Jump to content

Viss par un ap Latvijas televīziju pagātni/tagadni/nākotni


Dexs
 Share

Recommended Posts

Ta neko neviens īsti nezina, jo tās falšās aptaujas tāpat nekādu skaidrību nedod. Ķipam internetā tika veikta aptauja: cik % respondentu lieto internetu? 99% atbildēja, ka lieto.

Kā tālāk no centra un mobilajiem torņiem, vispār pilnīgas auzas, ir vietas, kur pat normāli radio neķer.

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

LVRTC netaisās ieguldīt ne centa virszemes TV. Ja LTV par to maksās un pasūtīs, tad būs citi mukši. LTV ir daudz citu lietu kur likt naudu. Tā kā beidzam vienreiz sapņot par HD virszemē.

Link to comment
Share on other sites

pirms 8 stundām , e = d teica:

LVRTC netaisās ieguldīt ne centa virszemes TV. Ja LTV par to maksās un pasūtīs, tad būs citi mukši. LTV ir daudz citu lietu kur likt naudu. Tā kā beidzam vienreiz sapņot par HD virszemē.

LTV  jau solīja pāriet uz HD un tiešām domā,ka nepāries?

Link to comment
Share on other sites

pirms 10 stundām , Racer teica:

Bezmaksas 5 kanāli ir atbilde.

Nu jau veseli 6-ši kanāli un gaidām septīto- "Brīvvalsts TV". Turklāt tad caur šo kanālu (televizora ekrānu) varēs uzlādēt ūdeni, kas palīdzēs ne tikai pret kovidu un reimatismu....

Link to comment
Share on other sites

Ui, jā. Par to parodiju kuru arī sauc par kanālu biju piemirsis. Seši, taisnība.

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

 LTV1 HD mani interesē, pat ļoti. Šķiet, viens no kvalitatīvākajiem satura piedāvātājiem. Baigi kož acīs tā putra arhīvā SD.

Link to comment
Share on other sites

Šā gada septembrī no televīzijas pazudīs vienīgās Latvijā radītās ziņas krievu valodā. LTV7 ziņas, diskusijas un citi raidījumi no lineārās televīzijas pārcelsies uz jaunizveidotu multimediju platformu. Ņemot vērā paralēli notiekošo skābekļa piegriešanu Kremļa kontrolētajiem kanāliem, cīnīties par Latvijas krievu auditoriju pieteikušies arī trīs komercmediji.

7.aprīlī, apspriežot LTV7 ziņu aiziešanu no TV uz multimediju platformu, attiecīgajā Saeimas komisijā izskanēja informācija, ka jaunajai LTV/LSM multimediju platformai (Latvijas Radio 4 tai nepievienošoties) jākļūst par krievvalodīgo izvēli numur viens. Taču Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes vadītājs Ivars Āboliņš atklāja, "ka ir vismaz trīs privāti spēlētāji, kas vēlas par saviem līdzekļiem veidot saturu mazākumtautību valodās runājošajiem iedzīvotājiem", atsakoties tos nosaukt. Re:Baltica noskaidroja, kas tie ir – un kāpēc patiesībai neatbilst apgalvojums, ka tie saturu krieviski grib ražot par savu naudu.

3+ grib arī valsts atbalstu

Viens no trim, kas grib veidot vietējas ziņas krievu valodā, ir TV3 Group. Uzņēmuma vadītājs Baltijā Mindaugs Rakausks sarunā ar Re:Baltica atklāja, ka tiek plānots jauns ziņu raidījums kanālā 3+.

"Pašlaik mūsu statuss ir – mēs vēlētos veidot ziņas krievu valodā un mēs vēlētos to darīt 3+, kas ir krievu valodas kanāls. Bet mēs vēlētos to darīt TV3 stilā. TV3 stils nozīmē, ka mēs vēlētos, lai mums būtu kārtīgas ziņas, līdzīgas TV3 ziņām," saka Rakausks. Eksperimenti ar ziņām 3+ kanālā jau ir bijuši, viņš saka. Piemēram, pērn kanāla vajadzībām tulkoja un desmit minūšu pārraidēs rādīja TV3 ziņu saturu. Uzņēmuma analīze gan liecina, ka skatītājiem šāds formāts nepatika, tāpēc, "ja ražot ziņas krievu valodā, tad darīt to kārtīgi".

Taču Rakausks uzsver, ka "kārtīgas ziņas maksā daudz naudas, ļoti daudz naudas". Proti, lai katru darba dienu sagatavotu 30 minūšu ziņas (redakcija, producēšana, personāls, studijas aprīkojums u.c.), nepieciešami 650 tūkstoši eiro gadā. TV3 Group no saviem līdzekļiem ir gatavi segt 150 tūkstošus, 50 tūkstošus cer gūt no sponsoriem, bet atlikušo summu – 450 tūkstošus – lūdz no valsts budžeta.

"Pašlaik mums ir projekts, kas ir "uz papīra", un mēs saprotam, ka, ja mēs esam vieni, to nevaram pavilkt. Tāpēc mēs šobrīd esam atvērti, un es pats arī dodos un runāju ar valdības institūcijām, ar atbalstītājiem, kuri vēlētos mums pievienoties," uzsver Rakausks. Viņš neatbild uz jautājumu, cik reāli ir savākt nepieciešamos līdzekļus, vien norāda, ka šobrīd idejai redz lielu atsaucību.

Ja naudu dabūs, ziņas ēterā varētu nonākt jau augusta otrajā pusē. Ja nedabūs – ideju pavisam neatmetīs, bet šogad ziņu kanālā 3+ tad nebūs. Ieceres liktenis izšķirsies tuvākajos divos mēnešos, pārliecināts Rakausks.

TVNET radīs ziņas jaunam kanālam

Otri, kas ne tikai plāno, bet jau strādā pie ziņām krievu valodā, ir igauņu MM Grupp, kam pieder laikraksts Postimees, ziņu aģentūras BNS un LETA, kā arī vairāki interneta portāli, tostarp, TVNET. MM Grupp ir iegādājušies Kids Network Televison, tās paspārnē šobrīd top jauns televīzijas kanāls – Duo7, kurā tad arī plānots rādīt vietējās ziņas krievu valodā. Duo kanālus Latvijā par maksu skatītājiem piedāvā vairāki kabeļoperatori. Jāatzīmē, ka Duo3 līdz šā gada aprīlim bija atrodams ar nosaukumu Sony Channel, bet Duo6 – Sony Turbo.

Duo kanālu pārstāvis Latvijā Pēteris Remerts atklāja, ka Duo7 kanālā ziņas krieviski ražos TVNET. "Pagaidām tas laika plāns ir tāds, ka mēs ceram, ka mēs aprīļa laikā saņemsim licenci Latvijā. Pie ļoti pozitīva scenārija, sākot ar 19. aprīli, mums jau būtu gatavas nakts ziņas un ar 4. maiju mēs jau palaistu pilnās ziņas." Plānots, ka sākumā tie būs pāris minūšu īsi ziņu izlaidumi vairākas reizes dienā, bet ar laiku cerot veidot pamatīgākas ziņu un informatīvās pārraides. Pārējā laikā jaunajā kanālā skatītāji varēšot redzēt Krievijā ražotus seriālus un filmas.

Kamēr vēl "ieskrienas" ziņu saturā naudu ieguldīs paši, bet nākotnē gan cerot arī uz valsts atbalstu.


Avots: www.tvnet.lv

Link to comment
Share on other sites

Legacy Sat

Svarīgi ir nevis tas, cik daudz vai maz skatītāju ir virszemes tv, bet gan attieksme pret cilvēku kā tāda. Pēc tā LSM.LV raksta "Hokeja valstsvienības spēles pasaules čempionātā tiešraidēs Latvijas Televīzijā būs HD kvalitātē", kāda sieviete naivi jautāja:  "Vai maija mēnesī LTV7 kanāls, ko es skatos virszemes televīzijā, pats no sevis pāries uz HD kvalitāti?" Man viņu vienkārši ir žēl, tāpat kā vēl citus, kas nesaprata, ka nebūs tas hokejs HD virszemes tv. Tie visi ir mūsu cilvēki - viņi nav pelnījuši visādus tukšus solījumus un piar gājienus no atbildīgo personu puses. Tas pats ar vakcināciju notiek, manuprāt.

Vakar LTV adminstrācija saviem darbiniekiem e-pastā skaidroja, kā tad tā pāreja uz HD notiks, jo laikam pat viņi tā īsti visu nesaprata:

"20. aprīlī darbu sāks jaunais Programmu izlaides komplekss (PIK), un ar šo brīdi Latvijas Televīzija pakāpeniski pāries uz pārraidi HD izšķirtspējā. Jāņem vērā, ka šobrīd HD izšķirtspēja būs pieejama daļēji. Pirmkārt, tādēļ, ka ne visas LTV studijas tehniski var nodrošināt HD signālu. Līdz rudenim HD izšķirtspējā būs iespējams redzēt visu to, kas tiek filmēts 2. studijā, tiek “pogāts” Vienotajā režijā vai kādā no PTS, visu iepirkto saturu un neatkarīgo producentu veidotos produktus. Pakāpeniski tiks nodrošināta pilna tehnoloģiskā cikla pāreja uz HD, ieskaitot 1. studijā veidotos raidījumus. Otrkārt – tādēļ, ka šogad LTV1 un LTV7 HD izšķirtspējā būs redzams lielāko kabeļoperatoru klientiem un LTV WEB platformās, savukārt virszemes apraidē LVRTC nodrošinās HD izšķirtspēju no 2022. gada."

Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , Māšuks teica:

Duo7 kanālā ziņas krieviski ražos TVNET

Ja kaut ko ražo, tad ir nepieciešama ražošanas procedūra, metodika, inspekcija, uzraudzība un galvenais - gatavās produkcijas kontrole!

Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, Legacy Sat teica:

Man viņu vienkārši ir žēl

Man arī. Šobrīd pat SD encodēšana ar h264 ir debilā līmenī. Kaut kad piedāvāju bezmaksas palīdzību, mani pasūtīja. Tas nu tā, bet tas HD ar būs jautrs. Pieminiet manus vārdus... 😃

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Nu kaut kā ieilgusi tā pāreja LTV uz HD. Grib palaist ar hokeja pirmo spēli, vai? Vai tiešām Eirovīzija šogad būs vēl jāskatās miglas bildē?

Lai gan, komentāru dēļ sen jau var skatīties kaut kur citur. :D

Link to comment
Share on other sites

Pirms 44 minūtēm , Dexs teica:

Grib palaist ar hokeja pirmo spēli, vai?

Tā pat, kā to ledushalli. Kur te bija tas plakāts, TET solīja, ka būs. 

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Pat vienīgajā publiskajā bezmaksas strīmingā nav 🥺 Neticu, ka TETs būs starp pirmajiem, kura platformā parādīsies HD LTV saturs - ja nu vien būs ielikuši kāju durvīs un nelaidīs citus, pirms nav šiem.image.thumb.png.0112cd9b507391d40a2438312a3937c1.png

Link to comment
Share on other sites

Personīgi man tā LTV kvalitāte absolūti pie vienas vietas, jo vienīgie raidījumi ko tur skatos ir Panorāma un laika ziņas. Nu nevar neko gaidīt no uzņēmuma kur vadību un finansējumu nosaka politiskie ieliktnīši. Nebija, nav un nebūs.....

  • Bēdīgs 1
  • Slikti! 4
Link to comment
Share on other sites

Nu ja, ar ''vienu vietu'' TV tikai skatās, tad protams...😃

  • Patīk 2
  • Haha 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Maxisl - HD mums pārējiem taču netraucēs Tev turpināt skatīties Latvijas Televīziju in glorious SD kvalitātē. :)

  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Ikdienā pārsvarā skatos Netflix vai Youtube un tur ar kvalitāti problēmas nekad nav, pat laukos, kur ar mobilo internetu mēdz būt problēmas. Tajās retajās reizēs, kad uzslēdzu LTV man patīk viss, jo runā latviski. Sajūta līdzīga kā skatīties savas skolas popielas vai klasesbiedru uzstāšanos kādā pasākumā.. Ir kļūdas, bet tāpat mīlīgi. 

 

Tā vietā, lai pārietu uz HD, varēja izdarīt kā abi pieminētie Netflix un Youtube, kam ir labāki serveri un var nodrošināt labāku kvalitāti arī situācijās, kad ir problēmas ar zonu. 

 

Daudz nozīmīgāks man ikdienā radio, ko klausos, kamēr strādāju. Datorā uzlieku http://radio.lv pārsvarā LR1 vai Klasiku, lai fonā skan. Kopumā nemaz nezināju, ka bootā tik daudz LTV fani savākušies, ka tāds cepiens :)

  • Patīk 1
  • Kādas šausmas! 2
Link to comment
Share on other sites

Metr - ir 2021.gads, un LTV augstu izšķirtspēju izziņoja jau šī gada sākumā. Ir pilnīgi normāli, ka tehnoloģiju forumā entuziasti uzdod par šo jautājumus un interesējās. :) Protams, ir pat smieklīgi, ka 2021.gadā par to ir vispār jārunā, jo Eiropā citas sabiedriskās televīzijas šajā formātā raida jau sen.

Runājot par serveriem, es īsti neredzu nekādu saistību tiem ar sliktu zonu. Ja konkrētajā bitreitā Tev LTV neiet švakā interneta dēļ, nu tad liec antenu un skaties virszemē - nekādu problēmu nebūs.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

raiviic
Pirms 10 minūtēm , Metrs teica:

Ikdienā pārsvarā skatos Netflix

Nesaprotu, ko tur var skatīties - pirms kādas nedēļas pierakstījos, samaksāju un jau pēc dažām stundām sapratu, ka tikko beigsies apmaksātais temiņš, pasākumu kancelēšu. 

Link to comment
Share on other sites

Dexs, kad Netflix un Youtube viss normāli darbojas labā kvalitātē, tad LTV, Go3 un Shortcut vienkārši uzkaras un neko nerāda vai rāda ar raustīšanos. 

 

Raiviic, skatos seriālus, filmas par dabu un japāņu garās multenes, plus šo to bērniem un sievai (kaut kāds raidījums par mājas tīrīšanu). Holivudas filmu piedāvājums viņiem priekš Latvijas tiešām nav neko spīdošs, bet ar jaunajām filmām vispār tagad ir švaki visās platformās, jo covid laikā neviens neko jaunu neizdod. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

pirms 13 stundām , Boņs teica:

Pat vienīgajā publiskajā bezmaksas strīmingā nav 🥺 Neticu, ka TETs būs starp pirmajiem, kura platformā parādīsies HD LTV saturs - ja nu vien būs ielikuši kāju durvīs un nelaidīs citus, pirms nav šiem.

Nu tak atceramies - bij hoķa čempis. Replay lapā bij LTV7 720p strīmā pieejams. Shortcut bij pieejams LTV7, 360 un 360 hokejs 1080 kvalitātē. Domāju būs līdzīgi.

Link to comment
Share on other sites

Nu ko, izskatās, ka LTV kaut ko jau testē?

LTV7 jaunā fontā vecuma ierobežojums, arī logo daudz lielāks un daudz augstākā pozīcijā. Ar ieslēgtu overscan daudziem teļļukiem šito nesmuki apgriezīs. 😒

24EFDEFE-9071-455E-9BE0-E6E17A1BC192.jpeg

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

(labots)

LTV1 izskatās, ka arī ir HD LTV un Replay mājaslapās. Tur gan logo vecajā izmērā un pozīcijā.

Nu tad apsveicu - 13.maijs 2021, vēsturiska diena. Pēdējais sabiedriskais medijs Eiropā, bet nu - sagaidīts. Tagad tik gaidām pie operatoriem.

Labots - Dexs
Link to comment
Share on other sites

Ir, ir - bet pati 4.studija visticamāk nenāk HD un tiek producēta SD - man liekas šajā pašā tēmā bija slaidi, ka visas studijas nav HD ready. LTV7 ziņas krievu valodā plkst. 19 viss bija HD, pat grafikas, cik nu skatījos. Vienīgais galviņu gan nav "pārzīmējuši" vēl.

Link to comment
Share on other sites

Panorāma jāpaskatās. LTV7 krievu ziņas tiešām izskatījās HD, bet pa LTV1 sižets nebija HD.

 

P.S!

 

Es par LSM, ne TET iTV!

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Kāds tur HD - pilns ar artefaktiem. Paskatījos hoķi - storbo un vēl daudz caurumu enkodēšanā. Tad jau labāk apraidi SD skatīties. Tāds iespaids, ka LTV ir palikuši marketologi un tehniķi. Inženieri ir štatu samazināšas laikā atlaisti... :( 

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

Tā strobēšana no LSM uz datora kustīgajās vietās toč bija pamanāma.

Labots - ggg97
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Labi, diktori nobubina kārtējās LTV ziņas, bet kas tu ir jāskatās HD formātā?

 

 

  • Kādas šausmas! 2
Link to comment
Share on other sites

Pareizi, priekš tam ir radio ziņas, kur vispār nav jāskatās...😀

  • Patīk 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 7 stundām , Edis7 teica:

Labi, diktori nobubina kārtējās LTV ziņas, bet kas tu ir jāskatās HD formātā?

Vispār jau kādreiz arī jāpaskatās, jo tur rāda arī videomateriālus. Iedomājies kas par brīnumu? 

  • Patīk 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

2021.04.17. , 21:29, Racer teica:

tas HD ar būs jautrs. Pieminiet manus vārdus... 😃

 

Link to comment
Share on other sites

Būs tā pat kā ar digitālo televīziju un 16:9, ka no Rīgas uz Jelgavu brauc caur Maskavu.

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Šovakar Panorāmā stāstīja, ka rīt pārceļas uz jauno studiju. Tad ko, Panorāma no rītdienas reālā HD attiecīgajās, HD atbalstošajās platformās?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nu galvenais jau ir, kāds signāls nāk no studijas. 

Jebkurā gadījumā pat TV24 iet HD(full?), un bildes kvalitāte IR. 

Prieks skatīties vietējos kanālus. Nemelošu, sen gaidīju LTV uz HD. Nu cik var dragāt uz SD.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...