Jump to content

būvniecība


archezz
 Share

Recommended Posts

Sveicināti

Varbūt kāds zinātu teikt kā notiek īpašuma sadale ja īpašumam ir 2 īpašnieki, kuriem ir domājamās daļas?

procesuāli kā notiek un kādas aptuvenas izmaksas tam?

Kā arī būvatļaujas iegūšana kā norisinās un cik finansiāli liels pasākums tas ir un cik ilgi derīga būvatļauja?

Link to comment
Share on other sites

Vajag līgumu par atsevišķu lietošanu.

 

Ja gribi uzzināt vairāk, bruklene@gmail.com

Link to comment
Share on other sites

oki, bet kā tiek dalīts, pēc pašu īpašnieku vienošanās cik kuram daudzīapašuma daļas pienākas, vai tiek saukts vertētājs, kas novērtē un sadala līdzīgi?

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Divas iespējas:

* sadala reāli, t.i. sauc pārmērīt pleķi un reāli dabā nodala vienu īpašumu no otra, dabū jaunu zemes robežu plānu un zemesgrāmatu

* sadala ar lietošanas notiekumiem, kuri tā pat ir jāreģistrē ZG.

 

Būvatļaujas saņemšanai http://www.rdpad.lv/services/construction/start_construction/Buvatlaujas/

 

Tev jau tāpat būs jāmaksā cilvēkam, kas sajēdz kaut ko no būdas celšanas. Paņem uzreiz, lai kārto arī papīrus. Citādāk tevi apčakarēs jau pašvaldības būvinspekcija, tad celtnieki, tad materiālu piegādātāji, tad atkal celtnieki, tad laika apstākļi, tad kaut kādas nepilnības izstrādātajā projektā, tad koki būs par tuvu paredzētajai mājas vietai, tad māja pārāk tuvu kaimiņa žogam, tad ugunsdzēsēji negribēs pieņemt, gāze vilkt trubas u.t.t.u.t.j.p. Karoč ja esi iedomājies ar savām zināšanām un IT portāla foruma palīdzību uzcelt māju no nulle, tad labāk par to aizmirsti. Naudu novēli suņu patversmei.

Link to comment
Share on other sites

Parasti grūtakais (papildus Žaka Kusto iespējām) ir vienošanas starp 2 īpašniekiem: par attiecīgā zemesgabala sadali! ;)

 

Būvatļaujas deriga max 2.gadi, kad tuvojas beigām - termiņu pie vajadzibas var ari pagarināt!

Link to comment
Share on other sites

Lai sadalītu īpašumu pirmām kārtām ir jānoskaidro vai sadale fiziski ir iespējama. Piemēram dzīvokli neizdosies sadalīt. Arī ar zemes sadalīšanu var rasties problēmas. Piemēram pašvaldībās ir noteikts minimālais zemes pleķa izmērs. Sadalīt ar lietošanas noteikumiem var, bet būvēšanai tas parasti nelīdz - pašvaldību noteikumi parasti atļauj tikai vienu māju uz zemes pleķa celt. Vienīgais risinājums - dvīņu māja - tās parasti ir atļautas.

 

Kas attiecas uz maksāšanu cilvēkam, kurš sajēdz no mājas celtniecības - tipa būvuzraugs, tad tādu pa normālām naudām ir MEGA sarežģīti atrasts. Viens otrs no paziņām ir skaisti ieberzies... Nabaga īpašnieku čakarē visi Kusto minētie faktori + cilvēks kurš visu kontrolē. Vēl pastāv variants slēgt līgumu ar kādu firmu kas visu uztaisa no A līdz Z, bet nu izmaksas tas palielina nevāji un arī nav garantijas ka neapčakarēs.

 

Reāli pastāv 2 varianti - vai nu pirkt jau gatavu māju - tikai tad vajag atrast specu kurš pārbauda vai būvniecības laikā lielas lažas nav pieļautas. Tagad patiecoties krīzei var dabūt māju pa normālu ciparu.

 

Vai nu nāksies pašam burties visam cauri. Lasīt grāmatas, info internetā, prasīt forumos, draugiem, paziņām kas ir cēluši un tam gājuši cauri. Viegli tas nav - bet nekas neizdarāms tas arī nav.

Link to comment
Share on other sites

nu ar īpašumu sadali nevajadzētu būt problēmai, 1ha atļauj sadali. Jā māja jau ir uz gabala, bet nu tas tā, pašlaik ierobežota 3000m2 teritorija, so jāsadala īpašums divās daļās.

Līdz ar to gatavas mājas pirkšana atkrīt, jo īpašumā zeme jau ir.

Par mājas celšanu un tadām lietām kā teikt pāragri vel spriest, vel atlikušās formalitātes būvvaldē, projekti utt :)

par celtniecību un tās realizācijas variantiem domās vēlāk :D

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Nebūs lāga ar šādu attieksmi. Ja par būvniecību domās tikai vēlāk, tad točna nav vērts sākt! Vispirms jāizvērtē cenas un sava garīgā veselība. Pēc tam būtu ļoti vērtīgi kritiski paskatīties uz komunikācijām, pie kurām mājai kā minimums jāieskaita ūdens (izdevusies spices dzīšana), elektrība (tās pievilkšanas iespējas, izcenojums un nepieciešamais laiks) un piebraukšanas iespējas ar vieglo un smago automašīnu. Pārējais viss ir otršķirīgs. Ieteicama, protams, ir gāze, tuvumā kāds veikals, varbūt pat slimnīca un darba iespējas. Kaut gan pēdējie divi mūsdienās ir ļoti mainīgs lielums.

 

Tikai tagad var sākt domāt vai maz ir vērts to zemi dalīt, ķēpāties ar otru īpašnieku, pašvaldības iestādēm u.c. pasaulīgajiem brīnumiem.

 

Varbūt tev tā zeme skaitās lauksaimniecībai vai mežam :) tad jāskaidro vai maz transformācija iespējama.

Link to comment
Share on other sites

nu ko te labu var ieteikt, darbojos kādus 8 gadus arhitektūrā, buildart.lv var uzmest aci dažiem proj.

normālu lētu mazu mājiņu laukos ~120kv m šovasar fāterīts pašrocīgi uzbūvēja, materiālizmaksas ~7k Ls. redzkur var apskatīt:

http://buildart.lv/rekordmaja.htm

bet te ir versija - ~125kvm ar visām darbizmaksām par ~20-25k Ls ko piedāvā uzbūvēt līdz atslēgai pazīstams būvuzņēmējs, ekonomiskais piedāvājums:

http://buildart.lv/tsmaja.htm

 

ja tev zeme ir, tad nākamā lielā rūpe ir elektrība, ja ir arī elektrība, tad tālāk jau gandriz nemaz vairs nav rūpju, viss tālāk jau notiek kā pa sviestu, ja vien netaisa bezjēdzīgas dīkstāves. vajag pārsvarā gadījumu arī zemes topogrāfisko plānu, tas maksā ~200Ls. tālāk projektu, to ar visu saskaņošanu var izdarīt līdz 2 mēnešu laikā. un tad izņem no laipnās un pretimnākošās būvvaldes būvatļauju un sāk rakt, gāž zemē iekšā betonu utt utml:)

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

lielā rūpe ir elektrība, ja ir arī elektrība, tad tālāk jau gandriz nemaz vairs nav rūpju, viss tālāk jau notiek kā pa sviestu

 

Muļķības! Kā jau minēju elektrība nav vienīgā infrastruktūra!

 

Piebraucamais ceļš ir nr.1, ja vien neesi apgādājies ar helikopteru. Turklāt tāds ceļš pa kuru var piebraukt smagais ar betonu, blokiem un sijām. Kā arī tu pats varēsi piebraukt ziemā (sniega tīrīšana) un pavasarī pa dubļiem.

