Jump to content

Lietotāju Audio/Video sistēmas


osscar
 Share

Recommended Posts

Kaspars12
pirms 1 stundas , ju teica:

man ar austiņām īsti nesanāk kaifu noķert.

 

varbūt nav sanācis atbilstošu komplektu paklausīties. Labas austiņas iedos tādu detalizāciju, ko lielākā daļa sistēmu, ko lieto biedri nevarēs ilgi sniegt. Austiņas ir labs risinājums, ja negibi iztērēt tūkstoti par audio tehniku, telpas pielāgošanu un cīņu ar kaimiņiem. Tas ir labs kompromiss, zaudējot daļu skatuves, bet iegūstot detalizāciju, skaļumu, ja gribās skaļāk un kompaktumu, ko vari paņemt arī līdzi izolējoties no covid pie sievasmātes :D

Link to comment
Share on other sites

Pirms 27 minūtēm , Kaspars12 teica:

Labas austiņas iedos tādu detalizāciju,

Nav jau runa par detalizāciju, un austiņas arī ir tīri ciešamas (Sennheiser HD515, ja pareizi atceros), ir bijuši arī pāris ārējie skaņas kartes/pastiprinātāji. Ar austiņām arī tieši ir bijuši ievērojamākie atklājumi, kādas tur detaļas mēdz būt. Kaut vai tas pats Maikls Džeksons. Var ar austiņām klausīties normālā skaļumā, bet kad iegriež kādu Billie Jean iekš auto, tad cita lieta (man tur subji arī paviegli, freeairā). Ja vēl uz kādām labām pro skandām labā skaļumā, tad iestājas ekstāze.

Un ar tiem Sennheiseriem pat mājās nevarētu skaļi klausīties, ne pie sievasmātes.

Link to comment
Share on other sites

Jāpiektīt @ju - austiņas nav gluži tas... Ar ausīm ir forši, bet ar akustiku + subi ir savādāk - nav pat jāklausās anormāli skaļi :)
Auto gan ir tā vieta, kur cenšos "griezt ručkā" :mrgreen:

Labots - martinno
Link to comment
Share on other sites

pirms 3 stundām , ju teica:

Sennheiser HD515

 

Reti kurām atvērtajām ausīm bass ir augstākā līmenī kā 5 collīgām plauktiniecēm. Protams, istabas pampakus neklausies ausīs, bet ir vesels lērums citu trūkumu.

Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , RudeWolf teica:

Reti kurām atvērtajām ausīm bass ir augstākā līmenī

Nevienas ausis neiedos to basa efektu, ko mana auto audio sistēma :)

Link to comment
Share on other sites

pirms 20 stundām , ggg97 teica:

A es klausos klusītēm. Istabā visbiežāk parasti esmu viens. Man katram loceklim sava istaba.

Nu tieši tā. Nevajag jau to bumsī vienmēr un visur. Uzliec tā, lai ir tīkama atmosfēra.

Bet vispār ar tiem audio setupiem lielākā bēda, ka gribās iet laikam līdzi un parasti jau tas laptops tomēr dod to skaņas signālu, jo no YT ātrāk, ērtāk. Tai pašā laikā saproti, ka ar standalone CD atskaņotāju būtu cita aršana, bet atkal tos aparātus katru savam formātam tak nepiepirksi, un cd ne tik. Strīmošanu neatzīstu, patīk apčamdāmas lietas. Dažreiz gribās rādžiņu, bet tūneris nekad neķers tās tālās stacijas, ko var dabūt eradio.lv. Nu kaut kā tā. Vintage aparāti ir lielisks dizaina elements - ir, kur acis piesiet, bet tie vadi un n-ligzdu pagarinātāji... grūti viņus noslēpt. Tādas manas pārdomas. :D

Labots - raivix95
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12
pirms 4 stundām , ju teica:

Nevienas ausis neiedos to basa efektu, ko mana auto audio sistēma

 

Ir iespējams paklausīties, jo varbūt mani pārliecini, ka tomēr austiņas nekam neder vai mums visiem te mānies ar to, ka vienkārši labs austiņu combo nav lietots :D 

 

Esmu tieši tas, kas HiFi un austiņas esmu daudz, daudz dzirdējis, bet auto audio pamaz uz tā fona. Uzmet PM par to, kāds našķis kārojas un visu sarunāsim!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Es jau nesaku, ka austiņas nekam neder, tām ir savs pielietojums. Man arī auto vienkārši ir tā vieta, kur ir laiks paklausīties mūziku. 

Man arī noteikti nav labākā sistēma, pēc kuras spriest par auto audio iespējām, un vispār, ir vīruss. Bet kaut kad varam sarunāt.

Link to comment
Share on other sites

Nu nez auto lai panāktu kaut tuvi tik labu skanējumu kā mājās - baigi jāpiepūlas + apkārtējie trokšņi ( plus biežu zvanu pa handsfree - laiks  papļāpāt ) , koncentrācija, uzmanība uz ceļa...hvz kāda tur baudīšana. Es parasti BBC angļu radio klauos mašīnā lai kačātu angļu valodas zinības "skillu" :D Protams, man arī bieži nesanāk mājās paklausīties, bet pandēmijas laikā vairāk sanāk un es neesmu topītājs. Man patī ka skan labi arī nelielā skaļumā. Ausis rītiem vai vakariem kad citi guļ lai var kino/mūziku paskatīties/paklausīties. 

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

Pirms 11 minūtēm , osscar teica:

Nu nez auto lai panāktu kaut tuvi tik labu skanējumu kā mājās - baigi jāpiepūlas + apkārtējie trokšņi

Jā, ir arī šajā jomā trūkumi, izaicinājumi, un tml. Man vienkārši mājās tam ir maza laika, ir viss kas cits ko darīt.

Ir bijusi doma, kaut ko iekārtot pie sievas vecākiem, lai paklausītos tur kaut ko, kad aizbraucam pilnā pansijā ar ģimeni :) bet arī neesmu līdz tam ticis. Būšu pensijā, izmetīšu bērnus no mājas, tad paklausīšos :D


Es savu stacionāro sistēmu ar grīdas skandām "izmetu" , kad bērnam vajadzēja klavieres kaut kur nolikt.

Link to comment
Share on other sites

Nuuu... klavieres arī tīri labi iederās šajā topikā. A kur klavieru foto?

Labots - raivix95
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Lai interesantāk... man kundze spēlē šo... super skan. Es gan 2 gadu laikā tā arī neesmu vēl pieslēdzis šīs elektriskās klavieres vie savais audio sistēmas :) 

 

CEB29DE5-70EC-4AB9-8012-772CD5E561EA.thumb.jpeg.3efee8addd8b23ee10eb0c75c69a76d7.jpeg

  • Patīk 1
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Skandas- Canton reference 7, resīveris Denon Asr11 , CD/DVD Pioneer 989i, media- Dune 4k pro , SW canton 40sc laikam, aizmugurējās skandas Canton LE 170. Arcam Av9 procesors pagaidām bez pielietojuma, meklēju stereo integrālo.

2.thumb.jpg.bf73e671550c32a7b1bea45f8432a9ae.jpg

 

Plānos nomainīt resīveri uz jaunāku,  Onkyo1100, jeb Denon X4500.

1.jpg

3.jpg

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
raivix95

Neliels apdeits.

Tiecoties pēc perfekcijas, ieliku stikla durtiņas statnei.

Salodēju RCA-DIN5 vadu un no dzīvojamās istabas nočiepu DVDešku, lai ir, kur diskus paspēlēt.

 

49909911662_4b018cbfe1_b.jpg

Labots - raivix95
Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, raivix95 teica:

ieliku stikla durtiņas statnei

Ō, autentiskās eņģītes un rokturītis! :good:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
raivix95

Apnika apskaņot grīdu.

Gribās kādus statīviņus statnes stilā sameistarot.

Eksperimentējam ar tumbu lokāciju.

 

49962900883_49bd2d4a06_b.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
RudeWolf

SQ1-redux.thumb.jpg.48c90350f3756b9439fb7022c96b7348.jpg

 

Nu ko, beidzot mana akustika ir pilnībā ražota Latvijā. Reflector Audio uzražoja pāri Square One skandu no sava iepriekšējā projekta Square Audio. Pirms kāda laika pie viņiem biju atvedis savas Neumann KH310 uz AB testu, pēc kura tās ātri pārdevu... un pagādāju šīs.

 

Skanda sastāv no FaitalPRO jaunā HF1440 pīkstuļa, kas salāgots ar 18sound XR1464C ruporu un spēlē līdz 1kHz, kur gana lēzeni tiek lieta nodota uz četriem ScanSpeak 15WU midvūferiem. Par filtrāciju un pastiprināšanu rūpējas Hypex FA253 plate - katru midvūferu pusi kustina savs 250W nCore pastūzis un pīkstulim ir 100W, kas nekad dzīvē šo jaudu nesasniegs, jo augšu josla ir vājināta par kādiem 10dB.

 

Sliktā ziņa, ka mans sabvūferu pastūzis laikam pamazām cierē uz skuju taku un pašlaik sistēmā strādā tikai Reflektoristu kastes. Būs jādomā kaut kāds cits variants, iespējams, ka katrā korpusā ielikšu pa FA501 platei, lai visa filtrēšana notiek ārpus kompja un kopējā integrācija tiek vienkāršota. Labā ziņa, ka tie Square One reāli velk līdz saviem 35Hz un tur arī labu SPL.

 

Pagaidām vēl ar Sonarworks Reference 4 neesmu nogājis pāri, tāpēc vietām midbasā drusku istaba dun. Visādi citādi... mēmi labi. Ir beidzot skatuvei arī dziļums, ja labs ieraksts un nav ne smakas no lēto kompresijas draiveru stiklainuma.

Labots - RudeWolf
  • Patīk 2
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

versatile

Smuki, tik istabas vairs nav.

Kā es reiz teicu skaņotājam Liepājas Latviešu biedrības namā, kas stāstīja par turienes zāles lielisko akustiku - man pa dzīvi ļoti paveicies, neko no tā visa es nedzirdu.

 

Bet tas nekādā veidā nemazina atzinību par rezultātu - ja ir tāds, kāds patīk, cepuri nost.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Ne gluži pa tēmu, bet - skatos tie zaļie "sakāpuši" arī uz tumbām. Kā jūtas ?  Vienkārši, bija brīdis, kad arī uz vienas tumbas ziemassvētku kaktuss un otras arī kaut kas zaļš. Nu dzīvoja, bet ievēroju, ka pēc tādām skaļākām (Metallica, Rammstein e.t.c.) izklaidēm, šiem vismaz pāris dienas lapiņas tādas noļukušas, apvītušas.  Ierādīju citu dzīvesvietu un vairs pret mūziku neprotestē.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Nez, te visiem augiem viss patīk. Spēj tik laistīt, jo, kad saulīte iegriežas, tad žarons baisais uznāk. Skaties drīzāk, vai kaut kā savādāk neesi šiem sariebis.

Link to comment
Share on other sites

 Viennozīmīgi - laiks no manis !

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 15 stundām , raiviic teica:

Nu dzīvoja, bet ievēroju, ka pēc tādām skaļākām (Metallica, Rammstein e.t.c.) izklaidēm, šiem vismaz pāris dienas lapiņas tādas noļukušas, apvītušas.

Varbūt konkrētiem augiem tīk cits mūzikas žanrs :D

Link to comment
Share on other sites

Man arī tā sāka likties, jo klusākām, maigākām melodijām uzvedās labi.  Galu galā - augs jau arī dzīvs. (Kaut kur lasīju par eksperimentu fermā - pie dažas mūzikas govis pienu dod labāk, pie citas - mazāk, kā parasti :) ).

