Jump to content

Datorpeles izvēle


Rihardss
 Share

Recommended Posts

Nebiju iedomājies par tiem "diviem tipiem". Droši vien tas arī varētu būt iemesls, kapēc vieniem patīk vieglākas peles, citiem smagākas.

Link to comment
Share on other sites

@binary   Kopā ir trīs galvenie tipi - iegūglē "palm grip", "claw grip" un "finger grip". Dažādas profesionālās un geiminga peles tieši tiek ražotas un optimizētas priekš kāda(-iem) no šo satvērienu tipiem.

Labots - Artanis
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

pirms 14 stundām , binary teica:

Uz mana galda apaug

Apskatiju savas peles un nevienai nekas nav apaudzis pat pēc ilgas lietošanas. Vienai gan nav pēdiņas bet divi pusapaši laukumi (peles formā) katrā galā.

pirms 3 stundām , Kazarms teica:

Ļoti labi guļ rokā un patīk, ka ir smaga diezgan.

Tu uzmanīgāk, te cilvēki saka ka ja patīk un liekas ērtāk smagāka pele, tad tā esot stulbība :D

 

Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, RudeWolf teica:

Parasti ir divi tipi: pirmais - plauksta guļ uz peles un pele tiek kustināta tikai ar roku un plaukstas locītāvu; otrais - plauksta atspiežas pret peles paklāju un pele vairāk tiek bīdīta ar pirkstiem. Pirmais tips vairāk izmanto lielas peles, otrais - mazākas.

Es parasti kā nolieku roku uz paklāja, tā viņa arī stāv, visu plaukstu nepārvietoju. Pa labi vai kreisi tik plaukstas locītava kustas, ja pointeru zemāk vajag, tad savelkas pirksti, kā zirnekļa kājas. Bet man patīk smagas un lielas peles. Lielas droši vien tapēc ka man plauksta diezgan liela, lielāka kā lielākajai daļai cilvēku. Smaga droši vien tapēc ka ja peli kustina tikai mazliet ar pirkstiem, tad vajag lielāku precizitāti un smagāka pele darbojas labāk.

Bij man ofisā viena administrātore kura peli noregulēja tik nejūtīgu, ka lai no viena ekrāna puses pārvietotos uz otru, vajadzēja peli pārvietot faktiski no vienas paklāja puses uz otru. Nevarēju saprast vai tas ieradums, vai kādas problēmas ar rokām, bet kad vienreiz kautko vajadzēja plīdzēt salabot datorā, tad likās baigi dīvaini.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 10 minūtēm , AndrisBB teica:

Nevarēju saprast vai tas ieradums, vai kādas problēmas ar rokām,

vai kontru kapā mājās

Link to comment
Share on other sites

Pirms 24 minūtēm , AndrisBB teica:

Tu uzmanīgāk, te cilvēki saka ka ja patīk un liekas ērtāk smagāka pele, tad tā esot stulbība

Lai ko arī citi domātu, man vienalga. Tās vieglās peles besī. Bet nu man ķepa arī nav dikti maza, līdz ar to svars palīdz to pasākumu labāk kontrolēt. 

Link to comment
Share on other sites

Es uz savas MX Master 2 turu virsū plaukstu, bet tikko kā jāstrādā ar mazākām vieglām miskastes pelēm, tā pārslēdzos uz pirkstošanu.

Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, binary teica:

Nebiju iedomājies par tiem "diviem tipiem".

Arī nebiju.

Pašam plaukstas pamatne atspiežas pret peles paklāju, peli kustinu ar pirkstiem, ar roku, ar plaukstas locītavu, pārsvarā plaukstas pamatne uz peles paklāja, bet darbojoties, bieži sanāk piepacelt plaukstas pamatni.

Ir paliela pele, pēc lieluma apmēram kā logitech performance mx. Epizodiski ar mazu peli pie sievas datora sanāk padarboties, nekādu samulsumu neizraisa, peles satvēriens dēļ mazas peles man neizmainās. Ilgāka padarbošanās ar mazu peli nav bijusi ļoti sen, esmu lielāku peļu piekritējs, kaut plauksta man nav liela, vidēja.

