Smirnoff Ierakstīts Augusts 26, 2009 Share Ierakstīts Augusts 26, 2009 Labdien. Sava pirmajā vēstījumā vēlos jums atklāt paaudžu noslēpumu "Sviestmaize Gurmāniem". 1. Praktiski paņemam kādu maizi. Profesionāļa padoms: pagatavojamajam ēdienam labi derēs arī pareizi izvēlēta baltmaize, saldskābmaize vai rupjmaize. Pirms izdarīt galējo izvēli par labu kādam no maizes veidiem, ir cieši ieteicams noprovēt katru maizīti. 2. Maizīti konkrēti sadalam gabalos. Profesionāļa padoms: ieteicams sadalīt aptuveni līdzīga biezuma plakanos objektos, izmantojot nazi. Pievēršiet uzmanību maizes tieksmei izdalīt drupačas. Sekojiet tām līdzi ar acīm, lai turpmāk spētu tās mutiski lokalizēt. 3. Ņemam jebkuru puslīdz sakarīgu sviesta masu. Profesionāļa padoms: sviestu vēlams atlaidināt kādas pāris stundas iepriekš, pirms gatavot sviestmaizi. Pretējā gadījumā sviests ir spējīgs sagādāt Jums nepatīkamus pārsteigumus. Nekādā gadījumā natlaidiniet sviestu mikrovilnī - Jūs riskējat bojāt sviestainā objekta virsmu! 4. Ņemam tuvāko atdalīto maizes objektu uz sparīgi ziežam atlaidināto svieta masu uz pašu izvēlētā objekta. Profesionāļa padoms: regulējot sviesta masas klājumu uz maizes objekta virsmas, rūpīgi sekojiet līdzi atlikušās brīvās masas stāvoklim uz naža asmeņa, laicīgi konstatējot iztrūkumu - neministinoties papildiniet masas apjomu. Ja būsiet rūpīgi lasījuši recepti un korekti veikuši visas darbības, tad rezultātam būtu jāsanak konkrēti līdzīgam tam, ko uizdevās radīt man: Profesionāļa padoms: izsmalcināta ēdiena radīšana ir smalka procedūra. Tā ir praksē apvienota teorija, intuitīvās izjūtas un mīlestība labi paēst. Neļaujieties mirkļa vājumam, ja ar pirmo piegājienu Jums neizdodas darināt īsteni gardu šedevru! Neatlaidīgi turpiniet praktizēties! 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosmos Augusts 26, 2009 Share Augusts 26, 2009 pieGdiena ir tikai parīt.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smirnoff Augusts 26, 2009 Author Share Augusts 26, 2009 Laikam jātaisa savs blogs gurmaniem.lv Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cepums89 Augusts 26, 2009 Share Augusts 26, 2009 paldies, tagad zināšu kā uzsmērēt sviestu uz maizes ... Varbūt varētu uztaisīt pamācību kā uzlikt vēl virs'udesu, man nesanāk .. heļp ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr. Nejēga Augusts 26, 2009 Share Augusts 26, 2009 Nu, nu, tad nu padomdevējs atradies - pašam sviesta gabali maizē n-tos cm iespiedušies, nevis smuki pa virsu pārsmērēti.. Vispār ar maizēm ir tā, ka ja vien nav āķis uz mīkstām baltmaizēm, nav problem atrast maizīti, kas nedruposies. Vēl padoms - sviests jāuzgāz normāli, līdz pat malām, nevis centrā piciņu un pārējo atstāt pliku maizi. Ātri jau tas ir, ērti gan nav (čakars ar drupačām utt, tad jau klaipu vienā rokā, karoti ar sviestu otrā, un ēd tāpat) lēti tad, ja neņem "Lāču maizi", un veselīgi tikai tad, ja lauku sviestiņš. Par margarīniem neieminēties - tie ir tikai gultņu eļļošanai! Vispār, reps par izdomu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smirnoff Augusts 26, 2009 Author Share Augusts 26, 2009 Kams - es neuztvēru Tavu domu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grossmeister Augusts 26, 2009 Share Augusts 26, 2009 Varbūt varētu uztaisīt pamācību kā uzlikt vēl virs'udesu, man nesanāk .. heļp ! Tas tāpēc , ka tev īstās bikses nav kājās . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pirkss Augusts 26, 2009 Share Augusts 26, 2009 Man ir jautājums - drīkst maizīti sadalīt gabalos nekonkrēti? Jeb drīkst tikai konkrēti? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smirnoff Augusts 26, 2009 Author Share Augusts 26, 2009 MārcisB, improvizācija ir pieļaujama, bet saprāta robežās. Nekonkrētu gabalu dažādie izmēri nepieredzējušu smērētāju var vest galējā izmisuma stāvoklī. It sevišķi, ja nebūs bijusi pievērsta pienācīga uzmanība sviesta atlaidināšanas procedūrai. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domugrauds Augusts 26, 2009 Share Augusts 26, 2009 nu beidzot zināšu kā var smērēt sviestu uz maizes, jo parasti maizi uz sviesta liku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smirnoff Augusts 26, 2009 Author Share Augusts 26, 2009 Ja Tu esi radis kramēt maizīti uz sviesta... gauži nebēdā! Ne Tev vienam šāds misēklis gadījies. Pieļauju, ka tagad, uzzinot korekto sviestamaizes satāvdaļu proporciju attiecību, Tu centīsies ievērot šīs vienkāršās loģikas pamatus. Saprotu, ka tomēr ik pa laikam pašpruks Tev ierastā ačgārnā kombinācija, bet - nepārdzīvo! Turpini cīnīties! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pirkss Augusts 26, 2009 Share Augusts 26, 2009 Maizi jāēd ar sviestu un desu uz leju Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smirnoff Augusts 26, 2009 Author Share Augusts 26, 2009 Par konkrētu sviestamaizes ēšanas procesu - tā jau ir atsevišķa pavediena vērta runa! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nomalis Augusts 26, 2009 Share Augusts 26, 2009 Eu, par desas vai cepta cālīša pievienošanu apskatāmajam edamkomplektam nebūs? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr. Nejēga Augusts 26, 2009 Share Augusts 26, 2009 Kādu relatīvo mitrumu vajag maizei, lai nav cieta, bet arī lai nav mutē ķipīga kā mīklas gabals (protēzes ir grūti tīrīt manā vecumā)? Un cik biezas ir šķēles jāgriež? Man ir gadījies tik plāni iegriezt, ka sviests cauri izspiežās, un reiz bija tik bieza šķēle, ka cauri izkost grūti - maize pret smaganām atdūrās. Es arī atzīšos vienā noziegumā - es maizi esu griezis ar līdzeno nazi, un tad sanāk šķībi un līki.. Cik dzirdēts, maizi drīkst tikai ar zāģnazīti griezt.. Vai vēl ir cerība laboties? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smirnoff Augusts 26, 2009 Author Share Augusts 26, 2009 Desu, cepcālīti un citas līdzīgas garšvielas - pievienojam pēc personīgajiem ieskatiem un sviestamaizes nepieciešamajām individualajām garšas īpatnībām. Līdz sim brīdim uzskatīju, ka maizes relatīvais mitrums netiek publiskots. Šķēļu biezums ir tieši atkarīgs no citu ikdienas sastāvdaļu mainīgajiem lielumiem: garastāvoklis, ēstvēlme, algas dienas tuvuma brīdis u.tml. Tava pārliecība ir maldīga. Mūsdienu sabiedrībā minētais notikums netiek uzskatīts par noziegumu. Labošanās nav nepieciešama. Lai gan būtu vēlama paša labsajūtas uzlabošanas nolūkos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest drunk_lizard Augusts 26, 2009 Share Augusts 26, 2009 kas, pie velna, ir "Gurmāns" ? :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
itanium Augusts 26, 2009 Share Augusts 26, 2009 (labots) Liekas, ka kāds mēģina kādu te apmuļķot. Pēdējajā bildē es neredzu sviestu Ui, atvainojos. Tas būs nākošais meikojums. Labots Augusts 26, 2009 - itanium Link to comment Share on other sites More sharing options...
smartdevil Augusts 26, 2009 Share Augusts 26, 2009 (labots) Da ko juus saprotiet Neko labaaku par baltmaizi ar snikers batononju vai baltmaizi ar shokolaades saldeejumu neviens nav izdomaajis. drunk_lizard gardeedis Labots Augusts 26, 2009 - smartdevil Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dodo Augusts 26, 2009 Share Augusts 26, 2009 Pieprasu pamacibu ka pareizi noslaucit dibenu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
roliss Augusts 26, 2009 Share Augusts 26, 2009 nepareiza sviestmaizes taisisana ir kaitiga jusu veselibai Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg97 Augusts 26, 2009 Share Augusts 26, 2009 (labots) Dodo, dibenu slauka vīri ar īsiem krāniem... Labots Augusts 26, 2009 - ggg97 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts