Jump to content

Canon Pixma iP3600 lietotāji - kādus kārtridžus lietojam ?


NormaalsCilveeks
 Share

Recommended Posts

Sakarā ar vecā darbalopa iP1000 nāvi tapa iegādāts nākamais fotoprinteris saimniecībā

un izvēle krita atkal uz Canon iP3600 modelīti

 

vienkārsi tādēļ ka ElkorPlazā bij akcija ar lērumu fotopapīra komplektā ...

 

un uzreiz jautājums par kārtridžiem - ar gada pirmo nedēļu būs jādrukā ahūni tad nu uzreiz jānodrošinās ...

vecajam kārtridžos nebij čipu un varēja lietot pašu velnu

šim protams ir un neesmu tā teikt ar šādu čipkārtridžu zvērudārzu saskāries ...

 

orģinālie nāk pa 12,70 gabalā

http://www.ox.lv/lv/catalog/544

12,70x5ci ir nedaudz nemaz 63.50

ok redzēju ka ir pilni komplekti ap 45-50ls - enīvejs ahūnākais kāposts ...

 

jautājums jums šāda pat Canon fotorprintera lietotājiem - ko jūs barojat tam printerim ?

piekam uzsveru ! jautāju tikai tiem kas lieto šādu zvēru

ieteikumu no sērijas - tie labi čomi teica ka labi ir - atstājiet sev - netaisos aizkakāt svaigas galvas ar ļevijiem mēsliem ...

TIKAI UN VIENĪGI pašu pieredze

 

atradu netā šādus brīvdomātājus

http://www.veikals.lv/kategorija/elektronika:kartridzi_un_uzpilde:kartridzu_uzpilde:tintes_kartridzu_uzpilde?brand=78&printer_model_select=3071

 

kāds ir pie šiem konkrēti šim printerim pildījies ?

kādas atsauksmes ?

 

vai padalieties ar savām idejām kas labāk

1. atrast drošu "pildītājkantori" un 2-3 reizes pildīt orģinālos kārtridžus laiku pa laikam nopērkot jaunu orģinālo

2. meklēt drošu bodi kas tirgo uzpildītus un mudīties ar čipa pārmudīšanu no viena kārtridža uz otru ?

Labots - NormaalsCilveeks
Link to comment
Share on other sites

Pirkti jau vairākas reizes ir tie 521. kartridži - viss šancē ok, bildes sanāk arī smukas. Par ~25Ls visu kartridžu komplektu (tai skaitā to lielo, melno), ne retail iepakojumos (ietītus plēvē), dabūnu no canon pārstāvja, cik sapratu, tad tieši no gnt tādi viņam nāk. Oriģinālie 521. kartridži maksā ~7Ls gab, kaut iekš m79 agrāk biju pircis. 12Ls par kartridžiem - kosmoss!

Link to comment
Share on other sites

Pašam ir iP4200. Vienreiz pamēģināju kantori Aizkraukles ielā, samainīju tukšos pret uzpildītiem. Dokumentiem derēja, bildēm diezgan draņķīgi. Vienreiz nopirku uzpildes komplektu. Uzpildīju, viss noķēpājos, bet pie dzīvības nedabūju. Secināju, ka, lai foto kaut cik labi izdrukātu vajag oriģinālos kārtridžus un Canon Pro papīru.

Jau labu laiku bildes taisu darbnīcā. Nācās ilgi pameklēt, kur taisa labi. Bet kvalitāte ir nesalīdzināma ar iP4200 un izmaksas arī sanāk mazākas.

Link to comment
Share on other sites

NormaalsCilveeks

Cody

šis zvērs man ir darbam un nav laika skraidīt uz fotodarbnīcām

 

a kas tie par "paša uzpildes" komplektiem ?

vari kādu linku iedot ?

Labots - NormaalsCilveeks
Link to comment
Share on other sites

Tādu komplektu biju nopircis BMS Megapolis veikalā, kas Azūrā (tagad aizklapēts). Maksāja kaut kur ap trīs latiem, četru krāsu pudeles, urbītis, šprice un korķīši izurbto caurumu aiztaisīšanai. Uzpildīju piecus kārtridžus, divi rādījās kā tukši, un neko nevarēju padarīt. Darbs ir smalks un mana vanna bija kā lieldienu ola.

Link to comment
Share on other sites

NormaalsCilveeks

Cody

 

nu ja tur kas jāurbj tad skaidrs ka bezcers "uz ceļgala" mājās to veikt - mazākā skaidele un čau rasma ...

Link to comment
Share on other sites

Instrukcijā bija norādīts kurā vietā urbt, un jāurbj kājām gaisā, lai skaidas neiekļūst, un tas ir vienreizējs pasākums. Sliktākais ir tas, ka kārtridžs nesaprot, ka ir pilns. Un tie bija Magenta un Cyan. Var jau būt,ka es ar līkām rokām to darīju.

