Jump to content

Win 7 or Win XP


kaktush
 Share

Recommended Posts

Tā tad rīt tieku pie sava jaunā dzelža... Lieta tāda ,ka tika paņemta video karte - GeForce GTS 250 - un cik skatijos ,tad viņa atbalsta Windows 2000(aizvēsture) un Windows Vista(Biezajiem kuriem kaste ir salikta pa štuku un vienalga kāds win)

So dateksā teica sekojošo ,ka ar Win XP ies ,bet viņi iesakot Win7 jo tipa ies ātrāk nekā XP.

Tā tad es gribu zināt ,ja kāds protams pats to zin - cik liela atšķirībā varētu būt tajā ātruma ziņā starp XP un Win7?! Kā arī es sapratu palasot te šādus tādus topikus ,ka tip Win7 ir laža ar spēlēm visādam.

Kompja parametri E5600 Intel 2 Duo procis, GeForce 250 GTS video un 2GB rama.

 

Būtu ļoti jauki ,ja man kāds varētu apstāstīts kapēc dateks saka ,ka Win 7 būs ātrāks nekā XP ar to video karti?! Pats esmu visu mūžu sēdējis uz Win XP tāpēc esmu nesaprašanā ,ko lai tagad iesāk ar visu šito putru ,kas notiek manā galvā.

 

Paldies jau iepriekš!

Labots - kaktush
Link to comment
Share on other sites

Bet kopumā jāpiekrīt zēniem par win7, ja ne pilnībā, tad no jaunu dzelžu pilnvērtīgākas izmantošanas viedokļa. Piekam prasās jau Win7 64-bitus tur likt.

 

Kādā ziņā pilnvērtīgākas izmantošanas?!

Ļaušos pielipināt to ,ka man interesē tikai un vienīgi gemings + ubršanās internetā.

Principā jau varētu to Win7 ar 64 bitiem likt ,bet manuprāt tur būs vairāk čakarēšanās ar visādiem draiveriem un spēļu palaišanu( un pinga blalbabla gļukiem onlainā ) nekā forša nepiespiesta tā izmantošana. Ja nav īpaša atšķirība tajā performancē XP vai Win 7 ,tad visticamāk ,ka palikšu pie jau pārbaudītām vērtībām gadu gaitā. Bet protams ja ir tā ,ka tā atšķirība ir tik ļoti jūtama: piemēram ar XP man spēle neiet tik gludi kā ar Win 7 ,tad tādā ziņā jau ir moš jānosliecās uz Win 7 pusi.

Link to comment
Share on other sites

Okey... Pieņemsim ,ka Win 7 resursus izmanto daudz optimālāk nekā win XP ,lai arī man ar Win XP līdz šim nav bijušu problēmu.

Un cik zinu ,tad DirectX 10 var arī dabūt uz XP?!

Iespējams esmu izteicies ne pārāk saprotami. Konkrēti - man ir svarīgi tas ,lai es varētu griest savus geimus vecos un jaunos geimus līdz vemšanai. Un svarīgi man ir tas ,ka vai es varēšu just to sistēmas performance atšķirību tik ļoti esot uz XP vai Win 7. Jeb vēl konkrētāk - vai nebūs tāds gļuks ,ka XP man piemēram GTA 4 nevelk ,bet ar Win 7 velk ,vai ja īsti neizpratāt mani ,tad vēl viens piemērs ar XP Cs'aa FPS 80 ,bet ar Win 7 100 ( Man interesē vai tiešām varēs jus tādu atšķirību jo 20 fps šur vai tur ir tiešām liels zaudējums manā gadījumā ). Jo ja nevarēs tiešām izjust to visu tik ļoti un tur starpība būs 1fps ,tad man tas vairs neko nemaina un es palieku uz XP.

 

Jeb tas vis ir tik vienkārši un doma ir tāda ,ka Win xp rīs vairāk resursus ( laik gan esmu apmierināts ar viņa tagadējo rīšanu ) nekā Win 7.

Vista ir resursu manjaks un viņu točna būtu grēks likt.

 

EDIT - M@R$ kaut kur palasijos to ,ka vot kādam tur ar Win 7 pings esot lielāks nekā ar XP cs'aa - protams cik daudz no tā ir taisnība es nemāku teikt ,jo nav sanācis darboties uz Win 7 un kā mēs visi zinām pingu nosaka internets nevis OS. Kā arī atceros ,ka kāds pīkstēja par tādas un tādas spēles neiešanu uz Win7 vai istalācijas gļukiem. Es zinu ,ka vot Vista gļučī ar visām spelēm ,bet nu par Win 7 manas zināšanas ir kā balta papīra lapa.

 

 

EDITED - dažus postus zemāk lūk ir topiks ar sekojošu nosaukumu -

 

Windows 7 & high ping online spēlēs

 

Citāts no zemāk atrodama topika par 32 bitiem vai 64 bitiem. - " Ja tev vairāk par 4GB RAM, tad vajag 64bit, citādi jēgas nekādas un lieki resursi tērējās. " T

 

Tā tad manam kompim rams būs 2 GB un 64bitu versiju likt sekojot šim tekstam būtu galīgi nevajadzīgi un sviestaini.

Labots - kaktush
Link to comment
Share on other sites

Ir, ir Windows 7 problēmas ar pingu spēlēs. Jāgaida apdeits no Valves puses. It kā pie tā strādājot.

Link to comment
Share on other sites

Tā tad manam kompim rams būs 2 GB un 64bitu versiju likt sekojot šim tekstam būtu galīgi nevajadzīgi un sviestaini.

Pamatojumu kāpēc tu tā domā? Es strādāju arī ar 64bitu sistēmas platformu un 1 gb ram. :whistle3:

 

P.S. Tiko sencim uzliku uz laptopa Win7 64bit, tam ar tik 1 gb rams.

Labots - Bart
Link to comment
Share on other sites

malinens2

greeks nepielikt vismaz 1GB RAM klaat! tādām spēlēm kaa gta4 tieši RAM ljoti uzlabo veiktspēju!

Labots - malinens2
Link to comment
Share on other sites

"Welkom tuze gei mworld"

:mrgreen: ne tikai tuze geim world, jamajiem jaunākās spēles kaut kā ar velk uz to visu, bet nu lab, tas tā, tur neņemos nopietni spriest nav mans lauciņš. Tik cik tagad atvelkot elpu pieslēdzu laptopu pie tēvē un uzkapāju veco labo raliju un viss.

Link to comment
Share on other sites

principā tu jautā: kādu man man motoru tanī bumerī ielikt lai mildai es patiktu. bet tu nepasaki parametrus piem.(parametri ir domāti tavas vajadzības un velmi): vai ir piekdienas vakars, vai milda ir dzērusi un cik, ja ir, vai man vispar ir nauda lai ielietu, gan mildai gan 3litrīgajam bmw utt.

bet ja nopietni.... - ja velies dabūt (O)perētājsistēmu kura dara savu darbiņu, bez aizkeršanas, bez jebkādas konfigurācijas un gandrīz jebkurai spelei - tava izvēle ir XP

ja vēlies operētājsistēmu kura ir jauna, spej izmatot optimālāk tava datora resursus un ir pincipā 2x labāka par xp un turpmāk kļūs tikai labāk, bet ar sīkiem nesaprašanās defektiem ar iepr. programām un iespēju ka tev vajadzēs pačakarēties kamēr dabūsi specifiskas lietas strādāt - windows 7.

 

p.s. tavā vietā izvēlēos W7, bet savā vietā izvēlos xp jo man ir spec. progr. kas neiet uz 7..

Link to comment
Share on other sites

Maza piezīme - oficiāla DirectX 10 priekš XP nav, nebija un nebūs. DX10 balstās uz jauno videodraiveru arhitektūru, kuras XP vienkārši nav.

Ir kreiss "DX10 for iks pī" haks, bet tas nedod NEKO, jo XP videokaršu draiveros DX10 funkciju tāpat nav, pirmā iemesla dēļ.

Tie kas saka, ka XP var viegli uzlikt uz jaunākajiem dzelžiem, šķiet nekad nav ņēmušies ar SATA draiveru likšanu uz XP, pusgadu atpakaļ vēl forumā bija tonna ar tēmām "āāā, mans XP neredz HDD!!!! Helpzzzz!". Ātri gan aizmirstas tautai :sarkasms:

Bez tam XP nav nekādas sajēgas par normālu daudzkodolu procesoru iespēju izmantošanu.

 

Man zem 64-bitu W7 Pro mierīgi iet Starcraft, Civ IV, DiRT...

Tikai vispirms noteikti vajag aizkāpt uz MS un novilkt directX web installeri, lai savelk visas trūkstošās DX9c un DX10 32 un 64-bitu bibliotēkas, jo W7 ir DX11.

Link to comment
Share on other sites

MārcisB, "Tikai vispirms noteikti vajag aizkāpt uz MS un novilkt directX web installeri, lai savelk visas trūkstošās DX9c un DX10 32 un 64-bitu bibliotēkas, jo W7 ir DX11."

 

Šo es, personīgi, nezināju! Varbūt tāpēc arī daži vecāki geimi nedarbojas uz W7, kamēr nav dx9, dx10?

Link to comment
Share on other sites

Liels paldies visiem kuri centās manu prātu apskaidrot šajā jautājumā! Esmu nonācis pie secinājuma ,ka laikam jau būs jāizprovē ,kas jauns - respektīvi Windows 7.

 

Priecīgums jums šos Ziemassvētkus un laimīgu jauno 2010!

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...