Jump to content

papīra izvēle


binary
 Share

Recommended Posts

Sveicināti ;)

 

Nesen iepirku printeri mācību materiālu, bakalaura darba u.c. lietu drukāšanai, protams, nācās arī papīru pirkt. Nekad iepriekš nebija sanācais ko tādu pirkt, tāpēc nav ne jausmas, cik smags būtu pērkams tādām lietām (t.i., dokumenti, bakalaura darbs un tml). Nopirku kaut kādu uz 210g/m², bet nu tas drīzāk atgādina plānu kartonu, nevis papīru :mrgreen: Kāda būtu optimāla masa "parastam" papīram?

Link to comment
Share on other sites

Mārtiņ, nu biezāks ta' biezāks, bet mācību materiālu drukāšanai īsti negribas biezāku - līdzi tomēr jāstaipa :D Paldies :)

 

grisha, ne grādus, bet darbus ;) Un es vairāk orientējos uz programmēšanu, nevis kancelejas preču iegādi, papīru rakstīšanu, iesniegumu, rīkojumu u.c. dokumentu drukāšanu - nejūtos vainīgs par to, ka *pirmajā* papīra pirkšanas reizē nezinu no galvas kādu no vajadzīgā papīra "parametriem".

Link to comment
Share on other sites

grami reizēm ir pie kājas, jo ir arī cits rādītājs tb biezums mikronos, un tur sākas problēma, jo 80 gramīgie papīri mēdz būt dažādu biezumu, un reizēm ir nejedzīgi plāni, ka printeros strēgst, jo saburzās ejot pa ruļļiem, un vēl ir baltums papīram, ja sāc darbu rakstīt piem uz nordic office vai future papīra kam ir 98% baltums, uzdrukājot uz nordic premium kam 100% baltums jau būs redzama atšķirība, bet piemeram nodrukājot uz navigator, kam ir 102% baltums(līdzīgi kā sniegs mazliet atsit "zilo" krāsu) atšķirība būs ļoti labi redzama, un vēl lētajiem papīriem un arī dažiem dārgajiem ir "raupja virsma" piemēram Future, Berg, Nordic Office un Xerox papīri. Tas gan darbu netraucē, jo tā ir tikai izjūta rokās turot lai gan uz lieliem apjomiem, tas atsaucas uz printera ilgmūžību, jo "raupjais papīrs" vairāk gumijas ritentinjus noēd, šis ir tas kas praksē pārbuadīts, droši vien ir vēl daudz nianšu.

Link to comment
Share on other sites

Izsmeļoši :) Biezumu diemžēl nekur uz iepakojuma nemanīju, vismaz neatceros, ka būtu manījis...

Link to comment
Share on other sites

Plašajām tautas klasēm paredzētajiem printeriem der jebkura ofisa papīra paka, pieejama maizes veikalā, ~ līdz 120 g/m2

Link to comment
Share on other sites

chiibinieks

cik es atceros, kad skatījos sava printera specifikāciju ražotāja lapā, tad tas bija norādījis kāds papīrs ir jālieto (g/m2)

Link to comment
Share on other sites

Līdzi esošajos papīros bija tikai lapele par fotopapīriem, kādi būtu lietojami; par parasto papīru nekur nemanīju.. Online speceni nebiju iedomājies paskatīties, sorry. Tagad atradu - "Rear Tray: Plain paper 64 to 105 g/m² and Canon special media up to 300 g/m²".

Link to comment
Share on other sites

EEE, paldies, to tad ari nopirku tikko ;)

 

kaaali, man nevajag plānāko.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...