 

Otrā lieta ir ūdens - apriebušies šitie daiļtirzēji. Nez kā pašiem patiktu dzīvot kaut kādā purva vidū, kur pa krānu tek delzsrūda un smird pēc Ķemeru sanatorijas. Tas pats ar mālu. Ja ir smilts, kurā ieskalot spici, tad OK. Cik šobrīd maksā spices dzīšana - nezinu.

Link to comment
Share on other sites

visam kā teikt savi plusi un mīnusi.

Ņemot vērā ka tas viss Rīgas rajonā un darbs arī Rīga, tad vieta ideāla būtu.

Īpašumu sadalīt ar nevajadzētu būt problēmām it kā.

bet nu par to celtniecību cik cilvēki tik viedokļi.

Nu nav jau tā ka atmesta doma tā uz pēdejo brīdi par būvniecību, bet vienk paralēli jau tiek pētīti un meklēti visādi projekti jau gatavi internetā, lai nav no nulles jādomā kaut kas, bet nu kā teikt visam savs laiks. jānobriest līz tam visam ir. Sākumā ar sadali jātiek galā.

 

Ceļš ir labs, kurš pašlaik arī tiek lietots.

Elektrībai nevajadzētu būt problēmai, pievilkts normāls kabelis un sprieguma rezerve arī vel ir. tā kā tā nav problēma, gar esošo īpašumu norakt līz vajadzīgajai vietai.

Ūdens nu tas tā kā ir, pašlaik esošajai mājai ir 29m urbums, ūdens īri oki, tik diemžēl ar paaukstinātu dzles līmeni, pārejie rādītāji robežās ir.

Gāze kā tāda te nav iespējama, tā kā tas atkrīt.

Labots - archezz
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Nu ja jau tik tā problēma, tad izdomā kā kurināsi - granulas vs. siltumsūknis un bliez tik augšā!

Link to comment
Share on other sites

jākurina ar malku, tas ir pagaidām vislētākais veids, ja neskaita visādas citas biomasas - salmus, sienu, šķeldu uttml.

 

infrastruktūra - purvs un neceļi - nu to es domāju var ar neapbruņotu aci redzēt jau laikus, pirms uz šādu zemes gabalu sacerēties?

 

un kurā brīdī parādās siltumsūkņa pievilcīgums? ja ēka ir pārsiltināta nejēgā līdz pasīvās ēkas standartam, tad var ākstīties un eksperimentēt ar kurināmā veidiem, dēļ tā patīkamā iemesla, ka šāda māja gandrīz praktiski nemaz nav jāapkurina. bet parasta mūsdienu būvnormatīviem atbilstoša ēka, ar sienu pretestību r=4 un tuvējā logbodē taisītiem 2stiklu plastm logiem komplektā ar siltumsūkni būs krients iemesls skumjām tumšajā apkures sezonā :sarkasms:

 

sūknis maksā - ~<10k Ls. elektrība ik mēnesi maksā - ~>60-70-80Ls, un ir pilnībā atkarīga no elektrības tarifa. protams elektrība šodien nav dārga, par to nevar sūdzēties. bet sūknis viņu ēd lielos daudzumos...

 

malka turpretim ļauj kurināt haļavno kurināmo - piemēram 10 kubikmetrīgu kaudzi ar vecām hokeja nūjām no sporta kluba "Reaktors", ja teiksim nevēlies tur gluži kedas un riepas kurināt...

Labots - Varonis
Link to comment
Share on other sites

Paslaik esmu uzbuuveeejis lidz jumtam, gaidu kad atvediis jumta metalu, majas izmeri 9x10 metri, apdziivojamaaa platiiba ap 80 m - izmaksaaja pie 5000 ls. Pamati, sienas, jumts. Paslaik pietruukst kada 1,5 menesha lai ielietu griidu un apmestu, siltinaatu sienas.

 

Labaak celt mazaku bet pabeigt godiiigi un bez krediiita.

