Gestapo Ierakstīts Jūnijs 13, 2009 Share Ierakstīts Jūnijs 13, 2009 (labots) Nu sveiki tā un šitā - laiks savu recepti celt galdā. Rīts sākās gana cerīgi un tika mērots celš uz vietējo tirģeli, kur cūkas karbonāde tika iemainīta pret pāris latiem. Kopmasa sanāca uz 1kg, tātad diviem ēdieniem. Pirmais tika nolemts franču karbonāde (par to citā reizē) un plovs, tad nu viņa pagatavošanas smalkumos dalīšos ar jums. Sastāvdaļas jebšu ingredienti; 1.Cūklopa karbonāde o,5kg 2.Rīsi tikpat 3.Sīpols 0,25kg 4.Burkāns tikpat cik sīpols 5.Sāls, pipars, karijs 6.Olīveļļa ap 100gr 7.Tomātu mērce 8.Kāds nieks zaļumu 9.Katliņš. http://bildites.lv/images/ez2awukzbf3mruj9l9.jpg http://bildites.lv/images/hcjoyvzde5gir4jpsb.jpg Pagatavošanas soļu priekšrādījums jebšu receptūra; 1.Stundas 2-3 pirms gaidāmās maltītes nuka ņemam rīsus un braši liekam izpeldināties sālsūdenī, lai smuki uzbriest, tikām sarīvējam burkānus un sasmalcinam sīpolus kā arī sagriežam gaļu gabaliņos. 2.Ņemam katliņu un lejam tajā eļļu, metam uz uguns un ļaujam sakarst. 3.Sakarsētajā eļļā liekam pirmīt sakapātos sīpolus un cepināšana notiek līdz tie paliek zeltaini brūni. 4.Tad liekam gaļu pie sīpoliem un metam klāt garšvielas un vāram 10 minūtes - uz šo apjomu apmēram ēdamkaroti sāli un tējkaroti karija un mazliet melnos piparus, visi apjomi ir izdomāti, jo es parasti ņemu pēc izjūtas un izmantoju pārsvarā jūras sāli, kas ir mazāk stipra un sajauc visus vēlamos apjomus putrā. 5.Beram klāt burkānus un pēc tam aplejam ar verdošu ūdeni tā, lai ūdens būtu ap pirksta biezumu virs burkāniem un vāram uz palielas uguns 10 min. bez maisīšanas. 6.Tad nolejam no iemērktajiem rīsiem ūdeni un liekam šamos visam pa virsu izlīdzinot un atkal no tejkanas lejam kipitok, bet šoreiz tā, lai ūdens rīsus pārklāj divu pirkstu biezumā. 7.Pievienojam apmēram pusi no bundžas ar tomātu mērci (250gr), apmaisām un liekam uz pavisam lēnas uguns to visu sildīties, sildām 30 min un bieži apmaisām. http://bildites.lv/images/xiy69hfi6c97wp2jahm.jpg Nuka paēdiens gatavs un atliek to vien apbirdināt ar zaļumiem un pasniegt. http://bildites.lv/images/2bi37wpeh9jdgp40o2pp.jpg Sore par bildēm, bet ir kāds nieks ar pāli un slikts aparāC. Bon appetit. Labots Jūnijs 14, 2009 - Gestapo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cody Jūnijs 13, 2009 Share Jūnijs 13, 2009 Tagad dzerot brendiju, labprāt kaut ko tādu ieēstu. Bet ledusskapī tukšums. Laiks šodien tāds, ka nekur negribējās vilkties. Armijā esot biju aizsūtīts no ziemeļiem uz Baltkrieviju komandējumā kartupeļus rakt. Nu un vienam armijas biedram, kas no Uzbekistānas, atbrauca ciemos vecāki ar plova taisīšanas katlu. Tas katls tāds tilpumā uz spaiņiem pieciem bija. Visā tā vārīšana ilga stundas sešas uz ugunskura kazarmas pagalmā (tas bija komandējums ar atvieglinātu režīmu, tāpēc bija tādas lietas iespējamas). No tā katla paēda viss bataljons. Un tie cepēji neļāva ēst ar karoti vai dakšu, tikai ar rokām. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eedis Jūnijs 13, 2009 Share Jūnijs 13, 2009 tā kā plovu nemāku taisīt, bet ļoti garšo, būs jānomēģina... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wilz Jūnijs 13, 2009 Share Jūnijs 13, 2009 6.Tad nolejam no iemērktajiem rīsiem ūdeni un liekam šamos visam pa virsu izlīdzinot un atkal no tejkanas lejam kipitok, bet šoreiz tā, lai ūdens rīsus pārklāj divu pirkstu biezumā. Es ieteiktu ūdeni liet mazāk kā "divus pirkstus", lai plovs būtu birstošs, bet nu gaumes lieta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Jūnijs 13, 2009 Author Share Jūnijs 13, 2009 Armijā esot biju aizsūtīts no ziemeļiem uz Baltkrieviju komandējumā kartupeļus rakt. Nu un vienam armijas biedram, kas no Uzbekistānas, O! Būtība plovs iegaršojās, ka Jekabpilī biju uzbeku (ne uzbeku hvz nosaukums, nu tipa melno) restorānā, tas bija gadus 10 atpakaļa un pat nezinu vai tas restūzis tue vēl ir, vot tas plovs bija vislabākais, ko esmu baudījis. Sanācis ir taisīt šurpu turpu visādas receptes, bet šī ir tuvākā orģinālam. Cody, moš esi arī tādu joku kā Haš garšojis? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Destructo Jūnijs 13, 2009 Share Jūnijs 13, 2009 O! Būtība plovs iegaršojās, ka Jekabpilī biju uzbeku (ne uzbeku hvz nosaukums, nu tipa melno) restorānā, tas bija gadus 10 atpakaļa un pat nezinu vai tas restūzis tue vēl ir, vot tas plovs bija vislabākais, ko esmu baudījis. Sanācis ir taisīt šurpu turpu visādas receptes, bet šī ir tuvākā orģinālam. Cody, moš esi arī tādu joku kā Haš garšojis? Na, bija armēņu virtuve Pats no Jēkabpils esmu. Šašliks bija debešķīgs, rīgā vēl ir sakarīta, dieva aizmirsta vieta, gruzīnu ēstuve zem imantas tilta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cody Jūnijs 13, 2009 Share Jūnijs 13, 2009 Gestapo, tādu Haš neesmu garšojis, pat nezinu, kas tas ir. Ja kas narkotisks, tad noteikti nē. No apdullinošām vielām tikai alkohols. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolx Jūnijs 13, 2009 Share Jūnijs 13, 2009 uff.. es atkal šito topiku iespaidā šovakar picu sacepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVILPE Jūnijs 13, 2009 Share Jūnijs 13, 2009 Smukais tu mans, ak, - tas taču diviem vēderiem tikai. Un katliņš tāds knaps. Manuprāt, vairāk zaļumus un mazliet kādu speciju. Bet ir ok. Negalvoju, ka uzreiz gatavošu, bet "na zametku" ir. NC klasiskais cepiens daudz neatšķiras no manis praktizētā, tā ka tas arī ir goda vietā. P.S. Dāčā uzstutējām lāga Elektroluksa leckapi, saldētavs strādā pa pirmo. Tātad: - ja nebūs pārpālis, ieskries rubļi, sievs būs pie labas omas, kauliņi mesti un piepes tvirti turēsies, iegrāmatošu un vizuāli piefiksēšu vairāku kilogramu pašmāju pelmeņu pagatavošanas procesu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Jūnijs 13, 2009 Author Share Jūnijs 13, 2009 Ja kas narkotisks, tad noteikti nē. Nē nē, tas ir ēdiens - vienkārši gatavošana aizņem apaļas 24h un iedomājos, ja reiz esi ar čurkām sējies, tad zini, bet nu neko. moš ielikšu recepti, ja būs brīva vaļa tik daudz, lai pagatavotu. ja nebūs pārpālis būs ;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts