgreen: ).

Link to comment
Share on other sites

G11 ir ļoti laba kamera. Nu nav tā kamera "ziepis" tradicionālajā izpratnē... Pat rokā paņemot viņa ir īsts aparāts, nevis plastmasas gabals, nemaz nerunājot par funkciju bagātību. Ja plānots fotografēt tikai automātiskajā režīmā, tad viņu nav vērts ņemt (arī spoguleni ne), taču ja ir vēlme apgūt fotografēšanu pa īstam, tad gan. Regulēt var pilnīgi visu, ir RAW, hotshoe u.c ko vien var gribēt. Bilžu kvalitāte pie zemiem iso ir vairāk kā lieliska un neko īpaši neatpaliek (ja vispār) no spoguļkamerām ar kit objektīviem. Manuprāt, Canon G sērijas kameras ir kā otrā kamera nopietnam fotogrāfam, gadījumiem kad negribas staipīt līdzi spoguleni ar visiem tās pričendāliem. Tāpat viņa lieliski noderēs, kā starpsolis, lai pāraugtu "ziepenes" līmeni, iemācītos pa īstam fotografēt, kā solis uz jau pavisam nopietnu tehniku. Ir viņa savas naudas vērta un nevar un nevajag viņu salīdzināt ar 200 Ls vērtajām.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Tādā gadījumā atgādināšu par Canon PowerShot S90. Arī normāla kārba!

Link to comment
Share on other sites

Jā... ir ko padomāt. Man G11 ieteica viens profesionāls fotogrāfs, kurš pats šad tad piknikos, kad negrib staipīt līdzi fotosomu, izmanto G9... un raksturoja šo kameru apmēram kā UN1

 

Vai nav citu domas par šo kameru?

Link to comment
Share on other sites

Gufiys

Piekrītu Boldrikam par Panasonic FZ 38. Pats lietoju, un esmu ļoti apmierināts ar to, ko tas piedāvā. Ja interesē, tad Šeit ir arī dažas bildes, kas uzņemtas ar FZ 38. Tiesa gan, nedaudz apstrādātas uz datora, bet rezultāts bez iejaukšanās tā pat ļoti labs. Ir bijusi izdevība paspēlēties ar G9 aparātu - kvalitāte laba, likās izturīgs un kvalitatīvs. Ja jau gribas kompaktumu, tad iesaku paskatīties uz Sony HX5 ;)

Boldrik, tev vēl ir tas aizgājušais G7?

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...