Jump to content

Kandžas aparāts...


saimnieks
 Share

Recommended Posts

saimnieks

kādu vēl rasējumu? Tur tak tā viss skaidrs un visu var redzēt. Vienīgais ko nevar redzēt ka dzesētājam (lielākais bundulis) iet cauri vara spirāle.

 

 

ja tu domā dzesētāju tad vara caurule- salocīta spirālē, un nav nekādas ogles...

Labots - saimnieks
Link to comment
Share on other sites

iipashi neiebraucu tajaa konstrukcijaa, bet ja tu kautvienaa vietaa, caur kuru iet ''manta'', izmanto varu, tad tu par kandzas aparatu taisiishanu nejeedz neko!!

Link to comment
Share on other sites

Veci aksakali saka, ka caur kapara rorēm nav lab' ļūļu dzīt, jo tādu mantu dzerot un uzvelkot dūmu, paliekot riebīgi salda garša mutes dobumā.. :D

Link to comment
Share on other sites

Pēc tām bildēm tomēr nevar īsti saprast kas un kā. Kur ir sildelements? iebūvēts? Ja ne iebūvēts, tad no kura sāna un ar ko (lodlampu) ir paredzēts sildīt? Vai tiešām nav neviena filtra? Vai viens no mazajiem bunduļiem skaitās fūzeļa trauks?

Link to comment
Share on other sites

cik es iebraucu tad ielaa tvertne ir dzeseetaaajs, bet iisti nevaru iebraukt mazo trauku pielietojumaa

Link to comment
Share on other sites

ja ne taa kapara caurule tur tad aparaats buutu pa pirmo.

un vispar dzesetaaja trauka korpusu vareeji droshi no melnaa taisiit no taa starpiba nekaadas, pec bildes izskataas pec nerzas, palabo ja kluudos.

Link to comment
Share on other sites

Pa vasaru ir doma sataisīt savējo. priecātos par padomiem, kādus materiālus neizmantot, kādus izmantot, kādi ir knifi?

Link to comment
Share on other sites

Kolēģis vasarā brauks uz Pēterburgu pēc aparāta. Uz Latviju nesūta. Cena 69000 rubļi, ap Ls1100. Aparāts nopietns. Izgatavots no nerūsējošā tērauda un kapara, aprīkots ar elektroniku un destilācijas torni. Strādā divos režīmos - kandža un spirts. Spirts tiek solīts 96 grādi. Vienā reizē var iegūt līdz 2.4 litri spirta. Iekārtas jauda 2.2kW.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

saimnieks

2u671uwm7medmkw2r6b4.jpg

 

 

Savienojumos izmanto mīkstās pārtikas trubiņas kas ir karstumizturīgas... Gatavo produktu pēc tam ir iespēja izlaist caur filtru.

 

Jā viss pārējais ir no ņeržas! Ja godīgi tad nezinu vai tā ir vara vai kapara caurule. Tādi aparāti mums no darba tautā daudzi aizgājuši un neesmu manījis ka kāds sūdzētos.

Link to comment
Share on other sites

varam ir daudz trukumi un daudz priekshrociibas ;)

galvenais taa trukums ir tas ka varsh nepieder pie celmetaaliem, jaa tas neoksideejas kaa dzelz, bet tik un taa kimiski neitraals tas nav ;)

agraak, kad nebij taada nerzha, tad varu plahi izmantoja, bet shajos laikos, kad brivi ir pieejama nerzha, izmantot varu ir neapdomiigi.

Pa vasaru ir doma sataisīt savējo. priecātos par padomiem, kādus materiālus neizmantot, kādus izmantot, kādi ir knifi?

dabuu kadu dzels bunduli no 8 lidz 20 litru ietilpibu, esmu redzejis pat ka izmanto vecu ugunsdzeshamo aparaatu, taja vajag dabuut iekshaa nerzas cauruli, ka minimums varetu buut kads metrs, protams satitu spiraalee.

var arii meistarot visadus nostādinātājtraukus, bet bez tiem arii var iztikt

karseshanas trauku ari visu no nerzas vajag uzmeistarot, bet lai visas trubas nevajadzetu no nerzas taisiit to vietaa var izmantot, partikas plastmasas caurules, tik jaskatas, lai butu pietiekoshi termo stabilas.

Link to comment
Share on other sites

scAvenger

Ja godīgi tad nezinu vai tā ir vara vai kapara caurule.

 

Varš un kapars ir viens un tas pats.

Link to comment
Share on other sites

var atshkjaidiit ar kaadu siirupu garshai utt un ieguusim nemzaak suudiiigu dzeerienu par visiem cesu dzhiniem kam kraasa kaa tosolam vai antifriizam :D, bet par teemu ieriice izskataas pietiekami laba ;)

Link to comment
Share on other sites

Ja godīgi tad nezinu vai tā ir vara vai kapara caurule.

 

Super, mūsu izglītības sistēma rullē! Iesaku šo kā dienas pērli.

Labots - ivo
  • Patīk 1
  • Slikti! 3
Link to comment
Share on other sites

Ai ai ai, cilvēks sajauca kaparu (varš) ar misiņu, kas nu būs?

 

Izziņai:

Bronza ir vara un alvas sakausējums. Tas labi kūst un ir viegli lejams, bet nekādi nav kaļams ne karstā, ne aukstā veidā. Tāds sakausējums ir trausls un zem vesera sitieniem sadrūp. Atkarībā no cinka daudzuma sakausējumā tos sauc: tombaks, ja cinka piejaukums ir līdz 20 %, un misiņš, ja cinka piejaukuma ir vairāk. Arī krāsas ziņā ir atšķirības. Tombaks ir sarkanīgs, bet misiņš- dzeltens metāls.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Tad tauta iesaka taisīt no ņeržas, nevis kapara? Kā ņeržu lodē/metina? Ar kaparu viss it kā +- bija skaidrs, nepieciešamais iegādājams jebkurā Depiņā.

 

Kā ar siltumvadīšanu dzesei (kondensāta radīšanai? Ņerža tik pat labi vada siltumu?

 

Bija doma veidot apmēram šādu rīku

 

destiller-small.jpg

 

+ kompakts

+ vienkāršs

+ mobils

 

- lai iegūtu kvalitatīvu padzērienu nākas 2x pārtvaicēt, jo nav nostādināšanas trauki

Link to comment
Share on other sites

Ek ...

 

Negribu aizvainot topika autoru - tomēr no šādas konstrukcijas aparāta labu mantu NEIEGŪT!!!!

 

Nu jā - ja apmierina smirdošs pasākums no kura rītā sāp galva nejēgā..... :bad::bad::bad:

 

Ir pārbaudīts praksē ;)

 

Ja gribam iegūt tiešām labu mantu no kā nesāp galva un nav kauns ciemiņus cienāt tad sākumā jāapmeklē

http://homedistiller.org/ tur var iepazīties ar teoriju, palasīt citu pieredzi.

 

Tad tuvākais celtniecības veikals, tur jānopērk vara ūdensvada caurules diametrā 28 mm, pārejas vajadzīgas. Un jāsalodē kaut kas līdzīgs šim :) (bilde pielikumā - aparāta ražība 0.7 litri 80 - 90 grādīga spirta stundā ) Vara trubas ideāli der aparātam! It kā drusku labāk esot nerūsējošais tērauds, bet tas krietni dārgāks un krietni grūtāk savienojams. Isti jēgas nav.

Kāpēc 4 paralēlas trubas nevis viena resnāka? tāpēc ka vara trubas pārdod minimums pa 3 metrus gariem gabaliem un resnāka truba krietni dārgāka. Sākumā aparāts bija ar vienu trubu, bet tad ražība bija ļoti zema - 4x zemāka! Aptuvenās izmaksas ~ 60ls (žēl ka nav foto - bet to var labot ;) )

 

post-62913-12652741393_thumb.png

 

Tad jāapmeklē veikals SIA "Maratons S", Rīgā, Ropažu ielā 52/56 - tur jānopērk ozola "briketes" vīna garšas uzlabošanai, jāpieliek pie izstrādājumu un pēc pāris mēnešiem iznāk labu labais padzēriens ! :drinks: Gan jau pēc pāris gadiem būs vēl labāks - ja tik ilgi saglabāt izdosies....

 

Žak!

 

Nav jēga tasīt aparātu no nerūsējošā tērauda, dārgāk, sarežģītāk un kapars pilnībā nereaģē ar spirtu :)

Par šo tēmu http://homedistiller.org/ ir vesela diskusija (tu takš aparāta shēmu ņēmi no tā saita...)

Bet plastmasas trubas var izmantot tikai lai brāgu katlā salietu!

 

Un pie šādas aparāta konstrukcijas neko nevajag 2x pārtvaicēt - man tek ārā ~90 grādīgs spirts praktiski bez piesmakas.

Link to comment
Share on other sites

Ja taisa nelielos daudzumos, tad var apsvērt variantu iepirkt ķīmijas laboratorijas traukus un izveidot distilleri no tā.

Link to comment
Share on other sites

Pavisam nelielos daudzumos neatmaksājas čakars.

Bez tam vara trubas ir lētākas kā ķīmijas stikla trauki. Un salodēt viņas arī ir pavisam vienkārši!

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

ronalds_

Kādēļ pildi trubas ar stiklu? Ko tas dod?

Link to comment
Share on other sites

Nu manā laikā skolā ķīmijas stundā stāstīja par tādu lietu kā refrakcijas kolonna.

http://en.wikipedia.org/wiki/Fractional_distillation

 

Skolas laikā gan runāja par kolonnas izmantošanu naftas pārstrādei - sadalīšana pa frakcijām.

 

Arī brāga ir dažādu ķīmisku vielu maisījums no kuras nepieciešams atdalīt vienu - etilspirtu!

Tāpēc rūpnieciskā šnabja ražošanā izmanto gandrīz tādas pašas refrakcijas kolonnas kā naftas pārstrādei.

Diemžēl mājas apstākļos uztaisīt kolonnu ar "lapiņam" (trays) kā bildē

File:Tray_Distillation_Tower.PNG

ir pietiekami sarežģīti.

Par laimi līdzīgu efektu var panākt ar vertikālu trubu kas ir ar kaut ko piepildīta. http://homedistiller.org/ tiek apspriesti dažnedažādi pildījuma varianti - sākot ar oļiem, beidzot ar nerūsējošā tērauda skaidām, sākumā mēģināju izmanto nerūsējošā tērauda virtuves švamītes, bet diemžēl pie mums viņas ir no nerūsējošā tērauda tikai nosaukumā...

Mašīnas sānu rūdītais stikls ir ideāls pildījums - pieejams un pēc uzsišanas sadalās gandrīz vienādos, ideāla izmēra gabaliņos. Sākumā mēģināju trubas pildīt ar sistām pudelēm, bet nu tāds čakars viņas sasit pietiekami vienādos gabalos.

 

Paskaidroju kāpēc ar parasto (destilatora tipa, kā šā topika autoram) kandžas aparātu nevar iegūt labu mantu. Brāga ir vielu maisījums, viņu vārot iztvaiko viņas visas!!! Protams sākumā tvaikos pārsvarā ir zemākā temperatūrā iztvaikojošā viela - etilspirts, tomēr piemaisījumi (fūzeļi)tvaikos ir tā vai tā! Destilatorā viss kas ir iztvaikojis - kondensējas un tāpēc rezultātā iegūstam smirdīgu padarīšanu. Fūzeļu ķērāji (bildē mazākie bundulīši ar krāniem apakšā) nedaudz uzlabo situāciju, bet tikai nedaudz.

 

Refrakcijas kolonnā tvaiki ceļas uz augšu, kondensējas uz lapiņām (mūsu gadījumā uz stikla gabaliņiem) kondensāts tek uz leju, uzsildās no tvaika, atkal iztvaiko, atkal ceļas uz augšu, kondensējas. Un tā daudzas reizes. Kondensējoties un iztvaikojot līdz trubas augšai nonāk tikai vieglākā frakcija - etilspirts, bet viss kas smagāks (fūzeļi) satek atpakaļ katlā.

Rezultāta iegūstam spirtu gandrīz maksimālā koncentrācijā, ar ļoti maz fūzeļiem, var izspiest gandrīz visu spirtu kas ir brāgā - tecināšanas laikā stiprums praktiski nemainās, tikai samazinoties spirta koncentrācijai katlā un tvaikos tecēšanas ātrums paliek arvien lēnāks. Vienā momentā apnīk gaidīt :) Un gandrīz nav svarīgi no kā dzīt kandžu. Laba manta sanāk arī no cukura. Bet no ābolu vīna tomēr iznāk drusciņ labāks padzēriens! :drinks:

 

 

Tur diemžēl ir tikai piemēri KĀ NEDRĪKST taisīt kandžas aparātus....

Plastmasas caurules (vienalga kādas!!!!) nedrīkst izmanto - jo karsts spirts un viņa tvaiki pietiekami labi šķīdina gandrīz jebkuru plastmasu!

Ne jau caurules izšķīdīs bet būs plastmasas piejaukums galaproduktā....

Link to comment
Share on other sites

Bet no ābolu vīna tomēr iznāk drusciņ labāks padzēriens! :drinks:

Tas saucas kalvadoss :)

arī savulaik tika uzblieztas 3 3litru burkas ar šo dziru. dziru burkās, klāt ozola skalus un pagrabā uz pāris gadiem. Vienīgais trūkums bija, ka pāls neiet ārā. Otrā dienā ieraujot tīru ūdentiņu atkal pāls tāds, ka ne paiet ne pašļupstēt. Un arī trešajā dienā kaut kāds mākonis galvā. Grādi 65 bija. Vispār jāparokas būs laukos pa pagrabu, vēl burkai vajadzētu būt, ja vāks nav izpuvis cauri.

Link to comment
Share on other sites

Cik bieži, pēc cik "cikliem" maini to stiklu?

 

Tiem stikliem nekas nenotiek - nav viņi jāmaina. (Vismaz pagaidām nekas nav noticis) Es tikai ik pa laikam pavāru katlā ūdeni lai iztīrītu sistēmu.

 

Tas saucas kalvadoss :)

 

 

Jā, pēdējos divus gadus bija daudz ābolu. ;) Var tasīt arī no meža un pilnīgi neēdamiem āboliem - no tā garša nemainās.

Gatavajām vīna garšas ozola "briketēm" (nezinu kā šo produktu savādāk nosaukt) ir tāds pluss attiecība pret ozola skaliem, ka viņas iedarbojas ātrāk. Jau pēc mēneša drinkam ir smuka viskija krāsa un patīkama garša. Maksā viņas arī lēti ~2Ls priekš 20l kandžas.

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

ronalds_

Ja es uztaisu kaut ko ļoti tuvu kā mana minētā ietaise un pieberu ar stiklu, tad principā visam vajadzētu būt oki-doki? Cik noprotu, tad mans attēls ir ļoti līdzīgs tavējam, tikai tev tur ir 4 mazāka diametra trubas, bet man - viena lielāka.

 

Kādēļ tev augstums ir tik liels (1.5m)? Kāds būtu min ieteicamais? Kaut kā gribētos to iekārtu padarbināt arī dzīvoklī, bet tur starp cepešvirsmu un tvaika nosūcēju noteikti nav 1.5m.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...