saimnieks Ierakstīts Augusts 23, 2009 Share Ierakstīts Augusts 23, 2009 (labots) Sastāvdaļas: 1. (atkarība no trauka izmēriem un ēdāju daudzuma) 2. 1.Pelmeņi 3. 2. Siers 4. 3.Majonēze 5. Zaļumi +šoreiz tomāti Pagatavošana: 1.Izvēlētaja traukā ielej mazliet eļļas, tā lai nosedz trauka dibenu; 2.Pelmeņus mazliet apcep uz pannas vai mazliet apvāra (es šoreiz vāriju) ; 3.Liek traukā vienu kārtu pelmeņus, apsmērē ar majonēzi un uzber rīvetu sieru. Pa vidam beram garšvielas (es liku kariju). Pēc tam liek nākošo kārtu pelmeņus un atkal apsmērē ar majonēzi un uzber sieru. (var likt vēl ko citu, es šoreiz izmēģināju tomātus), (parasti taisu 3 kārtās,bet var arī vairākās ja trauks atļauj). 4.Trauku ar pelmeņu kārtojumu liek cepeškrāsnī (200C) un kad siers ir izkusis sacepums ir gatavs!!! LABU APETĪTI!!! Labots Augusts 24, 2009 - saimnieks 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hrjum Augusts 23, 2009 Share Augusts 23, 2009 +2 kg at once P.s. No offence Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cepums89 Augusts 23, 2009 Share Augusts 23, 2009 Paldies, izskatās garšīgi. Būs jāpaprovē. Hrjum ja dzīvo viens tad patiešām ir pa daudz, bet ja dzīvo divatā tad ir ok porcija. Jo kilogramu var noēst, pats bieži pērku pelmeņus un kg paku vienā reizē varu noēst Link to comment Share on other sites More sharing options...
lacom Augusts 23, 2009 Share Augusts 23, 2009 izklausās tīri ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
saimnieks Augusts 23, 2009 Author Share Augusts 23, 2009 Man tur īstenībā bija 1,5 kg pelmeņu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
saimnieks Augusts 23, 2009 Author Share Augusts 23, 2009 Tur neko neaprauj, nez man liekas ka 200 ir ok. Nēsmu jau baigais pavārs takā pa tiem grādiem tik daudz nezinu. P.S. no tomātiem ir bik skarbanums, tiem kam ir pret to iebildumi, tomaatus iesaku nelikt... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konstatators Augusts 23, 2009 Share Augusts 23, 2009 Paldies par receptiju, bet nu tak kamdēļ jāliek tie milzonīgie palagi? Tak ieliek vidēju attēlu un miers, a te kā atver, tā viens pelmenis pa visu ekrānu sanāk... Link to comment Share on other sites More sharing options...
edw Augusts 23, 2009 Share Augusts 23, 2009 Nākošreiz neliec tādus palagus! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Augusts 23, 2009 Share Augusts 23, 2009 Plusinshs no manis par recepti. Buus mosh jaaizprovee kaut pelmenji nav tas miiljaakais eediens. Btv ir veel muusdienaas nopeerkami pelmenji, kur buutu galja nevis fekaaliju un sojas maisiijums? p.s. Man boota receptes patiik labaak nekaa, piemeram, receptes.lv - tikko biju tur iespeeries, kaut kaada pilniiga hernja, a te vismaz var atrast skarbo viiru receptes, kuraam kalorijas nevar saskaitiit, jo nav tik lielas skalas un 13 penzhiem pietiek no vienas porcijas, lai atstieptu kaajas no holesteriina. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igelkott Augusts 24, 2009 Share Augusts 24, 2009 (labots) es, ja cepu pelmeņus, tad nekad iepriekš neapvāru. un otrādi. parasti apcepu pelmeņus līdz vienmērīgi brūnai garoziņai, salieku traukā, pārleju ar kārtīgu slāni skābā krējuma, tad smalki sakapātu kūpinātu gaļiņu, tas atkal kārtu pelmeņus, krējumu un, visu beidzot - sarīvēju pāri sieru. pašās beigās, jau pasniedzot - zaļumi, zaļumi, garšvielas. gestapo, pats nekad neesi mēģinājis pelmeņus gatavot!? vot paķēra reiz, kad paziņa atbrauca no Baltkrievijas (dod, Dievs, reiz mums Latvijā tādu prezidentu, kā Lukašenko!), doma, ka uztaisīs pelmeņus. un tie tapa gatavi - lieli, gardi, pildīti ar gaļu, nevis sū. anyway, pēdējoreiz īsteni garšīgus pelmeņus ēdu vēl tajos laikos, kad Jelgavas ielas stūrī bija pelmeņēstuve - vot TIE bija pelmeņi... tagad tiešām grūž iekšā da jeb ko, ko var sakasīt no konveijera - ieskaitot žurkas, kuras tur palikušas... Labots Augusts 24, 2009 - Bonifācijs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žaks Noriss Augusts 24, 2009 Share Augusts 24, 2009 Stop! Kurš te sūdzas par pelmeņu saturu? Vot es gribēšu redzēt to cilvēku, kurš pirks pelmeņus par 5-7Ls/kg, kad tie tiks taisīti no supergaļas un augstākā labuma miltiem, turklāt būs roku darbs. Gribi lēti - pērc veikalā par latu kilogramā. Gribi garšīgi - taisi pats vai meklē kaut kādā em-cē-kvadrātā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Augusts 24, 2009 Share Augusts 24, 2009 Man vislabāk patīk LIDO pelmeņi un Miesnieka klasiskie...Man viens paziņa bija kurš saldētus , nevārītus pelmeņus ēda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domugrauds Augusts 24, 2009 Share Augusts 24, 2009 Bildes tiešām ir krietni par lielu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žaks Noriss Augusts 24, 2009 Share Augusts 24, 2009 Jēziņ, kas to čupu ar pelmeņiem var sataisīt... Veikala izmēra pelmeņi uz 1 purnu aiziet ap 15 gab. Mājas izmērs būs vismaz 2x, značit ap 8 pelmeņiem uz 1 purnu. Tā kā mājas pelmeņi ir gardāki, tad droši var rēķināt 10-12 uz purnu. Ja ir 4 ēdāji, tad 50 gabalus uzmočīt... jokseļmokseļ darbiņš. Ja vēl gadās kāds superrijīgs... P.S. bērnībā nepatika lasīt ogas un Ziemassvētkos taisīt pīrāgus. Bet ēst pīrāgus gan patika! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cepums89 Augusts 24, 2009 Share Augusts 24, 2009 Žak, tu kā tāds calis ēd Veikala izmēra pelmeņi ir tik mazi, ka knapi var uz dakšinas uzdurt.. Labākie veikalā nopērkamie ir miesnieka klasisnie un kkādi zaļā, svītrainā pakā ar kūpinato gaļiņu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobiksons Augusts 24, 2009 Share Augusts 24, 2009 (labots) patiesībā pelmeņu ražošana ar rokām nav nekāds baigais darbs. Galvenais netīt pa pelmeni no A-līdz-Z.. - sataisi mīklu - sataisi gaļu - izrulē mīklu - sataisi pelmeņu "šablonus"/rimbuļus (daudz!) - saliec gaļu uz visiem rimbuļiem, un tad tikai "vēr ciet", nevis pa vienam ja dara 2 cilvēki saliedēti, tad diezgan ātri. un tur tiešām sanāks garšīgāk, jo būs >50% gaļas (patiesībā kā sataisīs) ir arī spec. iekārtiņas pelmeņu vēršanai. būs smukāk un ātrāk. Labots Augusts 24, 2009 - bobiksons Link to comment Share on other sites More sharing options...
saimnieks Ierakstīts Augusts 24, 2009 Share Ierakstīts Augusts 24, 2009 Vairs nav palagu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žaks Noriss Augusts 24, 2009 Share Augusts 24, 2009 Njā... varbūt cālis. Man vienkārši negaršo un ēdu tikai ja nekā cita mājās nav. Vairāk par 10-15 nevaru iemocīt un arī tikai pie noteikuma, ka ir krējums un soja. Ja pelmeņi nāk kopā ar majonēzi, tad gan rauj augšā. Jebkuri pliki applaucēti rīsi bez sāls ir foršāki par pelmeņiem un to sniegtajām pēcatraugām Link to comment Share on other sites More sharing options...
Verneris Augusts 24, 2009 Share Augusts 24, 2009 Peedeejaa laika garshiigaakiem pelmenji ir "" Mazuliishi" Bija rimi akcija, sanaaca nogarshot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andza Augusts 24, 2009 Share Augusts 24, 2009 Kāda ir precīza pelmeņu mīklas recepte? Pēdējo reizi, kad taisīju vadoties no receptes.lv man tā mīkla lipa pie rokām, bļodas utt. Izrullēt nebija iespējams, pēc miltu pievienošanas tā atkal nebija pārāk garšīga pēc pelmeņu uzcepšanas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
q64silver Augusts 24, 2009 Share Augusts 24, 2009 kuru majonēzes šķirni liki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
saimnieks Augusts 24, 2009 Author Share Augusts 24, 2009 es liku salaatu majoneezi, bet var likt peec pashu izveeles... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts