Jump to content

Parakstu vākšana pret MySQL pārdošanu Oracle


Artanis
 Share

Recommended Posts

binladens

Parakstijos,|

 

Baigi jau klusi un izmanīgi tas Hu*ākuls mēģina pārpirkt un paslēpt mysql zem pirkuma, nekā nebija nam evo nada!.

Link to comment
Share on other sites

Devil_Inside
...Ja šis IĪT nonāks MySQL galvenā konkurenta rokās, MySQL nekavējoties pārstās būt alternatīva paša Oracle dārgajiem produktiem. Līdz šim klientiem bija izvēles iespēja jaunos projektos Oracle produktu vietā izmantot MySQL. Daži lieli uzņēmumi pat migrēja (nomainīja) Oracle uz MySQL jau esošajos programmatūras risinājumos. Ikvienam bija iespēja ticami piedraudēt Oracle tirdzniecības pārstāvjiem ar MySQL izmantošanu, ja vien netiks piedāvātas ievērojamas atlaides. Ja MySQL piederēs Oracle, tas tikai pasmiesies, kad pircēji izmēģinās šādus draudus...

Un kāds ir pamatojums šim apgalvojumam? Varbūt viņi turpinās suportēt bez maksas.

 

Protams nepatīkami, kad tiek pārdoti tautā populāri open source projekti, bet laikam jau nav viņiem citas alternatīvas (lasi - arī open source izstrādātjiem gribas ēst). IMHO labāk, lai nonāk Oracle rokās nekā pazūd pavisam. Nedomāju, ka kaut kāda interneta petīcija iespaidos MySQL pārpirkšanu. Petīcijas vietā drīzāk ziedojumus jāvāc, lai izstrādātāji var autonomi turpināt savu darbu.

 

BTW, Oracle un MySQL nav vienīgās DBVS.

Link to comment
Share on other sites

Neatbalstu monopolu, bet tiešām vairs nav nevienas citas freeware alternatīvas? Tas pats PostgreSQL, piemēram...

Link to comment
Share on other sites

Kāda jēga šim pasākumam? Oracle jau ir nopircis Sun. Visu Sun produktu (arī MySQL) mājas lapās jau rādās Oracle logo. Protams, var jau naivi cerēt, ka Oracle ņems vērā tos petīcijas uzstādījumus...

Link to comment
Share on other sites

Ir, ir pietiekami daudz alternatīvu.

Redzēs tik, kas notiks ar licencēm. Vai mainīs to politiku un liks maksāt ar mazajiem developeriem/lapu uzturētājiem vai atstās kā bija.

Jaliks maksāt, tad tikai par jaunajām versijām, jo vecajām licences noteikumi nav maināmi (jau esošiem produktiem). Jauniem projektiem nāksies izmantot postgre e.t.c. Kas nemaz nav slikti.

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Es lietoju firebird.

 

Teikšu ka vismaz dažos parametros viņš ir labākas par mysql!

 

Un jebkurā gadījumā OpenSource projektā pēdējā versija kas pieejama bez maksas kā open source,tāda arī paliks!

Protams ka oracle varēs taisīt savas mysql versijas, bet tas netraucēs attīstīt mysql kā bezmaksas produktu!

 

Ar interbase/firebird ir līdzīgi - savā laikā Borland palaida intrebase kā open source. Pēc tam pārdomāja. Tomēr bezmaksas versija turpina attīstīties kā Firebird un uz doto momentu viņa ir krietni pārspējusi interbase maksas risinājumu!

Link to comment
Share on other sites

tak sen jau zināms, ka Oracle>PostgreSQL>MySQL, tāpēc ja negribi maksāt par Oracle, lieto PostgreSQL.

Link to comment
Share on other sites

Leshij, atkārtošu, ir arī citas alternatīvas MySQL un Oracle...

Sorry, citi jau paspēja...

Labots - Azazel
Link to comment
Share on other sites

Ronalds

MySQL ir zem GPL licenzes. Faktiski, tas nozīme, ka ir ļoti grūti to padarīt par maksas produktu. Bet ir diezgan viegli to norakt.

 

 

Nu Borland gribēja norakt interbase, ko paši bija palaiduši open source. Diemžēl realitāte ir pilnīgi savādāka - interbase zem cita nosaukuma Firebird turpina attīsties, bet par maksas produktu atceras tikai retais!

 

Zem GPL licenzes taisītu kodu neviens nevar padarīt par maksas produktu!

Link to comment
Share on other sites

Izteikšos diezgan skeptiski, atvainojos ja kādam tas nepatiks. Kāda jēga no visas šitās parakstu vākšanas, ja tāpat viss jau sen bija izlemts galotņu līmenī un viņiem patiešām vismazāk intresē kaut kādi tur paraksti, ne jau dēļ tā viņi zaudēs savu naudu, tā tas ir.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

eMDiiPii

Artani, Leshij utt, es saprotu, ka piektdiena, bet pardon ...

DARĪJUMS JAU IR NOTICIS Oracle pieder Sun (atver sun.com :>), Sun pieder MySQL AB (kompānija, kam no paša sākuma attīstīja un tirgoja mysql :>). Ja nemaldos, 21. janvārī, 2010. gadā EU apstiprināja darījumu un Oracle nopirka Sun.

jau sen mysql sakarīgākā storage engine InnoDB, pieder Oraclim. Jams gribētu nesāpīgi nokillot MySQL, viņš noklozētu InnoDB un MySQL paliktu tikai ar MyISAM, kas nozīmē sakojošu performanci, 0 foreign key integrity un vispār soli atpakaļ.

Jau norelīzotās MySQL community versijas paliks GPL. Tām nevar mainīt licenci. Boot.lv forums uz sava pašreizējā MySQL servera varēs griezties līdz IPB vairāk nesupportēs MySQL 5 :> MySQL ir forki kā Drizzle un MariaDB, kurus var izmantot MySQL vietā.

 

Oracle solījumi par MySQL

1. Continued Availability of Storage Engine APIs. Oracle promises to maintain and enhance MySQL's Pluggable Storage Engine Architecture, which gives users the ability to select from a variety of different storage engines that can plug into a MySQL database server.

2. Non-assertion. As copyright holder, Oracle will change Sun's current policy and will not assert against anyone that a third-party vendor's implementations of a storage engine must be released under the GPL (GNU General Public License) because they used the APIs that are part of the Pluggable Storage Engine Architecture. Further, Oracle will not require a commercial license from third-party storage engine vendors to implement the Pluggable Storage Engine Architecture's APIs.

3. License commitment. When current MySQL OEM agreements with storage vendors end, Oracle will offer an extension up to December 10, 2014, with the same terms and conditions.

4. Commitment to enhance MySQL in the future under the GPL. Oracle promises to enhance MySQL, including version 6, under the GPL. Oracle won't update MySQL Enterprise Edition without also updating MySQL Community Edition and will make the source code of Community Edition available to the public at no charge.

5. Support not mandatory. Customers won't be required to buy support services from Oracle to get a commercial license for MySQL.

6. Increase spending on MySQL research and development. Oracle promises to spend more money than Sun did to continue to further develop MySQL, both the commercial and GPL editions.

7. MySQL Customer Advisory Board. No later than six months after the anniversary of the closing, Oracle will create a customer advisory board to offer guidance and feedback on MySQL development. The board will include end users and embedded customers.

8. MySQL Storage Engine Vendor Advisory Board. No later than six months after the anniversary of the closing, Oracle will create and fund a storage engine vendor advisory board for guidance on issues important to MySQL storage engine vendors.

9. MySQL Reference Manual. Oracle will continue to update and provide a free download to a MySQL Reference Manual similar to the one currently available from Sun.