Link to comment
Share on other sites

Pamatskola/vidusskola laikam ķīmijā skolotāja stāstīja, ka saviem skolēniem bijis kautkāds projekts, mājās vajadzēja izaudzēt augus, katrs pie savas mūzikas, visātrāk un labāk tas notika pie kautkādas simfoniskās mūzikas.., cik atceros, ļooti sen tas bija.

Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Tur vēl kaut kā rezonanses frekvences un auga struktūras parametrus var teorētiski piedomāt.

Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Pēc nepilnas nedēļas ar jaunajām skandām iespaidi īsti nav mainījušies. Zināmos aspektos Square One apsteidz labākās sistēmas, ko jebkad esmu dzirdējis. Sitamajiem instrumentiem ir perfekta ataka ar laikā nenobīdītu rimšanu. Cik varu noprast, tad tas Reflektoristiem ir izdevies pateicoties tam, ka skanda ir spējīga samērā apjomīgā laukā uzturēt skaļruņu salāgojumu laikā. Tradicionāli par šo aspektu skandu ražotāji īpaši nepiedomā, jo tas ir sarežģīti un ieguvumi ir maz izpētīti. Impulsa mērījumos tradicionāla trīsjosliniece izskatās šādi -

 

3-Way_600Hz_2000Hz_LR24_Step_Response_cut_off_40Hz_LR24.thumb.jpg.c40d30d681b7a70e5849216dfab715ec.jpg

 

Var skaidri redzēt, kad kustību uzsāk pīkstulis un attiecīgi vēlāk iekustas vidinieks un basa skaļrunis. Tas tāpēc, ka šeit pielietotie 4 kārtas filtri krosoveriem ievieš novēlojumu. Minēšu tik, ka frekvenču raksturlīkne šādai skandai būs perfekta sākot no 40Hz līdz bezgalībai (pīkstulis palecās momentāni). Reflektoristu fiška ir abas joslas salāgot laikā tā, ka tās nav atšķiramas un līgani pāriet viena otrā.

 

Full_Range_Step_Response_LR24_40Hz_Cut-Off.thumb.jpg.3f7bba478ba159d03293ee06a811a0d7.jpg

 

Sistēma principā strādā kā viens platjoslas skaļrunis. Arī iepriekšējo trīsjoslu sistēma var savākt ar all-pass filtriem tā, lai tā sasniegtu šādu impulsa responsi. Problēma ir tajā, ka, lai šis labi darbotos, ir nepieciešams punktveida izstarotājs. Savādāk salāgošana būs kaķim zem astes - tikko kā klausītājs pavirzīsies sāņus un relatīvais attālums starp ausi un katru skaļruni sāks mainīties. Vislabāk no tā var izvairīties ar koaksiālu skaļruni, kur pīkstulis ir iesēdināts vūfera konusa vidū. Diemžēl, ir ļooooti maz labu koaksiālo skaļruņu, tāpēc Reflektors izmanto vairākus midvūferus, kas savietoti apkārt kompresijas pīkstulim, lai sasniegtu aptuveni tādu pat efektu.

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

20200506_162515.jpg

 

Es šodien apskatījos vecās bildes telefonā, izdomāju, ka jāieliek, varbūt kādam interesē salīdzinājums izmēros.

 

Magnat Transpuls 1500 un blakus, protams, visi jau zina kas.

Labots - Malis
  • Patīk 1
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Kā dzīvojas ar tiem transpulsiem? Es jau biju starā, kad ieraudzīju, ka Eiropas ražotājs uzdrošinās paiet malā no mazajiem tirliņiem. Tik tie divi pīkstuļi mulsināja.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pīkstuļi blakus, gan jau arī pat viens vads pienāk. Nekādām īpašām problēmām ar fāzēm nevajadzētu būt. Sapārotu gan jau uztaisīja, lai nodrošinātu jaudu līdzvērtīgu pārējam.