Link to comment
Share on other sites

Da labi cody, ja netā nemāki atrast kā likt darboties printerim, ja šim čips saka, ka tukša banka, tad tā ir tava vaina, bet par kvalitatīvu foto printēšanu vari aizmirst, tur tev taisnība.

Link to comment
Share on other sites

Toreiz nebija laika meklēt atbildi uz šo problēmu. Toties tas pamudināja meklēt fotodarbnīcas. Un tagad esmu tīri apmierināts ar rezultātu.

Link to comment
Share on other sites

Painteresējies pie šiem: http://www.crcb2b.lv/ . Sen lietoju to InkTec tinti, vēl nav bijušas problēmas . Nu dārgāka kā citu, bet krāsas, praktiski neatšķirās no orģinālajām. Tiesa lietoju ip4000 bet tinte ir arī citiem printeriem. Kas un kā var paskatīt šite http://www.inktec.ru/support-docs/. Nu , ja 1litru var nopirkt pa 25ls, tad jau... .Bet visādiem vārtrūmes kantorīšiem gan, katridžu pildīšanu neuzticētu. Nav zināms ko lej iekšā un kā strādā ( nu tipa kaut ko skalo ar krāna ūdeni nevis destilētu utt). Nu jā vajag vēl nopirkt čipa nometēju http://www.druckerzwerge-shop.de/Tintenpatronen/Canon/PIXMA/Pixma-IP-4600/Peach-Chip-Resetter-fuer-Canon-CLI-521-PGI-520BK-Patronen::3566.html un ... ''ščastje polnoje'' :) . Ja drukā simtiem krāsainu bilžu dienā, tad jau visādas sistēmas ar tintes autopadevi..... Bet tā , prastie katriži , šlirce ( vai arī tie mazie tintes baloniņi, kas kalpo par šlirci) un nekādu problēmu.

Link to comment
Share on other sites

Nu ar to auto padevi jau var atvērt ''ātro fotodarbnīcu'' :) . Bet ja tomēr izmanto parastos katridžus, tad reku video instrukcija uzpildei

PS tur arī wilz pieminētā parikts darbā

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

NormaalsCilveeks

paga paga var kāds apskaidrot par to tintes padevi

pie šādām orģinālo kārtridžu cenām 40 ls ir smieklīga summa par to ...

 

bet kā tai ir - tai tie "kārtridži" nāk ar kādiem hakotiem čipiem kas nenosaka tintes patēriņu vai kā ?

Link to comment
Share on other sites

nu ar tiem pildiitajiem b/u kaartriddhirm 50/50 - kaa paveicas...

Tjoshchas PIXMAi vajadzeeja mainiit vairaakus kaartridzhus, nu tjipa ekonomeet ta vaig.

Rezultaataa visi tjipa aizgaaja ok, bet dzeltenais chota saaka gljukot un printeris bljaut, ka tjipa aizseereejis. Nu znachit vajag pakratiit - tagad ap printeri tapetes ar dzelteniem plankumiem ;) (a shito nomazgaat nekaadi ;) )

Taakaa taapat nekas nesanaaca, lai taupiitu nervus/tehniku/etc, labaak izdomaaja pirkt origjinaalos (skopais maksaa divreiz).

 

P.S. Tiem printeru razhotaajiem tach ar bizness jaataisa, kaa ar mob. tel. operaatoriem - paardot kastiiti, lai radiitu atkariibu ;)

 

P.P.S. Neatceros kuriem, bet vai tikai PIXMAam ( a mozh HP) a kreisi uzpildiitajiem kaartridzhiem vareeja galva nochakareet, bet nu mozh tie ir mani kreisie murgi.

Labots - Cornerz
Link to comment
Share on other sites

Nu neesmu gan autora dotā modeļa lietotājs-(man HP 300 sērija)-bet melno tinti jau sen pērku ebay (kit)-pirmo reiz gan dēļ "līkām rokām" sanāca šmuce-bet tgad jau gudrs-ebay izmaksas-ap2,5 Ls-sanāk 3reiz uzpildīt.. :close_tema:

Link to comment
Share on other sites

NormaalsCilveeks

es tikai neiebraucu vienā lietā ...

pa kuru caurumu tās uzpildes sistēmas dabon šlaukas no printera laukā?

tas i kas man pašam keisā caurumi jāplēš un vēl jālūdzas ka šlauka drukājot kautkur neieķeras ?

 

printers + uzpildes sistēma kopā spēle uz simts latiem - un viss var arī pakaļā noiet

kautkā negribas šādu māžošanos ...

 

diez ir kāds kantoris kurš pats "ar garantiju" iemontē šo zvēru printerī ?

Link to comment
Share on other sites

NC apskati to video

Ja nav jādrukā baisie daudzumi ( nu simtiem A4 krāsainu foto dienā) tad var ztikt arī ar katridžiem . Reizi nedēļā ar šprici ieliet to tinti jau nav sarežģiti. Tas caurums jāurbj tik pirmo reizi, bet pēcāk izvelk tik to gumijas aizbāzni. Man ir 6tie katridži ( ip4000), tad tam vispār nav jāurbj-tik jāizvelk/vai jāiegrūž iekšā plastmasas lodīte, kas nosedz orģinālo pildīšanas caurumu. Nez kā šim katridžam, bet iespējams zem tās uzlīmes ir tāda paša lodīte.

Bet tiem, kas saka ka lētāk ( tipa nesajāsi printeri) lietot orģinālās tintes... ja divreiz uzpildi, tad jau printera cena ir atpelnīta. Pildot gan ir jāievēro dažas lietas:

1) gumijas cimdi, citādi kad kas greizi , tad staigā ar krāsainiem pirkstiem (pie reizes arī blakus papīra salvetes gadijumā ja jānosusina)

2) vieta kur laisties ar tinti ir jābūt drošai kad nopil lai nesasmērē ( pats lietoju kurpju kastes vāku-i tintes pudele nekur neripo, i tinte nekur neiztecēs, i biegās visas pudeles glabāju tanī pašā kastē)

3) šprices, adatas mazgāt tik ar DESTILĒTU ūdeni ( tāpēc arī neuzticos kaktu kantoriem). Ja ar parasto, tad parastā ūdens sāļi sačakarēs printera galvu.

4) Ja galva piekalst (nav ilgi drukāts), NEKAD neskalot/nemazgāt ar SPIRTU (vai spirta šķīdumiem tipa šnābi) . Nu spirta iedarbībā tinte ''saveļās''. Skalot tik ar speciālu skalojamo šķidrumu (ja nav pie rokas, tad ar destilētu ūdeni kam piešauta kāda pile ožamā spirta vai tīru destilēto ūdeni.Dabūnams jebkurā benzīntankā). To šķidrumu tirgo Sinetra, bet domāju ka ir dabūnams arī citur).

Un tas viss.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

jau vairāk par gadu lietoju Canon IP4000 un kārtridžus veiksmīgi pērku pie veikals.lv

pilns komplekts sanāk ap 12ls.Problēmas bijušas nav.Ar orģinālajiem salīdzināt nevaru gan,jo printeri dabūju bez tādiem.

Resurss šitiem šķiet gana adekvāts,vismaz dokumentus drukājot.Ir izmantots arī 4x4kluba pasākumos,tur reizēm aiziet ap paku papīra,bet tukšu neizpūš.

Par bildēm neņemos galvot,jo eksperimenta kārtā pāris izdrukāju uz galīgi lēta fotopapīra - šķita tīri ok kvalitāte.

Tā ka droši var pirkt tos neorģinālos un lietot,ja nav prasība pēc ideālām krāsām.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

es jau daudzus gadus pildu pats, nelietoju pasu letako tinti, bet korejiesu InkTec no www.crcb2b.lv

sakumaa protams notesteju letaa gala tintes, krasas bija skersaam. Bet korejiesu tinteem cits limenis, kvalitate ka tada ir nevainojama, iznemot retas situacijas, kas uz daudziem tukstosiem bilzu manaa gadijumaa ir nenozimigi. Krasas nav precizi tadas pasas, ka orginaalaas, bet izeja ir vienkarsa: javeic korekcijas windows draiverii, piereguleju vairak dzelteno un nedaudz uz zalo pusi un ok.

 

IP4300 ar korejiesu tinteem intensiivi lietoju nepilnus divus gadus, kamer nobruka registracijas sensors. Bet neskaidra situaacija bija ar IP4500, kuram ari pec intensiivas pusotra gada dzenasanas sagaja gristee galva, pec tam kad visu dienu vedot ar masinu nezeeliigi karstaa vasaras dienaa kaut kas tomer aizkalta.

 

Jaunaas paaudzes 512 katridzi tik pat erti uzpildaami (ari tada pat bumbinja, kura jaizvelk bez urbsanas un drupinasanas un valejais caurums jaaizbazh ar korki). Vienigais trukums, ka mazaaks tilpums.

 

Manaa gadijumaa printers jau menesa laikaa atpelnas, un ja cetru gadu laikaa viena galva noņirdzas, tad to neuzskatu par skadi. Varu pat sadereet, ja noliktu divas bildes lidzas, nez vai kads atskirtu, kura ar kuru tinti drukaata, ja nu vienigi turot abas bildes tiesaa saulee cauru gadu, tad varbut redzetu atskiriibu. Saules testu es laikam tomer uztaisisu. rudenii varesu pateikt rezultaatus

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...