Jump to content

LTV maksā Viasatam par LTV7 apraidi


Dexs
 Share

Recommended Posts

LTV programmas būs obligāti un bez maksas jātranslē kabeļtelevīzijā un satelīttelevīzijā

Publicēta: 18:15 08.02.2010.

 

Rīga, 8.febr., LETA. Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija vēlas jaunajā Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā noteikt, ka sabiedriskā elektroniskā plašsaziņas līdzekļa - Latvijas Televīzijas (LTV) - programmas obligāti un bez maksas jātranslē kabeļtelevīzijā un satelīttelevīzijā.

 

LTV ģenerāldirektors Edgars Kots deputātiem pastāstīja, ka jau patlaban "Viasat" bez maksas raida LTV 1.programmu, bet par LTV7 translāciju jāmaksā 95 000 latu gadā.

 

Kots prognozēja, ka pēc jaunā likuma pieņemšanas LTV programmu izplatīšanā kabeļtelevīzijā nekādas problēmas neradīsies. Arī satelīttelevīzijas būs gatavas nodrošināt LTV programmas raidīšanu, ja vien LTV "nodrošinās signālu uz sakaru pavadoni", par ko noteikti būs jāmaksā. Sakaru pavadonis "Siriuss" savā darbības laukā patlaban ietver ne tikai Baltijas valstis, bet arī Ukrainu, Lielbritāniju, Norvēģiju. Latvijas teritoriju pārklāj vēl kādi seši sakaru pavadoņi, kuri patlaban neretranslē LTV programmu, bet kurus skatās apmēram 18% Latvijas iedzīvotāju. Šie sakaru pavadoņi neatrodas Latvijas jurisdikcijā, tāpēc ar ierakstu Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā diez vai pietiks, lai šis likums tiktu pildīts.

 

Komisijas deputāti daudz atturīgāk izturas pret nacionālo komerciālo elektronisko mediju (LNT, "TV3", "TV5") obligātas retranslācijas nodrošināšanu visā valsts teritorijā. Deputāte Ērika Zommere (TP) prognozēja, ka iedzīvotāju sašutums būs milzīgs, ja kaut kādu iemeslu dēļ viņiem pēkšņi tiks liegta iespēja skatīties iecienītās LNT, "TV3" un "TV5" pārraides.

 

Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma apspriešana Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā virzās ļoti lēni, jo ilgi tiek diskutēts par dažādiem dīvainiem un ekstrēmiem priekšlikumiem. Piemēram, deputāts Uldis Grava (JL) rosina, ka retranslācijas programmu raidlaika apjoms nedrīkst pārsniegt 30% no kopējā raidlaika apjoma. Apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK frakcija rosina likumā noteikt, ka apraides vai retranslācijas atļauja jāatņem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem, kas "izplata Latvijas valstij naidīgu ideoloģiju".

 

Savukārt kultūras ministrs Ints Dālderis (TP) vēlas, lai elektroniskie plašsaziņas līdzekļi savā ētikas un rīcības kodeksā ietver arī noteikumus, kas attiecas uz nepieņemamiem audio un audiovizuāliem komerciāliem paziņojumiem, kas ir iekļauti bērniem paredzētajos raidījumos vai pavada tos un kas ir veltīti pārtikai un dzērieniem, kuru sastāvā ir uzturvielas un vielas, kam ir noteikta uzturvērtība vai fizioloģiska ietekme, jo īpaši tādas vielas kā tauki, taukskābes, sāls, soda un cukuri, kuru pārmērīga lietošana uzturā nav ieteicama.

 

Jaunais Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likums tiek gatavots otrajam lasījumam jau kopš 2009.gada novembra, bet no iesniegtajiem 285 priekšlikumiem Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija līdz šodienai ir paspējusi izskatīt tikai 112 priekšlikumus.

WTF? LTV maksā Viasatam par BIZNESU? Turklāt LTV7 tiek raidīts crappīgā 3mbps bitreitā no satelīta. Un par LTV1 un LTV7 Viasatam VĒL ir jāpiemaksā, lai skatītos šīs programmas. Normāli būtu, ja Viasats maksātu LTV par retranslāciju, bet izskatās, ka LTV čakarē cik vien var...

Ja abi LTV aizietu FTA, tad es nezinu kas ar Viasatu notiktu...

Labots - Dexs
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nakuj to zviedrus pie staba nošaut.

 

LTV skaisti, jauki visas biatlonu parādīja olipiskajās spēlēs.

Labots - Πέτρος
Link to comment
Share on other sites

Praktiski maksājam mēs ar saviem nodoklīšiem, tiem kam viašits vispār forši, jāmaksā no abām pusēm :D

Link to comment
Share on other sites

Es to vienkārši nesaprotu. Tad lai LTV7 laiž FTA, ja jau LTV par to maksā. Un galvenais, ka šo ziņu relīzi nekur citur, kā LETĀ es neatradu. (uz nahaļavu Viasat iekopēju, nebija ko darīt).

Link to comment
Share on other sites

Nu ar tiem 90 tūkst. būtu kā būtu analogajai apraidei, bet to pašu naudu ieguldot programmā varētu vēl kaut ko labu dabūt, nevis maksāt Svensoniem par neko. Viņi jau iekasē uz abonentmaksu.

Link to comment
Share on other sites

LTV programmas būs obligāti un bez maksas jātranslē kabeļtelevīzijā un satelīttelevīzijā.

Būtu labi, ja tiktu noteikti arī kādi minimālie kvalitātes standarti.

Link to comment
Share on other sites

Un ja vēl LTV kaut ārzemju translācijas nodrošinātu 16:9 formātā... :)

 

P.S. Labais hoķis pašlaik iet :mrgreen:

Labots - boto
Link to comment
Share on other sites

Un LTV vēl sūdzas, ka nav nauda analogai apraidei

Ha, ha, ar 90 000 tur nav ko sākt - par LTV1 un LTV 7 kopā LTV tornim par apraidi maksāja mazliet virs miljona.

Link to comment
Share on other sites

Citāts: "LTV ģenerāldirektors Edgars Kots deputātiem pastāstīja, ka jau patlaban "Viasat" bez maksas raida LTV 1.programmu, bet par LTV7 translāciju jāmaksā 95 000 latu gadā.

"

 

No šī citāta man tomēr par visiem 100 nav skaidrs, kurš kuram maksā tos 90 000. Vai ta viasat klienti LTV1 var skatīties bez maksas?

Link to comment
Share on other sites

Mums jau valdība ir ļoti gudra, kāpēc piemēram leiši savu TV rāda SAT bez maksas, arī krievi savu propagandu raida bez maksas 1 kanāls , RTR Planeta. Kāpēc mūsu Valdība nedomā par tautiešiem ārzemēs, lai viņi kaut drusku saglabātu saikni ar Tēvzemi?

Link to comment
Share on other sites

Reku ir kota atbilde:

 

 

Kots izvairijās no skaidras atbildes kādēļ tiek šķērdēta nodokļu maksātāju nauda. Vismaz man nekļuva skaidrs kāda jēga no tā ka maksā 95 000 viasatam.

Labots - Aigarsclp
Link to comment
Share on other sites

Njā, a kāpēc tad 95k maksā par LTV7, kuru arī kodē un "paketē" tajā Viasata piedāvājumā? Stulbums.

Link to comment
Share on other sites

nu par tv5 baumo jau sen,kas šamējos sponsorē :mrgreen:

p.s.PBMK virs ūdens notur ne tikai skatītāju nauda(sms,utt),bet "māte" PBK(tieši tāpēc kanāls nav nogājis pa burbuli vai mainījis formātu kā kolēģis Baltkrievijā(analogs mūsu pbmk,pervij muzikalnij),kurš tagad rāda ne tikai klipus,bet seriālus un šovus).

Link to comment
Share on other sites

njā LTV varētu izdarīt tā pat kā TV3 izdarīja ar LTC vienkārši uzliek lai viasats maksa par to kad raida viņu saturu

tā taču notiek civilizētā pasaulē nevis kad otrādi maksā

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...