Link to comment
Share on other sites

YT ir šos tumbu teardown 😁

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Man ir bijusi tā iespēja šīs paklausīties. Par nepilniem 1000 euro, par ko tās jaunas var dabūt, sniegums ir pat ļoti, ļoti okey, ja kāds ir skatījies katalogus, ko var dabūt pa 1000 euro, tad nekas jau baigi nesanāk. Šīs ir tāds aparāts, ko var iegriezt ja arī vajag. Ja netaisa blind testu, nekas arī negažas ārā. Lielākā problēma ir to izmēri, ne visiem ir telpa/interjers, kur tādas lietot.

 

man lielākais pārsteigums bija, ka tie bass reflex porti ir slēgti un tur nekādu gaisu nekačā :D

Labots - Kaspars12
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

RudeWolf
Pirms 24 minūtēm , ju teica:

Nekādām īpašām problēmām ar fāzēm nevajadzētu būt.

 

Ja abi pīkstuļi spēlē līdz pašai augšai, tad starp akustiskajiem centriem jau būs paliels attālums un sāksies ķemme. Tas, ka salika kopā, lai extra tesiens būtu, par to jau skaidrs. Tāpēc arī šāds risinājums tiek mega reti piekopts. Vismaz kopš 70ajiem.

 

Pirms 13 minūtēm , Kaspars12 teica:

Par nepilniem 1000 euro, par ko tās jaunas var dabūt, sniegums ir pat ļoti, ļoti okey, ja kāds ir skatījies katalogus, ko var dabūt pa 1000 euro, tad nekas jau baigi nesanāk

 

Tur jau tā lieta, ka BOMs tām tumbām ir labi, ja 150EUR uz katru. Par kilo imho no Dynavoice DF sērijas var puslīdz ok trīsjoslu dabūt.

Link to comment
Share on other sites

Par secinājumiem pilnībā piekrītu Kasparam. 

 

Es Transpulsus iegādājos par pusi no jaunu cenas un tad vispār likās ļoti labs P/P. Vislabāk viņas skan pie lielāka skaļuma, tad bass sāk kustināt telpu. Noteikti būtu viņas paturējis, ja negadītos vēl labāka iespēja iegādāties Magnat Quantum 1009 par limonādi. 

 

Testējot A/B var jau uzreiz pateikt, kur Transpulsi iepaliek, bet nu Quantum skaļruņiem jaunu cena ir četras reizes lielāka. 

 

Tas, kas visvairāk patika Transpulsiem ir ciemiņu efekts. Vienmēr turēju viņus bez sietiem un jebkurš ciemiņš ienākot telpā uzreiz sāk ar sarunu par to, ka izskatās iespaidīgi, tad sarunas par audio un beigās visi grib paklausīties. :D

 

 

20200528_202130.jpg

Link to comment
Share on other sites

Pirms 20 minūtēm , Malis teica:

Tas, kas visvairāk patika Transpulsiem ir ciemiņu efekts. V

Galvenais, lai ciemos nenāk mazie veiklie pirkstņi, tie ātri "pīkstuļu" problēmu atrisinās.

Link to comment
Share on other sites

2020.08.20. , 16:37, RudeWolf teica:

 

Istaba ir gana liela, gan manam melnajam, gan mīļotās zaļajam hobijam!

Reāli gribētos dzirdēt kā Tev tas viss skan... ;) 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Katrs paņem pa lejkannai un dodamies ciemos, ar 2m distanci, protams.

 

Rūdis tikmēr izdomās cik maksās ieejas biļete, lai atsistu daļu no ieguldījumiem. :D

 

 

Citēt

Galvenais, lai ciemos nenāk mazie veiklie pirkstņi, tie ātri "pīkstuļu" problēmu atrisinās.

 

Jaunajiem Quantumiem ir viens vidu skaļrunis izspaidīts, to jāmaina kopā ar visa korpusa pulēšanu.

Labots - Malis
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...