Jump to content

Ledusskapja izvēle


Mezavecis
 Share

Recommended Posts

Vai kādam ir bijusi darīšana ar saldētavām kuras var darbināt arī neapkurināmās telpās. Tas , tīri praktiskas dabas jautājums. Parasti kas veikalos , paredzētas darbam istabas temperatūrā. Nu būtu labi, ja zin modeli kas var arī pie zemākām temperatūrām. Nu neredzu dižu jēgu ziemā vispirms uzkurināt telpu, lai pēcāk dzesētu saldētavu līdz tiem -18 kas paredzēti ilgstošai produktu glabāšanai. Nu ir normālāk turēt to saldētāju neapkurināmā garāžā. Lai dzesē no tiem -5, kas ziemā, līdz tiem mīnus 18. Ir dzirdēts par tādām saldētavām, tik nevaru atrast nelielu modeli ( ne milzonīgu rūpniecisko). Varbūt kāds zin kādu modeli?

Link to comment
Share on other sites

Man whirlpool 400l lāde stāv verandā 14 gadus, muterei tāds pats electrolux kādus 5 gadus, gan ziemā gan vasarā. Nekādas problēmas nav novērotas. Nekas viņai neapkurināmā garāžā nenotiks.

Link to comment
Share on other sites

Sveiki!tātad,nopirku šo http://www.samsung.com/uk/consumer/home-appliances/refrigeration/fridge-freezers/RB29FWRNDSA/EU?subsubtype=1-8-metre ledusskapi,tika izskatīti vairāki desmiti variantu,apskatīti tika simti,bet beigu beigās favorīts bij šis samsungs,jo ir no frost,un citi labumi,bet par diezgan zemu cenu,salīdzinot ar konkurentiem!skapja skaļums ir niecīgs!materiāli un izpildījums ir kvalitatīvs,rokām patīkams,un izskatās arī tiešām labi!ir 10 gadu garantija uz kompresoru!

Link to comment
Share on other sites

Esmu gatavs sniegt nelielu atskaiti par iegādāto ledusskapi!Ledusskapis ir Samsung RB29FWRNDSA.Ipirkts ir zem 400 eiro internetā.Pagaidām vis baigi patīk,kvalitatīvi nostrādāts,uz tausti patīkami materiāli.Daudzi ir minējuši ka viņu ledusskapji ir skaļi,tad šim ir 39 decibeli!ir tā kad pašu kompresoru dzirdēt nevar vispār,liekas ka viņa nav,bet tikai ir dzirdams viņa ventilātors,kas to gaisu tur pūš iekšā,bet lai viņu sadzirdētu ir stipri jāieklausās:) Ražotājs norādīja ka šis ledusskapis ir A+ klases un elektroenerģijas patēriņš gadā ir 290kw,bet pēc maniem aprēķiniem vairāk par 240kw nebūs,un šis patēriņš jau ir kā A++ klases!

 

cerams kādam noderēs:)

 

 

7h054l788n6i576qcu2.jpg

 

y4xbo46p3gnm81t56aim.jpg

 

3d8eia6hedz7dqtd32dp.jpg

 

zj2tqrjll76ipepvotv.jpg

Labots - krods
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ja runa iet par komfortu,tad jāskatās uz bezsarmas skapjiem,kaut gan dūkoņa ir dzirdama cauru sutku.Viņi vairāk darbojas,kā klusē.Klusākie un ekonomiskākie ir parastie bez frost frie.Vienreiz gadā  atsaldē un atkal miers.

Link to comment
Share on other sites

Man gan sanaak ledusskapi tiiriit biezhaak kaa 1x gadaa. Ne jau deelj taa, ka tur kaut kas buutu jaatkause, vienkārši beerni ir kaut ko noleejushi un taadaa garaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Vajag palīdzību. Reāli deg ledusskapja izvēle.

 

Kurš no lētajiem sūdiem ir labāks

 

Haier vai Beko?

Link to comment
Share on other sites

Reāli labākk ir nopirkt lietotu Mieli.


aizmirsu par budžetu - tas ir 200EUR

 

Kādu sūdu var nopirkt tajā cenā? Jo tagad tur ir kaut kāds vecs G vai H klases ledusskapis kuram jau fināls pienācis.

Labots - Fruzz
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Jautājums tiem kam ir side-by-side ledusskapis - 

kāpēc izvēlējāties side-by-side nevis ledusskapi+saldētava blakus.  un vai otrreiz arī ņemtu sidebyside ledusskapi?