10. Preserve Customer Choice for Support. Oracle will make sure that end-user and embedded customers paying for MySQL support can renew that support each year or every few years, depending on the customer's preference.

 

 

Un vispār - Postgres keisi ir stipri sliktāki, es tepat .lv zinu vienu palielu systēmu, kas no Oracle uz Postgres migrē. MySQL nekonkurē ar Oracle levela produktiem, jamo procedūru valoda ir tik tizla, ka no Oracle visu sarežģīto datu loģiku nomigrēt ir pita :>

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Jebkurā gadījumā mysql versijas kas tagad ir pieejamas bez maksas tādas arī paliks un pat oracle ar saviem miljoniem nespēs to mainīt!

Jautājums ir tikai par to, kā šī Db attīstīsies turpmāk.

 

Vai nu Oracle turpinās uzlabojumus un tos piedāvās kā open sorce, vai mysql turpinās attīstību zem cita nosaukuma.

Link to comment
Share on other sites

Vispār jau pasaule neguļ un cilvēki meklē risinājumus. Ir pieejami jau vairāki MySQL kloni/paveidi/whatever, piemēram:

 

MariaDB

XtraDB

Drizzle

 

Manis pēc tas MySQL var vispār pazust, alternatīvas ir pietiekoši daudz..

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ronalds

ronalds_, 95% nav dzirdējuši ne par interbase, ne par Firebird. Tie 95% ir dzirdējuši par MySQL. Oracle pašlaik ir spējīgs nogremdēt vārdu, TM. Un tā ir nopietna problēma.

 

Nespēju komentēt ko kurš ir dzirdējis, ko nav!

Link to comment
Share on other sites

Azazel, piemēram, ir uzņēmums, 10 koderi. Cik maksa pārmācīt koderus uz postrge, cik maksa dat bāzes pārveidošana, koda pārrakstīšana, query izmaiņa? Cik daudz problēmu tu sastapsi pa ceļam, un vai vispār, vai vidēja SIA Bomzis un Co kaut ko tādu spēs pavilkt? Kur tu redzi biznesa attīstību? Nekur. Un ja bizness neattīstās, tad tas grimst.

Ņu nav nemaz tik traki, ja uzņēmums ir laicīgi par to domājis un darbojas ar kādu gatavu vai pašu rakstītu db klasi, kurā iespējams mainīt datubāzes tipu.

Pat ja nav iespējams mainīt - SQL ir un palie SQL. Attiecīgi, ja vien nav izmantoti kādi specifiski veidoti pieprasījumi (mysql tādu nav daudz, atšķirībā no postgre, oracle e.t.c.), tad problēmām pāriet no mysql uz kaut vai postgreSQL nevajadzētu rasties. Protams, tas prasa zināmu laiku, bet tas nav nāvīgi. Es savus projektus pārcelt varētu dienas, divu laikā.

Es gan esmu arī uz postgre diezgan daudz strādājis un viņa API man labs draugs.

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

NewAge +10 !

 

Vārds nav svarīgs - svarīga ir funkcionalitāte!

 

Tā kā MYsql ir GPL produkts viņš turpinās attīstību, sliktākajā gadījumā zem cita vārda (Kā tas ir interbase gadijumā)

 

Azazel, piemēram, ir uzņēmums, 10 koderi. Cik maksa pārmācīt koderus uz postrge, cik maksa dat bāzes pārveidošana, koda pārrakstīšana, query izmaiņa?

 

Jebkurā gadījumā esošā Mysql versija ir un palik bezmaksas! Neko nav jāpārmāca!

Link to comment
Share on other sites

Livingston

Nav tā kā nedaudz nokavēts ar petīcijas parakstīšanu? ASV un ES jau apstiprināja darījumu, vēl jāsagaida apstiprinājums no Krievijas un Ķīnas, bet tajās valstīs petīcija ar 40k parakstiem izteiks ļoti maz, lai neteiktu, ka neko ...

Link to comment
Share on other sites

Ja šis IĪT nonāks MySQL galvenā konkurenta rokās, MySQL nekavējoties pārstās būt alternatīva paša Oracle dārgajiem produktiem. Līdz šim klientiem bija izvēles iespēja jaunos projektos Oracle produktu vietā izmantot MySQL.

Vai tad community edition bez suporta tagad pazudīs, vai? Es nesaprotu - SUN jau pirms gada nopirka MySQL AB. Kāpēc ir aizdomas, ka tieši tagad varētu apstāties mysql izstrāde/viss palikt par maksu? Vai ir analizētas tendences uzlabojumos? Ne profilēšana, ne InnoDB, ne Falcon, ne MyISAM nav palikuši par maksas produktiem. Kas tad tāds mainīsies ikdienas jūzera dzīvē?

 

salīdzinājumam:

 

* MySQL Enterprise Server which is the most reliable, secure and up-to-date version of the world's most popular open source database

* MySQL Enterprise Monitor provides monitoring and automated Advisors to help you eliminate security vulnerabilities, improve replication, optimize performance, and more

* MySQL Query Analyzer optimizes application performance by visualizing query activity, pinpointing expensive queries, and fixing problem SQL code

* MySQL Technical Support enables you to get your toughest technical questions answered quickly.

* MySQL Consultative Support, available with MySQL Enterprise Platinum gives you tailored advise from the MySQL Support team on how to properly design and tune your MySQL servers, schema, queries, and replication set-up for better performance.

 

Maksa produktam ir papildus tūnēšana, papildus suports, GUI rīks 'query analyzer' tiem, kas neprot lietot profilēšanu komandrindā. autosuports - Nagios analogs jau iebūvēts. Vēl kaut kas? Tiem, kas streso par upgreidiem - Gūgle un citi aktīvisti taču izplata mysql pačus, kas uzlabo, teiksim, InnoDB performanci: links.

 

Lūdzu pamatotākus viedokļus, vai pači tagad atmirs un vai izstrāde tiešām apstāsies uz, kā Leshij apgalvo, uz 10 gadiem un "evrībadīzgonnadai".

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

ronalds_, jap, mūsdienu tehnoloģijas attīstās tik lēni, ka 10 gadus vēl var lietot esošas MySQL versijas! Pašam nav smieklīgi?

 

Protams ka bez attīstības būs vāks...

 

Tomēr - ko mysql nedara, lai tik ļoti vajadzētu jaunu versiju....?

 

(Piemēram grāmatvedības sistēma Kentaurs vēl joprojām strādā uz firebird 1.5 .... :( )

 

Protams ka nekas neapstāsies!

 

MAX būs cits nosaukums DB, bet funkcionalitāte saglabāsies un papildināsies!

Link to comment
Share on other sites

Devil_Inside

Te jau sākas nepamatota nosaukuma aizstāvēšana tukšas runāšanas pēc. Nopietnām sistēmām neviens neskrien pakaļ jaunākām DBVS versijām tikai tāpēc, ka tā ir jaunāka. Zinu sistēmas, kas sēž uz aizvēsturiska Informix jau gandrīz 10 gadus.

 

MySQL interneta vidē ir tāpat kā Adobe PhotoShop wannabe grafiķiem. Viņu izmanto, jo ir pilns nets ar pamācībām tējkannām. Rezultātā lielākā daļa "izstrādātāju" to vien dara kā kopē koda gabalus, jo paši neko nespēj izdomāt.

 

IMHO tiešām zinošam cilvēkam nevar būt tik šaura specializācija (tikai MySQL), attiecīgi pārmigrēt esošās vai jaunu sistēmu izstrādē izmantot citu DBVS nebūs problēmas. Mazie kaktu kantorīši, kas to nespēj, ir pelnījuši nogrimt. Varbūt uzlabosies kopējā web izstrādes kvalitāte.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Pretruna. Nogrims mazie (to tradicionāli ir ļoti daudz) -> Mazāk konkurentu -> mazāka ciņa par produkta kvalitāti -> sliktāka kvalitāte iznākumā.

cena, cena visvairāk ietekmēsies, nevis kvalitāte. Izmirs mazie kaktu kantorīši, kur par 5Ls Vasja piedāvās uzlikt vordpresu un par 20Ls internetveikalu bez suporta, un klientiem būs mazākas iespējas dabūt mazkvalitatīvu produktu par dempinga cenām. A kvalitāte necietīs tik ļoti - lielajās firmās nafik nevajag Vasjas, kas prot tikai max jūmlai tēmas mainīt.
  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Devil_Inside

tt2t ļoti precīzi aprakstīji manu domu. Tā jau 90% neta ir draza, kuru taisījuši pamatskolnieki vai tējkannu tutoriāļus pārlasījušies Vasjas Pupkini.

Link to comment
Share on other sites

Azazel, piemēram, ir uzņēmums, 10 koderi. Cik maksa pārmācīt koderus uz postrge, cik maksa dat bāzes pārveidošana, koda pārrakstīšana, query izmaiņa? Cik daudz problēmu tu sastapsi pa ceļam, un vai vispār, vai vidēja SIA Bomzis un Co kaut ko tādu spēs pavilkt? Kur tu redzi biznesa attīstību? Nekur. Un ja bizness neattīstās, tad tas grimst.

Free softaware - use at your own risk.

Nopietnam kantorim nebūtu jāstutē bizness uz pēdējo versiju freeware softa.

Kā arī Devil_Inside ļoti pareizi teica par šauro specializāciju.

Link to comment
Share on other sites

_dunduks_

Es tomēr gribētu aizstāvēt mazos kakatu kantorīšus - iespēajams kaut kāds exxigen vispār bez 1000 ls tev neskatīsies virsū, bet es par vienkāršu web serveri ar lietotājiem negribu maksāt neadekvātu cenu, it sevišķi nezinot, vai mans projekts būs spējīgs dzīvot.

Vismaz iesākumā es labāk iztieku ar diletantisku projektu, nekā iztieku vispār bez projekta.

Link to comment
Share on other sites

Protams, ka nekādi paraksti tur neko nemainīs. Bet visādu free un open source relāciju datubāžu ir vesels lērums, ieskaitot mysql klonus. Turklāt man grūti iedomāties, kā ļaudis var rakstīt tādu kodu, kas iet tikai ar mysql. Normāls kods kods iet ar jebkuru datubāzi. Tagad man ir mysql uz savas kastes, bet produkcijā tas iet ar mssql - un nekādu koda izmaiņu, jo viss ir javā, nevis kautkādās procedurās vai sazin vēl kur.

Link to comment
Share on other sites

Leshij, jālieto database agnostic freimworki :>

Es jau neko, bet django tāds ir- man projekta vidū pārslēgties no MySQL uz PostgreSQL aizņēma tieši pusstundu, kas bija vajadzīga lai ar lēnu netu novilktu PostgreSQL instalāciju, uzinstalētu, un nomainītu settings.py failā db backendu.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Man pofig, tāpat MySQL der tikai priekš web lapām un neko absolūti nezaudēju. Izmantoju PostgreSQL un Firebird, tā kā izvēle pietiekami liela no bezmaksas DB.

Link to comment
Share on other sites

eMDiiPii

cena, cena visvairāk ietekmēsies, nevis kvalitāte. Izmirs mazie kaktu kantorīši, kur par 5Ls Vasja piedāvās uzlikt vordpresu un par 20Ls internetveikalu bez suporta, un klientiem būs mazākas iespējas dabūt mazkvalitatīvu produktu par dempinga cenām. A kvalitāte necietīs tik ļoti - lielajās firmās nafik nevajag Vasjas, kas prot tikai max jūmlai tēmas mainīt.

 

Kaktu kantorīšiem pietiek ar SQLite .

 

Free softaware - use at your own risk.

Nopietnam kantorim nebūtu jāstutē bizness uz pēdējo versiju freeware softa.

Kā arī Devil_Inside ļoti pareizi teica par šauro specializāciju.

Ņemot vērā, ka pusinternets un lielākā daļa no interneta core servisiem (like DNS) griežas uz free software, bullshits.

 

 

Leshij, jālieto database agnostic freimworki :>

Es jau neko, bet django tāds ir- man projekta vidū pārslēgties no MySQL uz PostgreSQL aizņēma tieši pusstundu, kas bija vajadzīga lai ar lēnu netu novilktu PostgreSQL instalāciju, uzinstalētu, un nomainītu settings.py failā db backendu.

s/freimworki/orm/

 

Man pofig, tāpat MySQL der tikai priekš web lapām un neko absolūti nezaudēju. Izmantoju PostgreSQL un Firebird, tā kā izvēle pietiekami liela no bezmaksas DB.

uz mysql imo griezās kaut kāda daļa no gogoļa ielas reklāmservisiem ... ne gluži "tikai weblapa" .

Link to comment
Share on other sites

marrtins

Par ko cepiens, pret ko jāvāc paraksti? :wtf:

 

OpenSource - ņem un kodē un/vai izmanto tālāk, KUR ir problēma? Viens biedrs jau iepriekš minēja dažādus MySQL pieejamos forkus jau tagad. Piemēram, es ar' vienu serveri nomigrēju uz XtraDB - problēmu nekādu, darbojas pat ātrāk kā MySQL.

Labots - marrtins
Link to comment
Share on other sites

katrai datubāzei ir savs labākais pielietojums - ir tāda javā uzkodēta (!) open source datubāze - derby (nāk līdzi jdk 6)

atrodas katrā spēļu automātā anglijā ( jo es to tur ieliku )

ideāli piemērota tam (saglabā izdrukāto bilešu datus), jo ir embedded un encrypted - lai kādi nekrietni zēni nepamaina naudiņas lielumu uz kādas biļetes :rolleyes:

Labots - MarisO
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Yo!

 

Vai kāds vispār ir painteresējies, ko saka ORACLE? Kaut kā neliekās, ka gada laikā varētu būt kādi oficiāli izteikumi un parakstīšanās ir tikai tukša salmu kulšana?

 

Reku ko saka oracle - http://www.oracle.co...te/press/042364

 

Kaut kā nevaru atrast tekstu, kur būtu minēts, ka MySQL pēkšņi kļūs par maksas produktu:

 

Redwood Shores, CA – December 14, 2009 Oracle has engaged in constructive discussions with the European Commission regarding the concerns expressed by the Commission about the Oracle/Sun Microsystems transaction, and in particular the maintenance of MySQL as a competitive force in the database market.

 

In order further to reassure the Commission, Oracle hereby publicly commits to the following:

 

1. Continued Availability of Storage Engine APIs. Oracle shall maintain and periodically enhance MySQL’s Pluggable Storage Engine Architecture to allow users the flexibility to choose from a portfolio of native and third party supplied storage engines.

 

MySQL’s Pluggable Storage Engine Architecture shall mean MySQL’s current practice of using, publicly-available, documented application programming interfaces to allow storage engine vendors to “plug” into the MySQL database server. Documentation shall be consistent with the documentation currently provided by Sun.

 

2. Non-assertion. As copyright holder, Oracle will change Sun’s current policy and shall not assert or threaten to assert against anyone that a third party vendor’s implementations of storage engines must be released under the GPL because they have implemented the application programming interfaces available as part of MySQL’s Pluggable Storage Engine Architecture.

 

A commercial license will not be required by Oracle from third party storage engine vendors in order to implement the application programming interfaces available as part of MySQL's Pluggable Storage Engine Architecture.

 

Oracle shall reproduce this commitment in contractual commitments to storage vendors who at present have a commercial license with Sun.

 

3. License commitment. Upon termination of their current MySQL OEM Agreement, Oracle shall offer storage vendors who at present have a commercial license with Sun an extension of their Agreement on the same terms and conditions for a term not exceeding December 10, 2014.

 

Oracle shall reproduce this commitment in contractual commitments to storage vendors who at present have a commercial license with Sun.

 

4. Commitment to enhance MySQL in the future under the GPL. Oracle shall continue to enhance MySQL and make subsequent versions of MySQL, including Version 6, available under the GPL. Oracle will not release any new, enhanced version of MySQL Enterprise Edition without contemporaneously releasing a new, also enhanced version of MySQL Community Edition licensed under the GPL. Oracle shall continue to make the source code of all versions of MySQL Community Edition publicly available at no charge.

 

5. Support not mandatory. Customers will not be required to purchase support services from Oracle as a condition to obtaining a commercial license to MySQL.

 

6. Increase spending on MySQL research and development. Oracle commits to make available appropriate funding for the MySQL continued development (GPL version and commercial version). During each of the next three years, Oracle will spend more on research and development (R&D) for the MySQL Global Business Unit than Sun spent in its most recent fiscal year (USD 24 million) preceding the closing of the transaction.

 

7. MySQL Customer Advisory Board. No later than six months after the anniversary of the closing, Oracle will create and fund a customer advisory board, including in particular end users and embedded customers, to provide guidance and feedback on MySQL development priorities and other issues of importance to MySQL customers.

 

8. MySQL Storage Engine Vendor Advisory Board. No later than six months after the anniversary of the closing, Oracle will create and fund a storage engine vendor advisory board, to provide guidance and feedback on MySQL development priorities and other issues of importance to MySQL storage engine vendors.

 

 

 

9. MySQL Reference Manual. Oracle will continue to maintain, update and make available for download at no charge a MySQL Reference Manual similar in quality to that currently made available by Sun.

 

10. Preserve Customer Choice for Support. Oracle will ensure that end-user and embedded customers paying for MySQL support subscriptions will be able to renew their subscriptions on an annual or multi-year basis, according to the customer’s preference.

 

Labots - Mežavecis
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

eMDiiPii

Mežavecis, mūsu uberajiem spečukiem galvenais ir beztēmā "fleimot" dēļ viena Monty sauciena (Pie tam novēloti fleimot :>). Oracle solījumus jau agrāk iepostēju :>

Link to comment
Share on other sites

paklau nesatraucas MySQL daudzi core developeri vairs nestrādā SUN/Oracle.

Tagad daži no viņiem taisa MariaDB

Ja oracle mēģinās uzlikt maksu par MySQL , strādāsim ar MariaDB, vai kut ko citu...

Vieta tukša nepaliks.

 

Lūdzu pamatotākus viedokļus, vai pači tagad atmirs un vai izstrāde tiešām apstāsies uz, kā Leshij apgalvo, uz 10 gadiem un "evrībadīzgonnadai".

 

tt2t: SUN par viena servera pačiem prasa ~600USD gadā un uz augšu. Ir daži free pači, bet tādu ir ļoti maz.

Domāju ar MySQL būs apmēram tāpat. Tici man ko nu ko , bet pačus šie kantori par velti nedod. ja līdz šim SUN piedāvāja paču klāsterus vismaz par velti - tad kopš SUN ir oracle īpašums - viņi pat to noņēma no brīvajiem downloadiem.

Strādājot ar oracle saproti ka Microsoft salīdzinot ar viņiem ir dieva dāvana , vienkārši filantropi.