Link to comment
Share on other sites

nu siltumsūkni ja pasūta pats no ķīnas pa taisno sanāk pievilcīga cena, tas tā, radagabals viens tā dara :D

kā teikt no ražotāja, kas piegadā Latvijas izplatītājiem. Tīešām pievilcīga cena un apmēram uz pusi mazāka cena ar visu piegādi nekā LV tirgotajiem.

Bet nu malka tomēr arī esošajā mājā ir galvenais kurināmais, un pie viena var nokurināt visus mēslus kas savācās, papīrus utt.. žarus kas sakrīt no akpārtējiem kokiem, un vispār haļavnais siltums sanāk.

Nu šajos laikos celt ir izdevīgi tiešām, bet nu no kredītiem labāk patālāk tiešām, jo par nākotni neko pilnīgi neviens nevaram zināt, ja kontā protams pāris lieki 7 ciparu skaitļi nemētājas, nu oki hoķbi 6 ciparu, bet tad arī kredītu nevajag pa lielo.

Labots - archezz
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Nu nu nemētājamies ar gudriem terminiem tagad, mister - sarkanbalsarkanais jumta licēj. Apskatīju tavu superēku ar 125kvm. Vai tu, lūdzu, man pamuļķim neizskaidrotu dažas nianses:

 

Kā dzīvē apvieno šos divus?

jumtam - skārda segums
nav paredzēti mezgli ar plēvju izmantošanu

 

Bildes savieno ar

Telpas paredzētas gaišas, ar lieliem logiem
Link to comment
Share on other sites

Un veeel - buuvatlaujai vajag topograafiju - gadaa to laiciigi jo topograafija saskanojaas Zemes dienestaaa apmeram 1-2 menesi.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Vēl ir tāda maza nianse, ka vannas istabās nav paredzēta vēdināšana. Tas noteikti nodrošina patīkamu tropu klimatu ar kaksišu aromātterapiju.

Link to comment
Share on other sites

nu tā māja toč tāda interesanta likās, nafiga tāds krāsains jumts?

var jau ātri uzbliezt protams un saviem spēkiem, bet cik kvalitatīva ir tā ātrā uzcelšana?

Link to comment
Share on other sites

jā un topene maksā ap 200Ls. mērniekiem trekna un garda maize visus šos gadus kopš LV neatkarības atjaunošanas.

 

skārds bez plēves - ļoti elementāri. apakšā ir ruberoīds. mezglu var izpētīt sīkāk, kam ir interese un kas vēlas šo mezglu izmantot naudas ekonomijas nolukos:)

plēvju neizmantošana ļauj iegūjt "elpojošas sienas" mitrums pa tām migrē no telpas uz āru.

 

kas vēl - logi? pamēri tos un (ar uztaisīt grafiku attiecībā pret telpas kvadratūru vai taml) un taps skaidrs ko nozīmē lieli gaiši logi, viss ir elementāri:) nesaprotu par ko te ir jāapvainojas?

 

ar ventilāciju problēmu nav, skurstenī ir dūmvada čaula un vairākas 125mm ventilācijas čaulas, attiecīgi virtuvei utml telpām kur vajadzīgs. nejauko mikroklimatu vispirmām kārtām novērš kanalizācijas ventilācija un ģeniālais izgudrojums - water klozets, un tikai pēc tam, pēc efekticvitātes ja sarindojam, nāk telpas ventilācija, kāda tā ir ierastajā viena noplūdes kanāla veidā.

 

tu jautā par to cik kvalitatīva ir tāda ātrā pašu spēkiem uzcelšana? tas atkarīgs no tā - kas to ceļ. ja cilvēki ar ilggadīgu pieredzi arhitektūrā un būvniecībā, kā arī ar vairākām jau uzceltām mājām, un turklāt ceļ priekš sevis nevis neģēlīgai notirgošanai kā kaķi maisā, tad ar kvalitāti nav problēmu.

Labots - Varonis
Link to comment
Share on other sites

Tiiiri informaacijai - viens naglas duuriena caurums pretondensaaata plevee izved no ierindas 1 m2 siltumizolaaacijas - shada info esot no Paroc.

Link to comment
Share on other sites

mja interesanti, bet kā teikt ir ko studēt un studēt vel ..

domāt un apspriest

 

tagad bik ne par pašu māju, bet vienalga par būvvaldi

Tātad, vai ir kaut kādi konkrēti normatīvie akti, kas tieši nosaka, kādai būvei nepieciešama būvatļauja un kādai ne?

piemēram šķūnīti būvējot vai nojumi diez vai tāda ir nepieciešama, bet vai ir dokumentācija, kurā precīzi atrunāts, kam vajag un kam ne?

Link to comment
Share on other sites

kā mērnieks:

Topogrāfija maksā 100-150ls (atkarībā no platības)un ar VZD zīmogiem var dabūt apm 3-4ned. laikā.

Un neaizmirsīsim vienu no galvenajiem: Lai sadalītu zemi no 2007.gada 23.decembra nepieciešams zemes ieric. projekts vai detālplāns (katrā nov. savādāk). Ja ir lēmums no pagasta par zemes sadali tad lidz šī gada 23. decembrim vel var tāpat sadalīt (ja runa iet ne par rīgu). Rēķini ka Zemes ier. proj, vai detalplānojums maksā 350 un uz augšu.

Tieši tagad mēģinu paspēt vienam lidz ziemassvētkiem uztaisīt sadali.

Link to comment
Share on other sites

to Zhaks Kusto

 

Nevajag dramatizeet tik ljoti visu un var iztikt arii bez liekezhu pakalpojumiem.

 

Skatamies pa punktiem.

 

Autors prasa kaa sadaliit ipashumu uz kura jau ir maaja. Taatad ar elektribu, celjiem un udeni tur jau +/- viss ir kaartiibaa. Var nojaust, ka ipashuma apmers ir 3000m2 - 1ha. Teoretiski tas varetu buut pilseetaa, bet visticamaak, ka nee.

 

Jautajums arii kur tas ir?! Pastulba likumsakariiba, bet tiko aaraa no Rigas rajona (dazhi citi pieriigas rajoni arii negatiivi izceljas), taa arii visai papiru birokratijai var iziet cauri tiiri vienkarshi, bez kukuljiem liekiem ieberzieniem, vienkārši papljaapajot valsts iestadees ar kompetentiem laipniem un atsaucigiem cilvekiem. Cik tas maksaa tik maksaa, bet neviens liekedis nav jabarina papildus. Ja man vajag konsultaciju no kadas valsts iestades - nedomajot zvanu uz regjioniem. Riigaa te vieni vieniigi pi...i~!

 

Ja maja tur jau ir un ar celjiem nav kartiibaa, tad to lieliski var dauziit aaraa no vietejaas valsts parvaldes. Izbraucamiem tiem jaabuut - dabaa protams ir visaadi, bet saprata robezhaas daudz ko var arii panakt ar runashanu un atbilstoshiem iesniegumiem.

 

Apkurei siltumsuknji un granulas suukaa ar cenu. Nekas reaalaaks par malku Latvijaa nav (it ipashi ja taa veel aug savaa graavii). Nedaudz fizkultuuras 1 nedelju gadaa un sildies uz veselibu 1 gadu (tas ja perc malku).

 

Buveshanai sienas arii aug mezhaa tepat Latvijaa. Nesen pa ltv1 radija super projektu kur uzbuveja maju no smilshu maisiem. Materiali 1tk Ls un 3 cilveku darbs vienu vasaru. Labi - nav iisti dzivojamaa maaja, bet skaisti apgazh stereotipus, par to ka bez 50kg neko uzbuvet neesot iespejams.

 

Ja cilveks maak lasiit internetaa (velams arii krieviski un angliski) tapat maak runaat ar citiem, tad mieriigi var pac ieklajauties sapraatiigaas naudaas ar buvnieciibu un pac tikt galaa ar birokratiju.

Link to comment
Share on other sites

Varu tikai piebilst, ka taisot malkas centrālapkuri nevajag aizmirst par tādu lietu kā siltuma akumulators (liels, siltināts bundulis (1-2 m3) kurā uzkrājas siltumnesējs. Šī iekārta nodrošina silto ūdeni kurinot 1 - 2x nedēļā (nav jādarbina boilers ar elektrību) un apkuri kurinot reizi 1 - 3 dienās. (atkarībā no mājas siltināšanas, vēlamās iekšas un āra temperatūras) Bez akumulatora jākurina vismaz 2x dienā.... (Kamēr krāsns kurās - silts, kā izdeg pēc pāris stundām auksts....) Viens otrs paziņa ir šādā veidā ieberzies, bet uzlikt uzreiz ir lētāk nekā pēc tam pārtaisīt. Bez tam tas bundulis nav dārgs un krietni samazina iespēju pārkurināt un uzvārīt sistēmu, kas tai nepavisam par labu nenāk!

 

Kas attiecas uz granulu katlu - neesmu dzirdējis nevienu pozitīvu atsauksmi - padārgi un tā iekārta niķīga. Tikai reklāmās viņai izdodas ilgstoši strādāt bez iejaukšanās.

Zemes siltumsūknis - ja slinkums dažreiz kurināt katlu un nav pieejama gāze - nemaz nav tik slikta alternatīva. Vēl labs variants ir gaisa siltumsūknis, jeb kondicionieris - lēts (sākot no 500 ls), vasarā spēj dzesēt telpu - tikai slikti (neekonomiski) strādā pie lieliem mīnusiem tāpēc vajag kādu papildus apkures veidu - piemēram kamīnu aukstajām ziemas dienām.

 

Varonis - tā eko māja ir interesanta, tomēr dažas lietas man tur ļoti nepatīk... Piemēram kāpēc jumts daudzkrāsains? Un kāpēc tik nerūpīgi airrock bloki samūrēti.... Vispār tā māja vienā citā forumā gari un plaši apspriesta bija. Bet ideja nav slikta - bez liekiem tēriņiem uzceļam un miers nevis par pāris vipendroniem maksājam 50 gadus bankai kredītu.

 

321 - kas tas par caurumu bildes kreisajā pusē? Garāža? Taisies mašīnu remontēt? Cerams bedre būs :) Jo mašīnas turēšanai garāža ir pilnīgi lieka. Īpaši ja būves platība ir maza - tad jau labāk papildus istaba vai pirts. Kāpēc būvēts no keraterm?

Link to comment
Share on other sites

321, a ir kaut kur internetā tas projekts apskatāms, kas tur gala rezultātā būs?

Link to comment
Share on other sites

Tas ir logs! :wacko2:

 

Hmm... Tā neko sev lodziņš - neliels.... Siltuma zudumi būs nevājie.

Link to comment
Share on other sites

Un ja man shii loga vietaaa butu divi kuru kopejais izmers butu lidziiigs shim vai siltuma zudumi butu mazaaki?

Maaaja uz 90 m2 / dziiivojamaaa platiiba uz 80 m2 (nakotnee ir ieplaanota vel maza piebuviite iespejams kreisjaa puseee).

Pamatu bloku lentveida pamati, keraterm sienas, metala jumts.

Izmaksas liidz shadai stadijai ap 5 k ls, pasutiiti plastmasas logi.

Sogad beidzu darboties, dubaks.

 

Rakstu cenas lai cilveiem butu ticiiba ka vinji pashi kaut ko var izdariit nevis pirkt gatavu.

Labots - 321
Link to comment
Share on other sites

Protams ka no logu skaita siltuma zudumi nemainās, bet gan no to platības. Uz kuru debess pusi ir tas logs vērsts?

 

Kāpēc tāds sienu materiāls? Takš dārgāk, grūtāk būvēt, sliktāka siltumizolācija. Labi - lielāka nestspēja kā airrockam vai fibo, bet vienstāva mājai tas nav no svara....

 

Saliec logus + kaut kādu lēto taupības krāsniņu un iekšdarbi, iekšdarbi, iekšdarbi - pieņemu ka ir ļoti daudz ko iekšā darīt.... :moil::moil: Āra gan šādā dubakā šavaki ko darīt.

 

Cik daudz darīji pats, cik brigādes? 5k ls izklausās ļoti patīkama summa. 80m2 dzīvoklis maksātu krietni, krietni dārgāk.

Link to comment
Share on other sites

runātāji jau mēs visi esam, moš vel kāds kaut ko ūvē? un ir ar ko padalīties? vizuāli, izmaksām, brigādes/paša darbs?

Link to comment
Share on other sites

 

 

Cik daudz darīji pats, cik brigādes? 5k ls izklausās ļoti patīkama summa. 80m2 dzīvoklis maksātu krietni, krietni dārgāk.

 

Pie kam stavoklis standarta dzivoklim butu sliktaks (es domaju psrs fondu)- logi jamaina taapat, iekshdarbi identiskaa apmeeraa + vesels strojs ar kaiminjiem kas te neljauj perforatoru izmantot tikos un tikos, te apkure ir tev trauceklis, te komunikacijas nekadas, te spiediens nav udenim 5tajaa staavaa un taa taalaak un taa joprojaam.

Labots - mr
Link to comment
Share on other sites

Sakumaa bija ieplaanots 2 graadu jumts, tur vajadzeeja lielaaku sienu nestspeeju jo sniedzinsh bieza kartaa buuutu uz jumta (zimeaa gan tas darbojaas kaa piespiedu papildus siltumizolaacija) - bet beigaas tomer izveleejos nedaudz slipaaku metaaala trapeci - atkriit tas dargais 18 mm osb un atraaak ieklaaajaas.

 

Varu ielikt cenas apmeram

pamatu bloki pie 500 ls (100 ls piegaade)

sienu bloki kkkas pie 1100 ls 23 m3 (es njeemu no rokaam kam palika pari iepakojuma par apm 40 ls m3, tagad bodes ta var dabut)

pamatu bedri pac raku ar senciiti

meernieks nosprauda pamatus pa 20 ls (sarunaju kad vajadzes izinju buvaldei iedoshu vel 20 ls)

ieliku pamatus ar 2 draugiem pa vienu dienu

biskiiit lohanulsa jo pamatus neliku pec strikja bet pec bedres (sanaca sut tur 5-7 cm nobiiide)

kraans lai ieliktu pamatus 70 ls (5 h x 14 ls)

mureeja labi viiiri cena 15 ls m3 (uz manu bloku daudzumu pie 350 ls)

uzmureeja 2 nedeljaas pac vazajos apkaart skatiijos, nesaju blokus un visu ko citu dariju

jumtam koks pie 400 ls un metaaals pie 600 ls (vel iedeva 100 ls skidku)

jumta likshana 500 ls nu shis taa so so gribeju pa 400 ls bet nestrideeejos ipashi

2 nedeljaaas uzlika jumtu

pac paraleeli tagad stumju pieberamo smilti pamatos 5 kuzavas pa 10-12 m3

pasutiiiju logus par 650 ls (lielais logs ir 3,5 platumaa un 2,5 agstumaaa)

 

Taaa luk njemos pietrukst kaads silts menesiits lai ielietu griidu, apmestu iekshu un saktu siltinaat

Nakoshgad veel gana rocinjas jaapakustina bet nav TIK dargi un nebuut ne TIK gruuuti

Paldies http://www.building.lv forumam

 

Logs versts pret austrumu pusi.

 

Papiiiru djeela ls 300 par projektu un ls 150 par meernieciiibu. Veeel buuvatlauja 20 ls kaut kas un kaut kas 20 apdrosinasana.

 

Toties man nav elektriibas un ar to bus jaziepeejas gana daudz. Kaut gan ierakt 300 m kabeliiti nevajadzeetu buut probleemai.

 

Kopumaaa tereeties planoju zem 10 k ls.

Labots - 321
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...