Jump to content

kas te ir lieks un ravējams ārā?


ex.j@nis
 Share

Recommended Posts

labs rīts!

 

esmu apsēdies pie draudzenes vecās kastes, jo saņēmu sūdzības, ka pēdējā laikā pārāk bieži sāk kārties un bremzēt viss pēc kārtas..

 

uzmetiet kāds savu gudro aci uz pievienoto bildi un pasakiet, kas jums tur liekās aizdomīgs?

 

paldies!

 

ps.pievienoju jaunu bildi(2.reizi)!

post-78190-12635497277_thumb.jpg

Labots - ex.j@nis
Link to comment
Share on other sites

Iesākumam ieliec ķeksi pie "show processes from all users" ...

tas ashserv.exe ir daļa no Avast antivīrusa.

Neko citu sliktu neredz. Vismaz kamēr neesi to ķeksi ielicis.

Labots - MārcisB
Link to comment
Share on other sites

1) avāsts - viņš ēd par daudz

2) avāsta vebu pārbaude - dabiski, ka lēni, ja visus vebu failus pārbauda

3) luna silver skins - ikdienā tas nav vajadzīgs :D

 

papildus:

view->select columns->"virtual memory size" ieķeksē

Link to comment
Share on other sites

Tur vajag kādu advancētāku task manager vai arī ieķeksēt lai rāda PID. Tie vīrusi jau palaižas zem svchost un citiem sistēmas kakiem.

Tikpat labi arī explorer.exe var galā piekabināt kaukādus dll un sazin ko tur, neaceros.

Esi pārliecināts ka kompis nekarst?

Link to comment
Share on other sites

vai ir kāds pamats domāts par problēmām ar karšanu vai cieto disku?

 

ps. uz kastes stāv win xp pro sp3..griežās jau kādus gadus 4-5 bez lielākām problēmām, bet ir aizdoma, ka laika gaitā ir sakrājusies gana daudz drazas no uzliktām/noņemtām programmām un šajā gadījumā, kā galējais risinājums būtu jauns xp(par w7 viņa negrib neko dzirdēt!!)..

Link to comment
Share on other sites

labs rīts!

 

...pārāk bieži sāk kārties un bremzēt viss pēc kārtas...

 

 

vai ir kāds pamats domāts par problēmām ar karšanu vai cieto disku?

 

Vai tad tas nav pamats padomāt arī par dzelžu problēmām?

Link to comment
Share on other sites

Iepriekšējam av beidzās 30 dienu termiņš, uzliku avast free. nu tagad man viņš ēd 940 kb rama :) neteikšu, ka tas ir daudz. Win reinstall vienmēr palīdzēs vislabāk :)

Link to comment
Share on other sites

Būtu labi uzzināt datora parametrus. Netieši var nojaust ka tam ir Intel i810/815 čipsets ar tādu pašu videokarti, kas attiecīgi ož pēc 256MB RAM.

TuneUp utilītas diez vai vajag startēt vienmēr...

Nezinu vai man tā vienam liekas, bet XP ar SP3 baigi prasās pēc RAMa virs 512MB

Link to comment
Share on other sites

ja tas ko mainīs, reku:

 

CPU: Intel Celeron D 320, 2400 MHz

Mātes plate: ASRock P4i45GL/GV/PE

Operatīvā atmiņa: 512 MB (DDR SDRAM)

Videokarte: Intel 82845G Graphics Controller (64 MB)

Cietais disks: SAMSUNG SP0802N (80 GB, 7200 RPM)

Optiskais disks: TSSTcorp CDRW/DVD TS-H492A

 

ps. pārlaidu pāri pāris online AV, hijackthis, cureit un ccleaner, pēctam vēl avast bootscan - neko TĀDU neatrada un atzīšos - man jau apnika ņemties gar viņu..izieshu labāk ārā pabaudīt ziemu!

Link to comment
Share on other sites

iespējams draudzene sainstalējusi win pilnu ar google toolbāriem u.c. softiem.

Pasties add/remove vai nav kas lieks. Nu HDD izlaist pārbaudi.

Vai tonnu ar failiem uz desktopa glabā. Man personīgi tas nepatīk. Varbūt kļūdos...

Plus - kā teicu, ja var dabūt par kapeikām, derētu RAMu virs 512MB pacelt.

 

Ienāca vēl prātā: pasties vai HDD nav pilns līdz lūpai, windowsam tas nepatīk.

Labots - MārcisB
Link to comment
Share on other sites

Pareizu reinstalu, bet visādiem liekiem "tjūnapiem".

Un jā, cietni ar ražotāja utili. Hirens Boot CD tie ir iekšā. Var gadīties ka parādīs ka cietnim mehānika ir kaputt.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
ex.j@nis

atļaušos pacelt vēlreiz augšā šo veco tēmu..

 

kaste tā pati, windows xp jauns un arī problēma cita(citas?):

 

1 - ir problēmas ar video(par fullHD neiet runa - parastais DVDRIP) atskaņošanu fullscreen režīmā izmatojot VLC - kamēr vēl ir pa pa puss ekrānu, ir OK, bet kā uzliek pa visu - bilde smērējas, ir ar klucīšiem un būtība nebaudāma!

(skat. post-78190-12740105802_thumb.jpg )

 

2 - ik pa laikam izmet "windows explorer has crashed, do you want to report? yes/no!", pie tam, bez nekādiem manāmiem iemesliem!

skat. post-78190-127401058644_thumb.jpg )

 

gaidu uz jūsu idejām, kā labot šīs problēmas!

paldies!

 

 

ps.ļoto ceru, ka problēma ir softiskā līmenī - dreiveri, bios, kautkādi uzstādijumi, ect., jo mainīt dzelžus šai kastei tiešām vairs nav vērts!

pss.ja ir nepieciešama papildus info vai skrīni - droši prasiet!

  • Patīk 2
  • Slikti! 2
Link to comment
Share on other sites

Eventvjūvera logfailus paskaties. eventvwr.msc. Sāc ar to - kas no visa krašo un cik bieži.

pēc tam #10 ieteikto GMER palaid. vēlams seifmodē, bet nu dzīvos arī tāpat, palaid skenēšanu, paskaties, cik zvēriņu dzīvo.

pēc tam, ja problēma saglabājas vai arī Gmer neko neatrod - ComboFix palaid no dajebkuras modes - tāpat viņš pārstartēsies un atradīs drazu, ja tur kas būs.

 

Par filmām - ja GomPlayer visu parāda smuki, tad vaina ir iekš VLC. Ja nekas nespēj pavilkt filmu - tātad inteļa videokarte ir paredzēta tikai zemākas kvalitātes filmām. Ja tādi pleķi rādās arī zemas kvalitātes filmām - nu tad videokartes temperatūras skaties un vēro uzvedību pie zemākām temperatūrām.

- Tēti, tēti, pastāsti, kā rodas bērni?

- Saproti, bērniņ, reizēm meitenēm saplīst datori ..

Labots - tt2t
Link to comment
Share on other sites

IMHO viss ir OK. Antivīruss, protams, bremzē, bet citādi nekā aizdomīga nav. Taču, ja dators ir jau 5 gadus vecs, tad sāk rasties aizdomas, ka vai tik dzelži nevarētu būt pavāji priekš šodienas programmām. Piemēram, cik RAM ir tai kastei?

Link to comment
Share on other sites

Man sīcim nesen piemetās gļuks, ka kompis patvaļīgi uzkārās un skaņa skandās, kā ZS Spektrum laikos. Palīdzēja putekļu izpūšana un RAM izņemšana, noslaucīšana, RAM ligzdu izpūšana. Protams, tas viss jādara ņemot vērā elektrostatiskā lādiņa iespējamību.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

ex.j@nis
(labots)

uff..

 

1 - lai arī uzskatīju, ka drazu tīrīšana nav nepieciešama, tomēr palaidu to tt2t minēto combofix - rezultāts, nav vairs interneta!!! (instalēju, viņš palūdza izslēgt avast un deamon tools, tad restarts, windows ielāde un skanēšanas sākšana, restore point izveide un presība pēc kautkāda hwz windows apdeita, bez kura viņš nav spējīgs meklēt to drazu..pie interneta viņš netika, neapdeitoja, un ar to viss arī beidzās..tagad skatos kur man internets pazudis??) ok, pēc atkārtota restarta internets aizgāja!

