Jump to content

Nokia E52 vs 5630 (ar ko šie atšķiras?)


Vilx-
 Share

Recommended Posts

Virsraksts visu izsaka - ar ko šamie atšķiras? OK, spriežot pēc modeļu numuriem un cenām, es te mēģinu salīdzināt traktoru ar mersedesu, taču, ja paskatās specenes, tad vienīgā atšķirība ir GPS uztvērējs E52 un mazliet lielākais izmērs/svars. Kur sāls?

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

E m a i L *

Nu, es domāju ka 5630 izvēlētos jaunietis, kuram patīk mūzika, bet E52 augstāka līmeņa persona, kurai rūp kvalitāte.. :)

Ja runā par atšķirībām, tad tās praktiski ir nemanāmas. Pats pieminēji praktiski visas.

Mūsdienās visu praktiski izsaka stils..

Bet nu es katrā ziņā izvēlētos E52.. :) Vairāk funkciju un pieklājīgāks.

 

Un 5630 ir apmēram ~2dienu telefons (baterijas ziņā), kurš aizstāj MP4 un MP3.

Labots - E m a i L *
Link to comment
Share on other sites

"Vairāk funkciju" - kā to saprast? Tā taču arī ir atšķirība! Pieklājīgs izskats mani neuztrauc, es netaisos ar telefonu zīmēties. Bet funkcionalitāte gan. GPS man nav vajadzīgs, jo ceļoju es reti. Kas vēl E52 ir tāds, kas nav 5630? Ātrāks CPU? Vairāk RAM? Labāks softs? Kas?

Link to comment
Share on other sites

E m a i L *

Nu tu pats arī pieminēji - GPS, WLAN, HTML.. Protams viņš būs atrāks, jo tas jau ir biznesa klases telefons. Softa ziņā E52 ir būvēts uz ērtumu, pārskatāmību.

Man piemēram 5630 zajbal ar to ka viņš ir pārāk ''sievišķīgs'' - sarkana/zila maliņa, pārējais melns, spīdīgas - mazas podziņas. Grūti pārskatāms.. - tas ir izklaides telefons, nevis ikdienas.

 

Katrā ziņā gaumes lieta - nav ko īpaši domāt. Tas kurš labāk patīk, to arī ņem.. ;)

Labots - E m a i L *
Link to comment
Share on other sites

Pag, pag. WLAN ir abiem. Tā ir viena no fīčām, kuru gribu, un uz kuru skatījos izvēloties šos modeļus. Browsēt webu arī var visi telefoni mūsdienās. Un es tik un tā likšu Opera Mini, tā kā tas nav arguments. GPS man nevajag. Abi telefoni griežas uz viena un tā paša S60v3 FP2. Sarkanā maliņa, kā jau teicu, mani nerausta. Nupat arī paskatījos, ka abi griežas uz viena un tā paša ARM11 600MHz CPU.

 

Sanāk, ka 5630 ir tas pats E52, tikai bez GPS un tīniskākā korpusā. Un par daudz mazāku cenu. Vai tiešām tā ir? Būtu jau skaisti, bet es kaut kā neticu šitādai haļavai...

Link to comment
Share on other sites

E m a i L *

Nu es saku - gaumes lieta.

Ja acis nežilbst, tad var arī 5630..

Bet nu, pašam agrāk bija E52- skaņas kvalitāte teicama un nenokarās, kā jau mūsdienu telefoni. Kautgan no viena trieciena, atnāca metāla vāciņš un bija jāmaina.

Link to comment
Share on other sites

nezinu par E52,bet to pašu 5630 dabonu paspaidīt šad un tad.Nu,no mana E51 atšķiras menu uzbūve,diezgan pamatīgi un ne uz labo pusi.Viss tāds samudžināts izskatās.

Bet papētot gsmarena salīdzinājumu,tad jāsecina ka E52 ir plašāks iebūvēto aplikāciju klāsts (tieši uz dokumentiem un biznesu vērsts),krietni ietilpīgāka baterija,nav mūzikas pogu,ir auto-rotate sensors + lakoniskāks izskats.nez,tevi ar 5630 nevaru iedomāties.

