Jump to content

Video apstrāde


Kein
 Share

Recommended Posts

Sveiki esmu Panasonic m9000 īpašnieks un vēlos savas kasetes realizēt digitālajā vidē, bet kā to lai izdara, varbūt ir kāds speciāls kabelis mani kamerai lai pārkopētu uz pc? neticu ka vajadzēs dvd rakstītāju.

 

ceru pēc kāda padoma.

 

Ar cieņu, Kein.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Kādas tai kamerai vispār ir pieslēgvietas?

Link to comment
Share on other sites

Visādas, nēsmu speciālists nepateikšu uzreiz.

Ir visādas pal pieejas lai pie tv var pieslēgt.

Bet pateikšu uzreiz ka usb vadu gan nav :(

 

ir tie {sarkans/dzeltans/balts} un vel tads 5 dakšām

Labots - Kein
Link to comment
Share on other sites

spitaligais

Izlabojiet mani ja kļūdos, bet spriezot pēc šī krievu apskata, kamerai tiešām ir tikai analogās izejas. Šādā gadījumā nevarēšu palīdzēt.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Atļaušos pasmieties, ka tu to kameru tirgo par 250Ls.

 

Ja par tēmu - tad meklē kādu video karti ar analogo video in un raksti caur to. Bet nu sen nekas tāds nav redzēts...

Link to comment
Share on other sites

spitaligais

Jap, izskatās ka tavējā ir tīri analogā.

FireWire, vai arī DV interfeiss ir šāds.

Ja gribi montēt ar datoru, nāksies cien meklēt kādu, kuram ir A/D konverters. uz ātro pameklējot iekš Google.lv atradās kaut kas šitāds: A/D video converter, bet cipars arī ir sālīts.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ja datoram ir FireWire, tad paliek variants aizņemties no kāda digitālo kameru, kurai ir analogā ieeja, un sadzīt visu materiālu datorā caur to. Tik diska apjomu vajadzēs nevāju, ja safilmēts daudz :)

Labots - vilksz
Link to comment
Share on other sites

Analogā video digitalizēšanai izmantoju šādu verķi, pirkts 636. Respektīvi, piespraud video un audio kabeļus (no kameras, VHS magnetafona uttt.) pie kartes, un caur kādu softu ieraksti datorā. Salīdzinot ar iepriekšējo - nez kādu ATI video-in karti, šai ieraksta kvalitāte ir pārsteidzoši ciešama, nav "izkritušie rāmji" pat ar DVD izšķirtspēju MPG2 kompresijā uz P4 procesora.

 

Pluss - var datorā skatīties digitālās televīzijas FTA kanālus.

Link to comment
Share on other sites

VHS ierakstu vajag digitalizēt pa S-video, tad būs maksimāli labākā iespējamā kvalitāte. Neticu, ka kādai TV uztverošai kartei var būt kaut cik normāla bildes kvalitāte. Tak paņem jebkuru DV kameru un dzen caur to video ar daudz labaku kvalitāti par TV karti.

Ja runa par to 9000 kameru, tad tā patreiz vairs nemaksā pilnīgi neko. Pat 5Ls par to maksāt būtu pilnīgs neprāts.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Caur dažām analogām tv kartēm arī varēja pārdzīt.Ja nemaldos Aver mēdija.  Točna trīsgadīgais topiks..

Labots - Tufjord
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
Bonifacijs

Labrīt, visiem!

 

Pacelšu mironīti, jo kāds ir parūpējies lai nevaru uzsākt jaunu tēmu. Lietas būtība ir šāda: "Pinnacle 17 vs Edius 7.20"

 

Pēc HDD??? vai MB??? neizprotamajiem gļukiem http://www.boot.lv/forums/index.php?/topic/157810-drošākie-uzticamākie-cietie-diski/page-2   nomigrēju no win7 64 uz win 8.1 64 un sadomāju revolūciju uztaisīt pie reizes arī video apstrādes jomā. Kaut kur padzirdēju ka Edius esot visātrākā apstrādes programma uz Pinnacle fona kas savukārt esot vislēnākais.

 

Ko tad man vajag - sagraizīt samontēt kopā dažādu formātu video ar fotografijām, izlabot nevietā ielīdušus kustīgus objektus, balsis, fona trokšņus iekš video un noeksportēt FullHD uz MKW tā lai ir maksimāli laba kavalitāte skatoties uz TV un tai pat laikā lai bez problemām iet uz jebkura teļuka.

 

Pašlaik lietoju Pinnacle 17, bet nu īpašas sajūsmas nav, jo ne viss video importējas, ne visus ir iespējams pēc tam samontētus noeksportēt, eksporta varianti nav pietiekoši daudz variācijās, montējot ik pēc 5-10 min. ir jāiziet no programmas un atkal jāpalaiž, savādak sāk bremzēt un nav iespējams "ķert momentus".

 

Pašlaik sadabūju Edius 7.20 instalāciju, mēģnāju palaist, bet izsviež error "This aplication requires SSSE3 supported CPU for instalation", vēl runā ka Edius neejot uz win8.

 

Jautājuma būtība - tas Edius ir tā vērts lai atgrieztos pie win7 un nomainītu CPU???? Kāds ir lietojis - ir viņš stipri labāks par Pinnacle 17???

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

AMD atlon II  x450  3x@3200 

 

tik veca tā SSSE3?!?!?!?  padomāju ka tas ir kaut kas jauns un pat nesāku vēl pētīt savu CPU, eju prasīt googles tantei kas pa podiem


nu jāā tik ar Buldozer sākas atbalsts, hmmm

Link to comment
Share on other sites

 Liecies mierā ar Edius un pinekli - šis ir tas, kas tev vajadzīgs vai Adobe Premiere (jo tāpat gan jau "pērc" visiem zināmos lielveikalos) :mrgreen: .

 

jo ne viss video importējas, ne visus ir iespējams pēc tam samontētus noeksportēt, eksporta varianti nav pietiekoši daudz variācijās

Kodeki, kodeki. Piemēram .mov video neņem. Uzinstalē sistēmā Quicktime - un un viss notiek. Tāpat ffdshow vai k-lite labi palīdz paplašināt importējamo/eksportējamo failu klāstu.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

sony vegas tikko kā provēju, bet šis atteicas importēt kaudzi ar mkv failiem ko pineklis bez problēmām paņēma, tiesa gan samontēt vēlāk samontēja, bet noeksportēt normāli nespēja - gatavajā video savienojuma vietās uz melna fona griežas trekna bultiņa pa apli - tāds pa visu ekrānu un aizvākt nevar. Montējot arī pa laikam tāds rādījās un failu gali bij ar tādu apli apzīmēti, un nenormāli bremzejās viss montēšanas process. Nu neko nācas nopūsties uzn izmest visu ārā, labi ka nebij nekas vitāli svarīgs tur. Nu un vēl mulsinaja vājās sony eksporta variantu iespējas, var jau būt ka neizpratu to programmu, bet nu pie sevis nospriedu ka viņa ir par prastu. Nu varbūt tāpēc ka nebiju iedomājies papildus uzlikt k-lite un ffdshow vai sazin ko tur vēl vajag. Tos uzliekot parādas papildus iespējas pie export menu????


Nu jā, progas es pērku RIMI tā kā ņemot ar atlaidēm ir vienalga cik tā maksā, galvenais lai var finālā dabūt gatavu to un tieši tā kā man vajag

Link to comment
Share on other sites

deboshieris

Lieto to softu kas tev liekas ērtāks un saprotamāks.

Ja tu neiebrauci Sony Vegas tad tev patiešām nevajaga EDIUSu.

