Jump to content

Ābolu suluspiede


Mac
 Share

Recommended Posts

Ir nogatavojušies āboļi, tāpēc jāsāk kautkas darīt, lai viņi bezjēgā nenostāvētu un nesapūtu, tāpēc nepieciešama sulu spiede.

 

Paskatījos aboluspiedes.lv, bet cenas tur ūiuiuu.

 

Vajag neko greznu, vienai reizei, galvenais, lai pilda funkciju - sarīvē ābolus un tad izspiež (protams, tam būs nepieciešamas divas ierīces)

 

Tad jautājums, vai iespējams, kautkur izīrēt, aizņemties sulu spiežamos (vajag īsam laikam, maksimums, nevairāk kā diena) - vai galējā gadījumā, kur pa lētām naudām varētu iegādāt šīs te ierīces, par sapratīgām cenām?

Labots - Mac
Link to comment
Share on other sites

Pļaviņās ir iespēja aizbraukt ar saviem āboliem un izmantot tur esošo lieljaudas rīvi un mehānisko presi - par lētām naudām.

Link to comment
Share on other sites

Pagājušajā gadā šādu sulu spiedi par Ls 19 iegādājos cenuklubs.lv Rēzeknes ielā. Arī priekš āboliem, bet ziemā noderēja daudz labākām sulām. Super sula sanāk no ķirbja un burkānu maisījuma. Tā ka domā, ka noderēs tikai āboliem, tad iesaku padomāt par manu dārzeņu kombināciju. Attiecību starp burkāniem un ķirbjiem var mainīt pēc garšas.

Varu tikai pateikt, ka sulu spiede par Ls19 nav desmit reizes labāka par sulu spiedi par Ls 190.

Labots - Cody
Link to comment
Share on other sites

Netālu no ģimenes vasarnīcas (Saulkrastos) spiež ar mehānisko presi, 13 sant./l. Tieši tagad malkoju tur spiestu sulu :)

Labots - cash^
Link to comment
Share on other sites

Pagājušajā gadā šādu sulu spiedi par Ls 19 iegādājos cenuklubs.lv Rēzeknes ielā. Arī priekš āboliem, bet ziemā noderēja daudz labākām sulām. Super sula sanāk no ķirbja un burkānu maisījuma. Tā ka domā, ka noderēs tikai āboliem, tad iesaku padomāt par manu dārzeņu kombināciju. Attiecību starp burkāniem un ķirbjiem var mainīt pēc garšas.

Varu tikai pateikt, ka sulu spiede par Ls19 nav desmit reizes labāka par sulu spiedi par Ls 190.

Nesalīdzini svimpi ar pirkstu, cilvēks nerunā par sulu glāzes izspiešanu...

Bet ja pat tēmu, nākamnedēļ būs pievedums tiem aboluspiede.lv, itkaā gribētos vienu 20 vai 30 litrīgo spiedi.

Tikai rīvi pats domāju uztaisīt.

Varetu iznomāt moska

Link to comment
Share on other sites

Netālu no ģimenes vasarnīcas (Saulkrastos) spiež ar mehānisko presi, 13 sant./l. Tieši tagad malkoju tur spiestu sulu :)

100 litri 13 lati? Pārāk dārgi...

Link to comment
Share on other sites

Mēs mājās paši izgatavosim sulu spiedi, gandrīz jau pabeigta, ar rupju rīvi tos sarīvē un tad tik atliek saspiest. Vēlāk ja kādam interesēs varu pat ielikt bildi.

Link to comment
Share on other sites

Nu šitās ar skrūvi, kubulveidīgas, ir tomēr lēngaitas/neizspiež visu sulu. Kādreiz padomlaikos varēja pa ''blatu'' davūt skruvēs, bet nevis kubuliņš, vet gan, nu mantu ieliek filtrauduma maisā (precīzāk kā liels kabatas lakats-uzliek sasmalcināto un pārloka malas pāri) apakšā un virsū rievota plastikāta un atkal nākošo ar mantu , plastikāta... tā kā sendviču maišeļus piecus. Tad to visu saspiež ar skrūvi-burtiski pāris minūtēs izspiež. Tai kubula versijai problēma ir tur, ka spiežot samaltus ābolu, lielā tilpumā sablīvējās un sula tek lēni, bet vidū nav lāgā izspiesta. Pēc tās , filtrpreses ( nu tieši tādas pašas izmanto lielrūpniecībā, tik kalibrs desmit reizes lielāks) , atspiedas var teikt tik miklas , nevis slapjas. Obščem piedalijos vienā sulas spiešanas talkā ar šadu presi (nu smalcināšanai izmantoja vienu, arī , rūpniecisku smalcinātāju)- pa pus dienu saspiedām laikam kādas 6-7 40 litru kannas ( nu bija tāds brīnums padomlaikā). Vārdu sakot sula tika visiem kaimiņiem. Vot šitādu spiedi ir vērts taisīt/pirkt. Izmērs jau nebija nekāds dižais, bet ražīgums... Tagad neesmu tādas manijis pārdošanā. Tās kubulveida arī nav sliktas, bet vairāk piemērotas ogām , tipa vīnogas, kur maz biezumu.

Link to comment
Share on other sites

paldies oxygen par ieteikumu, tiks skatītas tāda prese, ne tās mucas.

Vienīhais ko negribas pirk ir smalcinātājs, varbūt kāds var padalīties uzgatavošanas noslēpumos.

Link to comment
Share on other sites

Varbūt vari patiekt no kuras puses esi un cik esi gatavs tālu tos ābolus vest, savādāk visi te pa saviem rajoniem saka kur var vest, bet jēga tam maza!!!

 

Šīs nedēļas sākumā, spiedām sulu turaidā, par 175L samaksājām 14Ls, aizvedām ābolus, onka pats visu saspieda, čužas paliek pie viņa un brauc pakaļ pēc stundas jau!!

Link to comment
Share on other sites

Nu prastākais smalcinātājs ir koka kaste (sile) un lapu kapājamais . Tie kas ir bijuši laukos, varbūt to kapājamo ir redzējuši. Nu īumā Sformas ar asu malu , iestiprināts rokturī. Tik nez vai rīgā kur tirgo? Lauku veikalos jau vajadzētu būt ( nu arī var pameklēt kādā prastāka saimniecības preču bodē, kur tirgo mantas tipa govs ķēdes vai tamlīdzīgas mantas. Nu ar šo agregātu nesanāks tik raiti kā ar kādu ar elektro pievadu, bet tomēr nav ne vaina. Nu otrs variants ir kāda lielāka gaļas mašīna ar rupju sietu ( elektrisko)

Link to comment
Share on other sites

Jā, pirkt veikalā gan ir lētāk.. :)

Nu ja tev vajag 200 Litri un vairāk diez ko nepievadāsi.

 

A pirkta (ja godīgi ar paša spiesta) sula man negaršo - interesē rūgšanas gala produkts. Un tur vajag lielus tilpumus...

Link to comment
Share on other sites

Reku ir onkulis , kurš pats taisa tās ābolu sulu spiedes

viestursgrasmanis@inbox.lv Tālrunis: 371-26360763

Dzīvojās viņš aiz Svētes. Var aizbraukt, izmēģināt.

Varu aizsūtīt bildes ar viņa izgatavotajām ierīcēm.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...
Anonīms Alkoholiķis

Paldies par piedāvājumu un visu šejieniešu vārdā nov3lam tev iet un iespiest tajā daiktā savus divus "ābolus".

  • Haha 2
  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

aļikā var nopirkt allus maisus, derēs arī vīnu filtrācijai.

Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , AlCohol teica:

aļikā var nopirkt allus maisus, derēs arī vīnu filtrācijai.

Kā atrast? Vai kā saucas šie maisi? 

Link to comment
Share on other sites

kompresors
pirms 12 stundām , Maris77 teica:

Kādu audumu izmantojat ābolu sulus spiedē filtrēšanai? 

Visparastākos baltos maisus, sauc arī par cukura maisiem (laikam polipropilēna, vai kāda tur materiāla), ja izmanto sulas spiešanai ar skrūves vai domkrata presi. Jāspiež lēnām, lai nesaplīst. Āboli rupji rīvēti. Var kādas 5 reizes izspiest ar vienu maisu, pat vairāk, ja uzmanīgi rīkojas. 

Link to comment
Share on other sites

pirms 5 stundām , kompresors teica:

Visparastākos baltos maisus, sauc arī par cukura maisiem (laikam polipropilēna, vai kāda tur materiāla), ja izmanto sulas spiešanai ar skrūves vai domkrata presi. Jāspiež lēnām, lai nesaplīst. Āboli rupji rīvēti. Var kādas 5 reizes izspiest ar vienu maisu, pat vairāk, ja uzmanīgi rīkojas. 

un pāris eiro ieguldot nav pat baigi uzmanīgi jāuzvedas.

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 22 stundām , Maris77 teica:

Kādu audumu izmantojat ābolu sulus spiedē filtrēšanai? 

Mājas alus, Dzirnavu 7 vajadzētu būt speciāliem maisiem sulas spiešanai ar presi.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Jā, tajā veikalā varēsi nopirkt arī visu pārējo, kā pārvērst to sulu noderīgu garastāvokļa uzlabošanai..😃

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

versatile
pirms 10 stundām , kompresors teica:

Visparastākos baltos maisus, sauc arī par cukura maisiem (laikam polipropilēna, vai kāda tur materiāla)

Es ietiektu ar šo uzmanīties.
Ok, ja ir cukura maiss, kam iekšā nav polietilēna oderes - tad tas ir paredzēts pārtikai un ir lietojams.
Bet, ja ir tāds ar oderi, tad, to oderi izravējot, man nav nekādas pārliecības, ka ārējais slānis ir paredzēts tiešai saskarei ar pārtiku (un var būt cita sastāva, atdot mikroplastmasu, citas nevēlamas vielas, utt).

Drošākais - lavsāna vai līdzīgi maisi, kā jau te ir norādījuši biedri.

 

Nē, nu, ja taisa sulu ne sev, bet pārdošanai un bez PVD efektīvo manageru iesaistes, tad gan jau ka nav vērts iespringt... #tīriPaLatvisko

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

A moš satīna? Ko tur mudrīt, parastos džutas maisus vajag, griežam pa vīli pušu, iegūstam regulāru auduma gabalu, liekam rāmī, ieberam tur spaini ar sasmalcinātiem āboliem, atkārtojam to pašu 10x un tad presi pa virsu. Lēti, efektīvi un ilgmužīgi, ja darbojas ar prātu, to maisu saplēst nevar.

Link to comment
Share on other sites

versatile
Pirms 39 minūtēm , Gestapo teica:

parastos džutas

Mūsdienās diezgan ekskluzīva štelle. Es noteikti balsotu par džutas maisu labāk kā depo nopērkamajiem polipropopilēna vai citu polimēru maisiem, kas nav paredzēti saskarei ar pārtiku. Tiesa, ar piebildi, ja sulu pēc tam uzvāra.

Link to comment
Share on other sites

Ierakstām salīdzini.lv džutas maisi, nav neko ekskluzīvi. Es gan iesipu kapeiku un dabūju maisus no kafijas pupiņu importētājiem, bet nu tur cits apjoms, lai būtu jēga ņemties.

Link to comment
Share on other sites

versatile

ok, nebiju speciāli meklējis, tik vien kā pērn depo un līdzīgos redzēju tik plastmasniekus.

Šogad tāpat nevajag, ābolu daudz, bet nejēgā sapūst. Varbūt tagad paliks labāk, pie vēsuma.

Link to comment
Share on other sites

darklight

Es spiežu ar veco labo baltkrievu Žuravinku. Sievasmāte sagriež ābolus tā, lai lien iekšā, es pa stundu varu pāris zupas katlus piespiest. Aparāts vienkāršs un kompakts, rūpnieciskiem mērogiem nederēs, bet savu pāris ābeļu ražas izstrādāšanai ir pa pirmo.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...