 

2 - vairums programmas ir pa 100% kā bija pirms xppro reinstala - spēles nav, video apstrāde nav, un pirms tam ta viss gāja(video domāju) ok, raustījās pie fullHD apskates, tas tā kā būtu normāli pie minētajiem dzelžiem šīs tēmas sākumā.. (un rams ir 512, no kuriem by default 64 tiek šārēti video)

 

3 - par skaņu jā, es tos laikus gan nepiedzīvoju, bet skan tiešām dažreiz kā "dibenā" - tāda dobja un netīra.. un par tīrīšanu - tā tika veikta pirms mēneša..atskrūvēju vāku un cik nu varēja izsūcu ar putekļu sūcēju(kontaktus gan nepārbaudīju)

 

nezinu, man šī problēma ir sasāpējusi, ja nesavedīšu kārtībā, tad būs jāatdod vietā jaunais aceris - a tā miers ģimenē, katrs pie sava datora un interneta..

Labots - ex.j@nis
Link to comment
Share on other sites

1 - lai arī uzskatīju, ka drazu tīrīšana nav nepieciešama, tomēr palaidu to tt2t minēto combofix - rezultāts, nav vairs interneta!!! (instalēju, viņš palūdza izslēgt avast un deamon tools, tad restarts, windows ielāde un skanēšanas sākšana, restore point izveide un presība pēc kautkāda hwz windows apdeita, bez kura viņš nav spējīgs meklēt to drazu..pie interneta viņš netika, neapdeitoja, un ar to viss arī beidzās..tagad skatos kur man internets pazudis??)

FAQ minēts un,ja nemaldos, viņš to pat pats pasaka, programmu startējot: Internets uz brīdi pazudīs, lai visādas drazas tiek lokalizētas. Atjaunot vai nu "network connection -> repair" vai arī pārstartējoties, ja lauž līst konekcijās. Tas ir efektīvākais drazu ķērājs no brīvi pieejamajiem analogiem.

Labots - tt2t
Link to comment
Share on other sites

Jurkins

Teikšu tā. Nav jau tā, ka katru dienu tīru datorus. Bet! Nav bijis vēl gadījums, kad netiktu galā ar Marka Rusinoviča (šķiet tā), kurš tagad mikromīkstajā strādā, utilītu Autorun. Šamā parāda līdz pēdējam sīkumam, kas palaižās datoram startējoties. Vienu laiku bija baigi populāri drazām palaisties iekš winlogon, un tas nekādi neiespaidoja tāsku menedžeri - bija tikai process winlogon. Jā, viss jādara ar roku (ne tas, ko Jūs visi tagad iedomājāties :)), iespējams pat no kāda "live CD", bet viss notiekās.

Link to comment
Share on other sites

mazulis

Cik ir nācies saskarties ar meiteņu :spiteful: datoriem, tad tie parasti nav optimizēti performancei, bet gan sačakarēti ar visādiem izskaistinājumiem. Vai autors ir pielietojis visprastākos Win līdzekļus ātrdarbības uzlabošanai? Vai ir tīrīti vecie faili, logi, temp utt? Vai ir kāda proga, kas iztīra visu drazu pie izslēgšanas? Un vispār, vai 5 gadi vecs kompis ar 512RAM un Intel videočipu pierkš HD nav pārlieku optimistiski?

Link to comment
Share on other sites

ex.j@nis

Cik man ir sajēga,tad problēma nav ne vīrususos,ne drazā(periodiski tiek darbināts avast boot scan,ccleaner,adaware un kāds no online skaneriem)! Par HD skatišanos neiet runa,iepriekšējais skrīns bija no grejas anatomijas ar izšķirtspēju 600x400(tas tā ļoti aptuveni,cik atceros)..

Kā zināt ka 512 mb rams nemirst? Kāds ir sadalijums starp operatīvo un šārēto video? Vai bios defaultie iestatijumi vienmēr ir optimāli? Vai kreisiem tv kartes draiveriem var būt ietekme uz video atskaņošanu?

Atbildiet uz šiem,iedošu vēl citus jautājumus ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Par IE crash - noteikti standarta IE6? Ja tā, tad liec IE8. IE6 vairs nav lietojams.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...