Jump to content

Win7 un full screen video uz TV


chronos
 Share

Recommended Posts

Sistēma win7, videokarte radeon 1950 pro, jaunākie ATI driveri 9.11. Sākumā bija problēma vispār dabūt full screen video caur DVI izeju uz TV, bet nu ar to it kā ir tikts galā, media player classic compatibility modē ieliekot ķekšus pie "Disable desctop composition" un "Disable display scaling on high DPI settings". bet ar to mana sāpe nebeidzas jo nedarbojas ATI funkcija saglabāt aspect ratio priekš full screen video un ja video nav 16:9 malu attiecība tad tas tiek nejēdzīgi izstiepts, gribētos lai uz TV būtu melnās malas augšā un apakšā. Varbūt kāds ir saskāries ar līdzīgu problēmu?

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

1. Noņem tos dumjos Compatibility uzstādījumus!

 

2. Kādā izšķirtspējā strādā DVI izeja un TV? Desktop, ikonas un visu citu rāda normāli?

 

3. MPC aizstāj ar MPC-HC un saliec settingus kā minēts šeit priekš Vista.

 

 

Link to comment
Share on other sites

1. Noņēmu compatibility uzstādījumus, noņēmu k-lite kodeku paku, bet tagad vairs vispār nevar full screen video uz otrā ekrāna dabūt, tikai var pārvilkt playeri uz otru ekrānu un tad uzlikt uz full screen.

 

2. DVI izeja strādā 1080p(1920x1080) izšķirtspējā un visu rāda normāli.

 

3. Uzliku MPC-HC, tik nevarēju īsti saprast kur un kā tos uzstādījumus salikt. Tā arī neatradu "EVR or EVR custom renderer" (vai tas ir domāts kāds papildus filtrs kurš jāuzstāda?). Un DTS skaņu caur koaksiālo ar vairs nedod uz resīveri :( kas mani ļoti apbēdina.

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

Tad kā tad Tu uz XP taisīji fullscreen? Draiveros Theater Mode, un tad tā, ka pleijeris iet normāli uz primārā ekrāna un reizē video ir fullscreen uz otrā?

 

EVR uzstāda te: View => Options... => Playback => Output => DirectShow Video

 

AC3 un DTS pa S/PDIF dod ārā AC3Filter, kas Tev bija arī K-Lite pakā. :)

 

 

Link to comment
Share on other sites

sen nav lietots XP, bet nu kad bija xp bija cita videokarte un sen tas bija, bet nu viss rullēja un tur jau tā sāpe, ka ar win7 tas thether mode nestrādā un tikai dēļ tā lai ietu video ,kā nākas nelikšu jau XP. Šo variantu ar mēģināju un nekas nemainās, mainās tik ja uzliek compatibility modē tos ķekšus , bet diemžēl viņš nesaglabā aspect ratio. Par DTS ar MPCHC - neesmu jau tik dumjš lai nepalaistu skaņu uz SPDIF. Pie play/filters ir DTS decoder un tur ir iespējams atzīmēt lai laiž uz koksiālo, bet nu diemžēl nelaiž.

Ne jau velti liku win7 sadaļā, ja jau viss būtu pa vienkāršo un ietu, tad jau nebūtu problēmu :(

Sākās jau viss ar to ka tikai uz desktopa monitora rādīja video - uz TV tik pliku desktop wallpaperi rādīja, tad pa googli meklēju kur cilvēki ir atrisinājuši šo jautājumu un atradu par compatibility mode un viss jau būtu labi, bet nu nepatīk man izstiepta bilde, bet tam diemžēl neatradu risinājumu. Jā un ja būtu XP pieļauju, ka nebūtu nekādas problēmas.

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

Bet vai tad uz Windows Vista/7 draiveros vēl ir Theater Mode? Theater Mode darīja to, ka ņēma Overlay rādīto attēlu un lika kopiju uz otra ekrāna fullscreen. Vari jau pamēģināt MPC-HC output uzlikt uz Overlay Mixer vai kādu citu... Bet vispār Vista/7 visam izmanto Direct3D renderēšanu un Overlay principā vairs netiek izmantots.

 

Settingos var arī vispār diseblot DTS vai jebkādu citu dekodēšanu ar internal filtriem. Diseiblo DTS un tad viss notiks tikai ar AC3Filter.

 

Problēma nav OSā, bet softos un developeros. Sākot ar Vista, kas iznāca jau pirms 3 gadiem, visa desktop renderēšana notiek savādāk un, līdz ar to, arī video dublēšana otrā ekrānā fullscreen ir jātaisa tehniski pavisam savādāk. Bet developeri pamatā ir labs cilvēki un tādēļ vēl ar vien arī ir tāds bardaks.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...