Nu tā kaut kā.

Link to comment
Share on other sites

Man arī bija dilema e52 vai 5630xm. Izvēlējos 5630xm pāris nedēļas lietoju. Kārienu nebija līdz jaunā gada naktij, kad zvana laikā nokārās, restartējās, pēc tam pāris min atkal kāriens. Tad uzliku uz default settingiem - pēc tam vairs vispār ieslēgt nevaru. Mazliet jau z@j&b@l tā nokia ar saviem gļukainajiem telefoniem, pirms tam e51 arī kārās kad zvana kāds, bez kāriena laikam šodien telefons neeksistē. Varbūt kāds no 1xxx ir bez kārieniem, bet nu nez........

Bet vēl agrāk bija doma ņemt 5530xm. Ekrāns iespaidīgs, vienīgi samulsināja kā būs dzīvot bez reālas klavieres.

Par e52, ir 2 kolēgām šie. Kad zvana šis tad dažreiz nevar saprast ko šis tur zem segas runā. Zona pašvaka. Sprakšķ tā pat kā e51. GPS darbojas caur gprs, nu tad man gps ar google maps vēl krutāks sanāk.

Redzēs ko džeki servisā teiks par nosprāgušo 5630xm

Link to comment
Share on other sites

E m a i L *

Tas,ka E52 pieder pie biznesa sērijas, nenozīmē, ka tas būs ātrāks vai vēl kas tur, tāpēc, ka tas ir biznesa- telefons ir aprīkots ar to pašu ARM 11 procesoru un tik pat lielu RAM, tas pats Symbian, telefoni ir teju identiski. Tas ir tas pats kā E75 un 5730 (šeit ir nedaudz izteiktāka līdzība)- lielos vilcienos atšķiras tikai ar korpusiem un cenu!

 

Vilx-

Atšķirības: 5630 nav- GPS, akselerometra, kas pagreiž ekrānu horizontāli, displejs ir 2.2"(E52 ir nedaudz lielāks- 2.4"), tas ir nedaudz vieglāks, uz papīra ar vājāku bateriju. Bonusā tam no rūpnīcas nāk 4GB atmiņas karte (E52 tikai 1GB). Citādā ziņā- datu pārraides, kamera un cita draza ir tāda pati. Atšķirība cenā- 50Ls, par sliktu E52. Kā pieredze rāda, melnie XM korpusi ir visai veiksmīgi un smalkās švīciņas uz tā redz mazāk kā uz skaistajiem metāla korpusiem.

Link to comment
Share on other sites

Kad ņēmu savējo gribēju dabūt sudraba versiju, bet dabūju sarkano. Moš tagad jau ir pieejami, tie izskatās daudz nopietnāk.

Par +

1)Nav nekādu sprakšķu, kad paceļ zaļo, kā tas bija ar e51.

2)Ir ātrāks par e51, tā pati opera atveras straujāk.

3)Ir 3.5 audio izeja - var piemest pie subja vai mūzikas centra.

4)Ir kamera ar flash, e51 zipenes nebija

5)FOTA - iepriekšējo konfigurāciju atstāja tādu pašu kā pirms tam. Nav jāņemās ar pc-suite.

6)Baterija vismaz sākumā liekas, ka tur ilgāk, kā e51. Kādas 4-5 dienas. E51-3.

7)Laba komplektācija.

 

Par -

1)Zem aizmugurējā vāka - Made in China. E51 tomēr bija Made in Finland. Druškas SE C905 arī chaina, bet strādā ok.

2)Jaungada naktī izdomāja izrubīties un iet atpūtā.

Link to comment
Share on other sites

tas diezgan loģiski ka 5630 vai E52 būs ātrāki,tak procesors krietni jaudīgāks.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

E52 skaņas kvalitāte klausoties MP3 ir OK, tikai defaultās austiņas, kas nāk komplektā ir pilnīgs sūds - tikai vidējos toņus var atskaņot. Ar senhheiseriem cita lieta.

A pats telefons ir baigi labs. Es galvenokārt viņu ņēmu, jo ir plāns, ilgi tur baterija un neizskatās pēc p0k3m0nU telefona.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...