Jump to content

Viss par un ap Latvijas televīziju pagātni/tagadni/nākotni


Dexs
 Share

Recommended Posts

Sakarā ar lielajām pārmaiņām šobrīd Latvijas televīzijās, ar Mārča un Didža ieteikumu nolēmu izveidot jaunu tematu.

Tātad - šajā tematā mazāk par pašiem digitālās televīzijas principiem, kā arī apraidēm, bitreitiem utt. Taču, vēlos parunāt par nākotnes tendencēm Latvijas televīzijās. Šeit varam apspriest gan 16:9 ieviešanu, runāt par televīziju nākotnes tendencēm (gan tehniskā, gan "saturiskā" ziņā), t.i. upgreidus gan filmēšanas aprīkojumā (HD), gan arī citu informāciju, kas varētu būt interesanta.

 

Šeit sākums:

http://www.boot.lv/forums/index.php?/topic/124128-lattelecom-virszemes-tv-1-turpinajums/page__st__40__p__1327631entry1327631

 

Es pateicos lietotājam Egoist par atbildi. Man pašam ļoti interesē viss, kas saistīts ar filmēšanu. Interesē un patīk tik ļoti, ka būtu pat gatavs ar to nodarboties un strādāt. Diemžēl, LKA TV operatorus uzņēma 2008.gadā, un tā kā pats skolu beidzu 2009., nākamā uzņemšana tikai 2012. gadā. :(

 

Lai nu kā, es ceru, ka mēs šeit panāksim interesantu diskusiju un "nepiesārņosim" vairs oficiālo Digitālās Virszemes Televīzijas topiku ar lietām, kuras citi lasīt nevēlas. Paldies!

P.S. Būtu forši, ja kāds pielīmētu. Paldies!

Labots - Dexs
  • Patīk 2
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Cik zinu tad LV ir loti maz vai praktiski vispar nav jaunas paaudzes operatotu ar izglitibu. LKA maca bet tur talu lidz limenim kads ir tai pasa Igaunija. Nezinu ka ir tur ar uznemsanas gadiem bet varetu but ka katru gadu.

Kad bija Rigas Kino studija, LTV Telefilma tad bija dazi cilveki kas ir izgajusi GIKu Makava.

Noteikti ka par labu operatoru var klut tikai stradajot un ja tev ir dabas dots talants. Ta ka vajag tikai iet un filmet...

Link to comment
Share on other sites

Krishius

Mācos LKA par operatoru. Nav nekāda oga un ja aizbrauc paskatīties, kāds līmenis un iespējas studentiem ir Eiropā, tad raudāt gribās. Bet, ja ir apņēmība, tad to pašu LKA ir beiguši arī daudz labu operatoru. Vajag tikai močīt un pašam paralēli rakties un meklēt iespējas braukāt uz semināriem, apmaiņas programmām utt.

 

Jāteic, ka kurss vairāk ir orientēts uz kinematogrāfu nevis televīziju. Ok, mums nav pieejamas kino tehnoloģijas un apmācības notiek uz video, bet teorētiskā bāze tomēr orientējas uz kino.

 

Teļļukos strādā maz labu operatoru. Ir vai nu veci iesīkstējuši grābekļi ar VGIKa izglītību, kas jau sen ir pārakmeņojušies un TV rutīnas rezultātā smagi notrulinājušies vai arī jauni gurķi bez jebkādas izglītības - tikai ar praktisku pieredzi. Principā ir tā, ka visus labos operatorus ir savākušas privātās studijas, jo algas televīzijās ir smieklīgas + rutīnas darbs nevienu mākslas cilvēku lāga nevilina.

 

P.S. LKA operatoros nākošā uzņemšana tiktiešām ir tikai 2012. gadā.

Labots - Krishius
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nu nu, nav tik traki ar operātoriem LTV. Esmu daudz strādājis ar večiem no LTV un visu cieņu viņu priekšā. Būtībā jau operātori ir brīvmākslinieki un gan LTV operātori piestrādā privātos projektos, gan operatori no citām televīzijām piestrādā LTV. Protams, jaunības maksimālismā liekas, ka vecie operātori konservatīvi un filmē ne tā kā jaunajiem gribetos.Parasti tā šķiet autodidaktiem, kuri filmēsanu apguvuši pašmācībā. Tādam "operātoram" šķiet, ja viņam iedotu stedicamu, vot tad gan viņš "kalnus gāztu". Tipisks piemērs ir visādi muzika svideo, kurus filmē "pionieri", kuriem pašiem šķiet, ka baigi kruta, bet neviens normāls skatītājs to mugu neskatās. Šitās lietas pāriet tikai ar izglītība siegūšanu, kad par to drebelīgo filmēšanu un braukāšanu ar transfokātoru pasniedzējs ieliek divnieku :sarkasms: . Par mācībām kultūra sakadēmijā Krishus jau pastastija. Es tikai varu pateikt, ka labs operātors sanāk tikai tad, ja ir talants un izglītība.

Dexs, ja filmēsi, tad talants uzreiz paradās, bet izglītību jau vienmēr var iegūt.

Link to comment
Share on other sites

Rezumējums - labu kadru, labas apmācības un labas tehnikas trūkums.

Nu pirmos vēl varētu salasīt. Par otro - speciem jāsāk iet un citus mācīt.

Tehnikas trūkums gan ir naudas jautājums.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Tā jau laikam ir. Iespējams, ka Latvijā īsti nav pat iespēju arī kur izpausties. Skatoties dažādas vācu vai zviedru pārraides pilnīgi bauda skatīties uz kameras darbu. Fantastika!

Ja jau par šo tēmu iesākām pļāpāt - kur tad vēl īsti Eiropā šo profesiju var apgūt?

 

Bet ja runājam par attīstību - LTV manuprāt pagaidām ir soli priekšā visiem. TV3 protams ar savu jauno playoutu ir daudz ieguvis savai nākotnei, bet LTV manuprāt nekad nav stāvējis uz vietas un ir centies attīstīties. Vismaz ambīcijas viņiem ir. Tagad Stereo, kārtējais Kota solījums par HD testu (šoreiz Pasaules Čempionāts futbolā, kas ir daudz reālāk, jo nav tik daudz nobīžu nakts dēļ, atkārtojumi un 24/7). Ja būtu HD kameras, tad tos pašus dziesmu svētkus varētu filmēt un laist pēc PČ Futbolā šajā testa kanālā (tas ir jūlija sākums, futbols ir līdz jūnija beigām), bet LTV domāju, ka neļaus ko tādu filmēt igauņiem. Nu un iepriekšējā topikā arī tika minēts par kaut ko jau 16:9 formātā. Tā kā attīstība ir. Un arī ĻOTI daudz jauna "satura", jeb contenta LTV īpašumā. Paskatījos kaut kad te programmu - pat 2009.gada ārzemju filmas tiek rādītas, nemaz nerunājot par pašmāju pirmizrādēm. Tā kā man pašam ir prieks par mūsu valsts televīziju.

Par komercTV diemžēl neko pateikt nevarēšu, TV3 kādu nedēļu jau nav skatīts (jo tur vienkārši nav ko skatīties, es neietilpstu krievu seriālu auditorijā). LNT vēl tikai OKartes "dziedāšanu" (ja to var tā vispār nosaukt dažreiz) paskatos un viss.

 

P.S. http://www.ltvzinas.lv/?n=video&id=1320 - te arī Kots.

Labots - Dexs
Link to comment
Share on other sites

binladens

Centīšos neizplūst pārāk gari, bet no manas skatu puses, jāmainās visai sistēmai (izglītības), tjipa upgreids jāveic, tad arī būs perspektīvākas programmas un tās pašas kas ir kļūs "ar lielākām iespējām to pabeidzot", tāpēc arī kā teica te, māca morāli fiziski brutāli novecojušu mācību vielu.

 

No savas puses varu teikt, šogad beidzu RTK DT grupu, un godīgi sakot pirmos 3 gadus vispār gandrīz atsēdēju, jo neko jaunu nemācija. Pa šiem gadiem manliekas es esmu vairāk par windows 95 iemācijies nekā xp (par vistu un 7 vispār nereizes gandrīz netika runāts.). Es pilnīgi piekrītu, ka jāzin pamati- no offence dos jāzin- lunix jāzin pamatkomandas arī, bet windows 95, nu cmoon, jau gadus 10 neizmanto viņu, bet māca tā itkā visi lietotu.

 

 

Visu šito var summēt 1 vienkārša teikumā, - kamēr visu neatjaunos un nemainīs visu, nekas neattīstīsies tv, jo vajg kādu kas "bīda" to visu uz priekšu, a kā lai bīda, ja nekad mūžā neesi saskāries, redzējis dzirdējis par HD kameru vai ko tādu?.

