Jump to content

Gatavojam Auksto zupu


Prime
 Share

Recommended Posts

Nu tā bootieši, bildes nav, varbūt vakarā ielikšu.

 

Spilvas burciņa ar marinētām bietēm

100g dilles

300g loki

300g redīsi

5 olas

2L kefīra, izmanotju Cesvaines kefīru.

3 gurķi

 

 

  1. Ņemam lielu kastroli ieteicams ap 3L.
  2. Kastrolī griežam iekšā lokus, gurķus un dilles
  3. Rīvējam vai griežam redīsus.
  4. Samaisam
  5. Liekam iekšā marinētas bietes.
  6. Samaisam
  7. Pēc garšas, vajag vai nevajag sāli, es uzšāvu tējkaroti, bez kaudzes ar sāli
  8. Samaisam
  9. ja vajag tad iegažam galda etiķi, ap tējkaroti
  10. Gāžam iekšā kefīru
  11. Samaisam
  12. ielikam ledusskapī
  13. novāram olas
  14. Olas atdzesētas sagriežam zupas šķīvī, cik nu katrs vēlas 1 vai 2 vai 3

Velkam zupu ārā no ledusskapja un lejam šķīvjos

Labots - Prime
Link to comment
Share on other sites

Verneris

Kefiira vietaa lietoju uudeni un kreejumu (patiik taada skjidraaka)

Olas dzeltenumu samaisu ar sinepeem un izskjiidinu zupaa.

Baltumu taapat samiicu ar dakshu un beru iekshaa.

Labots - V.I.P.
Link to comment
Share on other sites

Mana recepte:

 

1.Lētās lietuviešu bietes marinētas(vēl padomj laika puslitrburciņās ar prasto vāku-rīvētas, meklēt maximā)

2.4tri īsie vai garie siltumnīcas gurķi.(lauku gurķi neder)

3.Paka kefīra pēc paša gaumes, bet ne pārāk bieza(biki vēl pielejam ūdeni tīru)

4.5cas olas vārītas

5.Pats galvenais doktordesa laba(tiek lietota lido Rīgas desa, ar laba)

6.Dilles, pipari sāls pēc vēlēšanās.

 

Griežam kā sirds vēlas. Ja veģitārietis, tad desu neliekam, bet bez desas nav tas.

Bietes jo lētākas jo labākas, galvenais lai etiķainas un nav kubiņos.

Link to comment
Share on other sites

kurlais

super.

 

auksto zupu variantu ir tik daudz cik ēdāju.

un tas ir forši.

 

tikai nav forši, ka sabiedriskās ēstuvēs par auksto zupu nosauc sarkanā krāsā ūdeni, kurā peld visi augstāk minētie dārzeņi.

Link to comment
Share on other sites

Igelkott

Man savukārt patīk gatavot ar rjaženku, kefīru labi daudz plucinātu salātlapu, tomātiem, gurķiem (sacīt, ka lauku gurķi neder - (censored)), paprika un labi, labi daudz sinepes - tā, lai ausis svilst no sajūsmas, sāļs un pipars pēc izjūtām. Tā kā gaļa ir kaitīga, tad to nē, nē. Un zaļumi - kā tad be ztiem.

Link to comment
Share on other sites

ja aukstā zupa paliek uz otru dienu, tad tas uz lauka augušais gurķis vairs nav ēdams, vismaz veikala izžuvušie mēsli token.

Link to comment
Share on other sites

es parasti taisu savā 5-6l katlā.. izvāru ~1.5-2l ūdens, atdzesēju, tad leju klāt 2l kefīra, 2as 0,5kg burkas ar marinētajām bietēm un pārējais jau pēc garšas un vēlamā zupas biezuma - gurķis, dille, sīpolloks, redīss, olas utt.. :)

 

P.S. Etiķi gan nekad neesmu licis klāt.. pietiek ar to, kas ir tām bietēm burkās :D

P.P.S. Pievienojos par to, ka aukstā zupa īsti uzreiz nav ēdam, vēlams vismaz pāris stundas ledusskapī paturēt, vislabāk garšo otrā dienā :)

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

jamaika

spēks ir nevis kefīrā bet rūgušpienā :)

un klāt piekost rudzu maizi ar pašžāvēta speķa šķēlīti virsū

:)

Link to comment
Share on other sites

malinens2

Vo vo, vasarā strādājot Palangā normāli atēdos tos cepelīnus un auksto zupu + kartupeļus =)

Link to comment
Share on other sites

Spilvas bietes garaam :( sausas un bez nekadas marinades...labak izveleties KOK...

kefirs Cesvaines arii nav tas labakais, labak 2,5% Valmieras piens..

Link to comment
Share on other sites

jamaika

Boldriks

 

Jaunie kartupeļi ar sāli uzkaisītu un lauku rūgušpienu (nu ar kefīru arī), by default, ir MEGA :)

Bet pie aukstās zupas gan nesmu mēģinājis

Link to comment
Share on other sites

jamaika

Pati garšīgākā soļanka kādreiz bija RTU kojās Āzenes ielā, 1 stāva kafūzī :) :)

Link to comment
Share on other sites

Larijssene
Vēl Limbažos bija tāds kaut kāds pagrabs pašā centrā. Tur arī baigi labi viss. Tikai neatceros, kā sauc un vai vispār tur vēl kas palicis. Pirms 5 gadiem bija topā (Man kā vēsturniecei :D )

 

 

Cik zinu, ta vēl jau ir palicis un saucas viņš ''4 kambari'' :)

Link to comment
Share on other sites

aukstā zupa ar tupeni ir pats labākais ;)

gaļu/desu zupā gan es neatzīstu ne pa kam ;)

Link to comment
Share on other sites

Larijssene

Vot man patīk Čili picas aukstā zupa! kopš tiem laikiem kad sāku ēst tur aukst ozupu, manējā arī mājās tikai tādu tagad taisa, ar tiem kartupeļiem atsevišķi uz šķīvja un vesalu pus olu zupas bļodiņā! :)

Link to comment
Share on other sites

A jūs pamēģiniet ar doktordesiņu, baigi gardi. Bet nu cik cilvēku tik recepšu, galvenais lai bietes garšīgas.

Link to comment
Share on other sites

Starp citu, interesanti, bet leiši klāt ēd vārītus kartupeļus. Vislabāk, ja jaunos.

No katla izķeksēts kūpošs kartupelis uz šķīvja... Nogriez gabaliņu, ieliec mutē un pa virsu karoti aukstās zupas.

Tā es ēdu skābu kāpostu zupu. Vienīgi kartupelis ir auksts. Pie aukstās nav mēģināts.

 

A jūs pamēģiniet ar doktordesiņu, baigi gardi.

+1

Ja aukstajā zupā nav sagriezta doktordesa, tad klāt ēdu kādu sviestmaizi ar gaļu.

Labots - cash^
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...