Jump to content

Dzīvokļa īre


winter_ip
 Share

Recommended Posts

microlink

īsāk sakot tā ir papildus naudas summa par starpniecības pakalpojumu (īpašnieks <-> brokeris <-> īrnieks); īpašnieks nevēlas čakarēties ar īrnieku meklēšanu, rūpes atdod firmai vai māklerim, protams viņš par to paņems zināmu % no darījuma summas.

Labots - microlink
Link to comment
Share on other sites

Ir tāda ļaužu šķira, kas dzīvo no tā, ka savāc sludinājumus no cilvēkiem, solot atrast tiem īrniekus un izliek savu sludinājumu ss.lv, nams24.lv utt - "izīrēju tādu un šitādu dzīvokli.."

Cilvēks, kurš meklē dzīvokli, piezvana šādam "aģentam", un cilvēks pieprasa naudiņu, ja interesents tiešām tur sāks dzīvot. Cik tur - 50% pirmās īres apmērā? Un cilvēki reizēm maksā arī. :>

 

Kādreiz "nekustamo īpašumu speciālisti" no tā vien varēja dzīvot, līdz iestājās visiem zināmā taupības ēra.

Teksts "bez starpniecības maksas" jāuztver kā bōnuss - ķipa "nevienam nevajadzēs papildus maksāt".

Labots - tt2t
Link to comment
Share on other sites

Un tik vai tā - tas var būt reklāmas triks no māklera . Pastāstīšu paša pārbaudītu veidu , kā atkost uzreiz - vai runā ar starpnieku , vai īpašnieku . Piezvani , un saki - tā un tā , es zvanu sakarā ar jūsu sludinājumu par dzīvokļa izīrēšanu (nesauc ne adresi , ne rajonu ) , vai es nevarētu uzzināt ko sīkāk par šo dzīvokli un nosacījumiem? .

Starpniekam uzreiz būs jautājums - a par kjuru dzeivokli runa? :p

Labots - Peleecis
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

versatile

tas nozīmē, ka māklerim maksās īpašnieks.

kad meklēju savu dzīvokli, atradām, aizgājām ar mākleri, bet sagadījās, ka uz mājas durvīm īpašnieka tel (jo viņam pieder visa māja). Piefiksējām, sazvanījāmies, un tālāk jau viss caur viņu. Māklerim tik un tā samaksāja. Kāpēc? Tapēc, ka mājā daudz dzīvokļu, un pats negrib čakarēties, piemēram, dienā uz 600 zvaniem atbildot.

Tad vēl pluss māklerim bez komisijas - parasti maksājums no saimnieka viņiem fiksēts, 50-"n" lati. Tad nu šamie jau laicīgi pasaka, ko ar šito saimnieku varēs sarunāt vai nokaulēt, un pat piepalīdz - jo ir ieinteresēti tikai savu $ saņemt maks. ātri. Nu un, protams, tas arī kā mārketings darbojas.

Bet nu, atradām, biš nokaulējām, tagad dzīvoju pašā centrā par ļoti labām naudām. Viva la krīze! :)

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

izīrēt dzīvokli bez komisijas maksas?

99% tas nozīmē, ka sludinājumu ievieto muhļers (mākleris), un, ja dzīvokli izdosies kādam lo*am izīrēt, komisiju maksās saimnieks.

Link to comment
Share on other sites

Un tik vai tā - tas var būt reklāmas triks no māklera . Pastāstīšu paša pārbaudītu veidu , kā atkost uzreiz - vai runā ar starpnieku , vai īpašnieku . Piezvani , un saki - tā un tā , es zvanu sakarā ar jūsu sludinājumu par dzīvokļa izīrēšanu (nesauc ne adresi , ne rajonu ) , vai es nevarētu uzzināt ko sīkāk par šo dzīvokli un nosacījumiem? .

Starpniekam uzreiz būs jautājums - a par kjuru dzeivokli runa? tongue.gif

 

 

 

Un īpašnieks nevar likt sludinājumus par diviem, trim vai četriem dzīvokļiem?

Tikpat labi var paskatīties vai ar konkrēto numuru ir vēl citi sludinājumi :D

Link to comment
Share on other sites

Var ... bet man personīgi nav vēlmes runāties ar huhļimuhļi meistariem . šī shēma man ir palīdzējusi gan ''irēt dzīvokli , gan nopirkt dzīvokli - tapēc iesaku

Link to comment
Share on other sites

versatile

Visi te tā nodirš māklerus... (neesmu viens no viņiem)

it kā daudz būtu sludinājumu ne no viņiem...

A ko jūs domājat, ja saimniekam ir māja ar dzīvokļiem? Vai kaut vai 2i izīrējami dzīvokļi (da kaut vai mantoti) - ir laiks ņemties? Un ja jāmeklē dzīvoklis - dažreiz vienkāršāk ir sazvanīt uzticamu mākleri un pateikt ko gribi. Šitā bija, zvanīju par vienu, tas bija izīrēts. Pateicu ko gribu, un pēc stundas man e-pastā bija 3 piedāvājumi. pirmkārt, tādi portālos nebija redzēti, otrkārt, kuram ir laiks katru dienu sistemātiski kaut ko meklēt, ja mērķis ir visai konkrētas komplektācijas dzīvoklis par konkrētu cenu?

Link to comment
Share on other sites

Es nenodrišu māklerus , bet par viņu darbu ir jāmaksā , un tas ir normāli .

Labots - Peleecis
Link to comment
Share on other sites

Ir korekti mākleri un ir krāpnieku šķira !

Pirmkaŗt uzskatu, ka pie sludinājuma būtu obligāti jānorāda, ka tas ir mākleris/mākleru firma utt.

Vēl foršāk būtu, ja tā būtu atsevišķa kategorija.

 

Tiem mākleriem kas prasa priekšapmaksu par itkā fantastiskiem dzīvokļiem par smieklīgām cenām - uz mieta tos krāpniekus. Tākā, jāņem vērā, ka NEVIENS cienijams mākleris neņem naudu uz priekšu !

 

Papildus visiem tiem tirliņiem, kas norāda vioenu cenuy, bet atverot sludinājumu ( Vai vēl labāk zvanot/aizbraucot) sauc citu - krāpnieki.

Tāpat fascinē tie priduraki, kas nejēdz atšķirību starp dienu un mēnesi ! :sarkasms:

 

Mākleri kā suga neriebtos, ja sludinājumi nebūtu aizgāzti ar viņu spamu. Tāda sistēma, ka vienkaŗšais cilvēks tur jūtas apjucis, neatrod tos dažus ne-mākleru sludinājumus, nospļauja sun zvana kādam māklerim.

 

Uzskatu, ka absolūti nav problēmu izīrēt dzīvokli pašam, pat ja tev viņi ir vairāki. Vismaz es tā darītu. Protams, ka nezina'tājam tas ir čakars, tad vēl līgumi jāsastāda utt utt.

Tāpat arī atrast dzīvokli var aŗi bez mākleriem. Nē nu ir tā, ka nebūtu problēmu samaksāt māklera nopelnīto naudu, bet tā nu ir sanācis, ka viss vienmēr ir atrasts/izgvēlēts no no mākleriem, laigan skatīties esmu bijis arī ar mākleriem utt - tipa tā sagadijies.

 

Vienvārdsakot - mākleri paši ir izpelnijušies šādu attieksmi pret sevi !

Link to comment
Share on other sites

caur mākleri dzīvokļus izīrē 2 galvenās grupas:

1) cilvēki, kas nopirkuši dzīvokli, fiziski paši aizbraukuši uz ārzemēm un uztic izīrēt dzīvokli kantorim.

2) cilvēki, kas nezina par sludinājumu portālu esamību - pensionāri utml.

 

Pārējie, pavadot 1-2 nedēļas, īrnieku toč paši atradīs. Jo dzīvokli apskatīt var galvenokārt īpašnieka klātbūtnē, un vienalga tiek raustīts īpašnieks - "mākleris parādīs dzīvokli, kad saimnieks varēs". Neesmu redzējis, ka kāds ietu iekšā dzīvoklī bez īpašnieka ziņas, izņemot, ja saimnieks nav Latvijā.

Agrāk bija vājprātā liels īpatsvars mākleru - zvani uz telefonu, bet tur cilvēks jau gatavs naudiņu iekasēt par to, ka viņš bez saimnieka ziņas pārpublicējis sludinājumu no blakus portāla un nu vedīs rādīt. 0_o Kultūras pietrūkst šajā ziņā.

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Jā, + pa to, ka mākleru pakalpojumu izmantošanai jau principā nekāda vaine nav, ja pašam nav laiks/riebjas meklēt tos ne-mākleru sludinājumus, zvanīties krustu šķērsu u.t.t Tāds pats pakalpojums kā pusdienošana kafejnīcā vai matu griešana - kāds darbu izdara tavā vietā. Kopistiski atrod un izvēlas piemērotāko mitekli un tad jamam samaksā to komisiju par meklēšanu un līguma noslēgšanu. Protams runa var būt tikai par zolīdu kantori, kas visu izdara tavā vietā un naudiņas ņem tikai pēc darbiņa padarīšanas.

Jāpiekrīt, ka mākleru suga vairumā gadījumu ir lielā necieņā, bet kurš gan pie tā vainojams vairāk - tie tupie cilvēki, kas uzraujas pat uz smieklīgiem sludinājumiem, kuros puspasauli sola par 100Ls vai mākleri, kas izmanto šos pridurkus? Kur būs aitas tur būs cirpēji, nav ko vainot citus savā stulbumā...

 

Tomēr tagad, kad lielai daļai maksātspēja stipri kritusies un labus dzīvokļi par labām naudām pilna Rīga, atrast saimnieku pa tiešo stipri vieglāk. Vot agrāk gan, kad katrs sīkpirdis flīžu licējs brauca ar X5 un dzīvoja uz Alberta ielas, tad gan atrast saimnieku pa tiešo bija kā adatu siena kaudzē meklēt...

Labots - kabinets
Link to comment
Share on other sites

Nav ne vainas mākleriem, galvenais nemaksāt neko pirms darījuma un jau sākumā vienoties par atlīdzības lielumu.

IMO 50Ls māklerim, par to ka atrod prasībām atbilstošu hatu par 200-300Ls mēnesī ir ok. Pašam nav jāskatās sludiņi un jāzvanās, ej tikai un skaties, kad mākleris ir sarunājis meetingu ar īpašnieku.

 

Tie kas grib 20-30Ls un tad copy-paste sūta ss.lv sludekļus gan jāsūta ratā.

Link to comment
Share on other sites

gygy, kādreiz 200-300Ls bija OK cena. Tagad 300Ls varētu maksāt .. es pat nez - 3..4istabu dzīvoklis centrā ar skatu uz Mildu?

katrā ziņā labos mikrorajonos zem simta par 2istabu nemēbelētu dzīvokli mierīgi var palīst, lai gan pirms gada tādiem bija vidējā cena ~170Ls. Un pirms diviem gadiem - 250..300Ls ;>

Link to comment
Share on other sites

Klusais centrs (elizabetes) 3istabas, 80m^2, ar mēbelēm un labu remontu, autostāvieta pagalmā(iekļauta cenā), laba apkure, lai ziemā var sildīties ne tikai maksāt. 220Ls :rolleyes: Noteikti bija vērts māklerim 50Ls iešķiebt. ;)

 

Po Milda pa logu vai nē. Galvenais, lai uz darbu ar kājām ~20min. Tas arī īres bonuss - mainās darbs, mainam hatu, lai nav jākratās visai Rīgai cauri.

Labots - Hrjum
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Atļaušos pacelt mironi. Tātad, studijas ir aiz muguras un patstāvīgs darbs arī dabūts, kā arī pie draudzenes hātā dzīvot apnicis, tad nu vēlos atrast normālu dzīvoklīti (1;1,5;2) istabu par sakarīgiem cipariem. Vienīgā problēma visi ss utt piebāzti ar tiem starpnieku sludekļiem. It kā jau nebūtu nevainas, bet tagad skatos tādus ūķus pa vājprāta cenām īrē, ka pipec. Varbūt Jums beidri ir kādi paziņas vai arī paši ko izīrējat.

Link to comment
Share on other sites

Atvainojos, Rīga. Principā der daudzi rajoni, nevēlētos imantu, purčiku, pļaviniekus, zoļiku, maskačku un ķengaragu. Respektīvi der viss pārējais, priekšroka centram, sarkandaugava, mangaļi (tā Rīgas puse)vai arī daugavas kreisā krasta z-kalns, āģis.

Link to comment
Share on other sites

The_Saint

Nākamais solis būtu kaut attāls vēlamā budžeta un interesējošā dzīvokļa aptuvenais stāvoklis.

Kad pirms vairākiem gadiem meklēju dzīvokli sanāca arī apskatīt tādu, kurš praksē izrādījās vairāk pagrabs kā dzīvoklis ar logiem uz iekšpagalmu, kur, ja atstāsi pa nakti vaļā, kāds varētu arī uz tava rakstāmglada pa logu atviegloties :D apkure malka tev derētu? Koka māja ar kodējiem blakus durvīs? utt...



Interesē tīri personiski ar ko tik laba Sarkandaugava un slikts Purvciems, piemēram.

Link to comment
Share on other sites

Budžets 100-150 īre + normāli komunālie, teiksim līdz 70ls. Respektīvi būtu labi, ja par visu varētu ierakstīties 200ls. Sarkandaugava pēc kontingenta nebūs labāka par purvciemu, toties blakus ir mežaparks, ķīšezers un jūra, kas man kā fizisku aktivitāšu cienītājam ir aktuāli. kodēji balkus neder, malkas apkure (jāskatās individuāli). Principā tiek meklēts normāls (ne nodzīvots līdz pēdējam, ar saplēstām tapetēm, nodrupušu apmetumu, bomžiem kāpņu telpā, utt.) miteklis.

Labots - Dundurs
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...