Jump to content

Būtistu ēšanas paradumi


Žaks Noriss
 Share

Gaļu or not gaļu :)  

93 members have voted

  1. 1. Es (mana ģimene) gaļu ēd

    • 1 vai 2 reizes nedēļā
      11
    • 3-5 reizes nedēļā
      48
    • katru dienu visu dienu
      31
    • nekad
      2
  2. 2. Visbiežāk ēdu

    • cūklopu
      74
    • vistu, tītaru, zosi
      60
    • liellopu
      25
    • zivi
      25
    • aitu, trusi, citu puseksotiku, medījumu
      3
    • taču teicu ka gaļu ni un ni
      2
  3. 3. Ja man būtu izvēle, labprāt uzzinātu kādu recepti par

    • gaļu, zivīm, subproduktiem (aknas, nieres)
      61
    • miltu izstrādājumiem, putrām
      6
    • augļiem un dārzeņiem
      21
    • cits (rakstam komentāru)
      4


Recommended Posts

Tā kā pavāru klubiņš ir ļoti aktīvs, būtu interesanti uzzināt kādas receptītes vēlas publika!

Labots - Žaks Kustō
Link to comment
Share on other sites

īstenībā interesētu kaut kas no sojas produktiem, kur var labu sojas gaļu iepirkt un kā garšīgi uztaisīt.. Varbūt kāds var padalīties ar šādu info :)

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Opā, sojas gaļa jau nu gan ir samērā reti izmantots produkts Latvjā. Vismaz man tā šķiet. Pats 1x nomēģināju un atzinu par labu esam, bet nav jau pieejama veikalos tik bieži un ir nomētāta kaut kur garšvielu vai diētiskos plauktos.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Saldais ir laba lieta - var šķiesties ar alko. Starp citu - mēs te drīkstam likt kokteiļu receptes?

Link to comment
Share on other sites

Avot par saldajiem nīko nezinu, jo nelietoju tādus vispār uzturā.

 

Lai nu kā - gaļa ūber alles un diena bez gaļas ir kā piektdienas vakars bez alus.

Link to comment
Share on other sites

Labprāt uzzinātu vairāk par dārzeņiem. Pats apzinos, ka tos ēdu par maz, vajadzētu kādas garšīgas receptes. :)

Link to comment
Share on other sites

Ar saldajiem emsu uz JŪS. Ļoti reti lietoju uzturā. arī Taisīt netaisu.

 

 

Vot gaļa - tā ir štelle. Sulīgs beef cepetis - super.

Gaļa tas ir tas bez kā es diemžēl nevaru iztikt!

Link to comment
Share on other sites

asaris555

Es varu pamēģināt ielikt jogurta kūkas recepti.

Ja kādam ir maizes cepamā krāsns varu iemest dažas receptes.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Vot šitā pateikt gan nav smuki! Man, piemēram, tieksme uz gaļu ir maza, lasot forumiešu vēlmes varētu teikt, ka pat minimāla. Patīk visādas mēles, aknas, sirdis, vistu olas. Bet katru dienu gaļu rīt - fuj. Max 2x nedēļā i tad puse būs kaut kāda pseidogaļa (cīsiņi, desa, fišfingeri). Ja ir kaut kāds pārtijs ar šašļiku, tad to var ieēst. Bet tas nekādā gadījumā nav katru dienu karbonāde vai pusvista.

Link to comment
Share on other sites

asaris555

Bet es nu nezinu cik tas ātri būs, bet ļooti garšīgi sanāk (redz, ka aizvakar bija beigusies gāze un bija DZ diena, bet ta īstu kūku nevar uzcept).

Nu tika ņemts 1 pods skābā krējuma (vispār jau vajadzēja saldo, bet tā pat sanāca super), 2 pakas selgas cepumu, jāņogas un upenes, jogurts (es ņēmu persiku, bet der jebkāds (tikai ne diētiskais beztauku)). Un viss. Tas tā- pastāstiju, kas vajadzīgs.

Link to comment
Share on other sites

krixs vot tā maizes cepamā krāsns man ir, bet kaut kā nesanāk tik labi tā maize, ka gribētos... varbūt vari padalīties ar receptītēm?

Link to comment
Share on other sites

Njā žēl ka man virutve pašreiz tiek remontēta un ēstgatavošana ir diezgan ekstrēms pasāciens.

Tā avrētu ievietot dažas cepumu (sāļo) receptes, kas ir ļooooti laba piedeva alum.

 

Tad vēl tomāti želeja, arii njam njam. Arvienvārdsakot ir ar ko padalīties. Jāsagaida tik remonta beigas.

Link to comment
Share on other sites

asaris555

Nu saki kāds ražotājs tai krāsnij??? Man maize sanāk perfekti- pīrāgiem mīkla tiek mīcīta, pat kēksus ar rozīnēm un riekstiem var cept.

Vispār, ja māki krieviski uzmet PM ar @pastu

Ir viens 3mb fails ar 100 maizes receptēm!

Link to comment
Share on other sites

NC - veģetārisms ir gaumes jautājums. Nevajag jau tik kategoriski uzreiz. Katra cilvēka paša brīva izvēle. Un organismi arī ir dažādi. Pat bez "medicīniskajām kondīcijām" ir cilvēki, kuriem gaļu vajag mazāk, un ir cilvēki, kuriem gaļu vajag vairāk. Cilvēki ar medicīnisku izglītību arī mācēs stāstīt, ka (pareizi ēdot), bez gaļas patiesi var iztikt. Un galu galā - katram ir lietas, kas garšo, un kas negaršo.

 

Veģetārismam kā tādam nav ne vainas. Problēma ir tad, ja to sāk uzspiest arī citiem.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

NC

 

Redz, no tava posta var spriest, ka ēdienreize bez gaļas nav ēdienreize un visi kas tā nedomā ir slimi. Un vēl - ko tu vispār vari spriest par gaļas kvalitāti un izcelsmi? Pagājušajā nedēļas nogalē raidījumā (laikam!!!) Ražots Latvijā dzina fufeli par meituku, kura izdomājusi Čaka ielas rajonā uztaisīt tādu mini tirdziņu vai veikalu ar vietējo zemnieku ražojumiem un visu citu Latvijas preci. Protams, veikala vidū aci priecē LV ražotie banāni un citroni, bet tas tā... Savukārt zemnieķelis kaut ko par sevi komentēja, ķipa to gaļu ņemu no turienes, to gaļu no citurienes. Fukin pats gan neko neaudzēju. Da kāds viņš zemnieks? Tāds pats kupi prodai kā 99% citi lohveidīgie LV "zemnieki".

 

 

Varētu būt ka video ir šis, darbā strīmotie video neiet un nevaru pārbaudīt.

http://www.tvnet.lv/onlinetv/lnt/razots_latvija/article.php?id=342002

Link to comment
Share on other sites

Par tiem tirdziņiem vispār ir kā ir. Sanācis ir bišķi padarboties tajā biznesā un daudzos jo daudzos tirdziņos esmu bijis un varu teikt tikai vienu - netieciet nevienam par to preču izcelsmi, bieži sanāk, ka tāpati inamarka tiek tirgota, kas lielveikalā - tikai ar 100% navaru.

Ja ir kaut kādi paziņas, kuru ražotnēs esat bijuši vai jums draugi par tādām var pastāstīt - tad labāk turaties pie tādiem un cauri. Latviešu nacionālās biznesa īpatanības reizumis ir ļoti derdzīgas.

Link to comment
Share on other sites

asaris555

Mani vecāki nodarbojas ar lauksaimniecību (audzē zemenes, tulpes, narcises, ķiplokus, sīpolus).

Tirgos pats esu bijis ļoooti bieži. Zemenēm ir speciāla laistīšanas sistēma (truba ar caurumiem, pa kuriem tek piles ar ūdeni), kā arī tiek pabērta kūdra, lai pēc lietus zemenes apliptu nevis ar smilti, bet kūdru- kūdra pati nokrīt un neatstāj iespaidus uz garšu. Bija tāda šķirne (zemeņu)- skaistas un lielas- gluži kā ar laku nopūstas. Tirgū mani tāaadas dusmas pārņēma, ka tantuki gāja garām un teica: "Tās jau importa zemenes, ko tur viņi muld ka no Latvijas, visas ar ķīmiju!".

Tā kā konkurēt ar importa zemenēm ir grūti un jānolaiž cena līdz importa zemeņu cenām...

Link to comment
Share on other sites

asaris555

Zemeņu sezonā mēs uz tirgus pārdevām pa 2ls, bet uz vietas 1,75ls.

Piekrītu- kāda jēga pārdot zemenes pa 10ls, ja cilvēki to nespēs atļauties...

Patriotisms ir labi līdz tam brīdim, kamēr tas nesit pa maku.

Mana ģimene brauc iepirkties uz leišiem (40km brauciens).

1. Lētāk.

2. Kvalitatīvāk.

Bet nu jau offtopicā aizgāja

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Labi, cepoties par dižo latviešu bīznesošanas paradumiem, nenovirzās no galvenās topika tēmas. Arī par veģetāriešiem nav tur daudz ko, lai viņi ēd savas kāpostu lapas kauč kruglosutočna, kamēr viņi nesāk uzspiest citiem savu "Tu esi dabas ienaidnieks, tu nonāvē dzīvniekus lai pēctam tos ēstu" videokli, tikmēr lai jau dzīvo un domā, ka ir īstenie dabas draugi. Tas nekas, ka lai izaudzētu priekš viņiem tās kāpostu lapas, tāpatās tiek mēsloti milzīgi lauki, čakarējot visu dabu ne mazāk...

 

Gaļu ēdam principā katru dienu. Kā nu kuro reizi, citrez iet karbonādes, šad tad kāda mērce, vai vienkārši uz pannas apcepts gaļēns, kas iepriekš noturēts kādā marinādē izteiktākai garšai. Dažādībai kādreiz zive, cepta vai žāvēta.

 

Un ja pa tēmu, tad es būt priecīgs redzēt kādas foršas un nedzirdētas (varbūt jūsu oriģinālizgudrojuma), bet ne pārāk sarežģītas zupu reseptes. Un kapēc tad nevarētu likt kokteilīšu receptes, ja kādam ir noslēpumaini labs "uz pohu" brīnumlīdzeklis vai jebkāds cits foršs maisījuma padomā, nu tak lai tik sper ārā. :nyam:

Labots - A-kalvis
Link to comment
Share on other sites

JuutpaudisMaigcilveeks

Var jau spriest par veģetāriešu tupumu, bet dzīve pierāda pretējo.

Man ir radiniece, kurai ir 7 māsas, viņa ir viena no vecākajām. Vienīgā veģetāriete (+ baigi nopietni ņemās ar jogu). Savos nepilnajos 57 gados izskatās jaunāka par visām savām māsām, no kurām viena ir pat 20 gadus jaunāka par viņu. Viņai ir 4 bērni, divas meitas tā ap 30, arī veģetārietes+joga, izskatās kā 20 gadīgi skuķi.

Bet nu tur ir baigi nepatīkamas lietas, tie attīrīšanās mēneši, kad nelieto neko citu, kā tikai pienu. (ne ūdeni, ne kādu citu paiku, tikai un vienīgi pienu, pa taisno no pupa, mēnesi no vietas). Izkrīt mati, oža saasinoties kā sunim, bla bla... i kad vajadzēs uz WC zin ar minūtes precizitāti uz priekšu, utt.

Bet nu es pats esmu pārliecināts gaļedājs, sevišķi garšo visas jūras veltes, kūpinātas, vītinātas, visādi citādi ītinātas un kā likums jānoskalo ar alu :)

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

Ja jau labi izskatās , ceru , ka veģetārisms+joga , nav vienīgās dzīves intereses ?

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Uhh kāds breinstormings panesās!

Link to comment
Share on other sites

loshuliganos

Es arī nodarbojos ar jogu, gaļu principā neēdu, kpa reizei olas un zivi gan sakārojas, bet no gaļas metas pat slikti. Varu pateikt ka enerģijas ir daudz vairāk, galva skaidrāka, lokanība + 30% vismaz (tieši no gaļas neēšanas), kopš nodarbojos ar jogu ne reizi ne ar ko neesmu slimoji. Jāievēro pavisam vienkārši principi, nepierīties vakarā, paēst brokastis, ziemā neēst aukstus ēdienus, olbaltumvielām pa virsu neēst ogļhidrātus, ēšanas laikā nedzert, un nerīt visus subproduktus kuri sastāv no modificētas kukurūzas cietes un e-vielām. Sautējumi, putras, piena produkti, daudz gī sviesta, medus, rieksti. Ēdu tagad vismaz 3x mazāk, bet kā svēru 82 kg, tā sveru - tas pateicoties pareizai ēšanai un kvalitatīvai pārtikai - līdz ar to mēslu mazāk, enerģijas vairāk. Un ja nodarbojas ar jogu, nekādu papildus attīrīšanos nevajag, ja vien neesi pievērsies kādai garīgai praksei. Gaļa sev līdzi nes bailes, stresu, un slimības. Agrāk gaļu ēda tikai svētkos, un tā nekad nebija pamata pārtikas produkts.

Link to comment
Share on other sites

Es kā īsts ziemeļnieks , bez gaļas nekādi :) . Vispār, ja kādu nedēļu nesanāk iekost gaļu sakas veselības problēmas ( bez jokiem). Laikam kas trūkst organismā kas gaļā. Nu , tā ka ne visiem ir labs veģitārisms :) .

Link to comment
Share on other sites

NC - galīgi par ķermeni nedomāt arī nevar. Ja ēdīsi visu pa lab' un pa kreis', tad ilgi labi nejutīsies. Protams, var strīdēties par to, kur ir robeža.

 

Bet viens gan ir skaidrs - latvietis nav paredzēts sēdošam dzīvesveidam. Ja mēs strādātu kā mūsu senči uz lauka, tad arī ēst varētu tāpat kā viņi - cik tik lien. Bet tas mūsdienās nespīd, tāpēc ir mazliet jāpiebremzē un jāpiedomā pie tā, ko grūd sev māgā. Jo māga mums gadsimtos ietrenēta laba - pretī daudz paņems...

 

(Btw - par omju uzskatiem bieži var tikai šausmināties, tāpēc tos vajag trīsreiz pašam pārbaudīt, pirms ņemt vērā)

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss
(labots)

a kur variants par medijumiem?

 

Salaboju!!!

Labots - Žaks Kustō
Link to comment
Share on other sites

Mr. Nejēga

Lai nedaudz nokaitinātu selerijrijējus, vot mana pēdejo mēnešu mīļākā gaļaspadarīšana. Reāli tā, uzkodai + smeķim, ne māgas piestumšanai, bet uhh, ku labi.

 

Vajag: 1 riktīgu žāvētas gaļas gabalu ar speķīti pie malas (liellops/cūklops - es jemu liellopu). Jābūt ļoti labam, kā no laukiem, nevis tāda gaļa, kas žāvēta rūpnīcas dūmenī un ož pēc cigaretkām..

 

Ko daram: Speķīti nogriežam nost, sagriežam pusi kubiciņos, pusi strēmelītēs. Uz pannas uzmetam kubiciņus, pagaidam, līdz sāk čurkstēt un taukumiņš smuku tauciņu veido. Tad uzmetam speķa strēmeles un parastās gaļas (žāvētās) strēmeles, cepam tik ilgi līdz speķītim smuki brūns apkārt (protams, apmetam uz muguriņas). Nikādas eļļas un citas augu padarīšaas - šitā ir tīra gaļas lieta. Ņemam nost un vai nu ēdam tāpat, vai ar krējumu, tomātiņu un kartupelīti, kā grib. Gaļa ir aromātiska, silta un sulīga, ar asumiņu, speķītis kraukšķoššš un mīksts (bet ne želejains/stiegrains/pretīgs) - ja ir laba izejgala nopirkta/nokūpināta.

 

Hmm, un man baigi liekas, ka tas NC koments par 4-gadīgo veģetārieša meitu ir jau šeit forumā minēts iepriekš..

 

Laivaikā, Cilvēks ir [omnivore] radījums (figviņzin kā tas latviski ir - visēdājs nē, tā ir žurka) - paredzēts ēst i gaļu, i dārzeni. Par tiem "dabas draugiem", kas saka, ka ēst dzīvu radību ir slikti, nus, augi arī ir dzīvi, un atšķirībā no lopa, tie nomirst ļoti, ļoti lēnām. Bieži vien vegāni ēd vēl dzīvas augu šūnas, veicot genocīdu paši savā mutē. Ēdot gaļu, tu vismaz zini, ka tas ir beigts un vairs nemocās.

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Gaļa sev līdzi nes bailes, stresu, un slimības.

 

Subjektīva ticība. Ar ticīgiem cilvēkiem par reālo dzīvi diskutēt diezgan bezjēdzīgi.

 

Agrāk gaļu ēda tikai svētkos, un tā nekad nebija pamata pārtikas produkts.

 

Pilnīgi garām. Agrāk cilvēks to vien ēda, kā nomedīto gaļu un zaļumus, a te redziet no tā visa pēkšņi stress, iņ un jaņ nesaderība, čakras aizdi*šanās un citas "gudrības"... :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

versatile

NC, to pashu argumentu var izmantot, kad vinjas negrib bez prezervatiiva kniebties - gaazes kamera tak!!!

Link to comment
Share on other sites

Mr. Nejēga

Darba dienas beigās nav pie datora jāsēž, bet virtuvē gaļu jābauda.

 

A vispār zivs ir vai nav gaļa? Un kalmārs ir zivs vai gaļa? Vislaik šitas nerviem neliek mieru..

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister
PS

varenās veģetārietes minetu neveic - jo tur miljoniem dzīvu būtņu tiek apēstas ...

Neveģetārietes var uzgavilēt - ar tādu pieeju samazinās konkurence ... :mrgreen:

Labots - Grossmeister
Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

Offtopiks iesākās , kad NC veģetāriešus iepina iekšā - izskatās šamie būs viņam tikko ceptu sašļiku no3,14zdījuši ( laikam kamēr viņš tērvetnieku vaļā korķēja ) un aurodami "nē orģijām ap beigtu dzīvnieku miesu" izmetuši to miskastē .

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Maziņš rezumee par vēlamajām receptēm:

* sojas gaļa

* saldie un kūciņa, max vienkāršas

* dārzeņu receptes, Vilx varētu drusku precizēt kādas

* aziātu virtuve, ieteicams vienkāršas izejvielas

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...