Un ja godīgi , es oracle vietā nesaspringtu par esošajiem MySQL lietotājiem, gluži otrādi parūpētos par viņiem ar izdevīgiem piedāvājumiem par labām cenām nopirkt oracle licences. Galu galā viņi ir pelnījuši lietot enterprise klases DB. :)

Nu tiem kas tic lielkapitālistu solījumiem karogu rokās un uz saulainot tāli... Par solījuma laušanu sodīt nevar,tāpēc viņi aci nemirkšķinot paziņos ka situācija ir mainījusies un...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

A kuru gan tas krata ?!

Varētu padomāt, ka visām lielajām datubāzēm nav mazās bezmaksas versijas.

Un paliek Sqllite, Postgres un Firebird - izvēlies atbilstošāko + tākā MySQL ir opensource, tad pie pirmās šaizes to kāds noforkos ! ;)

Link to comment
Share on other sites

Gints Plivna

Kaut kā bišku novēlota šī tēma, lielais cepiens jau sen garām, pat es nevāji bremzējot par šo visu vēsturi jau paguvu uzrakstīt :)

Man jau ar' liekas, ka pat tie, kas apraud tagad MySQL (kaut gan kā jau to viens no citiem kolēģiem norādīja, tam vismaz īstermiņā nav pamata), var paskatīties apkārt un ieraudzīt veselu baru alternatīvu, ko izmantot tad, kad "ļaunais Orākulis" būs MySQLu aprijis :)

 

Un galu galā vēl taču ir hipotēze, par to, ka viss, kas ir sākārtots un pilns ar iespējām ar šo brīdi arī nomirst. Tā kā Oracle jau iespēju ziņā kļūst arvien pilnīgāka (instrumentēts kods, milzums fīču), tad saskaņā ar šo hipotēzi tā drīz ies pa burbuli. Tā kā MySQLā ir krietni lielāks bardaks un iespēju trūkums, tad varbūt tas būs tas, kas izglābs Orākuli kā kompāniju un visi MySQL zēloti varēs vismaz būt lepni ;)

 

Gints Plivna

http://datubazes.wordpress.com

Link to comment
Share on other sites

Igelkott

Vai šiem parakstiem ir kāda izšķiroša nozīme, juridisks spēks [pamatojums]? Man šeit redzams tikai maznozīmīgs pasākums, kurā indivīdiem ir iespējams atstāt savus iniciāļus, un viss. Draugiem el vē līmenī, kad ķēdes vēstulēs visi cenšās iebakstīt savus iniciāļus, un uzdod to par nez kādu parakstu vākšanas akciju [nereti pat iesaistoties nepārbaudītu faktu popularizēšanā]. Ja vēl šeit būtu iespēja parakstīties ar e-parakstu, tad vēl ok, ir segums viedoklim.

PS. Priekš tiem dažiem desmitiem vai simtiem virtuālo parakstu no "mājsaimniecībām" - nav nopietni..

PPS. Kā jau iepriekš minēja, pilla pēcpuse ar alternatīvām. Pašlaik Oracle un MySQL vienkārši ir kā karsts daikts Linux vs Windows jūzeru savstarpējos ķīviņos [kā visai neveiksmīgs, bet piemērs], katram sava taisnība. Beigu galā, pēc maza bardaka vienmēr iestājas nosacīts miers..

Labots - Lords Bonifācijs
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

eMDiiPii

Es uzskatu, ka MySQL development schēma -> viena centrālā kompānija, bija "riskanta". Kompāniju var nopirkt :) Postgres core dev strādā ducī kompāniju un tas sanāktu diezgan padārgi postgres "nopirkt".

 

Lords Bonifācijas, Postgres, MS SQL, Oracle, MySQL, DB2, Firebird . Pa lielam lielākie SQL tirgus spēlētāji,

Ilgtermiņā MySQL daļa useru aizies uz NoSQL datubāzēm (dēļ slodzes), citi uz Postgres | SQLite. World changes :>

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...