Jump to content

Problēma ar DNS ierakstiem (jeb kā ar to cīnīties?)


spitaligais
 Share

Recommended Posts

Tā, padalīšos ar savu sāpi, kas jau sāk palēnām spēlēt uz nerviem.

 

Vietā, kurā es mācos, kopmītnēs, katram studentam istabiņā pieslēgts CAT-5 kabelis, ar kura palīdzību varam ložņāt pa interneta tālēm. Priekšā sēž MikroTik rūteris, kurš bez validācijas (skolas tīkla admina izdota lietotājvārda/paroles) tālāk par LAN nelaiž. pieslēgumu skaits kojās, rupji rēķinot ~1000 gala pieslēgumu, viss tīkls būvēts uz IPv4

 

Tātad, reizi pa reizei, notiek tāds gļuks, ka kaut kādu, nezināmu iemeslu dēļ, tiek a[slēpts]ts DNS catche (vai Resolver, īsti nezinu kā saucas), kā dēļ ir jāizpilda ipconfig /flushdns (uz Windowsiskām sistēmām, par Linux nezinu).

 

Jautājums tāds. Vai ir iespējams nodumpot visu DNS ķešu kaut kādā normāli saprotamā formātā(txt, csv vai tamlīdzīgā), un, vai ir iespējams monitorēt, vai kāda iekārta no iekšējā tīkla nebojā visu šito pasākumu?

 

Ar cieņu, apitaligais

 

 

Link to comment
Share on other sites

Kuru DNS serveri tu izmanto ?

Koju iekšējo, vai kādu ārējo ?

Problēmas ir tikai tev vai vēl kādam ?

Link to comment
Share on other sites

spitaligais

DNS serveris ir iekšējais, cik man zināms. Nē, neesmu vienīgais ar šāda veida problēmām, arī citiem, neatkarīgi no sistēmas(XP, Vista, 7, arī MAC'istiem šādas problēmas notiek.)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Nedaudz jocīgi. Es tavā vietā provētu ar nslookup paprovēt vai resolvējas no iekšējā DNS un vai resolvējas no ārējā ?! Tas protams brīdī kad DNS nokaras atkal.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Kāds īsti ir pamatojums likt dns serverus, kuri atrodas aiz trejdeviņām jūrām ar pieejas laiku virs 50ms(noteikti pieliekam vēl 0 klāt, jo kojās ārzemes ir nošeipotas, ka prieks), tā vietā, lai izmantot piemērām nic (91.198.156.20) un senseno latnet (159.148.60.20)?

Un automātisko "kļūdaino" domeinu labošanu un nelaišanu "sliktajos" domeinos, ko piedāvā OpenDNS vajag podā nolaist 3x, tās kakas dēļ pusstundu nojājos, salamādams visus sākot ar provaidri beidzot ar hostingu.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...