Prime Ierakstīts Jūlijs 9, 2009 Share Ierakstīts Jūlijs 9, 2009 (labots) Nu tā bootieši, bildes nav, varbūt vakarā ielikšu. Spilvas burciņa ar marinētām bietēm 100g dilles 300g loki 300g redīsi 5 olas 2L kefīra, izmanotju Cesvaines kefīru. 3 gurķi Ņemam lielu kastroli ieteicams ap 3L. Kastrolī griežam iekšā lokus, gurķus un dilles Rīvējam vai griežam redīsus. Samaisam Liekam iekšā marinētas bietes. Samaisam Pēc garšas, vajag vai nevajag sāli, es uzšāvu tējkaroti, bez kaudzes ar sāli Samaisam ja vajag tad iegažam galda etiķi, ap tējkaroti Gāžam iekšā kefīru Samaisam ielikam ledusskapī novāram olas Olas atdzesētas sagriežam zupas šķīvī, cik nu katrs vēlas 1 vai 2 vai 3 Velkam zupu ārā no ledusskapja un lejam šķīvjos Labots Jūlijs 9, 2009 - Prime Link to comment Share on other sites More sharing options...
Verneris Jūlijs 9, 2009 Share Jūlijs 9, 2009 (labots) Kefiira vietaa lietoju uudeni un kreejumu (patiik taada skjidraaka) Olas dzeltenumu samaisu ar sinepeem un izskjiidinu zupaa. Baltumu taapat samiicu ar dakshu un beru iekshaa. Labots Jūlijs 9, 2009 - V.I.P. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rashns Jūlijs 9, 2009 Share Jūlijs 9, 2009 Mana recepte: 1.Lētās lietuviešu bietes marinētas(vēl padomj laika puslitrburciņās ar prasto vāku-rīvētas, meklēt maximā) 2.4tri īsie vai garie siltumnīcas gurķi.(lauku gurķi neder) 3.Paka kefīra pēc paša gaumes, bet ne pārāk bieza(biki vēl pielejam ūdeni tīru) 4.5cas olas vārītas 5.Pats galvenais doktordesa laba(tiek lietota lido Rīgas desa, ar laba) 6.Dilles, pipari sāls pēc vēlēšanās. Griežam kā sirds vēlas. Ja veģitārietis, tad desu neliekam, bet bez desas nav tas. Bietes jo lētākas jo labākas, galvenais lai etiķainas un nav kubiņos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kurlais Jūlijs 9, 2009 Share Jūlijs 9, 2009 super. auksto zupu variantu ir tik daudz cik ēdāju. un tas ir forši. tikai nav forši, ka sabiedriskās ēstuvēs par auksto zupu nosauc sarkanā krāsā ūdeni, kurā peld visi augstāk minētie dārzeņi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igelkott Jūlijs 9, 2009 Share Jūlijs 9, 2009 Man savukārt patīk gatavot ar rjaženku, kefīru labi daudz plucinātu salātlapu, tomātiem, gurķiem (sacīt, ka lauku gurķi neder - (censored)), paprika un labi, labi daudz sinepes - tā, lai ausis svilst no sajūsmas, sāļs un pipars pēc izjūtām. Tā kā gaļa ir kaitīga, tad to nē, nē. Un zaļumi - kā tad be ztiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rashns Jūlijs 9, 2009 Share Jūlijs 9, 2009 ja aukstā zupa paliek uz otru dienu, tad tas uz lauka augušais gurķis vairs nav ēdams, vismaz veikala izžuvušie mēsli token. Link to comment Share on other sites More sharing options...
321 Jūlijs 9, 2009 Share Jūlijs 9, 2009 Necieshu udenjainu auksto zupu! FU! Talsu kefirs ir speeks. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CAP Jūlijs 9, 2009 Share Jūlijs 9, 2009 (labots) es parasti taisu savā 5-6l katlā.. izvāru ~1.5-2l ūdens, atdzesēju, tad leju klāt 2l kefīra, 2as 0,5kg burkas ar marinētajām bietēm un pārējais jau pēc garšas un vēlamā zupas biezuma - gurķis, dille, sīpolloks, redīss, olas utt.. P.S. Etiķi gan nekad neesmu licis klāt.. pietiek ar to, kas ir tām bietēm burkās P.P.S. Pievienojos par to, ka aukstā zupa īsti uzreiz nav ēdam, vēlams vismaz pāris stundas ledusskapī paturēt, vislabāk garšo otrā dienā Labots Jūlijs 9, 2009 - CAP Link to comment Share on other sites More sharing options...
jamaika Jūlijs 9, 2009 Share Jūlijs 9, 2009 spēks ir nevis kefīrā bet rūgušpienā un klāt piekost rudzu maizi ar pašžāvēta speķa šķēlīti virsū Link to comment Share on other sites More sharing options...
asus Jūlijs 9, 2009 Share Jūlijs 9, 2009 ja klaat pieshautu karoti maartutku asuminjam vispaar labi ir Link to comment Share on other sites More sharing options...
malinens2 Jūlijs 9, 2009 Share Jūlijs 9, 2009 Vo vo, vasarā strādājot Palangā normāli atēdos tos cepelīnus un auksto zupu + kartupeļus =) Link to comment Share on other sites More sharing options...
L.R Jūlijs 9, 2009 Share Jūlijs 9, 2009 Spilvas bietes garaam sausas un bez nekadas marinades...labak izveleties KOK... kefirs Cesvaines arii nav tas labakais, labak 2,5% Valmieras piens.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jamaika Jūlijs 9, 2009 Share Jūlijs 9, 2009 Boldriks Jaunie kartupeļi ar sāli uzkaisītu un lauku rūgušpienu (nu ar kefīru arī), by default, ir MEGA Bet pie aukstās zupas gan nesmu mēģinājis Link to comment Share on other sites More sharing options...
jamaika Jūlijs 9, 2009 Share Jūlijs 9, 2009 Pati garšīgākā soļanka kādreiz bija RTU kojās Āzenes ielā, 1 stāva kafūzī :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larijssene Jūlijs 9, 2009 Share Jūlijs 9, 2009 Vēl Limbažos bija tāds kaut kāds pagrabs pašā centrā. Tur arī baigi labi viss. Tikai neatceros, kā sauc un vai vispār tur vēl kas palicis. Pirms 5 gadiem bija topā (Man kā vēsturniecei ) Cik zinu, ta vēl jau ir palicis un saucas viņš ''4 kambari'' Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosmos Jūlijs 9, 2009 Share Jūlijs 9, 2009 aukstā zupa ar tupeni ir pats labākais gaļu/desu zupā gan es neatzīstu ne pa kam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larijssene Jūlijs 9, 2009 Share Jūlijs 9, 2009 Vot man patīk Čili picas aukstā zupa! kopš tiem laikiem kad sāku ēst tur aukst ozupu, manējā arī mājās tikai tādu tagad taisa, ar tiem kartupeļiem atsevišķi uz šķīvja un vesalu pus olu zupas bļodiņā! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rashns Jūlijs 9, 2009 Share Jūlijs 9, 2009 A jūs pamēģiniet ar doktordesiņu, baigi gardi. Bet nu cik cilvēku tik recepšu, galvenais lai bietes garšīgas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cash^ Jūlijs 9, 2009 Share Jūlijs 9, 2009 (labots) Starp citu, interesanti, bet leiši klāt ēd vārītus kartupeļus. Vislabāk, ja jaunos.No katla izķeksēts kūpošs kartupelis uz šķīvja... Nogriez gabaliņu, ieliec mutē un pa virsu karoti aukstās zupas. Tā es ēdu skābu kāpostu zupu. Vienīgi kartupelis ir auksts. Pie aukstās nav mēģināts. A jūs pamēģiniet ar doktordesiņu, baigi gardi. +1 Ja aukstajā zupā nav sagriezta doktordesa, tad klāt ēdu kādu sviestmaizi ar gaļu. Labots Jūlijs 9, 2009 - cash^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts