Jump to content

Lazanja, jeb sveetdienas saatiigaas pusdienas.


Nettwerk
 Share

Recommended Posts

Labdien un labriit tiem, kas tagad tikai pamodushies. No manas puses buus nedaudz savaadaaka recepte. Tas ir lazanja. Shis ir mans iecieniitaakais eediens, no kura nespeeju atteikties.

Kas nepieciešams lai pagatavotu lazanju?

Es izmantoju 2 siera gabalus (pa 350g), pusotru kasti lazanja makaronus, tomatu pasta, 500g malta cuukgalja, 500g malta liellopu galja, 2 paprikas, 1 siipols, 4 burkaanus (var vairaak), Timians, baziliks, dilles, vaariitas pupinjas (nav obligaati). Skatam bildi:

 

IMG-6181.sized.jpg

 

Liekam panu vai velams lidziigu, (kaa foto katlinju) sildiities.Sagriezham siipolu, veelams smalki. Un sariiveejam burkaanus. Tad liekam jau siipolus cepties. Cepam tik ilgi kameer vinji jau paliek taadi kaa caurspiidiigi. Tad beram klaat burkaanus, ko sariiveejaam. Un jaapcep tik ilgi, kameer burkaani paliek taadi iedzelteniigi. Skatam bildi:

 

IMG-6186.sized.jpg

 

Nakamais solis, pievienojam klaat katlinjaa cukgalju un liellopu malto galju. Uz mazas uguns turpinam cept.

 

IMG-6187.sized.jpg

 

Peec pievienoshanas maisam lai galja paliek voendabiiga, tad varam pievienot baziliku un timianu. (Timianu nevajadzeetu paarspiileet. Jo tad vairs nebuus laba garsha.)

Timianu pievienoju tik daudz cik ir ieberts plaukstaa... Skatam bildi:

 

IMG-6189.sized.jpg

IMG-6190.sized.jpg

 

Pa to laiku varam arii nomizot papriku un sagriezt. Ja nemizojam, tad miza gatavoshanas briidii paliek cieta, bet nu tas kaa kuram. Kad galja palikusi bruuna, beram klaat papriku. Skatam bildi:

 

IMG-6194.sized.jpg

 

Viena no svariigajaam lazanjas sastaavdaljaam ir tomaatu pasta gan tomaati savaa sulaa. Njemam tomatus un sagriezham. Jo vairaak shkjidruma, jo labaak... Bet ne arii paaraak daudz. Varam pievienot klaat arii pupinjas un cept uz lielaakas uguns. Skatiit bildi:

 

IMG-6192.sized.jpg

IMG-6196.sized.jpg

 

Apmaisam visu. Tas izskatiisies shaadi. tagad peec gaumes un garshas varam piebeert garshvielas klaat (vegetu vai tamliidziigu). Neaizmirstam sariiveet sieru. ;)

 

IMG-6197.sized.jpg

IMG-6195.sized.jpg

 

Kad meerce peec juusu domaam ir gatava, tad liekam traukaa apakshaa meerci. 3 slaanjus mieriigi var taisiit. Bet tas ir atkariigs no trauka dziljuma un lieluma.

Seciiba: Meerce, lazanjas plaaksniites, meerce, siers, lazanjas plaaksniites, meerce, siers, lazanjas plaaksniite, meerce. Skatam bildi:

 

IMG-6198.sized.jpg

IMG-6199.sized.jpg

IMG-6201.sized.jpg

IMG-6205.sized.jpg

 

Ljaujam lai pus stundu iestaavas, tad varam likt cepeshkraasnii cepties uz 20-30 min. Kad nazis iet viegli cauri, lazanja ir gatava.

Njemam aaraa un varam uzbeert sieru un lai pastaav kaadas 5 minuutes lai izkuust. Ja buusim pievienojushi sieru peedeejaa kaartaa pirms cepshanas tad siers piedegs un nebuus iipashi garshiigi. Taapeec peec cepshanas jaauzkaisa siers...

 

Shaadi izskataas gatavs:

 

IMG-6208.sized.jpg

 

Labu apetiiti... ;)

Link to comment
Share on other sites

Nettwerk

Taa, kaa man panna bija par mazu prieksh taa galjas daudzuma, tad cepu taadaa puskatlaa. Driizaak vareetu nosaukt par cepjamkatlu... :blink:

Link to comment
Share on other sites

Nettwerk

NC tur es tev pilniibaa piekriitu... Izskataas ka lazanjas gatavoshana tev nav svesha... :)

Un lazanjas svariigaakaa dalja ir meerce... Kaada buus meerce taada buus lazanja...

Link to comment
Share on other sites

vakar uz sālsmaizi atnesa lazanju- esmu atēdies līdz ausu galiņiem, tikko vēl piebāzu punci ... garšīgi :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Gaļa tikai pašam jāpērk un jāmaļ, ja mērce pa biezu, tad tās plāksnes var apsmērēt at sviestu kausētu, un cepot virsū uzliet saldo krēejumu vienu paku.

Principā mērci katrs taisa pēc savas gaumes, var likt klāt kukurūzu, pupiņas, vienā kārtā olas vārītas

Link to comment
Share on other sites

izskatās garšīgi , taču tagad jau saēdos svaigās ceptās sviesta pupiņas- kā nekā vasara. Pupiņas un cepti ziedkāposti vienīgie dārzeņi un pākšaugi kurus varu ēst bez gaļas :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Vikings

Tieši šodien ēdu vakariņās lazanju :) Garšīga. Vēl ir forši kaltētie tomāti no gemosa lazanjai klāt.

Link to comment
Share on other sites

Domugrauds

jā lazanja ir laba lieta+ vēl kāds atspirdzinoš dzēriens, piemēram kola ar ledu mmm

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...