 

Ganjau "čerez evrojopu" pēc pāris gadiem ieviesīs 16:9 VARBŪT(ja paveiksies), bet ja nē tad digitālā tv ir mūsu everests.

Link to comment
Share on other sites

Starp citu - cik nu man sanāk to Okarti pastīties (mājinieki skatās) tad tas ieraksts šķiet kā no tāda VHS... baigi slikta kvalitāte. Ar ko viņi tur raksta/filmē šito ļoļiku vāļāšanos pa kojām, pardon pa stuuudiju?

Savukārt LNT ziņas 8. vakarā ir lieliskā kvalitātē. Es par analogo TV runāju.

Link to comment
Share on other sites

Nu ja, jāpaspēj taču līdz 2 vai cikiem salikt, kad sākas tur kaut kādas pārrunas vai dienasgrāmatas...

Link to comment
Share on other sites

raiviic
...kamēr visu neatjaunos un nemainīs visu, nekas neattīstīsies tv, jo vajg kādu kas "bīda" to visu uz priekšu...

Varu pateikt, kā tas "bīdītājs" saucas - tieši tā nauda. Diemžēl, bet tā tas ir. Par kameru parka u.c. tehnikas nomaiņu tika runāts jau sen, bet - sākās "dižķibele" un ar pašreizējo minibudžetu tikko pietiek, lai noturētos virs ūdens. Tomēr kaut ko cilvēki mēģina darīt, lai turētos kaut cik laikam līdzi. Lai vai kā Betacam tehnoloģijas LTV dzīvo pēdējo gadu, ir doma par pāreju uz bezlenšu tehnoloģiju vēl rudenī. Labākie skraida pa visām TV - gan režisori, gan operatori un skaņinieki, jo ar vienu algu ir kā ir.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

binladens

Nu nauda ir viena lieta, atzīstu, ka svarīga, bet otra tomēr ir zināšamas- lietas(kaut sīkas), kas palielina tehnoloģiju izmantošanas iespēju.

 

Ganjau arī topošie video uzņēmēji vai operatori atzīs, ka nemāca skolās tehnikas sīkumus, kas atvieglo un papildina dzīvi. Teiksim koledžā arī māca tevi par datortehniķi, laigan gandrīz nekādas serveru tehnoloģijas neko tādu nemāca vispār, kas ir neatņemama datorsistēmu sastāvdaļa, teiksim tīkla tehnoloģijas, sharings u.t.t, tagad tik praksējoties bankā redzu ko nozīmē, ka gadiem tiek izmācīta OS un viss tiek izmantots ko vien var piedāvāt. Ganjau tas pats ir arī operatoriem, skolā nemāca, a tiec labā prakses vietā un tur žoklis tiek ierakts zemē redzot, ko var izdarīt ar līdz šim "vienkāršo kameru or so".

Link to comment
Share on other sites

Par zināmu samaksu varētu organizēt grupu ekskursijas uz TV torni, LTV un LNT; pats labprāt sarunātu ar kādu (lai nav persōnīgi Ozoliņam jāuzbāžas) TV3 pietuvinātu cilvēku ekskursiju uz jauno playout centru, citādi stulbi sanāk - Leviras un LRTC tehniku esmu vairāk redzējis, kā TV3 :)

 

Ja nopietni, tad, protams, pēc RAI, BBC un Canal+ apmeklējuma rodas neizpratne - kā mūsu cilvēki, kas citādi nav jāsauc, kā par varoņiem, spēj visu to ēteru nodrošināt, ko mēs te skatāmies. Aizlipušas Betu galvas neskaitās :)

 

... prātuļoja šī ieraksta autors, skatīdamies uz veco "plato" maģu SCOTCH zeltīto spoli :D

Link to comment
Share on other sites

Nu RAI šobrīd tikai paši pāriet uz 16:9 pakāpeniski. HD arī tikai sākuši testēt, tā kā nekur jau tik tālu tikuši nav. Tehnoloģiju ziņā gan nezinu kas viņiem ir. BBC un Canal+ ir cita runa (vismaz runājot par ēteru). "Iekšas" jau protams, ka redzējis neesmu.

Link to comment
Share on other sites

Interesanti, kā analogā signāla kabeļtelevīzijas raidīs LTV 16:9 formātā - ar melnām vai apgrieztām malām? Baltkomā PRO7 iet ar melnām malām, bet VIVA, nez kāpēc, ar apgrieztām. Raidījumi ar vairākiem audio kanāliem, laikam, būs pieejami tikai ar tulkojumu.

