Jump to content

Lattelecom Virszemes TV


Lattelecom
 Share

Recommended Posts

Kā vienmēr :angry:. Neviens pasākums nevar iztikt bez teritoriālās diskriminācijas. Nav jau principā tas TV5 nemaz tik kruts, lai pēc viņa ilgotos ;) Kas zin, varbūt iedomāsies aizvākt arī no siriusa? Lai nu kā, bet es labāk priecātos, ja TV5 vietā kā FTA ietu LZK.

 

Es līdz šim brīdim nesaprotu, kāpēc tādi kanāli kā LZK un LMK nav jau ielikti bezmaksas pakā.

Link to comment
Share on other sites

Kurš tad maksās par LZK un LMK translāciju? Ja jau TV3 negrib maksāt par savas programas translāciju Lattelekomam nepamatoti augsto samaksu, tad LZK un LMK knapi dzīvību velk un šīm programām jau nu liekas naudas nav. Es vismaz negribētu lai LZK un LMK tiktu translēti bezmaksas paketē. Kam vajag lai tās sū** programas pieķēza ēteru.

Link to comment
Share on other sites

Lielā mērā pie maksas vainīgi arī tie, kas uzlika tikai 5 gadu termiņu. Kā rezultātā lattelecomam ir 5 gados jāatpelna investīcijas. Protams, pēc 5 gadiem šie varēs startēt atkal un ar ļoti zemām izmaksām, jo visa infrastruktūra jau būs uzbūvēta. Bet tas negarantē pasūtījuma ieguvi, jo 5 gados daudz kas var mainīties.

Link to comment
Share on other sites

Šorīt pirmoreiz uzķēru signālu 50 kanālā no Valmieras,tuneri pieslēdzu pie tās antenas vakar pa dienu,taču signāla nebija.Noskatījos vienu periodu hokeja pirms darba,bilde tīri neko.Bija redzami visi tie paši brīvie kanāli kas no galvaspilsētas un divas tabulas.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Te pacēlās jautājums par 16:9 vs 4:3 - man pašam liekas, ka 16:9 ir kaut kā psiholoģiski/fizioloģiski (nezinu kā pareizi nolamāt šo parādību) patīkamāk skatīties, nekā 4:3. Turklāt 16:9 formātā var ierakstīt garāku subtitru tekstu :tease:

 

Drīzumā no Lemona ienāksies alternatīvs dekoderis LTTC piedāvātajam. Notestēšu, iemetīšu info par izjūtām un pieejamām fīčām.

Link to comment
Share on other sites

Lai izvairītos no zaudējumiem, LVRTC, visticamāk, lauzīs līdzšinējo līgumu ar "TV3" un piedāvās jaunu līgumu, kurā prasīs zviedru "Modern Times Group" piederošajai raidorganizācijai segt visas analogā tīkla uzturēšanas izmaksas.

 

saite uz nozare.lv rakstu

 

Tas liek nojaust, ka LVRTC piespiedīs TV3 "dzimteni mīlēt" un $ apsvērumu dēļ liks tomēr kopā ar citiem atteikties no analogās virszemes un neļaus lekties.

Link to comment
Share on other sites

Tak kāds tur analogais apraides tīkls :sarkasms: .Rīgā viens 31kanala raidītajs, bet citur satelītuztvērējs kurš pa tieso pieslēgts mazjaudas raidītājam. Visi tie dzelži sen uzstādīti un vienīgās izmaksas ir elektrības patēriņš.

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

Redz ka nav nekāds brīnums, ka Lietuvā ir ap 14 brīvie kanāli, bet pie mums knapi tos pašus 5 var salasīt. 600 000 Ls gadā nav maza summa. Ja būtu kā Lietuvā ap 200 000, pieļauju, ka bezmaksas būtu gan LZK, gan LMK, TV6 un 3+, rastos jauni interesenti. 200 000 pie pašreizējās situācijas vismaz izklausās pēc kaut kā atpelnāma.

 

Apskaidrojiet zinātāji šādu lietu.

Lattelecom no 1 brīvā kanāla prasa 600 000Ls/ gadā.

Ja piemēram Lattelecom VTV rodas 100 000 maksas abonentu, kuri abonē pakates. Pieņemsim, ka par 1. kanālu abonents maksā ļoti augstu maksu - 0,30Ls/mēn (pats kanāls par to prasa 0,12Ls vai līdzīgi). Sarēķinam 100 000 abonentu x 0,30Ls x12 mēneši = 360 000 Ls no kuriem liela daļa jāatmaksā satura piegādātājam(kanālam).

Ja nu vienīgi Lattelecoms nav plānojis, ka šiem būs 300 000 abonentu, tad sanāk, ka maksas kanālu ieņēmumi nebūs ne tuvu 600 000Ls, ko viņi prasa no brīvajiem kanāliem.

Link to comment
Share on other sites

Par Lattelecom cenu nezinu, bet kurš tad ir ar dokumentiem pamatojis, cik maksā kaimiņos apraide, un galvenais - par ko ir jāmaksā? Normāli tak būtu rēķināt apraides izmaksas uz vienu iedzīvotāju, vai uz 1 km2, bet ne uz valsti. Luksemburgā, kur no torņa līdz tālākajai robežai ~ 30km, apraides izmaksas gan jau ka vēl mačo zemākas :D

Link to comment
Share on other sites

Gan jau, ka Lattelecom nav muļķi un ir visu aprēķinājuši :)

Cik esmu dzirdējis aptuveni 200 tūkstošiem mājsaimniecību pagaidām nav iespēju uztvert digitālo TV, pat, ja no tām tikai 10% paņem Lattelecom variantu par 3,50 mēnesī, sanāk ienākumi Ls 70k x 12= 840k gadā...

  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Cenas noteikšanai ir divas metodes :

 

1) noteikt minimālo cenu, ar kuru var izlīst varbūt pa nullēm un tad vē nopārdod kādu mazu ekstru, kas dod peļņu.

2) noteikt maksimālu cenu, ar kuru peļņa jau ir garantēta, pat ja pāris tikai nopērk, un ja nepērk, tad sākt dot dažādas atlaides.

 

tāda sajūta, ka LTK ar televīzijām iet 2.ceļu, un tagad ir iestājusies atlaižu prasīšanas fāze.

 

bet 17 raidītāji arī vien ko maksā utt utt

 

Protams , interesanti būtu paskatīties LTK projekta budžetu, bet tas jau ir komercnoslēpums

 

Bet varbūt var kur atrast DVT ieviešanas konkursa iesniegtos piedāvājumus, konkursa komisijas protokolus utt ?

Vai tas arī ir noslēpums ?

Link to comment
Share on other sites

Lielā mērā pie maksas vainīgi arī tie, kas uzlika tikai 5 gadu termiņu. Kā rezultātā lattelecomam ir 5 gados jāatpelna investīcijas. Protams, pēc 5 gadiem šie varēs startēt atkal un ar ļoti zemām izmaksām, jo visa infrastruktūra jau būs uzbūvēta. Bet tas negarantē pasūtījuma ieguvi, jo 5 gados daudz kas var mainīties.

ja ta ari ir viena no pamat problemam. Butu license uz 10 vai 15 gadiem butu cita cena

Link to comment
Share on other sites

Nevajag jaukt dažādas lietas. Lattelekom tak neuzstāda raidītājus. To dara LVRTC par saviem līdzekļiem( Tornis tam taču piekritīs). Lattelekom uz bezmaksas kanāliem ir pilnīgi nevajadzīgs starpnieks starp LVRTC un programu veidotājiem. Relejlīnijas starp retranslatoriem arī pieder LVRTC, tad kam to Lattelekomu vajag?

Labots - Didzis
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

No veciem datiem : http://www.sam.gov.lv/satmin/content/?cat=8&art_id=1310

 

 

 

Saņemti seši piedāvājumi konkursā par zemes ciparu TV ieviešanu Latvijā

10. Decembris (2008)

 

 

Trešdien, 10. decembrī, tika noskaidroti pretendenti uz TV zemes apraides ieviešanu un nodrošināšanu ciparformātā Latvijā.

 

Piedāvājumus iesniedza seši uzņēmumi: SIA „DauTKom TV”, Latvijas VAS „Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs”, SIA „Televideotīkls”, SIA „Lattelecom”, SIA „Baltkom TV SIA”, tai skaitā ārvalstu kompānija „TDF S.A.S.”.

 

Komersanti iesniedza piedāvājumus par tiesībām veikt pāreju no analogās uz ciparu zemes televīziju Latvijā, kā arī tās nodrošināšanu līdz 2013. gada 31. decembrim. Pāreja ir jārealizē līdz 2011. gada 1. decembrim.

 

Līdz šā gada 15. decembrim tiks izvēlēts viens zemes ciparu televīzijas ieviesējs, kuru iesniegs apstiprināšanai Ministru kabinetam..

 

Pakalpojumu sniedzējiem, kuri piedalīsies pretendentu atlasē, jāatbilst Radio un televīzijas likumā un Elektronisko sakaru likumā noteiktajām prasībām.

 

Plānots, ka līdz ar zemes ciparu televīzijas ieviešanu bez maksas galalietotājiem pieejamo televīzijas programmu sarakstu noteiks Nacionālā radio un televīzijas padome.

 

Pārejas periodā, t.i. līdz 2011. gada nogalei, Latvijas iedzīvotāji varēs skatīties gan analogo, gan zemes ciparu televīziju.

 

Saskaņā ar Eiropas Komisijas paziņojumu, visām Eiropas valstīm pāreja uz zemes televīzijas apraidi ciparu formātā ir jāpabeidz līdz 2012. gadam.

 

 

 

 

un

 

http://www.sam.gov.lv/satmin/content/?cat=8&art_id=1335

 

 

 

SIA „Lattelecom” ieviesīs un nodrošinās zemes ciparu TV apraidi Latvijā

27. Janvāris (2009)

 

 

Ministru kabinets otrdien, 27. janvārī, SIA „Lattelecom” apstiprinājis kā uzvarētāju pretendentu atlasē par televīzijas programmu zemes apraides ieviešanu un nodrošināšanu ciparformātā Latvijā.

 

Valdības izvēlētajam komersantam 60 darba dienu laikā ir jānoslēdz līgums ar VAS „Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” par tās infrastruktūras izmantošanu TV programmu zemes apraides ciparformātā nodrošināšanai līdz 2013. gada beigām.

 

Pēc līguma noslēgšanas SIA „Lattelecom” tiks piešķirtas radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības 174-230 MHz un 470-862 MHz diapazonā. Komersantam būs jāizveido zemes ciparu apraides tīkls, kas ļaus sabiedriskās televīzijas programmas uztvert ar stacionāro antenu 99% valsts teritorijas. Tāpat būs jānodrošina iespēja reģionālo televīzijas programmu izplatīšanai vienā vai vairākos apraides reģionos.

 

SIA „Lattelecom” pienākums būs arī informēt sabiedrību par minēto pakalpojumu pieejamību. Ministru kabineta rīkojumā par izvēlētā komersanta apstiprināšanu norādīti vēl citi uzdevumi, kas jāīsteno.

 

Lai izvēlētos elektronisko sakaru komersantu, tika izsludināts konkurss, kurā piedāvājumus līdz pagājušā gada 10. decembrim iesniedza seši uzņēmumi: SIA „DauTKom TV”, Latvijas VAS „Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs”, SIA „Televideotīkls”, SIA „Lattelecom”, SIA „Baltkom TV SIA” un ārvalstu kompānija „TDF S.A.S.”. Satiksmes ministrijas izveidotā konkursa komisija kā uzvarētāju izvirzīja SIA „Lattelecom”.

 

Plānots, ka līdz ar zemes ciparu televīzijas ieviešanu bez maksas galalietotājiem pieejamo televīzijas programmu sarakstu noteiks Nacionālā radio un televīzijas padome.

 

Saskaņā ar Eiropas Komisijas paziņojumu visām Eiropas valstīm pāreja uz televīzijas programmu zemes apraidi ciparformātā jāpabeidz līdz 2012. gadam.

 

 

 

 

 

--------------

 

 

"Valdības izvēlētajam komersantam 60 darba dienu laikā ir jānoslēdz līgums ar VAS „Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” par tās infrastruktūras izmantošanu TV programmu zemes apraides ciparformātā nodrošināšanai līdz 2013. gada beigām. "

 

 

sanāk, ka pat ja gribētu, bez LVRTC nekādīgi šo pasākumu nevarēja izvest ?

Link to comment
Share on other sites

...Lattelekom uz bezmaksas kanāliem ir pilnīgi nevajadzīgs starpnieks starp LVRTC un programu veidotājiem. Relejlīnijas starp retranslatoriem arī pieder LVRTC, tad kam to Lattelekomu vajag?

kaa tad rastos iespeeja iekaseet par bezmaksas kanaaliem :)

Link to comment
Share on other sites

neliela informaacija no netieshiem avotiem, ja taa var izteikties.. :D

janvaarii kkad(nezinu vai saakuma,a viduu vai beigaas) paraadiisies jauns dekoderis, kas it kaa ir labaaks par pasreiz esosho... par cenaam gan nezinaashu teikt, kaa arii par razhotaaju nav info..

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nevajag jaukt dažādas lietas. Lattelekom tak neuzstāda raidītājus. To dara LVRTC par saviem līdzekļiem( Tornis tam taču piekritīs). Lattelekom uz bezmaksas kanāliem ir pilnīgi nevajadzīgs starpnieks starp LVRTC un programu veidotājiem. Relejlīnijas starp retranslatoriem arī pieder LVRTC, tad kam to Lattelekomu vajag?

Lai nodrosinatu DVB-T ir vajadzigi netikai raiditaji, bet pats programu sagatavosanas HE kas ari maksa naudu, ir klientu registresanas/apkalposanas centri, izplatisanas sistema tiem pasiem STB, CAS kartinam, viss serviss kopuma kas sastav no darba ar content provaideriem parejiem ne LV kanaliem utt.

Gan Igaunija gan Lietuva nemaz nerunajot par parejo pasauli ir servisa nodrosinatajs no tehniskas puses un pats DVB-T servisa ieviesejs.

Protams Lattelecom maksa LVRTC par infrastrukturas lietosanu un sie aprekini ari ir veikti uz kadu laika posmu (diemzel nevaru pateikt uz cik ilgu laiku). Kopa tas viss ari veido izmaksas ko Lattelecom ir jaatgust sajos 5 gados lai vismaz butu pa 0.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Bezmaksas kanālu izplatīšanai nevajag nekādu klientu reģistrāciju :sarkasms:. Baigā nu problēma "sagatavot programu"- iespraust dažus kabeļus attiecīgā koderī. Priekš bezmaksas kanālu izplatīšanas Lattelekom nav vajadzīgs.

Link to comment
Share on other sites

Redz ka nav nekāds brīnums, ka Lietuvā ir ap 14 brīvie kanāli, bet pie mums knapi tos pašus 5 var salasīt. 600 000 Ls gadā nav maza summa. Ja būtu kā Lietuvā ap 200 000, pieļauju, ka bezmaksas būtu gan LZK, gan LMK, TV6 un 3+, rastos jauni interesenti. 200 000 pie pašreizējās situācijas vismaz izklausās pēc kaut kā atpelnāma.

Vietas jau frekvencē brīvas nepaliek - tās aizņem LTC ar saviem maksas kanāliem, lai tad pats arī maksā, bet redz grib lai visus raidīšanas izdevumus maksā kanāli kuri būs FTA, bet LTC tik iekasēs naudiņu...

Nebūtu šis liekais starpnieks, nebūtu problēmas - kanāli kuri gribētu būt bezmaksas paši segtu LVRTC raidīšanas izmaksas, bet tie kanāli kas grib naudiņu iekasēt, lai tad arī vienojas ar LTC un taisa biznesu maksas paketēs.

Link to comment
Share on other sites

Vēl arvien lielāks haoss informācijas telpā. Tiem parastajiem iedzīvotājiem, kuri neseko ziņām līdzi šajā sfērā... Kad izslēgs, ko izslēgs...

Link to comment
Share on other sites

dienas anekdote:

... "TV5" pavēstīja, ka darbosies kā bezmaksas kanāls Rīgā un apkaimē. Šī televīzija cer būt maksas kanāls skatītājiem pārējā Latvijas teritorijā.

:sarkasms: es tiešām vēlos redzēt, KURŠ par šo kanālu maksās? :sarkasms:

Tas tak no sateļa arī nāk par velti.

Link to comment
Share on other sites

Tak kāds tur analogais apraides tīkls :sarkasms: .Rīgā viens 31kanala raidītajs, bet citur satelītuztvērējs kurš pa tieso pieslēgts mazjaudas raidītājam. Visi tie dzelži sen uzstādīti un vienīgās izmaksas ir elektrības patēriņš.

 

Tur jau ir tā ziepe, ka labajos laikos tv3 neiekļāvās normālā apraides tīklā. Šo mazo mēslu dēļ cilvēkiem nācās likt papildus jaudīgas antenas vērstas citā virzienā , vietām ar diezgan sarežģītu filtrāciju. tv3 protams ieekonomēja ( varēja pārmest naudu programmu iepirkšanai) , bet skatītājiem papildus izdevumi. Tāpēc tagad pacelt lozungu "mēs par maznodrošinātajiem" ir maigi teikts - nekorekti. Tie kuri nevarēja izvilkt ar DM antenu (pārpalikušie 50%) , nācās maksāt viassssatam. Tagad tv3 ar savu nostāju nogremdē tieši šo skatītāju cerības tikt pie normālas bezmaksas bildes

Link to comment
Share on other sites

Es teiktu, ka TV3 (labi zināms, ka Viasats) visiem spēkiem cīnās par klientu saglabāšanu un TV3 neesamība digitālajā apraidē noteikti aizkavēs Viasata klientu aizplūšanu tajos reģionos, kur būs pieejami abi apraides veidi.

