Jump to content

Ceļojums - Brēmene


Fotomeistars
 Share

Recommended Posts

Pirms pašiem Ziemassvētkiem gribētos ar meiteni aizlaist kaut kur ārpus LV, papūsties. Nu ziema laikam jau nav tas labākais laiks, bet vasarā nesanāca nekur aizbraukt... Ir doma lidot uz Brēmeni (protams ar Ryanair) uz 2 - 4 dienām. Jautājums būtiešiem - vai kāds tur ir pabijis vai varbūt kādi tuvi cilvēki ir bijuši, vēlos zināt, vai neesmu IEGRĀBIES ar izvēli un cik dārga tur uzturēšanās, jo nekādīgi nevaru iedomāties, cik $$$ vajag... Tie, kas bijuši, varbūt zin labu viesnīcu par pieņemamu cenu. Pieņemsim, ka lidmašīnas biļetes ir apmaksātas.

Domāju, ka tur uz to laiku varētu būt diezgan cmuki. Varbūt kāds tur ir bijis tieši ap to laiku?

 

Bet varbūt kādam ir labāks variants, kur aizlidot no tām pilsētām, uz kurām Ryanairs no Rīgas lido?

 

Būšu pateicīgs par padomiem, nav sanācis daudz ceļot, nu Baltijā un Īrijā esmu bik pabijis tik. black%20eye.gif:pioneer:

Link to comment
Share on other sites

Visās R-Eiropas valstīs viens ģīmis restorānā lieliski var ieturēties par 30 latiem. Ar to var rēķināties.

Link to comment
Share on other sites

Vienu vasaru biju aizbraucis tur ar mašīnu, pilsēta tiešām super, noteikti ZS laikā tur ir vēl smukāk.

Link to comment
Share on other sites

Nezinu par Brēmeni, neesmu bijis, noteikti skaista pilsēta... Bet ir vērts aizbraukt arī uz Hamburgu. Nodzīvoju tur veselu nedēļu, ir ko redzēt. Pabraukāt ar kuģīšiem, kafeinīcas, bāri, slavenais Reeperbahn.Līdzi naudiņas bija kādi 250 Ls.Par viesnīcām gan nezinu, dzīvoju pie paziņām. Ā, un kādus 80km pa bāni no Hamburgas foršs akvaparks ar saunu paradīzi kur visi ir absalūti pliki :sarkasms: , vieglā erotika par 16 eur...

Link to comment
Share on other sites

Fotomeistars

Es skatos, ka no Brēmenes var aizkulties līdz Heide Park... Nez kas tur ziemā notiek ar viņu? Kāds nezin? :D

 

Tino - tas ir domāts kā romantiskais ceļojums... :| :D

Labots - BASS
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Es jau sāktu ar to, ka nočekotu viesnīcas - to cenas un pieejamību attiecīgajā laikā. Parasti jau par rezervāciju domā vismaz 2-3 mēnešus uz priekšu. Ārzemnieki Z.sv. buko jau jūlijā. Slēpošanu ne vēlāk kā septmebrī. Nu kaut kā tā.

 

Par Ryanair uzzinātu kur tieši šie piezemējas. Parasti jau viņiem patīk mazās piepilsētu lidostas. Pēc pieredzes ar braukšanu uz Ķelni - tur no lidostas (Hāna, HHN ja nekļūdos) līdz Ķelnes centram ar autobusu (20eur no purna) bija kāda pusotra stunda. Ar mazcenniekiem lidojot parasti izlidošana ir piecos no rīta vai 23.00 vakarā. Un iedomājie kas notiek, kad ielido Vāczemē ārpuspilsētā pēc 2h vakarā. OK, uz laika starpību tu ielido 24.00 pēc viņu laika. Bet vēl jāsagaida autobuss, jāaizkratās līdz pilsētai. Un tāpatās divos, pustrijos naktī pēc lokālā laika tevi izmet no autobusa nepazīstamas pilsētas vidū.

 

Par laimi Vācijā visi taksisti brauc pēc GPS un tev tikai jāzina latitūde un longitūde (joks!!!). Tev jāzina iela un mājas nr. Ielu gan ieteicams uzrakstīt uz lapiņas un iedot šoferim.

 

Nakts iebraukšana slikta dēļ viesnīcu ček-in laikiem. Tur jānoskaidro vai maz tevi ņems pretī, ja ieradīsies trijos naktī. Nu gan jau ņems, bet tev būs jāmaksā arī par iepriekšējo dienu, jo nakts vidū no numuriņa neviens ārā neizvācas. Vai arī nakts jāpavada barčikā. Kas gan pēc lidojuma un citiem pārdzīvojumiem nebūtu prātīgākais risinājums.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Ak, jā - vēl viena lieta. Ja lido ar mazcenu lidmašīnām, tad parasti ir tā, ka ieteicamais laiks uz vietas (starp lidojumiem) bija kādas 3-4 dienas. Citādāk pie biļešu pirkšanas (ar 2 dienu starpību starp ielidošanu un izlidošanu) tev pieliks klāt samērā smukas summas! Nezinu kādēļ tā. Laikam domā, ka tu dodies biznesa ģelās. Vēl biļetes pirmdienās (rītos), piektdienās un svētdienās ir gandrīz 2x dārgākas nekā pārējās dienās (bet ne obligāti), to tieši tas pats - šajās dienās lido biznesa darīšanās. Katrai lidsabiedrībai ir sava izstrādāta sistēma. Easyjet'am bija minimāla cena, ja pirki kādus 4 mēnešu pirms lidojuma (kā šobrīd nezinu, neesmu jau gadu lidojis). Ja pēc biļeti uz nākamo mēnesi, tad būs dārgāk. Ja uz nākamo nedēļu - dafiga dārgāk.

 

D.D.D. par neērtībām. Nu zinies, ja esi 1.5h atsēdējis Rīgas lidostā, tad 2h lidmašīnā, tad 30min kamēr čemodāns atripo, tad transfērs. Un ja tevi izmet pilsētas centrā trijos naktī, ziemā, ar čemodānu. Nogurušu. Negulējušu (ne visi lidmašīnās spēj aizmigt). Tad "baudīt pilsētu" nenāk ne prātā.

Link to comment
Share on other sites

Jā, taisnība, Šarleruā :) (Ryanair "Briseles" lidosta) ir 60km no Briseles.

Tieši uz Z-svētkiem pa lēto diezin vai sanāks...

Link to comment
Share on other sites

pilsēta smuka, bet nezinu vai 4 dienas būs tur ko darīt. bijām vasarā - ar veļļukiem pa pirmo. 3 dienas bija par daudz, beigās nebija ko darīt.

obligatoriski jāapskata universum muzejs

par viesīcām - ņem lētāko un čiki piki.

 

pāgājušajā gadā pirms z-svētkiem bijām Disseldorfā. iesaku. imho labāk nekā Brēmene. noķēru tādu z-svētku sajūtu, kā bērnībā :)

Link to comment
Share on other sites

JuutpaudisMaigcilveeks

Pāris nedēļas tur nodzīvoju..

Nauda tērējās tikai mazliet vairāk kā LV, jo dzīvošana man tur bija bezmaksas. Bija pieejama virtuve kur pašam gatavot. So.. nedēļā es tērēju ~100ls ar visām ekskursijām, ieejas maksām Zoo, un alkoholu diezgan ievērojamā daudzumā (tas tur bija krietni lētāks kā LV). Uz beigām, kad sāku pirkt šmotkas un vannas istabas lietas (zobu pastas, matu želejas, smaržas, utt, kas tur ir KRIETNI AUGSTĀKĀ kvalitātē) tad gan ieberzos visos trejos simtos, bet pēc tam 2 gadus Latvijā nekas tāds nebija jāpērk.

Lidoju ar EasyJet pat 30ls turp un atpakaļ, bet tāda cena diezvai mirstīgajam spīd.

Link to comment
Share on other sites

Ir būts tieši "īsajā" tripā uz 2ām naktīm, jo iepatikās ticketu cenas (~35Ls priekš diviem tudi-sudi). Pilsētinā maza un lidosta arī tikai ~3-5km no centra.

 

Ir ok krogi īstā vācu stilā ar wurst salātiem un cūku kājām un izlejamu wisebeer 3litru kannās :)

 

No izklaides gan [slēpts], klubi nepatīk, muzejos nebiju. Vaienu dienu ar vilcienu uz Bremenhafen līdz jūrai aizlaidām, bij interesanti uz Baltijas jūru no cita skatpunkta pastīties :ok:

 

 

Ātrajiem ceļojumiem "pa lēto" izmantoju skyscanner.net ierakstu from RIX to Anywhere un skatos, kas ir lētākais! ;)

Link to comment
Share on other sites

Brēmenes lidosta ir diezgan tuvu pašai Brēmenei.

Hoteli gan jau vajadzētu sameklēt laicīgi, lai nav jāstreso meklējoties pa tumsu.

Es parasti šādiem braucieniem izīrēju mašīnu un pirmo nakti, pēc tam laižu kur gribu.

Link to comment
Share on other sites

Ak, jā - vēl viena lieta. Ja lido ar mazcenu lidmašīnām, tad parasti ir tā, ka ieteicamais laiks uz vietas (starp lidojumiem) bija kādas 3-4 dienas. Citādāk pie biļešu pirkšanas (ar 2 dienu starpību starp ielidošanu un izlidošanu) tev pieliks klāt samērā smukas summas! bla, bla, bla

Airbaltiks arī praktizē ko līdzīgu, piemēram, uz Diseldorfu - turp aptuveni 71 einārs, atpakaļ - 7 eināri. bet kā kurā datumā/dienā - vienmēr pēdējā brīdī jānočeko, vai nav izmaiņas..
Link to comment
Share on other sites

pāgājušajā gadā pirms z-svētkiem bijām Disseldorfā. iesaku. imho labāk nekā Brēmene. noķēru tādu z-svētku sajūtu, kā bērnībā :)

 

Es arī pagājušajā gadā pirms Ziemassvētkiem biju Diseldorfā ar Ryanair pa lēto. (Nu, jāpieskaita vēl 14 eiro autobusam līdz stacijai un atpakaļ, bet es atpakaļ ar AirBaltic lidinājos no Diseldorfas "īstās" lidostas.) Oi, Ziemassvētku sajūta bij labu labā :)

 

Bet smuki Ziemassvētku tirdziņi jau Vācijā ir visur un Brēmene gan jau ka arī ir jauka pilsēta.

 

Diseldorfā es nopirku kaut kādu grupas biļeti, ar kuru varējām braukt ar visiem transportiem pa apkārtni. Piemēram, ar to pašu biļeti var braukt ar Diseldorfas vietējo sab.transportu, tad iekāpt vilcienā un aizbraukt līdz Ķelnei (pusstundas brauciens), apskatīt Ķelnes Domu un izbraukāt Ķelni, bet nākošajā dienā, piemēram, aizbraukt uz Wuppertal pabraukāties ar Schwebebahn . Man jau patika, nez.

 

Ā, un dzīve tur, protams, lētāka nekā Rīgā, nu vienīgi izmaksas par viesnīcu jārēķina klāt.

Labots - Bastjens
Link to comment
Share on other sites

Ā, un kādus 80km pa bāni no Hamburgas foršs akvaparks ar saunu paradīzi kur visi ir absalūti pliki :sarkasms: , vieglā erotika par 16 eur...

Domā Ronolulu Rotenburgā? ir OK ūdenparciņš (:

Link to comment
Share on other sites

Brēmenē šovasar esmu padzīvojies dažas dienas, ļoti jauka pilsēta. Karā gandrīz pilnībā tikusi nopostīta karā, tālab "vecpilsēta" ir tikai ap rātsnamu.

 

Cenas pa lielam tādas pašas kā LV, ja ne lētākas. Visizdevīgāk palikt hosteļos, meklē googlē.

 

 

Noteikti aizbrauc uz Hamburgu uz pāris dienām - ātrvilciens laikam gāja 1,5h, tiesa padārgi, cik, neatceros, laikam pārdesmit eiro vienā virzienā.

 

Vēl tur svētdienās pie stacijas ir gadatirgus, var nopirkt lētus labus velosipēdus.

 

Ā vēl Brēmenē ir diezgan komiska sārto lukturu ieliņa (drīzāk pagalms :D:D:D)

Labots - Smii
Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...

Mironis. Ko iesakat no tūroperatoriem, tiek meklēts +/- ekZotisks ceļojums ārpus Eiropas.

Link to comment
Share on other sites

Izvēlies valsti un tad skaties, kas uz turieni vispār ko veido. Nu tieši pateikt jau nav iespējams, nu krievu Tez Tour ir spēcīgs operātors.

Link to comment
Share on other sites

es tajā Tez Tour lapā nekā  nesapratu... Man interesē normāls ceļojums ar  ekskursijām, nevis ''mēs piedāvājam aizbraukt uz AAE" un tur tikai lidojuma biļetes.

Link to comment
Share on other sites

Meklē pēc valsts! Un lasi visus operātorus, kas uz to valsti ko piedāvā. :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

Teztour tak skaidrs ka nekas nebūs. Krievam interesē kaut kur aizbraukt un piedzerties un pierīties. Un lai tas būtu iekļauts cenā. To arī šie piedāvā.

 

Skaties Impro, ja gribi ko citu.

Link to comment
Share on other sites

_dunduks_

Kāpēc negribi to visu saplānot pašam - darba mazliet vairāk, bet var (ne)darīt/(ne)skatīt/(ne)braukt pēc paša vēlēšanās un tas viss lētāk nekā pie "operatora".

Lonley planet, tripadviser, fodors, wikitravel pārsvarā ir jau viss vajadzīgais.

Labots - _dunduks_
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Yea, arī tā darījis esmu, Tripadvisor vietas + AirBnb vai Booking kāda māja izīrēta (parasti turienes saimnieki jau iesaka/zin, kur un kā tajā dabūt vislabako price/performance reģionā)+izīrēta mašīna+brīvība nevis grafiks.. bet tas kā kuram, laikam un no valsts atkarīgs, reizēm ceļojuma pakas varētu pat būt saistošākas

Link to comment
Share on other sites

Stepselis
pirms 4 stundām , Kitai teica:

...Tez Tour lapā nekā  nesapratu... Man interesē normāls ceļojums ar  ekskursijām,...

Visas ekskursijas var iegādāties uz vietas viesnīcā. Pēc paša izvēles un par papildus samaksu.

Link to comment
Share on other sites

pirms 5 stundām , Kitai teica:

Ko iesakat no tūroperatoriem, tiek meklēts +/- ekZotisks ceļojums ārpus Eiropas.

google maps street view, pudele šņabja un ...

  • Patīk 2
  • Atbalstu 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 4 stundām , Kitai teica:

Jā, par tiem dzirdēts, ka visnopietnākie.

Visas ekskursijas ir iespējams iegādāties uz vietas, ja brauc uz kautkādu tipisku Turcijas, Ēģiptes kūrortu - tad ļoti vēlams ekskursijas pirkt ārpus viesnīcas teritorijas, būs vēl lētāk. Tā, ka cenā iekļauta ekskursija būs visdrīzāk mīnuss nevis pluss (jo ja būs iekļauas cenā, tu automātiski par viņām pārmaksāsi).

 

Ja interesē aktīva atpūta, nevis zvilnēšana pludmalē vai pie baseina - parasti ir prātīgāk ņemt nevis viesnīcu, bet apartamentus (kaut vai caur to pašu Airbnb)

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711
pirms 7 stundām , Zuxters teica:

google maps street view, pudele šņabja un ...

... kāsi. Ceļojums būs pa pirmo zorti! :D

Link to comment
Share on other sites

Gana ekzotisks varētu būt uz Tenerifi. Uz savu roku būs 2x lētāk par operatoriem.

Pagājušo gadu decembra beigās biju. Wizz air līdz Eindhovenai, tad ar Ryanair uz Tenerifi.

Atpakaļ caur Berlīni ar Ryanair un nakšņošanu/šopingu Berlīnē.

Apartamenti no AirBnB. Jāņem salas dienvidu galā, tur arī dec/janv. var peldēties un sauļoties.

Nedēļa divatā, ieskaitot auto īri uz visu laiku(no lidostas līdz lidostai) un krodziņus ~1k EUR

Link to comment
Share on other sites

Tenerife ir neliela paņem mašīnu un braukā. Gribu redzēt ko tu bez organizētas ekskursijas darīsi  tādās pilsētās kā Kaira vai Bangkoka? :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...