Link to comment
Share on other sites

raiviic

Domāju, kabeļniekiem sāksies galvassāpes :D. Šodien ieminējos kolēģim, ka LTV 7 daiļslidošanu raida stereo - kolēģis skumji norūca - bet man kabeļtelevīzija, viss mono.

Link to comment
Share on other sites

Stepselis
- bet man kabeļtelevīzija, viss mono.

 

Nesapratu kāds tam sakars tieši ar kabeļtelevīziju? Man kabelī jau daudzus gadus daļa kanālu ir ar stereo skaņu.

Link to comment
Share on other sites

Kā tad Tu to stereo no kabeļa klausies? Mums mantojumā no "krievu tanku laika" nāk līdzi TV standarts, kurā nav paredzēta stereo skaņa. Protams, ir visādi digitāli nicam varianti, bet analogajā variantā stereo skaņa nav paredzēta pēc GOSTa :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

paga paga, pa analogo kabeli tak nāk vairāki stereo kanāli.

Link to comment
Share on other sites

raiviic

Gan jau atkarīgs no kabeļoperatora. No gaisa jau paķer to, kas tur pienāk, bet kabelī palaiž mono un labākajā gadījumā ar krievu un angļu valodu izvēli, kaut gan daudziem kanāliem ir arī vācu, franču u.c. valodas paredzētas.

Link to comment
Share on other sites

Didzi - kādus gadus atpakaļ (precīzi neatceros) LNT laida filmas NICAMā.

Bija ar LV vai oriģinālo valodu.

Nu analogajā kabelī vienalga vairāk par 2 valodām nesanāks, grozies kā gribi.

Citādi jādod visiem savi dekoderi.

Gan jau arī kabeļnieki aizies uz digitālo :aiwa:

Naudu par katru TV tak visiem gribās, citādi patreiz kabeļnieki sanāk "cietēji" - uzliek cilvēks spliteri dzīvoklī un sadala kauč uz 5 TV, bet maksā par vienu ;(

Labots - MārcisB
Link to comment
Share on other sites

Par virszemi un stereo tā kā būtu skaidrs, bet kā Viasatam un tur ar situāciju no 5E?

 

(LTV7)

Link to comment
Share on other sites

Stepselis

Kā tad Tu to stereo no kabeļa klausies?

Ja TV atbalsta stereo skaņu, tad tā ir, ja neatbalsta, tad nav.

Sony man ir ar stereo skaņu, tam ir lineārā skaņas izeja, kur pieslēgts pastiprinātājs.

Intereses pēc saskaitīju, ka no 55 kanāliem 14 ir ar stereo skaņu - visi mūzikas kanāli un vēl...

Un tā tas ir jau vismaz 5 gadus.

Labots - Stepselis
Link to comment
Share on other sites

Salīdzināju kāds audio bitreits uzrādās Baltkoma DTV nekodētajiem kanāliem, lielākais LTV programmām - 384.0kbps,

LNT - 256.0kbps,

TV3 - 192.0kbps,

TV5 - 128.0kbps.

Savukārt lielākais video bitreits ir LNT - 4.573Mbps,

TV3 - 3.595Mbps,

TV5 - 3.559Mbps,

LTV7 - 3.502Mbps,

LTV1 - 3.432Mbps.

Salīdzinoši mūzikas kanālam MCM Top bitreits audio - 256.0kbps, video - 6.251Mbps.

Link to comment
Share on other sites

Pff, tipa MCM vairāk skatās kā LTV iznāk pēc tās proporcijas. :D Bet nu iespējams tādā kvalitātē no SAT saņem.

 

Nu ko, izskatās Digitālā televīzija visiem būs devusi "boostu", jeb izaugsmi:

http://ifdb.lv/j681

 

Arī LNT.

Link to comment
Share on other sites

Multikanālu apraide jau Ēķim būs, bet ko raidīt ta nav :sarkasms: Laiakm tapēc viņš par visām varēm grib zem sevis dabūt visas mazās Latvijas televīzijas un vel par to dabūt valsts naudu.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Tā jau nav, ka raidīt ko nav.

LNT, TV5, LZK un LMK, TV5 laikam.

LNT varētu izveidot (ja jau tik lēti redz tagad tas ir, vienam cilvēkam 3 kanālus uzturēt) kaut kādu LNT+ vai ko tamlīdzīgu, ar klasiskiem LNT raidījumiem un kanālu ar 0% krievu raidījumiem.

Kāpēc klasisko Savādi Gan nevar parādīt, vai Makgaiveru vai fantastisko, neatkārtojamo Čaku (jā, Norisu)?

LNT šo pēdējo 10+ gadu laikā ir izveidojusi daudzus labus raidījumus.

Labots - Dexs
Link to comment
Share on other sites

Nu plaijlisti priekš LMK jau var salikt katrs mērkaķis un tur nevajag nekādu multikanālu apraidi :sarkasms: Ja notiek tiešraide, tad savukār nekāda multikanalu apraide nepalīdzēs. Nu ja, kādas tur tieštraides. O kartes murgs tak arī tiek ierakstīts.

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

(labots)

NĒ! Svētdienas koncerts ir tiešraidē! :D:sarkasms:

 

Ja jau par arhīviem sāku runāt, tad ļoti gribētu lai LTV arī sāk vilkt kaut ko no arhīviem laukā un parāda to.

Uz 50 gadu jubileju viskautko sen neredzētu varēja ieraudzīt. Zaķusalas Ritmus, Imantu Babīti, Uzmini Nu un vēl šo to...

Protams, ēters nav jāaizpilda tikai ar kaut kādiem veciem ierakstiem, bet varētu taču ik pa laikam kaut ko nospēlēt. LTV7 vispār dienas laiks izskatās visai pašausmīgi - tagad rāda mēnesi vecus olimpiādes atkārtojumus. Ja jau ir tik sūdīgi, tad varbūt atgriezt vienkārši pārtraukumu uz tām dažām stundām līdz vakaram kā tas bija LTV2 laikos? Vai arī laist kaut ko sen neredzētu no LTV arhīva?

Labots - Dexs
Link to comment
Share on other sites

Imanta Babīte būt ļoti labs ! Nu tad jau arī lai parāda "tankštelli" .

Link to comment
Share on other sites

Nu plaijlisti priekš LMK jau var salikt katrs mērkaķis un tur nevajag nekādu multikanālu apraidi :sarkasms: Ja notiek tiešraide, tad savukār nekāda multikanalu apraide nepalīdzēs. Nu ja, kādas tur tieštraides. O kartes murgs tak arī tiek ierakstīts.

Tikko O kartes akadēmija pa LZK gāja tiešraidē :sarkasms:

Interesanti, ka Baltkomā LZK, LMK, LNT iet ar pieklājīgu bitreitu - mainīgo ~4-6Mbps.

Link to comment
Share on other sites

Krishius

Starp citu, es te no kolēģiem dzirdēju, ka LTV nesen esot taisīta videotēkas revīzija - esot izmesti lielākā daļa viencollīgie ieraksti (jo sen vairs nav uz kā atskaņot), čupām kinofilmas ruļļi no Telefilma Rīga laikiem, kā arī betu arhīvs esot patukšots. Nezinu, cik tur taisnības, bet runā, ka kaut kas no no Imantas-Babītes ierakstiem (moš pat viss) esot nodzēsts. Protams, tas viss klaču līmenī. Katrā ziņā - lai vai ko, bet Imantu-Babīti jau točna vajadzētu glabāt jebkādas krīzes apstākļos.

Link to comment
Share on other sites

Varēja vismaz parādīt pirms mešanas ārā lai var ierakstīt... :D

Link to comment
Share on other sites

Jebkurai televīzijai ieraksta formātu maiņa ir ļoti sapīga lieta. Turēt vecus ierakstus un uzturēt videomagnetafonus, kuri var tos ierakstus spēlēt sanāk ļoti dārgi. Pārdzīt uz jaunāku formātu arī visu to drazu nav vērts. Grūt jau izvērtēt, kas ir vērtīgs, kas nē. Vienam Imanta Babīte, citam dziesmusvētki, bet cits sajūsmā par Okartes akadēmiju un noteikti uzstās, lai LNT to murgu saglabā savā arhīvā :sarkasms: . Optimālākais glabāšanas veids analogajiem ierakstiem bija betas kasetēs, bet tagad Betacam formāts praktiski ir miris un jaunus videomagnetafonus vairs nopirkt nevar. Uz ko visa betas kasetes pārdzīt, nevienam nav skaidrs, jo nepārtraukti tiek izgudroti jauni formāti un tie viens otru maina dažu gadu laikā.

Link to comment
Share on other sites

Krishius

Analogais Betacam vēl nav gluži miris, jo liela daļa nākošo uz Betacam formfaktora bāzēto formātu maģi joprojām ir spējīgi atspēlēt arī analogo betu.

Gan Betacam SX, gan Digital Betacam, gan MPEG IMX, gan HDCAM un HDCAM SR formātiem ir pieejami maģu modeļi, kas gremo visus iepriekšējos betas formātus, turklāt analogos jau uzreiz digitalizē un ir iespēja pa ciparu izejām dabūt laukā nekompresētu digitālu signālu.

 

Tā kā var uzskatīt, ka Betacam/Betacam SP (un visi pārējie betas formāti) būs miris tad, kad Sony pārstās ražot un tehniski atbalstīt pēdējo uz betas bāzēto formātu.

Labots - Krishius
Link to comment
Share on other sites

Krishius, ir jau Tev principā taisnība, bet parādi man kantori kurš pirks digitālo betu lai spēlētu vecus ierakstus. Tak labos veco līdz pēdējam, bet jaunu nepirks :sarkasms: . Nav jau vairāk pēc videomagnetafona nekādas nepieciešamības. Reālajā dzīvē visus lentas formātus "nokož" datora formāti. TV3 pieprasa IMX30 un nafig uz datora montētu materiālu dzīt uz lentas, ja var raidījumu aizsūtīt uz serveri, vai aiznest cietajā diskā. Tā nu vecos betas ierakstus tūlīt nebūs uz kā spēlēt.

Link to comment
Share on other sites

Krishius

Nu jā - tās iestādes, kuras savulaik ir iepirkušas Betacam SP maģi un nav atsvaidzinājušas savu tehnisko bāzi šajā virzienā, centīsies saglābt to, kas ir.

Bet tāpat - Latvijā tomēr ir privātas studijas, kurām ir gan Betacam SX (Vides filmu studija), gan IMX (LTV), Digital Betacam (Jura Podnieka studija, Hansa Media, un gan jau vēl kādam) un pat HDCAM (Cinevillai un viens labs pleijeris ir arī k/t Rīga).

 

Ja arī visi analogie maģi, kuru gan vēl ir pietiekams lērums (tiesa, lielākā daļa smagi nolietoti), aizies skuju taku, tad tie digitālie jau vēl kādu laiku pēc tam paliks. Un noteikti, ka vēl kāda privāta institūcija kaut ko iepirks laika gaitā. Protams, tādējādi arhīva materiāla ciparošana varētu nokļūt privātās institūcijās, kas arī nemaz nav slikti. Būs darbs...

 

Ar to es gribēju teikt, ka nav vēl pamata psihopātiskai arhīvu tīrīšanai un ciparošanai datoros.

Protams, šodien izmantot analogo betu kā formātu māsteru ierakstam gan ir sviests - bet nu tā tas vējoprojām notiek.

Labots - Krishius
Link to comment
Share on other sites

Didzi - nu BETA buus apritee pamataa tik ilgi, kameer LTV neatteiksies no taa formaata kaa taada. Joprojaam LTV no producentiem raidiijumus (un kas smiekliigaakais - arii pashreklaamas) pienjem tieshi BETA kasetees. Pats gan esmu savulaik ar pashreklaamas dalju lamaajies, jo FTP serveris ta "zakjenei" ir beidzot, bet pashreklaamu vienalga vajag betaa, nevis normaalaa ciparu formaataa uz shamo pashu servera. Par paareejiem - LNT iekshaa jau laba dalja raidiijumu (sizhetu) rotee ciparos no "gaisa" ne analogaa formaa, taa kaa shobriid BETA dinozaurs pamataa ir lielais peleecis Zakjusalaa :)

Link to comment
Share on other sites

Krishius

Nu nez - nezinu, kad tu esi runājis ar to reklāmas daļu LTV, bet mana darbavietā mēs jebkāda veida reklāmas rullīšus (arī pašreklāmas) dodam uz FTP kā mpeg2 vai DV failus. Reklāmas uz betām mēs jau kādu pusgadu vai pat vairāk neesam dzinuši...

 

Kā man apmēram pirms gada augstskolas lekcijā pastāstīja LTV tehniskais direktors, tolaik vienīgais reklāmu serveris esot bijis 1997. gada ražojuma skapis, kurš ar ārpasauli komutējās tikai caur analogo komponenti, līdz ar to nebija nekādu citu iespēju piegādāt reklāmas kā tikai betās. Tagad tas ir atrisināts.

Labots - Krishius
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...