Jump to content

Viss par un ap Latvijas televīziju pagātni/tagadni/nākotni


Dexs
 Share

Recommended Posts

Mani kā skatītāju reklāmas kretinē, bet tad kad strādā tai pašā debīlajā sovā, tad reklāma ir dubultā svēta. Zini ka tas īsais brīdis ir domāts lai tu vari algu saņemt, da i vēl pātraukumā salāpi lāzas, pārstepselē kadu svarīgu vadiņu un vēl sapīpēt paspēj. Līdz ar nagiem tāda reklāmas pauze. Tad 7-9 minūtes (visviežāk) paskrien nemanot. 3 minūšu reklāma tas ir apsmiekls. Tur toč nevar uzļuļķēt...

Labots - JDat
Link to comment
Share on other sites

Problēma nav 12 minūtēs, bet tajā pārspīleti ilgajā raidlaikā, ko jūs paši dēvējat par pašrekāmu un ietiepīgi atsakaties uzskatīt to par reklāmas laiku. Nezinu par Dr. House, neskatos, nevaru komentēt. Ar hronometru nevienu mērījis nēesmu, bet subjektīvais iespaids ir ļoti atškirīgs. Vismaz tur tās ir pārliecinoši īsākas. Var aiziet tēju uzvārīt vai uz mazmājiņu, nākot atpakaļ var skatīties talāk. Bet te vienkārši nevar sagaidīt, kad tā beidzot beigsies. Un tad vēl tā prakse vienā un tajā pašā reklāmas pauzē rulīšus laist otru riņķi, tad vispār vāks. Paša kanāla saturs nemaz nav tik slikts, bet tās garās pauzes vienkārši nosit visu vēlēšanos.

Labots - ediots
Link to comment
Share on other sites

Cik zinu, tad otrais aplis aizet, kad ētera telpā kāds lašara aiguļās un nospēlē otru reizi, vai arī kāds mptrošņiks nemāk normāli salik playlisti.

Reklāma filmās ir kretīnisms. Tur jābūt īsām lai nečakarē filmu. Diemžēl pie mums viss ir pakaļā. Pat ja Ugunsgrēku sataisa ar melo stopkadru kur jābūt reklāmai. Tak nē. ēterā ir tādi ķeņiji, kuri no šitā visa neko nejēdz un saliek reklāmas bāra vidu. Tad vēl reizēm filmai STOP neonstrādā un reklāmas laikā filma iet uz priekšu. Zimbabwe. Es runāju par taviem darbiniekiem. Kā tā vispār drīkst? Lai arī tas nav aviodispečeru darbs, bet tomēr "Ēters ir svēta lieta".

 

Sportā reklāmām ir speciāli paredzēts reklāmas laiks. Kurš iet uz Dinamo spēlēm arēnā Rīga klātienē skatīties? Esat redzējuši kad virs tiesnešiem iedegas sarkana lampiņa? Tas signalizē ka TV cilvēki pieprasa reklāmas pauzi. Visi laiki ir precīzi atrunāti utt. Tāpatās reklāmas krutjī starp periodiem. Vai tad ēterā jārada kā ledusmāšina braukā? Tas pats gan Dinamo, gan PČ hokejā. Un tur ir (ja nemaldos) max 2 vai 4 minūtes vienā periodā. Tad hokejisti savādās un klausās treneru mātesvārdu valodu un tiesneši godīgi noslido pie sekretariāta. Esmu manījis, ka reizēm TV iebāž nevietā reklāmu PČ laikā. SVOLOČI! Spēle ta turpinās tajā laikā.

 

Kas attiecas uz TV šoviem. Tur ir improvizācija. Scenārijā ieliktas vietas kur ir reklāma un aidā. Precīzu laikus līdz sekundei sarunā ar ētera cilvēkiem. Tur ir mainīgs garums. Pēdējā šovu paketē kur strādāju reklāmas (iekskaitot pašreklāmu) nebija garākas par 10-12 minūtēm un pauze bija apmeeram pēc 1.5 stundām.

Link to comment
Share on other sites

zimbabwe

@JDat: ētera telpā mierīgi var gulēt, izskatās, ka tu neesi redzējis, kā strādā multikanālu playout :) Neviens neko nespēlē 2x un neliek iekšā reklāmas pašrocīgi, pleilistes sastāda citi cilvēki, viņi atbild par savu darbu un no tehnikas viņi ir krietni patālu (pleilistes mums tiek gatavotas Rīgā, Tallinā, Viļņā, Maskavā un Londonā), operators pievieno pleilisti un tiek uzskatīts, ka tā ir pareiza. Filmas nevar patīties uz priekšu reklāmu laikā, katrs kanāls tiek spēlēts no sava servera porta un diez vai serveris tīs kaut ko uz priekšu, protams, cilvēku (pleilistu stādītāju) kļūdas neviens nevar izslēgt. Par reklāmu pauzēm, tās arī neviens pats nevar likt, kur vien vēlās, Radio un TV likums nosaku kārtību Latvijā; Lietuvā, Igaunijā, Slovēnijā, Serbijā, Nigērijā ir savi likumi, tāpēc katrai filmai ir savas reklāmas paužu vietas katrai valstij, lai nepārkāptu likumus.

Nevajag uzskatīt cilvēkus, kas strādā vietā, kas raida 35 valstīm, par durakiem, tikai tāpēc, ka nepatīk, ka reklāmu pauzes liekās par garu vai ne tās spēles tiek rādītas ne tajā laikā, par to atbild programmu, mārketinga, reklāmu utt cilvēki; par tehniskiem jautājumiem, lūdzu, izsaki konstruktīvu kritiku, labprāt to uzklausīšu un atbildēšu, jo tas ir mūsu interesēs, nodrošināt kvalitatīvu bildi TV aparātos :)

Link to comment
Share on other sites

Zimbabwe - vai playout telpā jebkurā diennakts laikā ir kāds cilvēks, kurš uzrauga ēteru un problēmu gadījumā tās cenšas novērst? Vai pat vairāki?

Link to comment
Share on other sites

zimbabwe

@Dexs: Protams, ka ir. Prime time laikā ir 1 cilvēks uz 4 kanāliem, naktīs, no rītiem - mazāk.

Link to comment
Share on other sites

Ok, Zimbabve. Jaunajā ētera telpā neesmu bijis, tas točno. Daļēji atspēkoji manus argumentus par filmu reklāmām. Patiesībā kādu laiku nav redzēti šādi gļuki iekš TV3 & Co. Reti izņemumi nav svarīgi, jo kam negadās. Paliek tikai jautājums par estētiskumu un māksliniecisko pusi kad labāk ielikt reklāmu. Ja nemaldos, tad iekš LV ir pieņemts ik pa 20 minūtēm vālēt reklāmas. Amīšiem ik pa 15 minūtēm. Prasti rēķinot. Tur neko nepadarīs. Jāpielāgojas. Gribētos vienīgi tās 20 min +/- 3 sec robežas iedzīt tā lai filma/seriāls mazāk tiek izčakarēta, nevis tupi maukt pēc schedules. Sevišķi ka tagad LNT noteikti ir uz vienu roku ar TV3.

 

Kas attiecas uz daudzkanālu playout. Nu un. ēterā samazinās personāla kompetence un skaits. Tagad ir ļaunāk. Ēteru rada zobuburstītes kuras vēl mazāk kaut ko sajēdz no ētera. Žēl...

 

Kas attiecas uz sportu, tad nesmuki darīt ka iemet reklāmu pēc saviem ieskatiem nevis tad, kad tas ir paredzēts. Atzīstieties ka tā esat darījuši. Kaut vai dažus gadus atpakaļ.

 

Kas attiecas uz "uznirstošajām" reklāmām. Tas ir tik pat tizli kā atvērt delfināriju un tur izlien reklāma ārā no bannerītim paredzētās vietas. To arī takā vajadzētu ierobežot. Pietiks ka uznirstošajā titrā parādīs kas būs turpinājumā. Manis pieminētais Dicovery ir pārāk kardināls salīdzinājums, bet tomēr... Kaut nedaudz cieņas pret skatītājiem.

 

A par šoviem... Nevajag žmiegties. Būtu kārtīgāk jāatalgo tie kas izdomājuši interesantus šovus. Attiecīgi būs skatāmāki un autori būs ieinteresētāki radīk kaut ko labāku...

Link to comment
Share on other sites

zimbabwe

@JDat: ja jau tu šovos kaut ko dari, tad tev nevajadzētu būt problēmai tikt līdz playout un paskatīties, kas un kā.

Ētera personāls nekad nav radījis saturu un to nav kārtojis programmā, ar to vienmēr ir nodarbojusies programmu daļa, jebkurā TV. Ētera cilvēkam ir jāpārzina savi instrumenti, lai varētu izpildīt savus darba pienākumus un jāmāk reaģēt problēmu gadījumā, jāmāk novērtēt situāciju, lai saprastu, kad ir jāpieslēdz inženieri, kas palīdzēs tehnikas problēmu gadījumos.

Zini, bik problēma ir ar to, ka kaut kad, pirms gadiem, kāds bija nepareizi nolaidis reklāmas hoķa laikā un tagad tu to pieminēsi vēl 5 gadus, un uz šī fakta balstīsi savus apgalvojumus, ka sportu rāda zobubirstes :) tieši tāpat, kā personāžs, kur apgalvoja, ka TV3 4:3 bildi zūmojot līdz 16:9, lai gan paskatoties ētera ierakstu, es nespēju ieraudzīt pieminēto zūmu. Labāk balstīties uz faktiem, jo stāstus par to, ka a man liekas, ka kaut kas pilnīgi noteikti nav kārtībā, par nopietniem es neuztveršu.

A kāpēc tev liekas, ka maksājot vairāk kāds strādās labāk, tad tie cilveki tagad dara ko? Slikti strādā? Un kāpēc viņiem maksāt vairāk, kur ir garantija, ka parādīsies ūberkvalitāte? :)

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Zimbabwe - ja jau gribēji par tehniskām lietām (nu tie drīzāk tādi sīkumi, bet tāpat), tad par tām varam arī nedaudz parunāt. Subtitri, piemēram TV6 kanālā 16:9 režīmā iet saspiesti, un, pareizi, nedeformēti, nesaspiesti tie rādās tikai 4:3 režīmā. TV3 gan jau tas pats, vienkārši, ar subtitriem parasti TV3 iet tikai krievu māksla, un to es neskatos. Tas pats ir ar 16+, 12+ un visu pārējo tuftu, kas nemaz neatrodas 4:3 safe area, kurā tomēr (kā jau minēju iepriekš) atrodās TV3 logo. Nav doma arī to beidzot pārcelt uz stūri, zinot to, ka neviens raidījums šo 4:3 safe area tāpat praktiski neievēro?

Labots - Dexs
Link to comment
Share on other sites

OK, esmu vainīgs, laikam dzīvoju vecos laikos. Vajadzēs speciāli palūrēt TV3.

 

A tiešraides šovi mēdz notikt samērā tālu no ētera un playout vietas...

 

Par to mākslu šovos. Grūti saprast kur ir šaurā vieta. Noteikti kaut kur pa vidu starp radošo un finansiālo.

 

Vari man, kā tumsonim, pateikt, vai ir paredzēti šovi iekš LNT un TV3 jaunās sezonas sākumā? Kas zin, varbūt saskrienamies dzīvē un tad varēsi man sadot bietē par maniem bazāriem... :D

 

Tagad domāju par konstrukciju, ar kuru var sasinhronizēt ētera telpu un tiešraides vietu lai dzīvais ēters vairs nav jāpalaiž pa mobīlo telefonu. Tur tak latence, kas galalietoājam izskatās pēc 1-1.5 sekundes stopkadra pirmajā sezonas šovā. Nesmuki. Pie tam domāju par santīmpisēju variantu...

Link to comment
Share on other sites

zimbabwe

Zimbabwe - ja jau gribēji par tehniskām lietām (nu tie drīzāk tādi sīkumi, bet tāpat), tad par tām varam arī nedaudz parunāt. Subtitri, piemēram TV6 kanālā 16:9 režīmā iet saspiesti, un, pareizi, nedeformēti, nesaspiesti tie rādās tikai 4:3 režīmā. TV3 gan jau tas pats, vienkārši, ar subtitriem parasti TV3 iet tikai krievu māksla, un to es neskatos. Tas pats ir ar 16+, 12+ un visu pārējo tuftu, kas nemaz neatrodas 4:3 safe area, kurā tomēr (kā jau minēju iepriekš) atrodās TV3 logo. Nav doma arī to beidzot pārcelt uz stūri, zinot to, ka neviens raidījums šo 4:3 safe area tāpat praktiski neievēro?

OK, subtitriem abiem formātiem tiek lietoti 2 dažādi fonti, tos veidoja aparatūras ražotājs, lai ekrānā ietilptu nepieciešamais simbolu skaits, lai varētu attēlot latviešu burtus (jā, tā vēl joprojām var būt problēma) etc., neesmu vel dzirdējis problēmas vai iebildumus šajā sakarā.

16+ un pārējās zīmes atrodas zem kanāla logo, kas ir 4;3 safe zonā un no playout puses tur viss ir izdarīts korekti, ja tevi satrauc, ka ārējo producentu piegādātie raidījumi neievēro, šo zonu, tad tā tas ir, jo katram ir sava sapratne par to kas kā izskatās ekrānā. Tur, kur mēs varam kaut ko ietekmēt (Ziņas, bez tabu), ekrāna grafikas ievēro safe zonu. Pa lielam jau derētu izdarīt tāpat kā to dara BBC un citi Eiropas kanāli, kuri nosaka gan grafikas formātus, gan kameras ar kurām var filmēt, bet es nedomāju, ka LV kaut ko tādu varētu ieviest. Tad varētu izvairīties no tiem tehniskajiem brāķiem, kas brīžiem tiek rādīti ēterā.

 

Vari man, kā tumsonim, pateikt, vai ir paredzēti šovi iekš LNT un TV3 jaunās sezonas sākumā? Kas zin, varbūt saskrienamies dzīvē un tad varēsi man sadot bietē par maniem bazāriem... :D

To zina programmu direktore un mani tas maz interesē, kas ar ko dziedās, raudās vai gulēs kopā, govis ar kazām vai pēteri ar zvaigznēm :) 2-4 nedēļas pirms, parasti tiek pasūtīta līnija, ar to tad arī mēs nodarbojamies. Sakari gan ir bišķi problēma, un mobilais, principā, ir gandrīz vai labākais risinājums sakariem, latence nu nav sekunde, vismaz ne LV teritorijā :)

Link to comment
Share on other sites

Gan jau, ka būs, kur tad liksies, it īpaši pēc MTG/LNT apvienošanās, jo oriģinālsaturs tak jāražo. Protams, visticamāk, vairs divos kanālos vienlaicīgi tādi neies :D

Nav kādas info, vai LNT "puses" kāds no kanāliem nedomā pārcelties uz Dzelzavas ielu un "spēlēties" ārā no turienes? Kaut kā, padaudz tehnisku lažu, gan tajā pašā LNT, gan Kanālā 2.

Link to comment
Share on other sites

zimbabwe

Nav kādas info, vai LNT "puses" kāds no kanāliem nedomā pārcelties uz Dzelzavas ielu un "spēlēties" ārā no turienes? Kaut kā, padaudz tehnisku lažu, gan tajā pašā LNT, gan Kanālā 2.

gan jau, ka kaut kas notiks, jautājums tikai kad, pēc gada, vai pieciem, par to, lai domā tie, kam algu maksā par lielo lēmumu pieņemšanu :)

Link to comment
Share on other sites

ta ka blakus skaita no 5 4 3 2 1 Aiziet! Tad zini ka Play jānospiež starp 2 un 1, Tad trāpīsi. Ja spiedīsi Kad tev saka "Aiziet!" tad būsi nogulējis...

 

Musdienās tak ir GPS, arī iekš TV3 & Co (ja var ticēt Bez Tabu raidījumam :D). Sadzīt tiešraides pulsteni ar TV3 pulksteni (pliks GPS var radīt pārsteigumus) un miers. ēters pasak laižam 20:22:07 šovs sākas tieši tajā brīdī. Bez streasa uc muļķibām. Tas tā primitīvi ņemot. Par niansēm atsevišķa saruna.

 

TV5? Tur tak savulaik uz goda vārda turējās Sižetu kompis. Aizej uz ēteru strādāt. Tad domā: Vai ziņās sižetus varēsi vai nevarēsi parādīt. Pārbaudi kompi. Yess neiet. Pakustini (SCSI liakm bija) kabeļus. Padanco kas kompi ar bubinu un 3x nošpļaujies uz austrumiem. Ja Ikācars un Makatanau būs labvēlīgi, tad ziņas parādīs arī sižetus. Vēl mani reāli iespārdīja tā "nēģeriete" (izejot caur traktu, seja bija riktīgi brūna) kura pa naktīm aizināja visus zvanīt, atbildēt uz jautājumiem piedalīties loterijā un vinnēt piķi.

 

Cerēsim ka tas ir izmaninījies kopš Kanāls2 nonāca MTG pārziņā.

Labots - JDat
Link to comment
Share on other sites

reklāmu un pašreklāmu dēļ, tv gandrīz nemaz neskatos. seriālus ciest nevaru, bet kad vēl kaut cik skatījos tv, tad pašreklāmu dēļ biju spiests arī seriālus redzēt. un tā klaigšana reklāmu laikā! saka, ka negriežot skaļāk, tikai dinamisko diapazonu, bet tas to pašu skaļumu vien nozīmē, jo tieši tamdēļ ir sagrozīts, lai piebļautu cilvēkam māju. tfu, draņķība un necieņa pret līdzcilvēkiem!

mārketings - tas ir pasākumu kopums, kā rezultātā cilvēkam pārdod arvien sliktāku produktu, bet nokāš arvien lielāku naudu. arī krāpniecība un necieņa pret līdzcilvēkiem. pirms 30 gadiem vēl bija ražotāji, kam skaitījās goda lieta ražot kvalitatīvu un ilgmūžīgu preci. tagad, ka tikai mazāka pašizmaksa un lai lūzt, jo tad pirks biežāk.

kad kautkas mainīsies uz labo pusi? mārketingisti, reklāmisti, tv-isti ir tie īstie, kam to jautāt, jeb tie ir pirmie, kas padevušies necieņas meinstrīmam?

sen tā nebiju izrunājies, bet tv darboņa klātbūtnē vajadzēja to pateikt.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Kā būtu ja no maksas kanāliem izlidinātu reklāmas vispār nafig? Skatītājs maksā ar savu maciņu. Savādāk, turpmāk maksāsim par reklāmas skatīšanos... Kam to vajag?

Link to comment
Share on other sites

Augstākminētais ļoti patiktu FTA kanāliem, lai gan, šobrīd jau MTG vienalga, abi divi ne-LTV kanāli pieder viņiem, un maksas kanāli arī viņiem ir kaudze. Kas zin, varbūt šāds ierobežojums maksas kanāliem (reklāmu aizliegums, vai stingrs ierobežojums, nu, piemēram 5 minūtes stundā) palīdzētu, piemēram, tādiem kanāliem kā TV6 un PBK aiziet FTA. Bet, tas nenotiks. Cerēsim, ka tas pats TV3 un LNT paliks.

Link to comment
Share on other sites

usa kabeļtelevizijā, kuras maksā ļoti lielu naudu arī iet reklāmas.

Ak, Land of the free... Lineārā televīzija es domāju viņiem ir praktiski neskatāma, ar reklāmas pauzēm ik pēc dažām minūtēm. Vienīgais veids - ierakstīt un pārtīt visu drazu.
Link to comment
Share on other sites

Zimbabve :

 

Vakar TV3 , filma "Ātrums". Sākuma titri , var redzēt ka tie ir no no 16:9 formāta vai pat 21:9 , iestūķēti 4:3 formātā ar melnām malām pa perimetru. Tie beidzas un uzreiz nākošā kadrā filma pārvēršas par 4:3 formātu ?

Beigu titri atkal 16:9 ar melnu malu pa perimetru.

Kā to komentēsi ?

Labots - mafijs
Link to comment
Share on other sites

zimbabwe

Zimbabve :

 

Vakar TV3 , filma "Ātrums". Sākuma titri , var redzēt ka tie ir no no 16:9 formāta vai pat 21:9 , iestūķēti 4:3 formātā ar melnām malām pa perimetru. Tie beidzas un uzreiz nākošā kadrā filma pārvēršas par 4:3 formātu ?

Kā to komentēsi ?

Acīgs puiks tu esi, jāsaka :) Da kas tur ko teikt, tu, protams, neticēsi, šādā veidā filma tiek saņemta no distributora. Kādreiz, 90jos, tā bija diezgan parasta prakse, kad sākuma titrus rādīja letterboxed, jo māksliniekiem bija liela vēlme tos izmētāt pa visām ekrāna malām un normāls blow-up visus nogrieztu nafig nost. Pēc tam filma pa kadram tika pārkadrēta, lai izveidotu 4:3 versiju no kino platekrāna. Ak jā, 16:9 televīzija bija diezgan reta tajos laikos, tāpēc viņi tā pūlējās.

Beidz cepties, neviens nemēģina izdarīt kaut ko sliktu, pat ne tāpēc, lai tu varētu paņerkstēt.

Link to comment
Share on other sites

Nu labi, paskaidroji, kārtībai jābūt. Pats gribēji, lai notrāda uz trūkumiem, tā ka es "ņerkstēšu" gan.

Link to comment
Share on other sites

raiviic
Pēc tam filma pa kadram tika pārkadrēta, lai izveidotu 4:3 versiju no kino platekrāna.
Lūk šitās darbības izgudrotājus kastrēt vajadzētu. Ar kādām tiesībām kāds klauns drīkst sabojāt cita darbu ? Jo filmējot platekrāna režīmā operators ir piedomājis, kam un kā jāizskatās un neko kadrēt tur, vismaz bez autora atļaujas, nebūtu vēlams.

Protams, sporta pārraides, kāda reportāža u.t.t. - tur tas nav būtiski, bet ne jau mākslā. Tad kāpēc kāds nesadomā Rembranta, vai Da Vinči gleznas apgraizīt, vai skulptūrām galvas vai kājas nolauzt?

Link to comment
Share on other sites

zimbabwe

Lūk šitās darbības izgudrotājus kastrēt vajadzētu. Ar kādām tiesībām kāds klauns drīkst sabojāt cita darbu ? Jo filmējot platekrāna režīmā operators ir piedomājis, kam un kā jāizskatās un neko kadrēt tur, vismaz bez autora atļaujas, nebūtu vēlams.

Protams, sporta pārraides, kāda reportāža u.t.t. - tur tas nav būtiski, bet ne jau mākslā. Tad kāpēc kāds nesadomā Rembranta, vai Da Vinči gleznas apgraizīt, vai skulptūrām galvas vai kājas nolauzt?

njā, dari, ko darīdams, tāpat atradīsies kāds, kam tas nepatīk. Šajā gadījumā tu vari aizmeilot XX Century Fox un izteitk savu sašutumu, ka viņi tā dara.

Link to comment
Share on other sites

http://www.imdb.com/...11257/technical

2.35:1

Bet

Nevajag aizmirst, ka DVD ēras sākumā bija stils uz DVD izlaist widescreen filmas Pan&Scan formātā, ne tikai filmas dzimtajā, lai veicinātu DVD ātrāku ieviešanos. Plus vairums televizoru tad bija 4:3.

Runa protams, par ASV, nevis LV. Pie mums ap to laiku, tikai sāka videokasetes legālās parādīties. Un pārsvarā visas 4:3.

Acīmredzot distributoram patrāpījies tieši Pan&Scan variants. Tiem laikiem pierasts... lai gan.. ir gan Widescreen VHS gan LD :)

Cilvēki vienkārši paņēma no distributora, to, kas viņiem bija.

 

raiviic - neesi dzirdējis arī par pretējo gājienu? Ko Krievijā ar 17 Pavasara Mirkļiem izdarīja?

Seriāls, kā zināms ir 4:3 un melnbalts. Krievijā, to atjaunojot, pārtaisīja uz 16:9 un izkrāsoja. Piedevām atsevišķas vietas digitāli uzfrišināja (Lukasa lauri laikam dzīvot neļauj...)

Liels cepiens bija. Jo, šis atjaunotais māsters ir vienīgais, 4:3 varianta vairs nav.

Normāli būtu uztaisīt atjaunošanu, 4:3 formāta HD kvalitātes melnbalto māsteru un tad, no tā taisīt visādas variācijas...

Labots - MārcisB
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mazs ieskats tajā, kā Lietuvas Televīzija rāda šī gada olimpiskās spēles...

Kanāls pieejams testa režīmā kabeļtelevīzijās un viņu interaktīvās TV platformā. SD versija (kas ir pieejama arī uz satelīta, un protams viņu Virszemes TV) raida aizvien 4:3. Iespējams, pāries uz 16:9 līdz ar analogās TV atslēgšanu šī gada decembrī. Šobrīd Latvijas Televīzija ir vienīgā atlikusī no Baltijas valstīm, kura nav palaidusi kaut vienu testa raidījumu HD kvalitātē. ETV Igaunijā to darīja uz Eirovīzijas laiku.

 

15.08

 

Viasat iegūst ekskluzīvas tiesības uz KHL: http://www.viasat.lv/viasat/par-viasat/jaunumi1/971/viasat-broadcasting-pagarina-un-paplasin/

post-67561-0-05205000-1344689850_thumb.png

post-67561-0-27748000-1344690108_thumb.png

post-67561-0-38832700-1344690319_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Kaut kāds sviesc nevarēs vairāk KXL hokeju pa free DVB-T LTV7 redzēt. Viss iet uz to, ka atkal kkas jāpērk :rus_roulette:

Link to comment
Share on other sites

Jā - diemžēl viss iet uz to ka par normāla satura TV būs jāmaksā, jo pa velti ir pieejams vien siers peļu slazdā otrajai pelei - mums skatoties "bezmaksas" tv netieši jāmaksā par nevienam nevajadzīgu produktu - reklāmām!

Tikai man nav saprotams kā Eiropa pieļauj "ekskluzīvas tiesība" ko translēt - pasākumu organizatoriem būtu jānodrošina izplatīšanas iespējas visiem gribētājiem, maksa nosakāma atbilstoši skatītāju sakaitam!

Link to comment
Share on other sites

Labi, ka LTV cerot uz hokeja translēšanas tiesībām, vismaz jaunu HD PTS iepirka, beidzot vietējām tiešraidēm bildes kvalitāte uzlabosies.

Link to comment
Share on other sites

Neko jau tas jaunais HD PTS nedod, ja to signālu kvalitatīvi līdz playoutam nevar aizgādāt...

Un tad beigu beigās pie TV skatītāja nonāk šāda bilde:

post-67561-0-63508000-1345041290_thumb.png

post-67561-0-31566800-1345041299_thumb.png

post-67561-0-55931400-1345041308_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Tie, kas nav redzējuši Londonas Olimpisko spēļu translācijas, vai redzējuši tikai daļu, vai beidzot grib noskatīties tās normālā (HD) kvalitātē, tad Youtube Olimpiskajā kanālā ir pieejami praktiski visi Olimpisko spēļu disciplīnu video ieraksti (spilgtākie momenti, intervijas ar uzvarētājiem, kā arī pilni disciplīnu ieraksti), tai skaitā tādi, kurus nav rādījuši ne LTV7, ne Eirosports:

http://www.youtube.com/user/olympic/videos

Patīkamu skatīšanos. ;)

Link to comment
Share on other sites

kaspic30

Labi ka BBC transleja olimpiadi HD varianta, noslegumu vienkarsi nevareja baudit no LTV7 .

Link to comment
Share on other sites

Nesapratu domu. Kas gan BBC liegtu translēt šo pārraidi HD? Bija pat 3D arī (ja nu kāds gribēs ierakstu, varat griezties :))

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...