Jump to content

Marinēta karbonāde franču gaumē.


Gestapo
 Share

Recommended Posts

Tāks - vakar gatavoju plovu un šodien piebeigšu atlikušo daļu gaļas.

 

Sastāvdaļas;

1.0,5kg cūklops

2.2-3 Tomāti

3.Siers(labi kūstošs kāds, parasti ņemu Krievijas, gardēži var provēt ar Dor Blu - sanāk insanti)

4.Milti

5.Majonēze

6.1 liels Citrons

7.Sāls un pipers

8.2 olas

d8ry7twkm06te8dgowrx.jpg

 

Pagatavošana;

Iemarinēt gaļu vajag iepriekšējā dienā pirms maltītes, tas notiek ātri un neprasa daudz laika, ņemam gaļu un griežam attiecīgā biezumā, izklapējam ar āmurīti, apbārstām ar sāli un pipariem, metam šķēlītes trauciņā un aplaistam ar citronu sulu. Kad visa gaļa tā sagatavota, tad uzliekam trauciņam kaut ko virsū, lai gaļa neapkalst un liekam leduskapī.

Nākamajā dienā gatavošana ar notiek gana vienkārši, ņemam gaļu, apviļājam miltos un olā un liekam cepties, kad viena puse apcepusies, tad griežam uz otru un kārtojam uz apceptās puses tomātu ripiņas, kam virsū uzspiežam mazliet majonēzi un siera šķēlites, tālāk atliek vien pannai uzlikt vāku un gaidīt, kad siers izkūst, tad arī karbonāde gatava, es mēdzu vēl atstāt pannu ar vāku uz karstas plīts, lai pasutinās mazliet, tad gaļa būs mīkstāka. Ie pa pirmo ar tupeņiem un rīsiem arī.

 

0epm0vkcfdmdd3iyj07o.jpg

 

pscdc94xw5aypitgvj1.jpg

 

Nu un tālāk vien jāēd nost.

 

3ie98n0mmbobij88c0cb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Izskatās gana sātīgs - otrā rītā pēc dropītes labi aizietu iekāšā :) patīk tad man ceptie ar daudz kalorijām! Labs

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

O cilvēks lieto Franča majonēzi... značit zin garšu :)

un jā sagribējās brokastis :D

Link to comment
Share on other sites

Tā ir visgaršīgākā majonēze ko ražo latvijā, un kas nemaksā nenormāli dārgi (domāts spilvas majonēze burciņās)

Link to comment
Share on other sites

Mr. Nejēga

Hmm, ar to klapēšanu kā ir tā ir.. Alternatīva - Ierīvē ar sinepīti (krievu, ja garša natraucē pašam), lai mīkstāka gaļa (neobligāti) un klopes vietā gaļā veidojam slīpus, dziļus iegriezumus gandrīz līdz galam, lai izskatās kā zivs žauna - karstumiņš tiks lidz iekšai, labāk sacepsies (lai nesanāk tā asiņainās gaļas preteklība, kas tagad modē) un, galvenais, paliks faktūra gaļai.

Link to comment
Share on other sites

Nejēga, un jātur to diennakti tā gaļa? vai var uz pāris stundām to visu paturēt?

Link to comment
Share on other sites

Mr. Nejēga

Divas trīs stundiņas augstākais - sinepe ir ātra manta. Pietam, jāskatās uz pašu gaļu - ja jau ir mīksta, tad mazāk, ja pacieta/gumijota/stingra, tad ilgāk.. Ja lieto marinādi, tad pareizini laiku ar divi, trīs - atšķaidījums tomēr.

Labots - Mr. Nejēga
Link to comment
Share on other sites

Mmmm, pirms pāris dienām tieši šo pagatavoju, lieliski :)

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...