Ne Sony ne EDIUS nekonvertē uz mkv konteineru

Jaizmanto cits tūlis

Labots - deboshieris
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Premier ir ielikts rindā uz izpētīšanu, bet nu vel nav sanācis pieķerties. Ā un vēl viena svarīga lieta būtu vēlama - kaut kāda iespēja, mehānisms nu nezinu kas ar ko varētu piespiest  exporta laikā piespiest kodeku attureties no pārliekas kompresijas - problēma ar kuru cīnos ir ka teiksim pārejot no FullHD foto uz video caur "processor naļiva" tā vietā lai viss kadru pa kadram saplūstu kopā šis ņemas kompresēt nevietā un pats sliktakais ir tajā ka nu labi izsmērēta pāreja - uz TV skatoties ir principā ok (nu tiesa tik pēc tam kad no standarta 1s ir samazināts uz 15-20 kadriem tā pāreja), bet šis vēl turpina pastiprinati kompresēt jau nepiekā nevainīga sekojošā video 2-3 sekundes un izlec kvadrāti. Šito izdevās mākslīgi ierobežot paceļot bitrate līdz 12Mbs, tad nesanāk šim tur īpaši nokompresēt pārejas, bet nu faila izmērs!!!!!! Vot cerēju ka tas Edius tipo profesionāla proga  - pats māk ar šito cīnīties

Link to comment
Share on other sites

deboshieris

Piebildīšu ka profesionāļi nespiež video materiālu mkv kontenerā

Lai veicas Premier izpētīšanā :)

ja kas Sony ir vienkāršāka lietošanā :)

Link to comment
Share on other sites

Pirmkārt - aizmirsti mkv - tas nav formāts, bet konteiners. H264 ir tas, ko tev vajag. Iekš mkv var būt viss ko vari iedomāties - gan h264, gan mpeg2, gan avi u.c. draza.

Un jā - ja ar Sony netiec galā - pineklis Edus vai, pasarg Dievs, Premiere pro ir krietni sarežģītāki. Bet tiesa - ja apgūsi Premiere - būsi jau augsta līmeņa specs.

 Ja saproti ru (kaut gan nav obligāti, bildē viss redzams) - par jaunāko Vegas ir ļoti laba 39 video lekciju kolekcija - sākot no instalēšanas, beidzot ar superkvalitātes gatavā produkta saglabāšanu. Protams, arī par kodekiem.

Sver 1,76 GB, 5 faili, kas jāatarhivē.

http://rusfolder.com/f4436667

P.S.

 Ja šito nedrīkstēja likt - admini izmetiet.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

nu tas mkv nebūtu principiāli, izmantoju viņu vien tāpēc ka pinnacle eksporta variantus izmēģinot pilnīgi visus pēc kārtas kas spēj FullHD tika mkv atzīts par vienīgo +/- pieņemamo - pārējie vai nu nebija piespiežami izdabūt FullHD vai nu negāja uz mana TV, vai nu nebij pierunajami darboties ar 30 kadriem sekundē, vai nu nenormāļi failu izmēri un kas tik viss vēl ne, es pat veselu mazu piezīmju grāmatiņu pierakstīju ar secinājumiem par katru variantu mēģinot normālu eksportu panākt


nu pineklī tā eksporta opcija saucas DivXPlussHD un tas saglabā kā mkv failu


Paldies par linku uz lekcijām - būs jāpapēt, jo tuvākajā laikā būs vel 2 lielākas filmas jātaisa un negribas stulba eksporta dēļ sabojāt mēnešu darbu


pineklim ei eksporta opcija MPEG4, tajā var izvēlēties lietotaja šablons, tai sablonā mpeg4 nomainīt uz H264 un tad eksportēt.   Tulit noeksportēšu 1 mazu video un notestēšu uz TV - neatceros vai šis variants ir provēts


raiviic - Tu sevi ta kā varētu novērtēt par specu video filmiņās? Spēj pec video fragmenta noskatīšanas pateikt kas ir aizgājis šķībi to veidojot?

Link to comment
Share on other sites

 Nu patiesībā algu ilgus gadus saņemu par filmēšanu (darbs vienā, vispār pat vairākās TV), montē citi, bet hobija līmenī savām vajadzībām šo to daru arī pats. Par expertu videomontāžā gan sevi nenosaukšu, tur vajag lielāku specu, bet par advancētu amatieri varbūt :devil:.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

klau varbūt noskatīsies vienu manu garadarbu ar eksperta aci? Varbūt varēsi ieteikt kaut kādu risinājumu tām šausmām?


nu tīri tā lai varētu ieteikt ar ko tieši ir vērts censties mesties virsū tam mišungam


Paprovēju pineklī export MPEG4- H264 FullHD video MPG4 audio bitrate 4Mbs - kvadrāti pēc pārejām ļoti, ļoti jūtami izteiktāki nekā DivXPlussHD, tad nu sanāķ ka gadījumā ar Pinnacle h264 nav risinājums, ja nu vienīgi pamatīgi celt bitrate, mēģināšui vēl 1 exportu ar max iespējamo bitrate, tad manīs kas no tā ir sanācis


Es tā padomaju ka vajadzetu taču būt kaut kādai iespējai pateikt kompresētājam lai šis bubina mierīgi uz saviem teiksim 4Mbs visu video un neciešas tais nedaudzajos pareju momentos ieekonomēt vietu nejēgā saspiežot tās dažas sekundes. Nu nevajkaga taču tos 12Mbs visā pārējā video.

 

Sanāk tāda kā lauvas medīšana iesprostojot dzīvnieku karali 16 0000 mazās peļu lamatiņās un vēl 2000 vienkārši uzmetot uz galvas piebeigšanai

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Nu iemet kaut vai failiem.lv kādus pāris fragmentiņus. Nebūtu slikti arī izejas materiālu - divus īsus gabaliņus, kuriem pielietota pāreja. Gigabaitus neliec, bet pārsimts mb mierīgi.Linku iemet te vai PM.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

es varu vien uz PM aizsūtīt linku uz nošārotu Dropbox failu ar 2,5Gb gatavo filmu   - izejas materiali ir jau nodzēsti, jo es tā biju nojājies ar visu to ka vienkārši zb bij talāk ņemties un lai nebūtu iemesls pardomāt un vēl čakarēties...


ir tai fimā vēl daudzas nenoslīpētas vietas, bet nu vienkārši besis uznāca 

Link to comment
Share on other sites

Nu labi, darbā mums optika, novilkšu tos 2,2GB. Žēl gan, ka nav izejmateriāls (kaut nedaudz) - varētu papētīt, kā tikt pie labāka rezultāta. Uz vakarpusi kautko iespamošu, šobrīd nav laika pētīt.

Link to comment
Share on other sites

Jautājums - kāpēc tev vajag NTSC(30 kadrus) ???

 

Es arī mēdzu izmantot Sony Vegas.

Pinaklis vienmēr licies pusgļukains pasākums.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

ok, man ar īstenībā ir jau jāskrien, aizpļāpājos


nu filmēts uz 30 kadriem, domāju ka ja taisīšu filmu uz 30 kadriem tad mazāk izcūkošu jau tā  ne sevišķi kvalitatīvi uzņemto materiālu. Vispār nav skaidrs īsti arī kapēc sagatavēs pinnacle ka defalt piedavā 29,7 kadrus sekundē nevis 30, nu es pārliku uz 30 - nekādu starpību nemana


Eh vēl paguvu nopētīt H264 gabaliņu pie 12 Mbs bitrate - nu jā pārejās kvadrātiņu vairs nav, nu vismaz ne steigā skatoties pamanāmu - risinājums itkā, bet nu faila izmērs....

Link to comment
Share on other sites

Riktīgi neatceros un nav gluži mans pamatlauciņš, bet bija kaut kāds vēsturiskais joks par kadru sinhronizāciju vai ko tādu.

 

Rekur Wiki:

When NTSC color was introduced in 1953, the older rate of 60 fields per second was reduced by a factor of 1000/1001 to avoid interference between the chroma subcarrier and the broadcast sound carrier. (Hence the usual designation "29.97 fps" = 30 frames (60 fields)/1.001)

Link to comment
Share on other sites

Eiropā izmanto 25 kadrus sekundē. Kautko filmēt un  taisīt uz NTSC amerikāņu standarta ir pilnīgi garām. Gatavo materiālu vienalga vajag pārdzīt uz 25 kadriem. Ja gribi kvalitāti, tad HD jābūt vismaz ar 15Mbps. Ja godīgi, tad nesaprotu, nafig vajag tik šausmīgi video kompresēt. Kas, vai tad vietas uz jaunajiem diskiem nepietiek, vai failus pa optiku nevar kačāt. Nu nafig tās miglubides ar mazu bitreitu skatīties. Deboshieris pareizi saka, profesionāļi parasti montē nekompresētu materiālu un tādu arī atstāj. Vienkārši roka neceļas sajāt labu bildi!

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Hmmm  daļa izejas materiala ir uzņemta ar 30 kadriem sekundē un daļa ar 24 kadriem, vot i likas loģiski visu vilkt uz augšu. Par standartiem Eiropā utt. tobrīd i neiedomājos.   Tu saki ka būtu prata darbs visu nokonvertēt uz 25 kadriem sekundē???


Punnacle ja kas nemaz neļauj kaut ko augstāk par 12Mbs uzlikt eksportā, bet nu arī izejas failiem bij vien 746 248 kBit/s un 24 426 kBit/s ne īpaši kvalitatīvi uzņemta video, telefons/fotoaparāts un nekādas videokameras 

Link to comment
Share on other sites

 Nu novilku, uz ātro uzmetu aci. Sīkāk papētīšu un pakomentēšu vakarā, bet acīs iekrīt sekojošais:

1. Ja arī tur kas kubikojās, kaut kā nepamanīju, tas ka plūstošās pārejas vietas nedaudz "netīras" - nu tas nereti ir arī pro materiālos.

2. To ka daudz kur ir 4:3 ar melnām malām, kaut redzams, ka saspiests no 16:9 (tas laikam bijis SD materiāls, jo ļoti labi redz interlace kropļojumus) - nav ievietots kā 16:9, nav deinterlacēts, bet kopumā laikam saglabāts kā progresive),

3. Visām fotogrāfijām labajā pusē palicis pāris mm plats video fons (Bildes nav iztieptas pa visu kadru - tas jādara jau video apstrādes softā)

4. Par kadra stabilizāciju arī derēja padomāt - nu ļoti jau trīceklīgi no mašīnas filmētie un ne ne tikai.

   Nu kautkad papētīšu un precizēšu info.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu tur nekubojās vien tāpēc ka fināla versiju ez noeksportēju uz mākslīgi uzdzītiem 12 Mbit/s, būtu tur  mazāk 3-4 Mbit/s tad visas pārejas un pa pāris s pirms un pēc pārejas vienos kubos. Pankūka, nu ka tas nākas ka parasta 1,5GB filma pa pusotrai stundai garumā, tiesa krietni mazākā izšķirtspējā ir skatāma bez kubiem vietās kur filmā mainās ainas, nu nav tak tur i tuvu nekādi 12Mbit/s

 

vietās kur melnas malas, tā arī ir video no fočuka  4:3, mov krietni zemākas izšķirtspējas, negribēju augšu/apakšu graizīt nost lai dabūtu 16:9 un atstāju kā ir un tai skaitā tur nav nekas deinterlacēts (nu nezināju ka to vajag izdarīt, nu nav bijusi iepriekš nekāda interese par ciparu video un foto) 

 

ar to 1 pikseļa joslu gar foto labo malu nocīnījos, izbesījos, bet tā arī nesapratu kā tikt no tās vaļā, vēl jo vairāk ka tie foto tika iegūti tai pašā pinnacle attēlu apstrādes redaktorā ar iebūvēto instrumentu izgriežot 16:9 formas gabaliņu no lielāka s izšķirtspējas fotogrāfijas vidus. Pat nezinu progas gļuks vai es kaut ko ne tā. Karoče nopūlējos nokreņķējos izbesījos un atsviedu ar roku tai maliņai. Uz 50" plazmas maz kas vispār pamana ka tur tāda ir.

 

stabilizācija ir taisīta tikkai tam pirmajam mazajam gabaliņam virs jūras - pineklis kaut ko nu dikti ilgi tur ņēmās ap pusstundu vai pat vairāk kamēr piemēroja to stabilizāciju 3s gabaliņam nu un es uz aci nemaz neredzēju ka kaut kas btu īpaši labāk, faktiski vispār neko neredzēju un nospriedu ja jau 3s iet pusstundu, tad cik laika vajadzēs visai filmai!!!!!!! un... netaisīju stabilizāciju

 

Nu pa lielam tā ir vispār pirmā filma ko mēģinu taisīt un izejas materials bij ap 2-3 stundām video, 2000 foto un ap 4 stundas diktafona ierakstu, man bij jau ZB kvadrātā kad biju noīsinajis līdz pusotrai stundai un kaut kādam scenārijam, a tālāka saīsināšana līdz tām 25 minūtēm vispār bij kā zobu sāpes, pie tam lielāko daļu laika es nocīnījos mēģinot visvisādos veidos panākt labas skatamas kvalitātes eksportu bez milzīga  bitrate un faila izmēra.

 

Nu kaut kā tā

Link to comment
Share on other sites

... vietās kur melnas malas, tā arī ir video no fočuka 4:3, mov...

Nu tikai nefantazē - tas ir saspiests 16:9post-602-0-89178700-1410451673_thumb.jpg - kadros ar cilvēkiem tas ir vēl labāk redzams, bet nu svešu cilvēku bildes nepublicēšu. Nu jā - tas mov droši vien uzrādās kā 720:576, bet tajā var būt gan 4:3, gan 16:9. Un dabūt pareizās proporcijas ir pāris kustības ar peli.

Sporta pēc nedaudz paeksperimentēšu ar pārejām - nu neticu, ka lai izbēgtu no klučiem, vajag milzīgu bitreitu.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Tagat es jau pats nesaprotu kā tas varēja gadīties, izejas vailu man gan jau vairs nav bet citiem ar to pašu fočuku filmētiem ir 1280x720. Kāda vilka pēc ir sanācis tā ka viņi ir kvadrātaini tagat nu jau vairs galīgi nesaprotu. Es tak viņus vienkārši uzsviedu uz time scale un neregulēju nekādīgi. Njāāā pineklis būs kautkādīgi mani piemānījis - fočukam ir uz blendes tāds viegli nobīdāms  regulātors 16:9 - 4/3 - 3/2 pārslēdzejs kas bieži sataisa ziepes ar fotiņām, nu a šoreiz vienkārši laikam neesmu bijis izbrīnīts redzot 4:3 un tā tas arī ir palicis, bļin, āāāāāāā


raiviic - a kā vispar pati filma, nu atmetot tehnisko marazmu, nu kā cilvēkam no malas vai bija interesanti paskatīties video par citiem, vai varbūt kādā momentā sāk kļūt garlaicīgi?


Viktorīnas jautājums - vai šitā notiek arī Jums???

 

 

Ir video izejas faili ar 30fps AVC progressive un ar 24 fps mov salikti vienā filmā un norādīts ka lai būtu FullHD 24p izejas materiāls. Pec renderēšanas ir sajūta ka 30 fps AVC materiāls ir jūtami paātrinājies a 24fps mov ir normālā ātrumā. Tas ir dēļ tā ka visi 30 kadri ir iestumti vienas sekundes 24 kadros, tam tā ir jābūt?


Par cik procentiem būtu jāsamazina video ātrums lai atgūtu orģinālo tempu 1:1? Var to kaut kā matemātiski izrēķināt?


Šodien noklausījos kaudzi videolekciju par darbu ar Sony Vegas un Pinnacle 17... diemžēl tajās nebija nevienas atbildes uz mani interesejošiem jautajumiem, kaut arī tie tā kā attiektos uz kaut ko nu gaužām elementāru, darbības pamatprincipiem

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...