Jump to content

Kameras DVD nevar arvērt.


DannyDiktator
 Share

Recommended Posts

Problēma sekojoša, ar kameru safilmēto materiālu nevar arvērt vairs ne uz kameras ne uz PC, jo vienkārši nenolasa DVD. Diskam pašam it kā fizisku defektu nav. Disks nav pilns, finalaizot arī nevar. Kādi varianti?

Link to comment
Share on other sites

raiviic

Uz PC nefinalizētu neatvērsi. Ja uz kameras nevar ne redzēt, ne finalizēt - vai nu tā matrica tomēr sačakarēta (tas, ka nav ar aci redzamu defektu, neko nenozīmē), vai kamerai problēmas. Ar citu matricu raksta/lasa?

Ja ir iespēja, pamēģini šo matricu citā kamerā nofinalizēt.

Link to comment
Share on other sites

dexterlabs

uz pc kameras dvd disku ir iespējams finalizēt.(vienam paziņam vajadzēja finalizēt,ar googli atradu kaut kādu softu ar kuru tad to varēja izdarīt)

ja jauns disks filmējas un arī atskaņojas kamerā tad visdrīzāk tas dvd disks ir bojāts.tad nu atliek meklēt kādu tūli ar kuru mēģināt šo saglābt.

Link to comment
Share on other sites

Sanchus

Disks droši vien, ka ir DVD-RW, pareizi?

Pats DVD-RW diskus neaiztieku, ja šie ir vecāki par 6 mēnešiem. Biju reiz ceļojumā, safilmēju 8 mēnešus vecā e-proformance matricā un galā sanāca skuju ziepes - vakarā lasīja švaki, otrreiz vēl švakāk, datorā nelasīja gandrīz nemaz. Ar AoA-DVD-ripper izdevās pa kadriem salīmēt.

DVD-RW ātri zaudē slāņa rakstošās-lasošās īpašības. Iespējams, ja disks ir vecs, taču tajā pašā laikā finalizēts un nav aiztikts, RW lasa.

RW ir gļukaināki par +/-R, taču šos 6 mēnešus var drillāt, cik uziet. Pašam ir Sony 406E.

Link to comment
Share on other sites

DannyDiktator

Nē, nav DVD-RW, jo par to ka zaudē kvalitāti jau lasīju.. Citus disku var nofinalaizot, tikai šo nevar. Pie Disk properties rāda ka disks ir tukšs, tas laikam nozīmē ka tas safilmētais materiāls ir aizgājis neatgriezeniski? Kā ar tām fimelēm kas nodarbojas ar datu glābšanu, cik varētu šāds pasāciens izmaksāt, ~500MB datu.

Link to comment
Share on other sites

raiviic

Nu, ja tikai šito nevar, tad tev "paveicies" ar matricu :(. Nedomāju, ka tur kas glābjams, jo ieraksta princips pavisam cits, kā HDD vai fleša gadījumā un pilnīgi iespējams, ka nekas arī nav ierakstījies, bet vari jau painteresēties. Ir tikai divas nopietnas firmas, kas ar to nodarbojas:

Vianova kur strādā bijušie EET speci un Jet Computer - zvani un apjautājies.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Taas DVD kameras ir vispaar dabas kljuuda. Cik stulbam ir jaabuut, lai vinjas pirktu? Ar vinjaam ir tikai probleemas. Tiec no ta briinuma peec iespeejas aatraak valjaa.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...