Jump to content

Skābputra :)


Raimonds1
 Share

Recommended Posts

Ņemam miežu putraimus (ir variants ar auzu pārslām, bet tā jau ir cita recepte) un ūdenī vāram pašķidru miežu putru. Kad tā ir gatava, ļaujam nedaudz atdzist un vēl siltai pielejam klāt dabīgi saskābušu rūgušpienu. Knifs ir nepiegāzt pārāk karstai putrai, jo tad neturpināsies skābšana un arī lietot svaigu, tikko ienākušos rūgušpienu 50/50. Ļaujam tam visam tur ieskābt un tad liekam ledusskapī. Ēd ar karoti vai dzer no krūzes, var pielikt ķiršus, tumšās rozīnes, banānu čipsus vai žāvētus augļus,.

Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Pamēģini piegāzt pusgatavu kefīru, kad tas vēl īsti nav sagājis kunkuļos :)

 

un jā - nedrīkst tā putra būt par karstu tajā brīdī, citādi nokauj baktērijas. Tas pats ir ar jogurtu - uzsilda pienu, piegāž bezpiedevu jogurtu vai tīrkulturu un riktē temperatūru ap 40 Celsija silta ūdens vannā.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...