Gliemis Ierakstīts Jūlijs 13, 2009 Share Ierakstīts Jūlijs 13, 2009 Mana pirmā un drošivien ne pēdējā recepte .. Kā jau mēs visi zinam pica ir tas ēdiens kuru katrs gatavo kā vēlas tādēļ iztiksim bez atbildēm, ka vajag to nevis to utt .. Mīklas pagatavošana : Tātad šī recepte būs divām ~ 40x40 cm picām. 1 ] Ņemam kādu dziļāku bļodu un iedrupinam iekšā pazliet rauga ( ņēmu Rīgas raugu, drupinam aptuveni ~ 25 gr ) 2 ] Pieberam mazliet cukura ( tējkaroti ) 3 ] Uzsildam pienu ( lēju aptuveni pus paku - 0.5 L ) 4 ] Kad piens sāk mazliet burbuļot lejam to bļodā kurā iedrupinājām raugu 5 ] Maisam pāris minūtes 6 ] Iesitam vienu olu un turpinam maisīt kamēr vairs neko no olas nevar redzēt 7 ] Beram klāt miltus, manā gadījumā Rīgas Dzirnavnieka 8 ] Beram pa drusciņai un visulaiku maisam, kad masa jau ir pabiezāka tad vairs neberam klat, bet tikai maisam 9 ] Kad mīkla ir smuka, tīra bez grumbuļiem beram klāt vēl miltus kamēr mīkla ir patiešām cieta, tāda kuru var paņemt rokās un viļļāt. Viss .. Mīkla ir gatava. Neko klāt lieku nevajag bērt. Pārējais process : ( visu jūs viņā varat mainīt pēc savas gaumes ) 1 ] Šinī gadījumā mums mīklu vajag pavisam plānu .. 2 ] Tādēļ ņemam un rullējām mīklu aptuveni ~ 2 - 4 mm biezu. Formai nav nozīmes, kā vien vēlaties ... Es taisīju paplātes form ā. 3 ] Ieliekam izrullēto kluci paplātē 4 ] Iesmērējam pirms likšanas paplāti ar sviestiņu .. 5 ] Tad pa virsu smērējam kečupu ( es izvēlējos KAND jo pašam tas ļoti patīk ^.^ ) 6 ] Ņemu, kārtīgu, sarkanu latvijas tomātu, sagriežu ripiņās un lieku uz uz paplātes ( izkārtojums haotisks , kā vēlaties ) 7 ] Sagriežu salami desu un lieku arī virsū, gan virsū uz tomāta, gan blakus tam nav nekādas nozīmes 8 ] Tagad ņemu kupināto desiņu, arī sagriežu un lieku virsū ( stipri mazāk nekā salami ) 9 ] Ņemu šķinķīti, sagriežu strēmelēs un arī lieku virsū .. ( tā pavairāk, mmmm ) 10 ] Pāri palikusī kūpinātā vistiņa ar tiek uzlikta 11 ] Marinētu gurķīšu šķēlītes ar pieliekam ( sālītie neder ) 12 ] Paberam sālīti, pipariņus ... 13 ] Pašļakstinam virsū mazliet ananāsu suliņu 14 ] Spilves marinētās paprikas šķēlītes .. 15 ] Un viss beidzot siers, pamatīgi daudz siera. Ņēmu krievijas "sieru" ( ļoti garšo ), sarīvēju un pārkaisīju visam pāri, tā lai nekas vairs nav redzams .. Liekam cepeškrāsnī uz grādiem ~ 180. Cepinam visu tik ilgi kamēr siers sāk palikt brūnīgs Un gāžam iekšā ar aukstu kefīru vai sulu .. MMMM .. Ja jums ir savas picu receptes tad liekam tik iekšā .. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest RonisMC Jūlijs 13, 2009 Share Jūlijs 13, 2009 Izskatās baigi apetelīgi, noteikti saglabāšu, paldies par recepti ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
321 Jūlijs 13, 2009 Share Jūlijs 13, 2009 (labots) Picu rijeejiem laba lieta Saldee chilli merce Dabunama Riiiimchikaa 0,7 taraaa par apmeram ls 1,90 Gazhaas virsuu gatavai picai Labots Jūlijs 13, 2009 - 321 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arča Jūlijs 13, 2009 Share Jūlijs 13, 2009 Samaini vietām, citādi, kāds kas lasa un taisa, dabūs lādēties! 3 ] Ieliekam izrullēto kluci paplātē 4 ] Iesmērējam pirms likšanas paplāti ar sviestiņu .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lmx Jūlijs 13, 2009 Share Jūlijs 13, 2009 (labots) hmm, tāds komentārs no manas puses - ja jau liec klāt raugu, tad vēlams atstāt paraudzēties kādas 40 minūtes, turklāt varēs uztaisīt vairāk picas par to pašu naudu kā arī īpašu garšu piedod tas, ja mīklai cukuru aizvieto ar medu. Es pats vēl pielieku mīklai pirms miltiem kādu ēdamkaroti olīveļļas. Labots Jūlijs 13, 2009 - lmx Link to comment Share on other sites More sharing options...
321 Jūlijs 13, 2009 Share Jūlijs 13, 2009 Es zieshu paplaati ar ellju un visss ciki briki, vieglak bus! Link to comment Share on other sites More sharing options...
eedis Jūlijs 13, 2009 Share Jūlijs 13, 2009 cepjot uguns no apakšas, virsas, combo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gliemis Jūlijs 13, 2009 Author Share Jūlijs 13, 2009 eedi liku uguni tikai no augšas. Apakša tikuntā bija smuki izcepusies, bet ja ir velme pēc biezākas mīklas tad noteikti vajag combo jo apakša kārtīgi neizcepsies, būs bāla un pajēla. Nju jā es mīklu nesaldināju un neko vairāk neliku klāt lai tā būtu pēc iespējas neitrālāka, bet tā jau gaumes lieta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cepums89 Jūlijs 13, 2009 Share Jūlijs 13, 2009 1+ Liels paldies. Izklausās varen apetelītīgi un garšīgi. Noteikti izmēģināšu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dexterlabs Jūlijs 13, 2009 Share Jūlijs 13, 2009 ja nu gadījumā kādam noder tad picu var pagatavot arī bez mīklas gatavošanas. paņemam baltmaizi un sagriežam šķēlēs(labāka ir tāda kas jau pacieta,lielisks veids kā tikt no tādas vaļā)tad nogriežam garozu un samērcējam šķēles no abām pusēm pienā,liekam uz pannas cik nu tuvu iespējams un beram virsū visu kads nu kuram labāks picas veids garšo.šaujam krāsnī. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žaks Noriss Jūlijs 14, 2009 Share Jūlijs 14, 2009 4 ] Kad piens sāk mazliet burbuļot lejam to bļodā kurā iedrupinājām raugu Nebūs labi! Raugs dabūs galu. Man liekas, ka max t' ko raugs normāli ķērpī ir ap 40'C. Uzlejot verdošu šķidrumu raugs aiziet bojā!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeasus Jūlijs 14, 2009 Share Jūlijs 14, 2009 vienreiz parspileju ar tomatiem un sulas uz picas bij tik daudz ka pirms esanas bij janolej, protams taa miklas dala nebij izcepusies ka vajag. Tagad tomatu vieta leitoju papriku. Perku veikalaa jau gatavo miiklu, baigi sudigi rulleejaas, pastaisito neesu meginajis, iespejams butu labaak. Var nopirkt "Vidusjūras garšvielu maisījumu" (Santamaria), pie picas virs siera baigi labs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žaks Noriss Jūlijs 14, 2009 Share Jūlijs 14, 2009 O, jā! Veikala mīklas no paciņām un kastītēm rullējas kā gumija, bet toties garša un sastāvs ir ļoti pietuvināti īstenībai. Link to comment Share on other sites More sharing options...
321 Jūlijs 14, 2009 Share Jūlijs 14, 2009 Tajas pacinjas vaitad nav tikai milti raugs sals un sausa ola? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeasus Jūlijs 14, 2009 Share Jūlijs 14, 2009 (labots) nee, ir ari uzraudzeta rauga miikla noperkama ietita maisinaa. izrulee un cep. parasti atrodas maksimaa tur kur maizes tirgo, blakus poncikiem Labots Jūlijs 14, 2009 - Jeasus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žaks Noriss Jūlijs 14, 2009 Share Jūlijs 14, 2009 Tur klāt ir riktīgās garšvielas. Vai vismaz ķīmija, kas pēc garšvielām garšo. Turklāt izcepas ļoti smuki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
321 Jūlijs 14, 2009 Share Jūlijs 14, 2009 Man ari majas jauktaa rauga mikla izcepas loti labi Vieniigi ar rokaam japaspaida plaaana Bet tas ganjau visaam miklam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gliemis Jūlijs 14, 2009 Author Share Jūlijs 14, 2009 To virsu pa kuru rullēsiet mīklu vajag nobērt ar miltiem tad nekas nelīp pie galda un var smuki visu izrullēt :smile2: 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žaks Noriss Jūlijs 14, 2009 Share Jūlijs 14, 2009 Pirkto paciņu mīklu problēma ir tajā, ka viņa uzreiz pēc rullēšanas saraujas. Tur mlti ņipričom. Vienkārši jāiegulda pamatīga enerģija mīklas rullēšanā. Bet mājās taisītai mīklai lielāka vērtība paša acīs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
321 Jūlijs 14, 2009 Share Jūlijs 14, 2009 Picas miikla joptvaju Milti, ola, raugs, elljinja klaat biskiit un udens, saliic Visu ciki briki izmiicam ar rokaam Ja liip pie rokam pieberam vel miltus 5 min darbs reali un leeti + smuki Picas miikla joptvaju Milti, ola, raugs, elljinja klaat biskiit un udens, saliic Visu ciki briki izmiicam ar rokaam Ja liip pie rokam pieberam vel miltus 5 min darbs reali un leeti + smuki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts