Jump to content

TPB īpašniekiem reāls cietumsods


ugisn1989
 Share

Recommended Posts

vot es tagad domāju, kā pie velna viņi var samaksāt sodu 1,9 miljoni Ls apmērā? :D

 

The Pirate Bay nemirs! 8)

Labots - badrap
Link to comment
Share on other sites

Alkoholokausts

Spriedumu noteikti ka pārsūdzēs un, manuprāt, diezgan veikli izvairīsies no cietumsoda. Naudassods gan droši vien būs jāmaksā ... varbūt ne tik liels, bet būs. Es tā domāt'.

Link to comment
Share on other sites

Domāju, ka arī sods viņiem nebūs jāmaksā gadījumā, ja viņi neies cietumā, jo ja viņus neliks cietumā, tad tā būs viņu atzīšana par nevainīgiem, un ja jau nevainīgi - tad kāds tur sods? :)

Link to comment
Share on other sites

Izteikšu savu viedokli (piektdiena + alus ) . CD, ieraksti ir kā reklāmas maisiņi jadala pa brīvu Īstiem maksliniekiem nauda japelna koncertos . Tas vairāk vajadzīgs °°apmākslas°' industrijai .

Link to comment
Share on other sites

Evill_BettyLV

Un ko darīt Harija potera gāmatu autorei?? Jāsavāc stadions un jālasa priekšā?? vai grāmatas rakstīšana vispār nav darbs - tas ir hobijs, adzīves aicinājums un atlīdzību nevajag..!!!

Un kā ar Softu, filmām?? TAs arī visu pa velti??

Un starp citu netā ir pilns ar "bezmaksas" OS vai Office, antivīrusiem u.t.t. negribi maksāt viss vienkārši - nelieto, neskaties, NEPĒRC !!!!

Visu Jums pa velti..

Starp citu - remantadīna izgudrotājs ir Latvietis un no sava Izgudrojuma NEKO nesaņem!!! JO tādi paši pid****LAtvieši apjāja, un taisa naudu, bet autors - sēž mājās un sūkā!!!! Taisnīgi??

Pa velti krānu savu var staipīt zem datorgalda....

Link to comment
Share on other sites

Protams, ir ērti kliegt "es pieprasu visu par brīvu!", bet tad tas būtu tāpat, kā strādāt bez algas.

Link to comment
Share on other sites

kur tad ir tā alga? un kurš tad nosaka cik lielai tai jābūt? Varbut ka sētniekiem un grāvjaračiem tai jabūt lielākai par kaitīgiem darba apstākļiem? :blush:

Link to comment
Share on other sites

Neviens cietumā neies un soda naudas nemaksās. Starp citu, spriedums jau ir pārsūdzēts nākošajā instancē un TPB prognozē, ka jaunais spriedums ir gaidāms ne ātrāk kā pēc 2-3 gadiem. Līdz tam TPB sola darboties tāpat kā līdz šim. Un miljonos (cilvēku) mērāmā popularitāte TPB sniedz motivāciju to darīt ar vēl lielāku apņēmību.

Ja kādam te ir vēlme vizuāli paust savu atbalstu (un negribas pirkt TPB T-kreklu),tad TPB logo vektoru formātos (.pdf, .svg) var lejuplādēt šeit un izmantot, lai apdrukātu dajebko.

Holivuda var svinēt savu mazo uzvariņu, 'but as in all good movies, the heroes lose in the beginning but have an epic victory in the end anyhow. That's the only thing hollywood ever taught us' (citāts no TPB mājaslapas) :-D

Labots - Maarcis
Link to comment
Share on other sites

Šeit ir BBC raksts pa šo tēmu un neliela intervija ar vienu no veidotājiem - Peter Sunde

 

Daži spilgti citāti:

 

"It's so bizarre that we were convicted at all and it's even more bizarre that we were [convicted] as a team. The court said we were organised. I can't get Gottfrid out of bed in the morning. If you're going to convict us, convict us of disorganised crime.

 

"We can't pay and we wouldn't pay. Even if I had the money I would rather burn everything I owned, and I wouldn't even give them the ashes."

Link to comment
Share on other sites

pie mums gan labi:) pērkot datu nesēju (cd, dvd, hdd,u.tml.) tā cenā jau ir iekļauta autortiesību nodeva. līdz ar to, mēs pat gribēdami, nevaram būt nesamaksājuši par visu, ko ierakstam savā datu nesējā. ja es kļūdos, lai laa/akka mani palabo par reāli iekasētās nodevas no tukšajiem datu nesējiem, patieso mērķi.

Labots - uldiss
Link to comment
Share on other sites

Fotomeistars

Daudzi bļauj, ka neviens torrenta saita uzturētājs nevar tikt apsūdzēts un tiesāts, jo neviens no izplatāmajiem failiem neatrodas uz viņa serveriem.

 

Bet!!! Vai tad pretlikumīgu darbību neierobežošana vai neapstādināšana, ja to var izdarīt veicot dažus klikšķus ar datorpeli, nav noziegums?

 

Ja nav, tad tā tam vajadzētu būt.

Link to comment
Share on other sites

tad jau google ar skaitas noziegums. ievadi kadu filmu un gala torrent :-D

Labots - Acerbis
Link to comment
Share on other sites

BASS, tu esi izveidojis torrentu trakeri, lai cilvēki varētu apmainīties ar legāliem failiem, taču daži sāk likt saturu par kuru legalitāti tev rodas šaubas, kā tu rīkotos?

Labots - maize
Link to comment
Share on other sites

Fotomeistars

Daži? Tur pārsvarā ir nelegāli faili, admini to visu redz, tak pat sadaļas ir uztaisītas Games PS2 utt., kas tādā sadaļā var būt legāls?

 

Tādi "uploaderi" ir jābano, nevis jāliek viņiem tur kaut kādas "Power" un "VIP" pakāpes par labu copyrighted materiāla izplatīšanu. Sakiet ko gribat, bet administratori ir līdzvainīgi. Nolieciet viņus tiesas priekšā un jautājiet, vai viņi bija informēti, kas notiek viņu trakerī un vai viņi vispār ir darījuši kaut ko, lai ierobežotu vai nepieļautu šos "noziegumus".

 

Nē, nepārprotiet, es neiešu aizstāvēt lielās kompānijas un nostāstit pirātismu, nē, es pats arī zogu, bet nevajag vienkārši muldēt par bezvainību.

 

Google ir pavisam kas cits. Google ir tikai meklētājs, visu internetu kontrolēt, administrēt nevari un tev tas nav jādara, bet par savu lapu gan vajadzētu kaut kādu atbildību uzņemties.

 

Iedomājamies tādu ainu:

 

Skola. Klases telpa. Viens sīcis uzlec citam virsū un sāk žņaugt. Skolotājs skatās un neko nedara. Sīcis nomirst. Vai skolotājam nebūtu jāatbild par to, ka neapturēja šo slepkavību, noziegumu?

 

(nu i piemērs :mrgreen: )

Labots - BASS
Link to comment
Share on other sites

Tur tajās sadaļās, tur mierīgi var aizbildināties.

Tik pat labi, var teikt, ka sadaļa Games ir "domāta" paštaisītām un free spēlēm.... utt, par katru sadaļu var aizbildinājumu izgudrot. Un par to, kas tajās sadaļās viņi var noformulēt apmēram tā: "mēs nevaram visu izkontrolēt, tā ir jūzeru vaina, ka uploadots kas nelegāls"

 

Bet līdzvainīgi, protams, ka ir, ne jau nu ir tā, ka no mēness nokrituši, apmēram "mēs netikām informēti, ka aploado kko nelegālu". Kā nelegālu failu izplatītāji poļube skaitās. Tas ir apmēram tā, es nelietoju narkotikas, tikai izplatu, es jau neesmu vainīgs, ka jūzeri lieto.

Labots - Exiic
Link to comment
Share on other sites

Fotomeistars

Bet tā ir admina vaina, ka tā saite nav izdzēsta. Nu nestāstiet, ka admins nezin, kas notiek viņa trakerī. Protams, tas viss ir jāpierāda, tur jau tas sūds.

 

A par tiem narkotiku izplatītājiem ir tā - nariki ir kačātāji, pārdevēji ir uploaderi, bet policisti, kas to visu neapstādina, lai gan ir informēti - admini.

Labots - BASS
Link to comment
Share on other sites

serioussam909

Ta jau sanāk ka ja es pasaku: "Pie latgalītes var nopirkt pirātiskos diskus" - es arī esmu noziedznieks?

Jo tieši to trakeris dara - pasaka kur dabūt konkrēto failu....

Link to comment
Share on other sites

Fotomeistars

Ne gluži. Trakeris to nodrošina, nevis informē.

Link to comment
Share on other sites

Fotomeistars

Nu, ja Latgalītē virs katra kioska būtu liela plāksne ar uzrakstu "pirātiskie diski" u.tml. un Latgalītes "vadība" neko neiesāktu, itkā arī vajadzētu šos pačakarēt, bet Latgalīti davaj nejauksim iekšā, OK? :mrgreen:

 

EP tak to Latgalīti kaut kad čakarēja, ne? Vai tik man tā šķiet, vai arī pirātisko disku tirgotāji tur palikuši plānākā slānī? Bet tāpat man aizdomas, ka "kāds" ir ieinteresēts, lai tas placis darbotos tālāk.

Link to comment
Share on other sites

Es esmu ar visām četrām par PirateBay aizsācēju atbrīvošanu pierādījumu trūkuma dēļ, un ne jau tādēļ, ka izmantoju attiecīgā saita pakalpojumus, bet gan tādēļ, ka man kretinē nelaimīgie šovbiznesa pediņi ar savām spējām mēģināt ieslaukt naudu visur un vienmēr. Pasūtīju arī TPB T-kreklu (ja nu beigu beigās būs tie ļimoni nabagiem jānoliek? Lai jau tiek arī mana artava, lai gan pats ar zagšanu tikpat kā neaizraujos..

 

Bet pakomentēt gan atļaušos:

Tur tajās sadaļās, tur mierīgi var aizbildināties. [..]
Mhm, diez kā viņi aizbildināsies pēc visa šī -> http://thepiratebay.org/legal ? Attiecīgajā sadaļā ir publicēti desmiti e-pastu, kurus rakstījuši © satura īpašnieki, un kuru atbildēs TPB komanda viņus skaisti pasūtījušu d*rst, izmantojot neatkārtojamu cinisku humoriņu. Nekāds "mēs neko nezinājām" šinī gadījumā vis nesanāks.
Link to comment
Share on other sites

serioussam909
Ne gluži. Trakeris to nodrošina, nevis informē.

Trakeris tikai torrentu klientam pasaka - tam un tam ir tas un tas fails - ej un velc ja vēlies...

Nekas nelegāls trakerim pat tuvumā nestāv un adminu pienākums būtu sekot tikai tad, ja faili reāli stāvētu uz viņu servera, nevis uz lietotāju HDD - tāpat kā pastam nav pienākums plēst vaļā vēstules...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Fotomeistars

Nu, bļāviens, torrentu trakeris ļauj un gādā par to, lai šie nelikumīgie procesi notiktu.

 

Tak saki ko gribi - visiem ir skaidrs, ka trakeri veicina un atbalsta pirātismu un admini ir atbildīgi par noziedzīgu procesu neierobežošanu, ja tas ir viņu spēkos un viņi ir informēti par to, kas notiek viņu trakerī. Vairākos trakeros ir tāda sistēma, piemēram, ja gribi uploadot filmas, jānorāda, kādā kvalitātē tā ir, piemēram, DVDRip, Camrip - skaidra lieta - DVD tiek kopēti, nu beidziet, visiem tāpat skaidrs, kas tur notiek. Vienīgais, laikam, par ko īpašniekus / adminus var apsūdzēt, ir nelikumīgu procesu neierobežošanu vai, ja pats uploado - copyrighted materiāla izplatīšanu.

 

Pateiksiet, ka man nav taisnība?

 

Ja cilvēks redz noziegumu, vai viņam nebūtu jāziņo policijai??? Neziņošana arī ir zināmā mērā noziegums.

 

Bet tas tā...

Link to comment
Share on other sites

Tātad trakera adminam būtībā ir jāpārliecinās par katra torrenta legalitāti nokačājot un noskatoties, noklausoties un pārbaudot? Vai arī simbolu virkne

Madonna-super-hit-mp3.torrent uzreiz liecina par to, ka saturs ir nelegāls?

Labots - maize
Link to comment
Share on other sites

Fotomeistars

Nu netēlosim muļķus, torrenta nosaukumi pa gabalu smird pēc pirātisma. Nu nevajag...

 

Ja kas - nezināšana neatbrīvo no atbildības!

Link to comment
Share on other sites

Fotomeistars

Bet protams! Es necīnos pret pirātismu. Es vienkārši nesaprotu, kāpēc jūs tēlojat muļķus un klaigājat, ka torrentu trakeri ir legāli un neviens nevienu nevar tiesāt vai atzīt par vainīgu.

Labots - BASS
Link to comment
Share on other sites

Tu klaigā, ka nelegāls, citi klaigā, ka viss legāli - problēma? Jebšu visiem jāklaigā vienā taktī ar Tevi?

 

Es klaigāšu, ka torrenti IR legāli. EP paziņojums, ka Latgalītē tirgo nelegālu, arī ir nelegāls, jo pēc Tavas metodes sanāk, ka EP pasniedz informāciju, kur var tik pie nelegāla.

Link to comment
Share on other sites

Problēma ir tajā, ka darbības ar trakeriem un torrentiem ir sarežģīti pielīdzināt jebkādām darbībām, kurās noziedzīgas nodarījums būtu acīmredzams. Nu nav tā tāda līdzzināšana un neiejaukšanās, kā minēja BASS, piemēra ar žņaugšanu klases priekšā - torrentu gadījumā skolotājs neredz nozieguma brīdi.

 

Mana aina jebšu situācija un sapratne par to kā darbojas trakeri būtu šāda:

 

Es(torrentu trakera īpašnieks) izvietoju uz ielas(internets) kasti(torrrentu trakeri), kura glabā garāmgājēju(uploader) iemestas lapiņas(torrentus) un pēc citu(downloader) klāt pienākošo aicinājumu(search) kaste atrod lapiņu ar frāzi, kuru tai pateica atnākušais.

Tātad kaste stāv uz ielas un tiem, kuri atnāk tieši pie tās kastes un pasaka frāzi tā iedodu lapiņu, uz kuras ir rakstīts, ka, piemēram, Rīgas ielā 777-1 atrodas auto. Garamgājējs iet uz Rīgas ielu 777-1 sežas auto un brauc ar to prom, jo tur kāds labvēlis (uploaderis) ir atstājis atslēgas.

Protams, ka man kā kastes īpašniekam jāizlasa lapiņa, izlasu, "stāv auto uz Rīgas ielas" vai "Elviss nav mirs, dzīvo Brīvības ielā"un?

Labots - maize
Link to comment
Share on other sites

"The judge who ruled against The Pirate Bay defendants on Friday is a member of two copyright organizations, an alleged conflict of interest that could require the case to be tried again, Swedish press reported Thursday morning." Links uz rakstu :)

Link to comment
Share on other sites

Heh - cīņa notiek tīri juridiskā līmenī.

Netēlosim muļķus - jebkuram bezsmadzeņu debiliķim ir skaidrs, ka torrentu trakeri ir pirātisma perēkļi.

Un nevajag tur kaut ko smirdināt "a tur jau nekas uz tiem serveriem neglabājās".

Visi - kā trakera saimnieki, admini, lietotāji un jebkurš no jums labi apzinās (protams, tēlo neko nerubijošas aitiņas), ka 95% failu, ko šis trakeris ar saviem torrent failiem sakomutē starp lietotājiem ir aizsargāti ar autortiesībām.

 

Es domāju, ka nav ko te bezdēt. Ir jomas, kurām šī ieņēmumu politika ir tāda kāda tā ir un ar to ir jāsamierinās.

Pieļauju, ka vairumam no bļauriem vienkārši skauž, ka jamie ir neveiksminieki - ofisa salagas un pelna tikai, kamēr strādā savu sausdarbu, kamēr citi, kam dzīvē ir paveicies un viņi ir radījuši (vai palīdzējuši radīt) ko tādu, kas nes peļņu ilgermiņā. Un viss...

Tā tam būt.

 

Visur jau tas lielais strīdu iemesls ir nauda. Un visiem to naudu gribās (un skauž, ka citiem ir, turklāt daudz, bet pašam ne sūda nav) tik ļoti, ka ir gatavi veltīt gadus kaut kādai smirdīgai juridiskai matu skaldīšanai - gatavi iesaistīties seksuālās orģijās ar likumu kodeksiem, pantiem u.c. mēsliem - lasīt, pārlasīt, interpretēt un tad vēl tērēt savas nožēlojamās dzīvītes laiku tiesas zālēs mēģinot ieskaidrot pretējo, kaut arī visai pasaulei (ieskaitot visus, kas ir iesaistīti tiesu procesos) sen jau skaidrs kas ir kas. Un tik nevajag d***t, ka kādam nav skaidrs, kurš te ir sliktais un kurš labais. Pārējais ir tikai juridisks bulšits.

Labots - Krishius
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
"The judge who ruled against The Pirate Bay defendants on Friday is a member of two copyright organizations, an alleged conflict of interest that could require the case to be tried again, Swedish press reported Thursday morning." Links uz rakstu :)

 

Bilde pa tēmu http://forceflow.ulyssis.be/wp-content/upl.../04/justice.jpg :)

 

 

Hmmmm, piemēram?

 

Gribu redzēt ar kādu aizrautība koncertzālē sanākušie klausīsies stundu garu minimālistisku ambient gabalu :D

Link to comment
Share on other sites

Manuprāt pareizi uzrakstīts agrīments, ka trakera uzturētāji ne par ko neatbild, bet visa atbildība par failu šārēšanu kuri aizsargāti ar autortiesībām jāuzņemas šārētājam, no trakera turētāja noņem visu atbildību. Vismaz juridiski

Link to comment
Share on other sites

nelegāli, nelegāli ..., taču autortiesību nodevu mēs visi maksājam, kad pērkam datu nesēju. šai sakarā man patiktos palasīties BASS komentāru. BASS, saki, ja esmu samaksājis nodevu par datu nesēju, vai viss, ko tajā ierakstu nekļūst legāls? ja nē, tad par ko es maksāju nodevu?

Labots - uldiss
Link to comment
Share on other sites

eedi, jap ... jo viņi redz ir idomājuši, ka legāli nopirktu filmas/mūzikas kopiju tu nevari turēt uz cietā diska jo par to nav samaksāta nodeva ... brīžiem uznāk vēlme viņiem sadot pa mugurām ar sūdainu mietu.

Link to comment
Share on other sites

ieleja, paldies par saiti uz autortiesību nodevas apskatu. atbildi uz savu jautāumu, es tomēr tur nesaņēmu, kāpēc man būtu jāmaksā kautkādam kantorim. tāpēc, vai nevēlies turpmāk pērkot tukšu datu nesēju, pārskaitīt kādus santīmus arī uz manu kontu? man ir pazīstams viens mūziķis, kuram es daļu tavas naudiņas atdošu. tas nekas, ka varbūt tu nekopē un neklauses viņa mūziku. es, piemēram, arī savā kolekcijā neglabāju akka/laa pārstāvēto autoru darbus, taču vienmēr pērkot datu nesēju, man nākas maksāt akkai. un tas notiek pat tad, ja diskā glabāju savas fotogrāfijas un dokumentus. nez, cik kāds reiniks, jeb cita tamlīdzīga vietējā zvaigzne, saņem par fotogrāfiju glabāšanai pirktajiem datu nesējiem, kas uz šiem māksliniekiem pilnīgi neattiecas? teiksi, nekas liels jau tur neiznāk? nu tad, varbūt "neko lielu" turpmāk pārskaitam manā virzienā?

Labots - uldiss
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...