Link to comment
Share on other sites

Ļoti ilgi (ap 20 gadus) lietoju peli gan ar, gan bez paliktņa, bet jutu, ka uz galda virsmas uzliktā plaukstas pamatne, tuvu locītavai aizvien biežāk un ātrāk sāk sāpēt. Pārgāju uz hibrīda paliktni un lielāku peli, lai pamatnei būtu mīksts atbalsts un rokai ērtāka pele. MX Master 2 ir jau vairākus gadus un ar šādu kombināciju esmu ļoti apmierināts, roka vairs nesāp. Jā, laikam esmu "otrais tips"-bīdu galvenokārt ar pirkstiem.

 

630790967_p(2).thumb.jpg.55726901a893686a280cad2a8cd25ced.jpg

Labots - raiviic
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Man pa lielam pus galda virsma (vismaz tā kura tieši priekšā un ar roku aizsniedzama) tagad ir viens liels peles paliknis. Nopirku lielāko ko varēja atrast. 

Link to comment
Share on other sites

Es arī jau kādus padsmit gadus izmantoju paliktni, kam ķisens plaukstai. Esmu redzējis arī pieeju ar lielu peles paklāju, kur braukāties baigos gabalus, bet man tā pele dzīvojas ļoti mazā pleķītī. Man arī galds nav gana zemu, lai sanāktu elkonis taisnā leņķī, varbūt tur visa sāls.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 17 minūtēm , RudeWolf teica:

kur braukāties baigos gabalus, bet man tā pele dzīvojas ļoti mazā pleķītī.

Man bieži sanāk kādas 3 peles, tapēc tā lai visām vietas pietiek :D

 

Link to comment
Share on other sites

 Man paklājs ir uz grīdas, bet pele - uz galda, tāpēc nākas peli lietot bez paklāja 🤪

 

Ir piedzīvotas arī plaukstu locītavu sāpes. Bija aizdomas, ka sāk piemeklēt "profesionālā slimība" (kā nekā, peli ikdienā sanāk bīdīt >25 gadus), pat apsvēru trackballa iemēģināšanu. Bet nu iemesls, visticamāk, tomēr bija >15kg gāzbetona bloku staipīšana, turot tos "kā pagadās", nereti ar pirkstu galiem :D Kā tāda veida slodze mazinājās, tā arī sāpes pazuda kā nebijušas.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 23 minūtēm , vvv teica:

Nepalīdzēja, sāpēšanu nemazināja.

Man ir vēl viens atbalsta punkts rokai - datorkrēsla roku balsts, kas noregulēts tā, ka roka uz paliktņa it kā mazliet no augšas, nevis spiež uz galda virsmas.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 58 minūtēm , binary teica:

tāpēc nākas peli lietot bez paklāja

Nez, man nepatīk tā sajūta kad pele tiek stumdīta pa pliku galda virsmu, ar paklāju daudz mīkstāk un patīkamāk.

Kautvai tīri troksnis pazūd.

 

Manējam izmērs sanāk 1.2m x 0.55m. https://www.razer.com/gb-en/gaming-mouse-mats/Razer-Gigantus-V2/RZ02-03330500-R3M1

 

Varbūt mīkstie locītavas spilveni būtu lietderīgi. Nevar gadījumā tādu pašu spilvenu vienkārši kā aproci uzvilkt? :D

Labots - AndrisBB
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

Interesanti palasit sheit dazhadu info. Nebiju par to taa skatijies ne ari interesejies. Es runaju par @Artanis un @RudeWolf. No tava atzinuma esmu pie pirma tipa. Jaa ir bijushas dazhadas peles patiik smagakas tomer. Sobrid Satechi pele smaguma zinjaa ir perfekti, bet ertuma zinja gribetos vertikalo peli. Jo piemeram ka mes turam rokas uz galda?

---

1.jpg

5633adabbd86efed5b8bb02a?width=1100&form

---

Mana gadijuma ertak ir kaa otraa varianta.

Link to comment
Share on other sites

Nejau tikai kā uz galda tur, bet vispārībā. Nostājies stāvus, rokas gar sāniem brīvi un apskaties uz kuru pusi īkšķi. Ja uz iekšu, tad iztaisno muguru un pavelc plecus atpakaļ. Pie normālas stājas īkšķiem jābūt uz priekšu, ja ir uz iekšu, tad jāpiestrādā pie stājas (angliski rounded shoulders), jātrenē mugura un "jāpastaipa" priekša (krūšu muskuļi utt).

 

Ja tur rokas uz galda ar īkšķiem uz iekšu, tad tas tik palīdz plecu un kupra problēmai pasliktināties.

 

Nav tā labākā bilde, bet jo vairāk plici uz priekšu, jo vairāk īkšķi uz iekšu. Vienkāršs tests.

How-to-fix-rounded-shoulders-thumbnail.p

Kāds var teikt ka tie visi ir sīkumi, bet diendienā ēžot pa 8 vai vāirāk stundām tas viss sakrājas. Muguras muskuļi novājinās un izstiepjās, priekšējie saraujas. Vienkārši no savādākas roku turēšanas pozīcijas.

Link to comment
Share on other sites

shadow118

Es arī lietoju ar paklāju, gan klusāk/gludāk, gan arī pelei pēdas nedilst. 

 

Paklājs gan man tāds maziņš - (25 x 21 cm), bet pelei arī jūtība lielāka uzikta, lai aizbrauktu no viena gala līdz otram (pa 2 monitoriem), vajag kādus 5 cm.

Lietoju Steelseries Rival 100. Paskatījos spec, sver viņa 120 gramus, nezinu, tas skaitās maz vai daudz, bet lietoju viņu jau gadiem un liekas ok. Ir mēģinātas smagākas, bet tās kaut kā nepatīk

Link to comment
Share on other sites

Pirms 3 minūtēm , shadow118 teica:

Paskatījos spec, sver viņa 120 gramus, nezinu, tas skaitās maz vai daudz

Nav tas daudz, drīzāk uz vieglo pusi velk. Tiko nosvēru peles kuras lietoju:

* Microsoft (kautkāda). 124g. Mazliet liekas par vieglu, bet lietot var.

* Logitech M705 - 139g. Ir ok.

* Logitech MX Anywhere 2 - 104g. Vieglāka, bet liekas ok. Laikam tapēc ka jūtami mazāka. 

 

 

Varbūt jāizprintē ideālo izmēru un ta jāpiemeklē svaru. Vēlāk no kāda cietāka silikona var izliet uzmavu ko uzlikt pa visu citai pelei: D

Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

Satechi peles svars ir 155g. Un Microsoft Designer Mouse 80g.

Labots - INTRASERVERNET
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
2021.01.21. , 14:36, binary teica:

Tiku pie logitech m545. Pelei 4 atbalsta punkti. Izrādās, ka tāda līmeņa pelei šie atbalsta punkti mēdz arī nebūt vienā plaknē 🤪

Nu jau kādu mēnesi palietota, ir viedoklis - paldies, nekad vairs. Vēl pirms pirkšanas bija kaut kādas nesaprotamas raizes, ka scroll wheel varētu nepatikt. Izrādās, nevis "nesaprotamas", bet "pamatotas" - *ļoti* bieži sanāk "unexpected scrolling". Citreiz - spiežot vidējo pogu, citreiz - "vienkārši tāpat", kad pirksts pieskāries tam scroll wheelam.

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , binary teica:

spiežot vidējo pogu

Trīspogu peli jāpamēģina. Kur vidējā peles poga atsevišķi, ne zem rullīša.

Link to comment
Share on other sites

Nē, nāksies ar šo pašu sadzīvot, kamēr sāks gļukot :) Iepriekšējām (M185) jau arī poga bija zem ruļļa, ar tām nekas tml nav novērots.

 

Šai pelei vispār ir 7 pogas (divas papildus pogas sānā + rullis spiežas pa kreisi, pa labi). Šā "gļuka" dēļ gan rulli pa kreisi, pa labi diez vai spaidīšu. Lai gan nevar zināt, varbūt ar laiku piešaušos.

Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

pirms 19 stundām , binary teica:

viedoklis - paldies, nekad vairs

sev  jau sen noformulēju viedokli attiecībā uz Logitech - klavieres, jā, pat basic modelis ir ļoti lietojams, ja vien nav kādas īpašas vajadzības, peles - tās viņi nemāk taisīt...

bet tas ir tikai mans neandertālieša viedoklis, ir taču pilns lietotāju, kas stāv un krīt par Logi peļukiem... :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Nezinu ko jūs tur lietojat vai drīzāk kā jus viņas lietojat. Man Logitech peles strādā gadiem bez nekādām problēmām.

Link to comment
Share on other sites

2021.01.21. , 14:54, vvv teica:

Brāķis? Lai maina pa garantijai. Ar Logitech garantijas gadījumos normāli, vismaz, cik man pieredze bijusi.

 

[quote]

Please follow the steps to help resolve the issue:
https://support.logi.com/hc/articles/360023416333-Cleaning-Logitech-keyboards-and-mice

(..)

The above steps should help you resolve the issue. If the issue persists after completing troubleshooting steps, please reach out to your point of purchase with the purchase invoice.

[/quote]

 

Nu ja tas štrunts ir deformēts, tad nezinu, ko tur tīrīšana var palīdzēt.

 

Tas "Please reach out to your point of purchase" arī neizskatās pēc kā tāda, kas būtu gatavs risināt problēmas, ņemot vērā gan pēdējā laikā lasīto par 1a.lv, gan arī paša pieredzi (pasūtījums veikts 8. janvārī, "neveiksmīga piegāde" 21. janvārī, nauda joprojām nav atgriezta).

2021.02.21. , 13:01, AndrisBB teica:

Man Logitech peles strādā gadiem bez nekādām problēmām.

Tu te vairākkārt esi izteicies, ka vairāk laika pavadi mītiņos nekā pie ekrāna ;)

Link to comment
Share on other sites

Bet tev tā pele jau pēc pāris mēnešiem (vai pat ātrāk?) nojūk, man gadiem viss darbojas. 

Varbūt vienkārši tev tāda nosliece pirkt sūdīgas peles/klavas, jo tad pogas neiet, tad baterijas pa mēnesi nosēžas.

 

Viens paziņa visulaiku pērk apavus iekš TK Max un tad sūdzas ka izmēri mūžīgi nav pareizi. Loģiski, jo tur nonāk tas ko citur nevar pārdot vai tiek atgriezsts. 

Link to comment
Share on other sites

Just now, AndrisBB teica:

Bet tev tā pele jau pēc pāris mēnešiem (vai pat ātrāk?) nojūk, man gadiem viss darbojas. 

Pēc 1-2 gadiem, nevis pāris mēnešiem.

Pirms 1 minūtes , AndrisBB teica:

(..), tad baterijas pa mēnesi nosēžas.

Iedomājies, ja lieto ar bateriju darbināmu tehniku, tad tās baterijas arī izlādējas. Ja caurām dienām sēž mītiņos, tad klavierei baterijas netiek tērētas. Loģiski it kā, vai ne?

Link to comment
Share on other sites

Nu ja drukā kā sekretāre pa 5000 lapām dienā un ar peli valriekstus dauzi, tad arī pērc attiecīgu tehniku :D

Tad nekas nejuks.

Klavai ko tagad lietoju neesu mainijis bateriju vispār, kopš strādāju šajā darbā (tapēc arī nopirku), sanāk jau 3.5 gadi. 

Šeit forumā vien jau būs labi palagi sarakstīti, tāka rakstāmā apjomā starpības nebūs.

Link to comment
Share on other sites

Atceros bij viens kolēģis, kurš drukāja kā negudrs, ātri un skaļi, mierīgi pogas uz klaviatūras nospiest nemācēja. Kad aizrādija, tad uz kādu laiku pieklusa, bet pēctam atkal pa vecam.

Tas klaviatūras troksnis nebij izturams, nācās pārcelt uz citu ofisu ar visu viņa klaviatūru :D

 

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
AndrisBB

Ja gluži nepērk ķīniešu lētučus, tad visas ir darbojušās bez problēmām.

Man ir Logitech mx anywhere 2s. Darbojas jau gadiem, vienīgi tas ka pārāk maza un izmantoju tikai, ja kautkur ņemu līdzi. Mājās lietoju parastu lielāku Logitech vai Microsfoft wireless peli.

Puļķis jau nāk līdzi gadījumam, ja tev nav BT datoram. Tad tas puļķis izmanto parastu standarta 2.4 signālu, kā jau visas bezvadu peles.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Sveiki, lai nebūtu jāpiesārņo forums ar jaunu tēmu ar tik nenozīmgu jautājumu, jautāšu šeit. Vai kāds ir saskāries vai atradis kur iegāties PTFE (teflona) līmplēvi mause feet/mouse skate izgatavošanai? Pastāv variants iegādāties jau gatavus orģinālus (aftermarket) izpildījumā, vai pasūtīt no aļika loksni, kas atkal ir ilgi šipinga dēļ. Apsekoju online Latvijā pieejamos uzņēmumus, kas piedāvā dažādu plastmasu un polimēru sortimentu. bet neizdevās neko atbilstošu atrast.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...