 

netieku skaidrs vai ņemt ledusskapi+saldētavu  vai tomēr visu vienā klucī - vietas pieteik abiem variantiem.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Esmu gatavs sniegt nelielu atskaiti par iegādāto ledusskapi!Ledusskapis ir Samsung RB29FWRNDSA.I
Hahaha - kāda sagadīšanās, tieši šo taisos iepirkt, meklēju gūglē reviews, un pirmais rezultāts pašmāju Boot forumā. :) Paldies par atsauksmi, ņemšu vien ciet.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Samsung skapis nomira gandrīz pēc pulksteņa  10.01.2013-06.01.2016 RiP    3 gadi strādāja kā nākas

RL60GZEIH  http://www.samsung.com/lv/consumer/home-appliances/refrigerators/bottom-mount-freezer/RL60GHEIH1/XEF

 ar nāk iekšā 3 fāzu invertera kompresors, kam laikam izskatās kad nosvilusi vadības plate, DA41-00757A  un uz tās shēmas  nodegusi R502 pretestība, un uz plates vēl ir gaismas diode kura dod trīs īsus signālus. meistari saka kad neesot jēgas taisīt jo var būt lieka naudas izšķiešana un neesot nekādas garantijas kad varot aiziet.   

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
viesturs0711

Godātie Kungi! Atļaušos pacelt mironi.

 

Nepieciešams ieteikums Ledusskapja izvēlē. Budžets man 250 eināri, gribas saldētavu apakšā, augstumu tā ap 1.60 plus mīnus. Gadus 8 atpakaļ nopirku Elektroluksi, nokalpoja godam un iepriekšējās brīvdienās nomira (kaut kur aukstumaģents noplūda un pēc sarunas ar meistaru, izspriedu, ka prātīgāk būs ņemt jaunu). Pagaidām ir izvēle starp Snaige un Elektroluks.

 

No Electroluks acīs iekrita modelis https://www.euronics.lv/t/84443/sadzives-tehnika/ledusskapis-frost-free-electrolux-augstums-169-cm/enf2440aow

Sabaidija mani tas No frost, tādā ziņā, ka 

2015.07.8. , 02:24, lipka teica:

dūkoņa ir dzirdama cauru sutku.Viņi vairāk darbojas,kā klusē.Klusākie un ekonomiskākie ir parastie bez frost frie

Minēto modeli apčamdiju uz tausti un likās, gana labs. Pie kam šo modeli varu dabūt par tiem 250 eināriem.

 

Tad ir pāris varianti ar Snaigi. Skatijos taustiju, nedaudz plastmasas sajūta, bet atkal arguments - antibakteriālais pārklājums un garantijas apkalpošana, ko piemin biedrs Oxygen 

2015.03.16. , 13:43, oxygen teica:

Vajadzēja tik pirkuma čeku ar datumu un papīru, kas bija leduskapja iepakojumā par garantiju. Pēc pāris stundām atjoza meistars, nomainija kompresoru

Teorētiski varētu pastutēt braļukām ekonomiku.

 

Ir vēl visādi Indesit, Candy un Whirlpool. Dažādi pārdevēji katrs savu marku slavē. Vienā bodē nolika Elektroluks, ka esot tagad daudz brāķu, galvenokārt tie, kas Ungārijā ražoti. Bieži nākot atpakaļ pa garantiju! Tāpēc lūdzu jūsu padomu, kungi!

 

Link to comment
Share on other sites

Kādreiz (pirms kādiem padsmit gadiem) Snaiges nāca ar Electrolux kompresoriem, t.i. uz kompresora bija konkrēta uzlīme. Pārdevu, jo vajadzēja lielāku.

Pašlaik ir Samsung. Nu jau vairāki gadi, it kā OK.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 39 minūtēm , ju teica:

Snaiges nāca ar Electrolux kompresoriem

Kaut kādas vecās Snaige nāca arī ar Danfoss kompresoriem.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711
Pirms 47 minūtēm , ju teica:

Pašlaik ir Samsung

Ar "No Frost" vai bez?

Link to comment
Share on other sites

Kaut kur ~ 20 gadus atpakaļ nopirku Ardo, laikam tā marka ir aizgājusi nebūtībā. Ja no frost ir tas, ka saldētavā neveidojas ledus, bet tas liekais ūdens iztek pa caurumiņu aizmugurē virs motora esošā silītē un iztvaiko, tad tāds ir. Bet šamā darbību gan es nedzirdu. Pa šo laiku ir palicis nedaudz skaļāks kompresors. Pagājušogad gribēju iegādāties citu, arsaldētavu apakšā, bet neko neatradu, jo ledusskapis ir nišā, platāki neder. Vienīgais, kas atbilda pēc izmēriem bija Beko, bet kaut kā neieviesa uzticību. Bet tieši par tēmu - tas no frost ir laba lieta.

p.s. tam beko (turku sū...) ar nagu varēja sudraboto krāsu nokasīt, ja bišķi pacentās.

Labots - Jurkins
Link to comment
Share on other sites

man ir samsungs ar pilno no frost.. pie skaņām pierod.. un īstenībā arī nav tik traki.. toties ir baigi ērti, ka nerodas ledi utt.. + antibakteriālais.. produkti arī ilgāk svaigi.. un ledusskapī faktiski nekas nebojājas. Nopirku gan es pa 370 naudiņām pirms 3 gadiem...

Link to comment
Share on other sites

pirms 5 stundām , viesturs0711 teica:

No frost, tādā ziņā, ka 

Nevajag baidīties no "No Frost" manam LG jau ir patsmit gadi, tas no frost nozīmē tikai to ka aukstums uz kamerām padodas ar ventilatora palīdzību, aukstumainis ir lejā pakaļā un vienreiz dienā viņs ar liela TENa palīdzību tiek atkausēts, liekas ūdens kā arī parastajiem tiek novadīts uz kompresora galvas!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Kad pirms 18 gadiem uz remonta beigām aptrūkās nauda, nopirku Snaigi kā pagaidu variantu. Strādā vēljoprojām :) Tikai gumijas pirms dažiem gadiem nomainīju.

Link to comment
Share on other sites

Es ar savu angļu firmas "Servis" ledusskapi esmu diezgan daudz pačakarējies un pat veicis inovācijas.Par cik atsaldēšana slēdzās 5X sutkā,tad uz tenu atsevišķi ieliku slēdzi.Pārsvarā tiek turēts izslēgts,ieslēdzu to 1X pa divām nedēļām,ko kontrolēju pēc temperatūras ikdienas kamerā.Gradusņiku pieliku papildus pats.Ledusskapis dūc kruglosutočna un kluss ir tikai atsaldēšanas brīdī t.i. 5X sutkā pa stundai.

 

Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, ArnisR teica:

Kad pirms 18 gadiem uz remonta beigām aptrūkās nauda, nopirku Snaigi kā pagaidu variantu.

Es mantoju māju no onkuļa, tur iekšā vēl bija ZIL ledusskapis.'Strādājošs, aprūsējis un tml., bet nu tipa tad apaļīgais, ar kārtīgu rokturi. Es to pārdevu, un man sanāca jauna Snaige :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ja leduskapis nav ar visādām gudrām fīčam, tad, man liekas, pa lielam ir vienalga kā ražojams.Nu leduskapja konstrukcijā nav kam īsti plīst , ja runā par to kas saldē . Principā labāk nopirkt dārgākā gala nebrenda nekā lētā gala brenda. Man te radagabali bija nopirkuši lētā gala Elektrolux. Nu plastmasa (kastes) iekšpusē sašķida diezgan ātri . Taisītas no ''drazas'' plastmasa. Manējai padomlaiku Snaigei, kas kādreiz bija mājas , bet tagad strādā fazendā atskaitot durvju gumijas, nekas nav saplīsis. Jaunajām snaigēm, cik esmu dzirdējis no paziņam, dažreiz sūdzās par troksni . Vai nu tas ir saistīts ar to ka tagad jau nelieto freonu, bet tipa izobutānu ka aukstumnesēju vai tīri ar dizainu, kad kas pārvada troksni  no aukstuma sistēmas uz grabošu korpusu. Manējā jaunā Snaige, kas mājās, arī kad strādā tā dīvaini burbuļo, bet tas netraucē.  Bet pa lielam... nu tagad jau neražo tādas mantas kā ZIL leduskapis, kas mierīgi nokalpoja 40 gadus un tika aiztransportēts uz miskasti ka visiem bija apnicis .( Elektroekonomiskums ir cits jautājums). Starp citu, ja gribās ''apčamdīt'' daba visvisādus leduskapjus, ieteiktu aizčapot uz PTA Ganību dambī 40c. Tur, laikam, stāv zālē simts un vairāk modeļu .

 Vienīgais kas manējai jaunajai ( nosacīti, jo, laikam būs n-tie gadi) nepatīk ka nav roktura aiz kā satvert lai atvērtu durvis . Ir durvīs ( kas virs saldētavas) apakspusē iedobe kur būtu jāgrābstāskad verot vaļā. Bet dzīvē jau neviens neliecas un ''grabj'' no sāniem . Šodien skatos , ka taja vieta kur parast grābstās lai atvērtu durvis ''ne pēc instrukcijas'' ar nagiem / pirkstiem ir izveidojusies no ārpuses blīvgumijā plaisa. Nu šis , laikam , vienīgais mīnuss ko esmu konstatējis pa gadiem.

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
evertons

Sveiki čaļi!

Pacelsim mironi, un šis izskatās, nav baigi sapuvis :D

 

Ir doma iegādāt jaunu ledusskapi dēļ tilpuma- gribu syde by side tipa, jo sieviņa rudenī bļauj- vajagot saldētavu :D un dēļ tā šāda izvēle. Vieta atļauj, pieejamais budžets ap 1k, protams, nav vajadzības pēc krāna staipīšanas un tērēt visu.  Viens no variantiem būtu šis. Cik esmu palasījies, tā no frost funkcija ļoti laba fīča, ko sakat? Protams, būtu feini, lai būtu ātrā saldēšana un dzesēšana, kas esot arī labi atkārtotai satura uzpildei. Par ražotājiem neko nezinu- vēlos dzirdēt atsauksmes.

Link to comment
Share on other sites

alusbundza
pirms 1 stundas , evertons teica:

jo sieviņa rudenī bļauj- vajagot saldētavu

un pareizi bļauj, saldētavu vajag atsevišķi, tas ir ļoti izdevīgi, man saimniecības ēkā ir 2 300l saldētavas, un tad vēl sievuls bļauj, ka nevar visu salikt, mājā 2 parastie ledusskapji, pirkti jau pirms 12 gadiem, pat neatceros nosaukumus, pirku lētākos, visi strādā nevainojami

Link to comment
Share on other sites

Nuu, ja tev tas ledusskapis pavecs, ''smird un kratās''? un tu to labi jūti arī ne virtuvē, tad elektrības patēriņu es nemaz nepētītu...

Pirktu tikai jaunu, lai ilgi atkal par to problēmu vispār aizmirstu...

Link to comment
Share on other sites

Jā ar leduskapi tāpat kā šajā krievu dziesmā:?

Всё хорошо, прекрасная маркиза
Дела идут и жизнь легка
Ни одного, печального сюрприза
За исключеньем пустяка

Un eiriks jau tāpat tuvākajā nākotnē paliks šķidrāks...

Labots - jacobs
Link to comment
Share on other sites

pirms 11 stundām , evertons teica:

no frost

tikai un vienīgi ar "full no frost" tobiš gan lediniekam, gan saldētavas daļai..

pārējais gaumes un maciņa jautājums.. :)

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

Mielestapa

Mans kaimiņš sūdzas, ka manu ledusskapi varot dzirdēt pat vecajā mājā ar biezajām sienām aiz sienas, laikam darbojoties ar nenoregulētu dīzeļmotoru. Jāteic, ka patēriņš arī normāls - 2 kwh dienā.

Link to comment
Share on other sites

pirms 10 stundām , ieleja teica:

3 mēnešu patēriņš - 12,5 kWh - tas ir daudz?

Viņš tev vispār nestrādā vai kaut kādas vēl cilvēcei nezināmas A+++++++++++++++++++++++++ klases :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

Okonomisks mazs (75cm) bez saldētavas vidēji 7,5 kWh mēnesī. Mīnuss - pie notekcauruma mēdz veidoties ledus, caurums aizsalst.

Citur liels 100 un vairāk kWh mēnesī, ko lai ar tādu iesāk? Nav gluži PSRS laiku.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 months later...

Sveiki vīri

Zinu, tēma izmalta jau...

Tuvākajās dienās jāiegādā ledusskapis

Kas tagad skaitās tāds ņemams, virpūls, elektroluks, boŠ? Vai pa lielam no lētajiem vienalga kas virsū rakstīts?

Pagaidām izdomāts, ka vajag tuvu 2m un max ietilpību, cik papētīju tas sanāk kautkādi 360l

Kur būtu visjēdzīgāk iegādāt, pta, euronics...?

https://www.euronics.lv/t/101276/liela-sadzives-tehnika/ledusskapis-samsung-augstums-201-cm/rb37j5215ss-ef

https://www.euronics.lv/t/116204/liela-sadzives-tehnika/ledusskapis-whirlpool-augstums-201-cm/w7911iw

 

Link to comment
Share on other sites

Es paņēmu šo, vieta atļāva, un nostrādāja augumā nelielās sievas un bērnu arguments, ka šajā augšā visu vieglāk aizsniegt, tīri uz saldētavas rēķina, kura šajā gadījumā ir kreisajās durvīs.

Link to comment
Share on other sites

Divdurvju būs pa lielu un max 500 naudas kautkādas varētu atvēlēt

Saldētavā gan vietas par daudz nevar būt :D 265 litri ?

Labots - kicker
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...