Populārs ieraksts Gestapo Ierakstīts Augusts 16, 2009 Populārs ieraksts Share Ierakstīts Augusts 16, 2009 Sveiki taa un shitaa. Nuka doshu vaigaa luukot shashlika recepti, kas sevi pieraadiijusi jau daudzas reizes. Sastaavdaljas: Karbonaade, siipoli, etikjis (gan jau NC mani tagad lamaa un taisaas uzsuutiit urlu baru par taadu kjeceriibu ), sojas meerce, saals, pipars, cukurs. Pagatavoshana: Visupirms sagriezham gan galju gan arii siipolus un kaartojam marineejamajaa traukaa. Liekam galju, apkaisam ar saali, piparu un mazliet cukura, tad iet sasmalcinaatais siipols un tad uz siipola mazliet uzlejam sojas meerci, ja ljoti svariigs ir esteetiskais baudiijums, tad uz uzlietaas sojas meercis uzliekam atkal paaris siipolus, savaadaak, ja uzliks galju, tad vinja stipri iekraasojas no meerces. Un taa kaartojam, kameer traucinshs pilns. Siipola/galjas atitieciibu es parasti izveelos aptuveni 0,7kg pret kilogramu galjas, bet nu siipols nekaadaa gadiijumaa nevar buut par daudz. Daudzi te peedeejaa laikaa palikushi moderni un kauc, ka etikjis nekam neder un marinaades ar etikji lieto tikai vecai galjai - suudu, etikjis ir bijis laps marineeshanai, ir tagad un taads arii buus. Man dikti patiik garsha, ko galjai piedod etikjiitis. Labi, taa man te bija mazliet liriska atkaape - taatad vajag uztaisiit etikja/uudens maisiijumu, kam buus jaapaarklaaj muusu sagatavotaa galjina. Daru es to vienkaarshi, ieleju bljodinjaa galda etikji un shauju klaat vaariitu uudeni un garshoju ik pa laikam, ja garsha paliek jau patiikama un vairs nav dikti stipra, tad maisiijums gatavs un to var maukt uz galjas virsuu. Taalaak apsedzam traucinju un metam leduskapii uz 12h, peec noteiktaa laika kaartiigi apmaisaam visu kaartojumu (pirms tam tas nav jaadara!) un liekam veel uz 12 h marineeties. Es uzskatu, ka jebkura eediena marineeshanai nepiecieshama vismaz diennakts, jo nu neticu es shitiem pekstinjiem, ka labi var kaut ko iemarineet pa 2h. Shitas shashliks man vislabaak garshoja treshajaa sutkaa, tad nu tieshaam bija marinaadi labi sasuucies un kusa uz meeles. Nu a taalaak jau viss skaidrs, njemam galju un aizdaru (alu!) un lecam zaljumos. Taakaa biju pataalu no ierastaas vides, tad liidzi bija vien kroplais grillinhs uz kura tad tika cepta galjina. Ta jau parasti tiek izmantota mangaala (hvz kaa latviski), kas izkurinaata ar lapu koku. Shashliks ir jaacep uz iesmiem, jo taa tomeer var vislabaak apgroziit un nokjert iisto gataviibas mirkli. Un veel pie teemas, lai arii shashlikoshanaas sezona iet uz beigaam tomeer ieteiktu visiem - nu nepeerciet tos lielveikalu suudus marineetos, pasha gatavots ir pavisam kaut kas cits, ja veel galju izdodas dabuut no paziistama zemnieka, tad vispaar zupaaa. Lielveikalu drankji lai paliek krieviem un citiem nespeejniekiem. Lai labi garsho! 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mezavecis Augusts 16, 2009 Share Augusts 16, 2009 mmm, labs Nez kādēļ arī sliecos nedaudz skābumu pievienot - ar plikiem sīpoliem ir bik pa maz. Tomēr labāku garšu piedod vairāk citrons nekā etiķis Link to comment Share on other sites More sharing options...
itanium Augusts 16, 2009 Share Augusts 16, 2009 Izskatās labi, tikai +1 par citronu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dusk Augusts 16, 2009 Share Augusts 16, 2009 patiešām labi btw 12h marinēšanas procesu var samazināt uz 15min ilgu iemešanu mikrenē uz apmēram 300w jaudu. Gaļa nebūs ne izvārījusies, nekā, vienkārši visa tā susla būs sagājusi gaļā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
roliss Augusts 17, 2009 Share Augusts 17, 2009 izskataas no skata garshiigaaks kaa nc taisiitais, labs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žaks Noriss Augusts 17, 2009 Share Augusts 17, 2009 Labākā aizsadzība ir uzbrukums Labs topika sākums. Bet NC tevi noliks nevis par etiķi, bet par sāls un sojas biešanu klāt marinējot. Tos abus gan vajag tieši pirms likšanas uz oglēm. Starp citu - "citādāks šašliks", jo tie "savādie" dzīvo baltajā mājā Sarkandaugavā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cepums89 Augusts 17, 2009 Share Augusts 17, 2009 (labots) Recepte ok, neredzu neko sliktu liekot klāt gaļiņai etiķi. Pats arī tā daru. Mana recepte ir dikti līdzīga tikai nebiju licis klāt soju, būs jāpamēģina. Parasti pielieku klāt vēl čupiņu diļļu un pētersiļu. ^.0 Un, ka svispār NC ir tāds, ka var spriest par to vai likt etiķi klāt ir labi vai slikti ? Tā jau ir katra "pavāra" gaumes lieta. Ja garšo tad var likt klāt kaut čupiņu lāča kakas. Labots Augusts 17, 2009 - Cepums89 Link to comment Share on other sites More sharing options...
paulis Augusts 17, 2009 Share Augusts 17, 2009 nu sašliku gtavojot, svrīgi ir zināt gaļas īpašības un kā viņa uzvedās mijiedarbojoties ar attiecīgām garšvielām/substancēm. ja ir izpratne par to kas pārāk nosausina vai izšķīdina, vai kā savādāk sabojā gaļu, tad tālāk pārējos garšas kārpiņu tracinātājus var likt pēc gaumes izjūtas un vienmēr sanāks labs sašliks Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Augusts 17, 2009 Author Share Augusts 17, 2009 Traks vai? Kaads siivums? Nevajag jau sojas marinaadee vien peldinaat, taa ir jaapieliek nedaudz. Soja rullee. p.s. Citrons ir laba shtelle, bet shoreiz etikjis ienjeema svariigaako vietu, mosh vienreiz ielikshu citronu sausaas marinaades receptiiti vienu. p.p.s. Par dilleem ar tiesa, var pieshaut kaadu sauju, man vienkārši nebija pa rokai. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žaks Noriss Augusts 17, 2009 Share Augusts 17, 2009 Davai bedzam rīvēties - katrs pats gudrs, katram pašam sava vecmāmiņas recepte. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts