Jump to content

kodēt no .ts uz avi h264


it.kroplis
 Share

Recommended Posts

Sveika tauta!

 

Problēmkopa sekojoša. Ierakstām ar DVB DREAM vai ProgBVB no LTK DTV kādu pārraidi kā .ts. Varam to smuki atskaņot vis ok. Varam izgraizīt ārā reklāmas ja vajag ar h264cuter. Bet ja gribam to .ts konvertēt uz piem. .avi ar h264(vai kādu citu) tad bieži vien ja .ts fails ir lielāks nekā 1GB pie konvertēšanas (izmantoju Super softu) skaņa aizpeld. Nezinat nevienu stabilu veidu kā varētu ar šo cīnīties. Brīžiem veidojas sajūta, ka noteiktiem TV kanāliem tiek speciāli kautkā tas streams laists lai maksimāli sarežģītu tā apstrādi un mainīšanu. Cik saprotu tam .ts ir noteikts standarts un iegūtais fails nevarētu būt atkarīgs no DVB playera izmantotā dekodera. Tātad .ts vajadzētu būt vienādam arī uz dažādiem DVB playeriem. Ja to pašu .ts konvertējam piem ar DivX 7 kodēšanas softu (trials no DivX) tad skaņa ir Ok (vajag tik -1000 ms), bet nu tas ir maksas softs un ķēpāties ar tā krakošanu man negribās.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Es gan teiktu, ka skaņa neaizpeld. Aizpeld bilde. Protams, skaņai un bildei sākumā ir lielāka vai mazāka konstanta nobīde uz vienu vai otru pusi. Es ierakstu ar ETR500 un SUPER softs tādu TS nekad nav ņēmis iekšā, pat ja bilde no skaņas ir demuksēta. Demuksēšanu veicu ar Donalda Grafta uztaisīto softu - DGAVCDec. Tas arī parāda bildes un skaņas nobīdi (delay) milisekundēs. Ar tā sastāvā esošo DGAVCDecode.dll caur AviSynth skriptu var ļoti labi dabūt iekš jebkā, piemēram, VirtualDub. Skaņai nobīdi var pielabot ar audioredaktoru, vai VirtualDubā uzdot kā parametru. Bet varbūt vienīgi man tad ir baigās problēmas blokveida artefaktiem bildē, jo DGAVCDecode.dll neiet caur DirectShow, kurš uztaisītu deblock priekš h264.

 

Ja tomēr dabū iekš DirectShow (bet ne ar DGAVCDecode.dll), tad DirectShow bildē sataisa briesmu lietas – dažās epizodēs dublējas (vismaz izskatās līdzīgi, dažreiz pat 4 vienādi) kadri. Citā epizodē normāli. Līdz ar to filma sanāk garāka, bet tikai dažās epizodēs. Dažas epizodes par var atkārtoties vairākas reizes. Līdz ar to sanāk, ka aizpeld nevis skaņa, bet bilde.

 

Vienīgais bezmaksas līdzeklis (ko esmu atradis) konvertēšanai kuram nekas šķietami neaizpeld ir Freemake Video Converter, bet man arī tas nepatīk, jo vietām taisa šķietami vienādus kadrus. Tam ierobežojums uz izejas kadra izmēru – nevar melnās malas nogriezt un patvaļīgu izmēru uzstādīt utt. Tas der tikai konvertēšanai. Lai darbotos tam noteikti vajag NET.frameworks4. Citi bezmaksas konvertieri priekš mana vienkodola procesora un videokartes bez CUDA, nav gadījušies.

 

Var paskatīties, ko pārdod Tipard, Elecard vai MainConcept.

Labots - Lampins
Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

"Tātad .ts vajadzētu būt vienādam arī uz dažādiem DVB playeriem." - .ts vai ta nav vienkārši konteineris, tāpat, kā avi? Tobiš - iekšā var būt dajebkas, kas nu .ts faila veidotājam ienāk prātā, un nekas tur vienāds nebūs.

Link to comment
Share on other sites

.ts ir tikai Transport stream. darīšana tev ir ar mpeg4 - ja reiz runa par DVB-T. Ja reiz rodas bildes un skaņas nobīdes - visticamāk, neesi salicis pareizus settingus softā.

Link to comment
Share on other sites

Reklāmas griez ārā ar VideoReDo.

Īsti gan nesaprotu to fenomenu, par kaut kādu vēl kompresēšanu - bitreits jau tā ir pietiekami zems, nafig degradēt kvalitāti vēl vairāk ņemot vērā to, cik lēti šobrīd HDD?

Link to comment
Share on other sites

Ļoti atvainojos cienījamai tautai, bet nu tikai pamanīju, ka esmu trāpījis ne pa adresei.

Vajadzēja citā foruma sadaļā.

Kas attiecas uz sākumā uzdoto jautājumu, tad var jau būt ka tādu TS kurā ir MPEG2 vajag uz h264AVI pārtaisīt. Programmas, vai norādes uz ražotājiem arī jau devu: Tipard, Elecard, MainConcept, ja pietiekami jauns dators var arī Cyberlink. Vairāk programmu nosaukumus neiedošu, jo tie mainās kā sēnes.

Man videokartei līdzi gāja ATI Catalyst - tajā ir konvertieris uz h264.

Salikt AVI konteinerā var ar avc2avi + avc2avi_gui, bet tas man taisīja brīnumus ar kadra augstumu - kadra augstumu deva 1/2 mazāku. To pēc tam pielaboju ar "abcAVI Tag Editor", divas reizes palielinot.

Uz avi konteineru var dabūt arī pārdzenājot caur MKV un pēc tam ar MKVcleaver uz AVI.

Bet ja vajag no H264TS uz H264AVI un problēma ir ar nobīdi kura nav konstanta dažādās filmas vietās, tad teikšu, ka es jau ilgi meklēju pareizos parametrus, kodekus, programmas. Bet vēl jāpameklē.

Varbūt arī kāds zina, lasa un uzjautrinās.

 

Attiecībā uz failu glabāšanu varētu piekrist iekriešēja biedra rakstītajam pa glabāšanu uz HDD, jo, piemēram vācijā, neatceros tikai kurā pilsētā, gluži kā Rīgā, ir Mūzikas akadēmija un akadēmijai, arī kā Rīgā, ir mūzikas arhīvs. Vinils, pareizi glabājot, nebojājas, bet CD un DVD - glabā kā gribi, bet rūpnieciski izgatavotie diski vairāk par 80 gadiem neglabāšoties. R un RW diski stipri mazāk. Iespējams, ka zilajiem diskiem arī mazāk. Polikarbons, vai kā viņu tur sauc, zaudē dzidrumu un arī alumīnija folija apsūbē. Nesūbē tikai zelta diski. Varbūt arī platīna. Tāpēc vācieši esot sadomājuši visu savi CD arhīvu slikt uz HDD. Nezinu tikai cik ilgi saglabājas magnetizācija uz HDD plates. Ja kāds ir cer dzīvot trīs reizes ilgāk par CD, var glabāt uz HDD.

 

Negribās zaudēt kvalitāti, tomēr es priekšroku dodu saturam, jo atkārtoti vienus un tos pašus ierakstus negribēsies skatīties.

Labots - Lampins
Link to comment
Share on other sites

Nu, es to darītu ar AviSynth + DGMPGDec + MeGUI. Tagad jau roka ievingrināta pie DVD ripošanas. :) Tādus .ts gan neesmu bakstījis. Ja vari kādu iedot, varu pamēģināt nokompresēt, un tad izstāstīt, kā to dara. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Izmēģināju. Tur kur gribēju, neiet. Bet paldies par ieteikumu priekš DVD. Varbūt kādreiz noder.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...