Jump to content

VHS uz DVD pārrakstīšana


industrious
 Share

Recommended Posts

Ir vajadzība VHS ierakstu kolekciju pārdzīt uz DVD, lai neiet zudībā vecā videotēka. Kāds būtu labākas/lētākais risinājums. Kādam varbūt ir bijusi pieredze lietojot šo te ?

Link to comment
Share on other sites

Krishius

Neiesaku lietot tos lētos PC analogā video capture risinājumus - kvalitāte ir pakaļā + čakars liels.

Mājas lietotājam, kuram nav vajadzību to VHS ierakstu pēc tam rediģēt vai restaurēt, vislabākais un visātrākais variants ir normāls VHS maģis, kas sajūgts ar standalone DVD rakstītāju.

Labots - Krishius
Link to comment
Share on other sites

Rudiger

Lietoju veco VHS maģi + LG RH-177 HDD/DVD recorder/player.Pirkts sen Vernerā pa Ls 45.Tikai vēl mūžīgais jautājums-kam būs ilgāks mūžs-VHS kasetei vai DVD?

Labots - Rudiger
Link to comment
Share on other sites

Krishius

Tas ir labs jautājums.

 

Pašierakstītajiem diskiem vajag ik pēc dažiem gadiem taisīt kopijas un/vai back-up'us uz kāda cietņa.

VHS kasete gan ar gadiem neatgriezeniski aizies bojā. Ok, varbūt tas ieraksts pārdzīvos DVD kopijas mūžu, bet būs kļuvis sūdīgāks.

 

P.S. Viena un tā pati kasete uz dažādiem maģiem atskaņojas atšķirīgi, tāpēc ir ļoti svarīgi lietot labu VHS maģi pie atskaņošanas. Vēlams ar laika bāzes korektoru.

Labots - Krishius
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
Tomijs Verseti

Es savu kolekciju pārdzinu izmantojot DVD rakstītāju, kuram ir pieslēgts VHS atskaņotājs.

Link to comment
Share on other sites

Varbūt vienkāršāk un kvalitatīvāk būtu to iedot izdarīt kādai darbnīcai, kas ar to ņemas?

Link to comment
Share on other sites

Viena un tā pati kasete uz dažādiem maģiem atskaņojas atšķirīgi, tāpēc ir ļoti svarīgi lietot labu VHS maģi pie atskaņošanas. Vēlams ar laika bāzes korektoru.

 

Dārgs prieks ir maģis ar TBC, parasti tie ir S-VHS topmodeļi vai pro level aparatūra. Pirkt nav jēga, taču var mēģināt ar kādu sarunāt iznomāt, kam ir tāds. Man, piemēram, tādām vajadzībām ir JVC HR-S9600EU un Canopus ADVC-110.

Link to comment
Share on other sites

Pašrakstīts DVD disks jau nu nebūs tas formāts kurā glabāt videobildi. Tak tie diski pēc pāris gadu glabāšanas sprāgst ka mušas :sarkasms: . Manuprat patreiz vienīgais variants ir galbāt ierakstus cietajā diskā un tad arī ļoti vēlams to darī divos diskos.DVD arī, tāpat kā VHS, ir mirstošs formāts.Mūsdienās filmas skatās no medija plaijeriem un TV raidījumus raksta fleškās.

Nav īsti taisnība,ka VHS ieraksts ar laiku zaude kvalitāti.Man filmēti materiāli stāv no 1988 gada un nav ne vainas. Cita lieta, ka tūlīt tos nebūs uz kā nospēlēt.

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

Krishius

Man darbā ir pieejams profesionāls maģis Sony SVO-5800P, tā ir profesionāla S-VHS montāžas mašīna - nekā labāka VHS lenšu atskaņošanai vienkārši nav.

Uz DVD var dabūt gan vienkārši pieslēdzot standalone DVD rakstītāju, vai arī, ja vajag kompī montāžai, tad dzīt caur Avid Adrenaline dzelzi kaut uz nekompresētu video.

 

Es pats nupat dzinu datorā montāžai padsmit stundu VHS un S-VHS materiālu no 1989., 1990. un 1991. gada - izskatās kā nupat ierakstīti. Tiesa, liela daļa no ierakstiem bija veikti uz pro grade VHS lentām, kas dod klāt savu. Dropout'u gandrīz nav. Ja godīgi, biju pārsteigts, jo esmu pietiekami dzaudz dzinis un pētījis tā paša laika Betacam/Betacam SP ierakstus - tiem bija vairāk problēmu ar signāla izkritumiem.

 

Es gan nepiekritīšu, ka VHS nezaudē kvalitāti - pats tak zini, ka kvalitāti ar laiku zaudē visi magnētiskie ieraksti. Naivi ir domāt, ka ja tie vecie VHS ieraksti (vēl) labi izskatās šodien, tad pēc 10-15 gadiem viņi izskatīsies tāpat. Protams, ka tā nebūs un uz to laiku noteikti būs manāmas attēla degradēšanās pazīmes. VHS, kā analogs formāts, kvalitāti zaudē pakāpeniski un bilde pamazām pamazītēm paliek štruntīgāka, bet tiklīdz analogs video ir iedzīts digitālā formātā, attēla kvalitāte paliek nemainīga jeb iekonservēta mūžīgi - tāda, kāda tā bija pārdzīšanas brīdī. Protams, šeit mēs atkal nonākam pie mūžsenās problēmas - digitālu datu ilglaicīgu glabāšanu. Pagaidām vienīgais ekonomiskais risinājums ir regulāri veidot jaunas HDD/DVD kopijas, no kurām pēcāk atkal jātaisa kopijas utt utjp. Un ja tas izdodas un kaut kas netiek nopūdelēts, tad bilde ir 100% tādā pašā kvalitātē, kāda tā bija, kad tika digitalizēta. Rupji izsakoties, digitālā bilde vai nu ir, vai nav. Ok, ja digitāla bilde ir saglabāta uz magnētiskās lentas, tad ieraksta linearitātes dēļ pastāv iespēja, ka bilde ir, bet ar magnētiskās lentas degradācijas radītiem defektiem (kubikiem-rubikiem, digitālajām dzirkstelēm utt), bet tie parasti ir ļoti uzkrītoši attēla defekti, kas visbiežāk izskatās daudz brutālāk kā analogā video signāla izkritumi un var uzskatīt, ka pie šādiem digitālajiem defektiem bilde principā ir absolūts nelietojams brāķis. Bet šis laikam nav tāds gadījums, jo plānotais arhivēšanas formāts ir HDD vai optisks disks.

Labots - Krishius
Link to comment
Share on other sites

Pašrakstīts DVD disks jau nu nebūs tas formāts kurā glabāt videobildi. Tak tie diski pēc pāris gadu glabāšanas sprāgst ka mušas :sarkasms:

Tā jau tam vajadzētu būt... kaut gan man ar Sony DVD rakstītāju, sākot no 2005. gada ierakstītajiem diskiem, pagaidām vēl visi atskaņojas, pie tam ir gan dārgākas matricas, gan no lētā gala. Bet nu ērtāk un lētāk, protams, ir izmantot HDD, lai drošāk - rezerves kopijas, tomēr vienalga jātaisa.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...