Link to comment
Share on other sites

sagribējuši dubultu peļņu gan no maksas tv, gan no reklāmām. kam tad tv3 nogrūdīs savus reklāmas kalnus, ja attieksies raidīt? visiem tv skatītājiem satelītu uztvērēju tāpat nav un arī nebūs, arī kabeļu tv ne visur pieejams. tv3 pagaidām vēl pamēģinās uzsist cenu un ja neviens neņems, paši lūgsies, lai bez maksas rāda, lai tikai nepazaudētu reklāmas ienākumus. tāpat, lai venu filmu noskatītos, ir jānonīkst ne mazāk kā trīs stundas, no kurām gandrīz puse aiziet reklāmā. da nu, tādu televīziju!

Link to comment
Share on other sites

Tas saucās - "Prieks būt kopā" :D

Romānus varēs rakstīt arī par šo digitālās TV ieviešanu... kā jau Latvijā diemžēl.

Link to comment
Share on other sites

Bezmaksas kanālu izplatīšanai nevajag nekādu klientu reģistrāciju :sarkasms:. Baigā nu problēma "sagatavot programu"- iespraust dažus kabeļus attiecīgā koderī. Priekš bezmaksas kanālu izplatīšanas Lattelekom nav vajadzīgs.

LVRTC ir žurku kantoris kas nevienu vadu (pat veciem klientiem), par brīvu neies pārspraust, paprasīs vismaz 100 Ls, kā savā laikā par īpašnieka RDS kodera pievienošanu LVRTC FM raidītājam prasīja 100 Ls :D Respektīvi - šis kantoris nepazīst saprātu, pārāk kruti jau kopš Paudera laikiem.

Link to comment
Share on other sites

Ja Lattelekoms piedāvātu pieņemamu cenu par apraidi TV3, tad jau sen būtu viss sarunāts. Situācija ir elementāra.LTV1 un LTV7 viss pofig, ka tik apraide kaut bišku letāka, tāpat valsts nauda. LNT nav variantu, jo šai programai nav sava SAT kanāla. TV5 Raida caur satelītu un ņem bezmaksas paketē tikai Rīgas raidītāju(ļoti līdzīgi kā TV3). TV3 vienīgajiem apratide ir Lietuvā un Igaunijā un viņi labāk orientējas apraides cenās. Tā pat, TV3 var redzet no SAT, tad kapēc viņiem pārmaksāt Lattelekomam? Būtu konkurence Lattelekomam digitālajā TV kā tas ir ar mobilajiem telefoniem, oi kā Lattelekoms nomestu cenu. Vai tad kāds no jums gribētu maksāt par mobilajām sarunām dārgi vienā tīklā, ja otrs to pašu pakalpojumu piedāvā lētāk.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tad kāpēc LNT neizveido to otru kanālu, kā LNT2 piemēram, kur rādītu oldschool klasiku un vecos raidījumus, kā Savādi Gan utt.?

Noteikti kanāli rastos, ja apraide būtu lētāka, kā tas jau n-tās reizes minēts, ka ir kaimiņvalstīs.

Šajā situācijā galvenokārt cieš tieši skatītājs. Solītais kanālu daudzums (ar digitālās TV ieviešanu) kļūs vēl mazāks nekā analogajā TV (šobrīd tātad laukos ir skaidrs, ka būs 3 FTA kanāli, lai gan informācijas rīt noteikti atkal var mainīties).

Link to comment
Share on other sites

Eh, vajadzēja tomēr pensionāram Otomāram prasīt Salavecim dekodera vietā elektrisko sildītāju, tagad būtu vairāk noderējis...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

pensionāram Otomāram nu točna nevajag sasteigt ar digitālo TV :sarkasms: Pagarināja analog apraidi līdz 1 aprīlim, gan pagarinās vēl, jo tak saimas vēlēšanas nāk un kā tad citādāk pensionārs Otomās redzēs par ko balsot. Ja bankai var piešķirt desmitiem miljonu, tad par Otomāra balsi deputātiem nebūs žēl dažu miljonu, ko izmaksās analogā apraide :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

Tāpēc jau arī TV24, LMK un LZK raida kabeļtīklā, jo tas ir le'tāk kā raidīt DTV.

Un LTV1, LTV7, LNT, TV3, TV5 redzēs digitālajā TV jebkurā gadījumā, jo tām ir jābūt pieejamām. Lai arī TV3 neko nemaksās Lattelekomam viņi būs jārāda, protams, ja kāds neizdomās kļūt par maksas kanālu :)

Labots - NIAJ
Link to comment
Share on other sites

NIAJ, pārāk optimistiska prognoze :sarkasms: Nekur jau nav teikts ka LTV1, LTV7, LNT, TV3, TV5 ir "jābūt pieejamām". Nebūs naudas un nebūs pieejamas :sarkasms: . Rīgā tak bija "pieejama" RBS TV uz 38 kanāla un 43 kanālā TV Rīga. Kur tad palika- izbeidzās nauda!

Link to comment
Share on other sites

"pieejamām jābūt" ir tikai valsts programmām, proti LTV1 un LTV7, pārējās ir komerctelevīzijas un var darīt kā grib.

Link to comment
Share on other sites

Ja Lattelekoms piedāvātu pieņemamu cenu par apraidi TV3, tad jau sen būtu viss sarunāts. Situācija ir elementāra.LTV1 un LTV7 viss pofig, ka tik apraide kaut bišku letāka, tāpat valsts nauda. LNT nav variantu, jo šai programai nav sava SAT kanāla. TV5 Raida caur satelītu un ņem bezmaksas paketē tikai Rīgas raidītāju(ļoti līdzīgi kā TV3). TV3 vienīgajiem apratide ir Lietuvā un Igaunijā un viņi labāk orientējas apraides cenās. Tā pat, TV3 var redzet no SAT, tad kapēc viņiem pārmaksāt Lattelekomam? Būtu konkurence Lattelekomam digitālajā TV kā tas ir ar mobilajiem telefoniem, oi kā Lattelekoms nomestu cenu. Vai tad kāds no jums gribētu maksāt par mobilajām sarunām dārgi vienā tīklā, ja otrs to pašu pakalpojumu piedāvā lētāk.

 

Būtu konkurents viassssatam - oi kā cenas mainītos. Viasatam vajadzētu atcerēties, ka viņa uzplaukuma laiki sākās ar LTV1, LTV7 translēšanu, nevis ar pliko tv3

Sāpe jau ir par tv3 slēpšanos aiz "sociāli jutigiem iemesliem" nevis par lielo vai mazo naudu. Gan jau par naudu vienosies - business tak

Labots - sate
Link to comment
Share on other sites

Biznes ta biznes, bet visu tomēr nosaka konkurence. Te uzpeldēja pretenzijas, ka TV3 citur Latvijā raida no reģionālo TV raidītājiem un jāgroza antenas, bet tas tikai konkurences dēļ. Reģionalās TV pārraida TV3 par daudz mazākām naudām kā to dara LVRTC. Būtu konkurents Viasatam, Lattelekomam un LVRTC oi kā cenas kristos. Tak paskatieties kas notiek mobilo sakaru tirgū- visi operātori cenas nomet un vienalga nebankrotē :sarkasms:

 

NIAJ, bija, bija RBS TV deviņdesmito gadu sākumā un Rīgas 7 TV kanālā kādas tik televizijas nav raidījušas :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

Vot mani interesē točna, kas notiks ar lokālajām televīzijām? Jēkabpilī ir Vidusdaugavas Televīzija (pa dienu retranslē Latvijas Ziņu Kanālu). Tad iznāks, viņa no marta raidīs no Viesītes? Jēkabpilī raidītājs paredzēts nav. Šobrīd viņi raida no J-Pils. Viesītē jau arī ir Sēlijas TV, tā retranslē TV3 atkal un pa vakariem laikam kautkādus lokālos un Latgales Reģionālās TV raidījumus. Neesmu sen skatījies.

Vot šeit arī ir ļoti maz skaidrības.

Link to comment
Share on other sites

Konkrēti RBS TV es neatceros. TV Laine, KS-Video, IGE TV, TV4, Prizma atceros. Visas TV jau atcerēties nevar.

Manuprāt, jauni tv kanāli nerodas, jo nav jau stuffa ko raidīt un nav naudas... Neraidīs taču tikai 3h dienā vai arī tikai tad kad ir ko rādīt? :)

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...